- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisspista
senior tag
válasz
SamsungFAN #89 üzenetére
Tehát akkor mindenképp kell usb hubot szereznem, mert az, 1 db USB foglalat nem lesz elég. Van egyben billentyűzet egér funkciós, vezeték nélküli eszközöm, de az még kevés a driver felrakásához, mert pendrivehoz is kell még...
Ezt az összeomlásr nem értem! Nem fut stabilan a Windows önmagában ezekkel az általad említett driverekkel telepítve? -
SamsungFAN
csendes tag
válasz
kisspista #88 üzenetére
Szia!
A cikkben a kép alatt ott van 3 link a 170 MB-os ziphez. pl. [link]
Telepítéskor az összes partíciót lehet törölni, akkor nem lesz Android rajta. 32-bites Win10 home rendszer megy rá, a digitális licencet felismeri. Két usb elég, bill + egér. Amíg a driver csomag nem megy rá, nincs érintőképernyő, elforgatás, audio, stb. Érdemes rögtön magyar win10 22H2-t rakni rá, mert a frissítések baromi sokáig tartanak (lassú szegényke). Enyémnek az akksija 92%-os az egészsége, így 5 órát megy folyamatos youtube-bal. Viszont alvó módból hajlamos összefosni magát a windows, és csak bekapcsolni lehet már. Nem is szoktam úgy hagyni, mindig leállítom. Viszont nagyon szép a képe a kijelzőjének.Sok sikert!
-
kisspista
senior tag
válasz
SamsungFAN #87 üzenetére
Szia.
Tervezem egy Alcor IQ935R tablet megvásárlását. Nekem igazából autódiagnosztikára kellene, a Windows felület a fontos!
Az lenne a kérdésem, hogy könnyű újratelepíteni, illetve valahogy ki lehet gyomlálni az Android rendszert rajta, arra abszolút nincs szükségem?!
A hard után működik az érintő képernyő, vagy csak bizonyos driver felrakása után fog működni? Ez még azért fontos, mert nincs usb hubom, csak egy otg kábelem, amivel egyszerre 2 eszközt csatlakoztatni tudnék...
A fenti linkre kattintva nekem nem jön be semmi, hol és hogy tudom letölteni a drivereket hozzá?
Köszönöm válaszod! -
SamsungFAN
csendes tag
Ha esetleg valakit még érint (én kicsit szoptam vele), Win 10 újratelepítés után kellenek a driverek hozzá. A Vido M9i driverei itt megtalálhatóak, tökéletesen működnek:
https://gadgets3668.rssing.com/chan-53988192/article298-live.html -
lovagjazz
csendes tag
Sziasztok.segitséget szeretnék kérni.Vettem ezt a dualos alcor iq935r tabot . De úgy hogy az előző tulaj leszedte az androidot.én szeretném vissza tenni.Nem érték hozzá nagyon .Honnan tudnék szerezni egy ide illő androidot,és hogy kell fel instalálnom?Köszönöm előre a segítséget. Gábor
-
pusihusi
addikt
Szevasztok nem megy a topik? Milyen droid van rajta?
-
coll
csendes tag
A félreértések elkerülése véget nem a alcor címkézi át hanem a chuwi, ha azt szeretnéd akkor kistehén lesz rá írva vagy akármi. Sokan írják hogy kevés a hátértár ,igen tényleg az, de azt sehol sem olvastam hogy a memória után szerzői jogdíjat kell fizetni ezért csak 32GB, többel már jóval drágább lenne.
-
Exian
addikt
tlac: "egyébként az Alcor valószínűleg csak csomagolja, címkézi:"
Ez nem újdonság, az én Alcor Zest Q813IS tabletem egy az egyben (kívül-belül és szoftveresen is) egy Chuwi V88.
Amikor kellett nemrég digitizert (komplett üveglapot) cseréljem rajta, természetesen nem mint Alcor, hanem mint Chuwi találtam az AliExpressen fillérekért
És persze passzol is bele tökéletesen. Sőt, belül, az alaplapján már C-V88 felirat van, tehát csak kívülről Alcorok ezek.
maser: "Egyébként az csak nekem tűnt fel, hogy design-ra ipad?"
Ez sem újdonság, szintén az én Alcoromat tudom említeni, az meg egy az egyben iPad Mini 1. A Chuwi ezt így csinálja
Az Alcor meg azt másolja, pontosabban csak átcímkézi. Tehát egy klónt klónoznak, ez kérem a Klónok támadása...
-
maser
tag
Nekem nagyon bejön
Egyébként az csak nekem tűnt fel, hogy design-ra ipad? -
Dr.FantastiK
őstag
sovany ez a Hardvare !!
