Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kommy
veterán
Én is Mac mini-t szeretnék venni, nekem a fő felhasználási terület net, és iOS program programozás lenne, gondolom ezzel elbír a legkisebb verzió is úgy hogy halk marad, fordítás közben nem gond ha egy kicsit hangosabb de alapon ne legyen hangja. Gondolom erre tökéletesen megfelel és nem kell a nagyobb verzió belőle, ssd fog belekerülni mindenképpen.
Jelenleg az aláírásomban levő gépen futtatok Mountain Lion-t, tehát ezt a gépet váltaná le.
-
IamMenyus
tag
A mini egy nappaliba való gép webes tartalom-fogyasztásra, médiaszervernek, vagy zenére forrásnak; csendes, reszponzív, és nagyon pofás, erre találták ki szvsz....
CPU-intenzív alkalmazásokkal mobil procis-, a végletekig miniatürizált gépet izzasztva nem meglepő ha az lassabb és zajosabb lesz mint egy asztali behemót, a hűtés sima fizika
Az Apple kínál megoldást cpu-intenzív munkára, csak a halkabb kraftot Apple-módra -azaz vastagon- meg kell fizetni egy imac / macpro formájában, ha ez nem fér bele a keretbe akkor szabad az út a PC felé...
(((és a windows-ra fanyalgók tábora felé)))
-
sing1ep1ayer
őstag
Nehezen hozzáférhető hely alatt nem kell túl szélsőséges dolgot elképzelni. Itt van például egy teljesen egyszerű számítógépasztal. Ezen berakod a monitortartó rész alá (ami simán adja magát) és máris kínszenvedés lesz bármit beledugni. Vagy itt egy másik, amin bárhová helyezed el az asztal lapján kívül (a kis fakkok mondjuk pont jók lennének a gépnek), szívni fogsz vele.
Mégegyszer mondom: ez nem egetverő probléma és kiküszöbölhető is, de mindenképp figyelni kell rá. Az oka pedig egyértelműen a Mac Mini dizájnja, hiszen ha a hagyományos PC házakhoz hasonlóan elöl lennének a csatlakozói (pontosabban elöl IS lennének csatlakozói), akkor semmi gond nem lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
válasz
sing1ep1ayer #22 üzenetére
Ha már nehezen hozzáférhető helyre teszed akkor a power gomb elérése is nehéz lesz
Szerencsére a monitoromon van usb hub (4db-os) így ezzel egyáltalán nem lesz gondom.
De pl a hangrendszerem le kell cserélnem, mert nem fog úgy menni a dolog ahogy elképzeltem. -
sing1ep1ayer
őstag
válasz
M@trixfan #21 üzenetére
És melyik notebookot rakod fel polcra, vagy egyéb nehezen hozzáférhető helyre? Csak mert egy asztali gépet az emer igyekszik minél inkább úgy elhelyezni, hogy valahol az asztal végén legyen, vagy olyan részen, ahol a rengeteg kilógó kábelt elbújtathatja, ezzel szemben a hordozható gépet maga elé-, ne adj Isten az ölébe veszi.
Nem állítom, hogy ez egetverő probléma, de mindenképpen kényelmetlenséget okozhat.
-
M@trixfan
addikt
Ez saját tapasztalat vagy vélemény? A Mac-ekre pont az jellemző, hogy inkább kihasználják a "thermal envelope" lehetőségeit és inkább csendesek maradnak. Amúgy a 2.8-cas Core 2 Xeon CPU-ból még egy gitár plugin sem fogyaszt túl sokat. Egy i5 pedig nagyságreddel fejlettebb processzor, kisebb csíkszélességgel. Otthoni körülmények közt nem tudom elhinni, hogy mindent valós időben kell futtatni, illetve 50 sávos zenéket kell írni, mintha ez bármilyen módon is mérőszáma lenne a dal minőségének...
Most érted vagy nem? Közben el is magyaráztad magadnak
Ilyen alapon rengeteg notebook-nál ugyanez a helyzet ahol hátul van az USB, ráadásul ott a kjelzőn is át kell hajolni és kiterjedés szempontból kisebb a Mac Mini mint egy notebook. A vezetékes Apple billentyűzeten alapból van két USB oldalt. Thunderbolt Display esetén megint egyértelmű a helyzet. Én megmondom őszintén nem látom ezt olyan nagy gondnak.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
M@trixfan #11 üzenetére
A formaterv tényleg gyönyörű, de ez sajnos a használhatóság rovására megy. Azért, hogy az egész ilyen letisztult maradhasson az összes csatlakozót hátulra pakolták. Mondanom sem kell milyen jó lehet bedugni egy fülhallgatót, memóriakártyát, vagy pendrive-ot így a gépbe. Pláne ha otthon úgy helyeznéd el, hogy felrakod egy kis polcra, vagy ilyesmi. Aki Mac Mini-t akar, annak mindenképpen érdemes a többi eszközt úgy megválasztania, hogy orvosolja ezt a problémát; tehát olyan billentyűzetet és monitort vegyen, amelyeken van USB port, kártyaolvasó és fülhallgató-, illetve mikrofon csatlakozók.
Ettől persze még szuper kis gép ez. Ha itthon nem jönne rá minden sz*r a 600 dodóra, csak simán ki kellene érte pengetni az átváltás után forintban az összeget, akkor állandóan hiánycikk lenne. -
Z10N
veterán
válasz
M@trixfan #16 üzenetére
Nem igazan ertem mit akarsz mondani: "zenénél nem igazán lehet gond bármelyik Mac", ugy erted barmelyik mac eleg zenelesre, ha igen akkor egyrol beszelunk, bar kerdes milyen felhasznalasi szinten. Main setup UAD DSP-vel vagy csak monitorozni spektrum analizatorral es par pluginnel Logichoz/Pro Toolshoz. "komolyabb hangkértya annyi mint egy rMBP" nezopot kerdese, de kb helytallo nekem a MOTU volt ennyi mint ez a mac mini.