-
Vam nincs még rá "csak" afa. Ha megakad a rostán akkor a vásárolt árról kérnerk számlát pl paypal utalás. Elküldöd emsilben, kiszámolják a 27℅-ot meg hozzácsapnak 2000ft postasarcot. Hozza a postás a csarcot és az afa-t kell kifizetni.
Ha átcsúszik lehet örülni. Nekem a chuwi átjött a xiaomi telefonomat viszont megcsípték
-
Flashget
félisten
ott is csak kínából jönne az eu-s warehouse kereső 0 találatot adott ki.
Ha nem csúszik át mennyi az áfa, vám kb.? pl. ezt az összeget veszik alapul a 27%-hoz?
vagy? -
-
-
-
lkksioskdl3
aktív tag
Logout is van teszt féleség
Viszont a cikk szerzője nekem készségesen válaszolt mindenre -
Teclast Pro teszt már van
-
Teclastban Z8500-as SOc van nem 8300-as (bár nem világos én eddig úgy tudtam a Z8300 csak 2 GB RAM-ot támogat, vagy ez nem igaz, vagy a Hi 10 ben nem 8300-van, vagy nem 4GB RAM...)
Meg kell várni egy full tesztet.
Ha 4GB RAM van benn, akkor a kicsit nagyobb óra jel nem ér meg 50 USD-t, a Teclast annyival drágább, valamint, ha fő cél a Windows a 16:9 jobb a mai programok miatt.
(Kép)regényt olvasni 100x jobb, a 4:3-as... -
Még lejjebb ment, már 235-ért is van
Vagy 232
link (EU warehouseban még nincs) -
Texlast pronal 240 usdt akartam írni....
-
-
Skynet258
veterán
Csak a hűtése lett szar sajnos, ezért állandóan visszaveszi a teljesítményt...
-
Ed_007
aktív tag
Kb. két éve volt egy hasonló Alcor gép (Zest Q933R). Ez a mostani fejlődött hangban (sztereo), kamerákban stb , de ugyanaz az alap.
A Zest Q933R egyébként szépen szolgál, szerintem annak a tokja teljesen megfelelne ennek is (külsőre egyformák).
A változó világban jó látni, hogy rudi asztala biztos pont. -
-
Skynet258
veterán
Szerintem üdvözlendő, hogy egyáltalán van lehetőség hazai beszerzésre egy dual boot-os tabletet illetően. Van akinek ez a szíve vágya, hát most már meg tudja venni itthonról is, nem baj ez.
Nekem egy Teclast X98 Air 3G -m van most épp, lényegében a bele ugyanez, csak nekem 64GB tárhelyes, és 3G képes - na meg az enyémbe gyors eMMC került. A BIWIN egy trágya, írtam is adatokat a tesztben a különbségekről ami az írást/olvasást illeti... Árban egy tízessel olcsóbb mint ez az Alcor, mondjuk a gari ugye körülményesebb, meg több idő míg ideér.
De a lényeg, hogy vannak már alternatívák erre is.
-
Logout-on van Chuwi Vi 10 teszt, olvasd el.
A hozzászólások és a topik összefoglaló is hasznosHa fontos a Win 10 válasz a chuwit (Cube-oknál, PIPO-nál problémás a 8.1-10 update)
Ha filmnézés kell akkor 16:9-essel jobban jársz. Oda jobb a full HD, ha Windows játék is menne akkor nem jó a full HD mert ahhoz gyengus az intel SOC. Akkor jobb a Chuwi Vi10.
Filmre a Pipo W3f jó, mert 16:9 full HD de win 10 update problémás.10.6-os Chuwi Gearbesstől nem ajánlott, mert onnan nem aktivált Win 8.1-gyel jönnek, sőt egy részük telefonon sem aktiválható, mert a BIOS-ban sincs sorozatszám.
(10.1 felett nem ingyenes a Win 8.1 bing) -
sz.balazs.95
veterán
Drága, de legalább gagyi
70k-ból már azért lehet venni rendes tableteket is.
-
babosmiki
addikt
Tetszik!
-
El kell, hogy kesetítselek mindenem van, így összehasonlítási alapom is.
7", 8", 10.6" TAB, hp2510p, Hp2530p, Macbook white. Asztali gép hegyek (általában nem friss darabok, de tökéletesen működnek pl xeonosított 775-ösök, Dual Xeon 771-ek stb)
Nem dicsekvés, egyis sem drága darab, de ez a hobbim és szeretem kipróbálni őket.Általános célra egy TAB nem veszi fel a versenyt egy notival.(főleg nem egy üzleti tökéletesen megtervezett darabbal)
Ágyban könyvet és sem notin olvasok. És néhány WEb-oldalhoz sem kapcsolom be a Notit, de komolyabb dologhoz biztosan...
Ezeket a dual TAB-okat pl nem lehet jól ölben használni ha Windows megy rajtuk.
A csatolható billentyű nem tartja őket stabilan (a hajtogatható tok is csak asztalon tartja meg)
A erősen korlátozott méretű belső tár is hátrányuk.1-2 év fejlesztése kell még, hogy egy olcsó noti konkurensei lehessenek. De az Intel nyeregben van, sajna nem kell sietni, hogy gyors legyen a fejlődés...
-
-
Nem kérdés.
Noti 100X jobb általános célra
www.laptopsystem.hu
HP2530p van 40 000Ft alatt. Fémházas kiválóan bővíthető. 2 éve vettem ott és tökéletesen megy most is.
Csak a játék felejtős....az intel GMA miatt (mivel üzleti Noti nem arra tervezték)Amikor vettem - sorozatszám alapján - volt rá 1 év világ garancia de az eladó is ad legelább 6 hónapot
-
És OGT-t támogató USB port a tabon (de általában az van)
A Chuwi V10-en például több USB port is támogat OGT-t , ráadásul 2db teljes méretű nem micro...így nem kell adapter sem.#42) kalmanahos
Ép az az a gond, hogy semmi köze a magyarhoz. Átszitázott kifutó szériás kínai cucc maagyar forgalmazóval. -
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek egy ilyen -vagy bármilyen - tablethez lehet valahogyan USB-s nyomtatót párosítani? Egy ismerősöm kérdezte tőlem ,de lövésem sincs róla...
-
Spuri2000
senior tag
Ez nagyon drága és a hardver is kevés.
-
kalmanahos
tag
magyar tabletet soha. majd egy masik eletben
-
Chuwi Vi10-et tesztelték 64GB-s SD kártyával is ezt írták:
"The MicroSD card reader slot maxed out around 23 MB/s read and write on my Samsung 64GB Evo MicroSD."
De nekem egy noname (bár hibátlan teszteltem) 32 GB-s SD-vel elég használhatatlannak tűnt. feltettem rá a Steamet, majd a gép minden rendzer indulásnál hosszassan várakozott, szóval használhatatlan volt, Ezután egy jobbfajta (de szintén Kínai) USB drivera tettem a Steamet és úgy már használható.(persze az is jóval lassabb, mint a belső tárhely) -
cintula187
addikt
Az milyen már,hogy a két oprendszeren ennyire más képeket csinál a kamera?
-
Nézd meg a gearbest EU raktárát.
De nekem Kínából is megjött 129 USD-ért VÁM nélkül.Szóval ezek a magyar cégek amik átszitázott kínai cuccot árulnak fejődhetnének, vagy adjanak kurrens hardvert, vagy versenyképes áron tegyék.
Most már cherry trail-lel jönnek a kínai tabletek, de fél éve is az ereősebb Bail Trail 36-os SOC-cal jöttek.
Csak olyan dől be ennek aki nem mer külföldről rendelni..."ami mellé a két oprendszert figyelembe véve szinte kötelező a microSD memóriakártya"
Sajna Windows alatt semmire sem jó az SD, max tárolásra, a programok csiga lassúak. A USB 2-es pedrive használhatóbb- mivel gyorsabb- tárhely bővítésre.
De ha mindkét rendszert akarja valaki használni akkor a 64GB-s változatokat érdemes keresni.
Mivel a 2 rendszer mellett 20 partíció van a tabon és egy hagyományos Win 8.1/10-es telepítés után 8GB szabad hely marad csak....
Logout-on van Chuwi Vi10 teszt ott sokmindenre fény derül, érdemes a hozzászólásokat elolvasni, ha valaki hasonló TAb-on gondolkodik.Az iIntel miatt van a 2GB RAM, az olcsóbb SOC-ok csak annyit engednek még az új 8300-as Cherry Trail is
Egyébként q Win 10 egészen tűrhetően megy, ha nem full HD a felbontás még a játékok is elfutogatnak, de, a tárhely gond miatt max 1 Windows játék/tab.
Wimbootos telepítéssel, hibernálás kikapcsolva éppen ráfér a League Legends.... -
jksx
senior tag
Ekkora tabot már illene egy hdmi csatlakozóval is ellátni.
-
Den Hadnagy
senior tag
Amúgy ez a felbontás ezen a képernyőátmérőn megüti a használhatóság szintjét W10 alatt? A skálázásra/olvashatóságra gondolok.