-
törölt tag
válasz
M@trixfan #11 üzenetére
Amikor fut rajta 8-10 plug-in, jól fel kell majd tekerni a monitorokat, és így is veszítesz bőven a jelzajviszonyból a lehallgatótérben. Hosszútávon(napi 6-8 óra) zúgás nem feltétlenül szerencsés, gyorsan el fogysz fáradni. Család meg nem tudja miért vagy ingerlékény.
Szerintem érdemesebb ennél picivel nagyobb méretben gondolkodni.
-
Pürrhosz
csendes tag
A 4 magosról tudok nyilatkozni, az olyan mint egy felszálni készülő helikopter és nem a hdd miatt.
Persze idle-ban csendes, de amikor terhelve van, felzúg a processzorventilátor és hangosabb, nem egy deszktop gépnél. Ráadásul az egész gép úgy felforrósodik, hogy majdnem tojást lehet sütni rajta.
A macmini csak külsőleg tűnik jó konstrukció amúgy egy kalap szar. -
Fr3eWar
őstag
a cikkben a 600$ nettó ár?
Annyi lenne itthon instant get lenne, azonnal előrendelném/rendelném, de simán rajta van 60ezer.. -
M@trixfan
addikt
Gyönyörű formatervezés, meg kell hagyni.
Az a legdurvább, hogy egy otthoni stúdió keretein belül minden zenei feladatra tökéletesen alkalmas. Én még ragaszkodom a tornyokhoz, de be kell látni, hogy felhasználás orientáltan választva egyre jobban át kell ezt értékelni.
-
Szafter
tag
Kis helyiségen egész kis szervertermet lehetne kialakítani ilyenekből!
-
törölt tag
Igen rudi... a mac gépek, főleg az imac-ek és minik a " durva ordításukról" híresek...
[ Szerkesztve ]
-
Fr3eWar
őstag
Komolyan elindult a lavina a fejemben, és készítem magam lelkiekben az asztali pc lecserélésére
Ez nagyon megtetszett!
-
Angel1981
veterán
Nagyon csinos kis gép, és a teljesítménye is rendben van!
-
Metalmate
csendes tag
"Az fedélzeten" Az úgy szerintem nem lesz jau.
-
IamMenyus
tag
Nem értem a problémát, a 2011es macmini-nél csendesebb gyári géppel én még nem találkoztam,
pedig ezekbe egyből ssd -t pakolok mert zavar(na) a hdd seek hangja...A mostani kiadásban a kétmagos proc fogyasztása nem nőtt, a középső modellbe bekerült quad procinak nagyobb lett ugyan a TDP-je mint a 2011esben levő dual core -é volt, de kb annyi TDP-t spóroltak meg a konfigból elhagyott HD6330 vga-val...
ezek alapján nagyon meglepne ha hangosabb lenne a venti az újban mint az előzőben volt..A számok amire ezt alapoztam:
A 2011es gépek CPU&VGA kombinált TDP-je 35-50W között mozgott:
- alap: dual core i5-2520 / 35W TDP = TTL 35W TDP
- diszkrét vga-s: dual core i5-2520 / 35W TDP AMD Radeon HD6330 8-15W TDP = TTL 43-50W TDP
- server: quad core I7-2635QM / 45W TDP, integrált vga = TTL 45W TDPEzzel szemben a 2012es gépeké 35-45W:
- alap: dual core 3210M / 35W TDP integrált vga = TTL 35W
- diszkrét vga-s: quad core 3615QM / 45W TDP integrált vgta = TTL 45W
- server: quad core 3615QM / 45W TDP integrált vgta = TTL 45WA TDP-ket elnézve a fogyasztás nem (csak) a CPU miatt csökkent, hanem középső konfigból kivett 6330M VGA miatt.
Ami aggodalomra ad okot az pont a diszkrét vga elhagyása,
kiváncsi vagyok hogy milyen mozira a HD4000 a HD6330 után... -
rudi
nagyúr
válasz
petike2014 #1 üzenetére
Persze, hogy csak azt, mert a 35 watt TDP-s Ivy Bridge-t ilyen pici hűtéssel csak durva ordítás mellett lehet normális hőfokon tartani. Beáldozhattak volna valamicskét a sebességből és tehettek volna bele 17 wattos CPU-t...
-
banhammer
veterán
"Az Apple a teljesítménynövekedés mellett büszkén hirdeti, hogy energiafelhasználás szempontjából az új mini az egyik leghatékonyabb asztali számítógép, nyugalmi állapotban kevesebb mint 11 wattot fogyaszt."
Köszönhetően az Intel harmadik generációs Core processzorának.
-
petike2014
aktív tag
Kár,hogy csak idle hangerőt tüntet fel a gyártó..., kíváncsi lennék mennyi terhelve. Amúgy egy roppant jó szerkezet, a méreteit, teljesítményét, fogyasztását figyelembe véve (az ára már annyira nem baráti).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 600 dolláros belépőmodell mellett egy dupla merevlemezes szerver verzió is elérhetővé vált.
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / B450 / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- DDR5 GAMER PC! - AMD Ryzen 5 7600 - RX 6800 16GB - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - 700W 80+
- Mid gamer pc! Ryzen 5 5600GT/RTX 3070/32GB Ram/1TB SSD/Be quiet 700W/B450
- GAMER PC - RX 6800 16GB - i5 12400F - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD - 700W 80+
- MID Gamer PC-m eladó! RTX 3070/I7-9700K/32GB RAM 3600mhz RGB/Thermaltake 750w/Asus Rog Z390/1TB SSD