-
GIJoe
addikt
Nem tudom egyértelmű dolgokról miért kell írni, persze hogy látom h másik Teclast, de eleve ha maga a gyártó a szarabb eMMCt teszi mindenbe, akkor nem sanszos h ebbe is az megy?
Lentebb írja az egyik kolléga milyen összedobott cuccok, akkor meg kit érdekel a garancia h hónapokig fog keringeni a fővárosban...
-
XuChi
addikt
Ezzel a tablet-tel csak egy baj van. Az hogy Alcor. 5ft-t nem adnék érte!! Jó pár hasonlóan névtelen szemetet javítottam a munkahelyemen, és ami a belső térben található, az valami borzalom!! Ingyen sem kéne!!
-
m-anti
csendes tag
Az Alcorra jellemző a spórolás, főleg a memóriák terén, így tudják szépen lefelezni a teljesítményt, illetve kb egy év után rejtélyes hibák jönnek elő a gépeiknél. Lassulások, fagyások tömkelegével, amit szoftverfrissítésekkel gyógyítanak, persze eredménytelenül. Egy ilyen tabletnél újrarakni az oprendszereket, faintos. Ez az tablet is belülről valszeg egy selejtcsomag. Az összeszerelésük is csak a tesztkészülékeknél hibátlan. Egyedül ami tényleg piszok jó az a kijelző, már töröm a fejem rajta, hogy miként tudnám hasznosítani, miután a tablet többi része a kukában végezte.
-
m-anti
csendes tag
Jobban jársz ha kínából fél áron veszel kettőt. Alcor garancia és support nem létezik. Ha Kínába visszaküldöd a cuccot, valszeg kicserélik, ami másfél hónap kb. Az Alcornál 3 hónap alatt szoftvert frissítenek, majd visszaküldik, és láss csodát a hiba marad. Alcor terméket nem szabad vennie csak gazdag embernek, akinek nem fáj kidobni ennyi pénzt az ablakon. A csóró spóroljon még egy kicsit, és vegyen egy normálisat.
-
pengwin
addikt
Többek között azért sincs ilyen amit leírtál, mert...
1. Cherry Trail közel sem elég erős pl. grafikus munkához. A BT és CT Atomok jelenleg az alap dolgokra elegendőek, komoly munkához kevés, esetleg pár ipari /üzleti célszoftvert tudna futtatni, de gondolom ahhoz sokszor szükséges lenne valami letiltott /kihagyott x86 utasításkészlet kiegészítés.
2. "win alatt is futó android".. Na ez így sacc/kb. garantálná a maximum 2-3 órás használatot.
3. annyira különböző célú eszközöket mint a telefon, a média lejátszó és a számítógép mi értelme lenne kombinálni? Az általad írt felhasználáshoz teljesen felesleges Mindennek egy eszközön belül lennie, szerintem kimondottan kényelmetlen lenne, hogy vagy média lejátszóként, vagy telefonként, vagy PC-ként használod az egyetlen eszközödet.Az elképzeléed alapvetően nekem is nagyon tetszik a maga geekségében, de őszintén szólva egyedül a kényelem szólna a koncepciód mellett, viszont szerintem még ebből a szempontból is jobban jársz külön okostelefonnal és mondjuk egy Cherry Trail-es HDMI stickkel...
(#23) GIJoe
Te egy teljesen más Teclastról beszélsz...
Az X98 teszt nincs a logouton, az előző generációs kistestvérről írt valaki tesztet, egyáltalán nem biztos, hogy ebbe is olyan eMMC került. -
Janaboy
veterán
Szeretem ezeket a meno dumakat, h "kinabol feleert megvan" vagy "ennyiert 6x jobb konfig lehetne"..
Elfelejtitek, h itt van szamla, itt van garancia, van aki cegkent veszi meg, neki konnyebbseg itthonrol beszerezni..A masik: minek dual os? Sok oka lehet, pl lehetnek olyan jatekok, alkalmazasok amik csak androidon vannak, de pl egy fejlesztonek is jo lehet, aki androidra fejleszt alkalmazast..siman tudja tesztelni..
Azert mert vki nem latja ertelmet, ne jelentsen mar ki olyat, h "ezt a baromsag" vagy "de marha felesleges".. -
tlac
nagyúr
egyébként az Alcor valószínűleg csak csomagolja, címkézi:
99%-os bizonyossággal a VIDO M9i-ről van szó.
[link] -
troviko
senior tag
Bukó. Tabletre abszolút felesleges az andorid, főleg, ha van rajta Win. Mint ahogy a dual boot telók is bukók, mert ott a Win nem kell, ha van rajta droid.
Ez van. -
BalanceR
addikt
Telóból miért nincs ilyen? Mondjuk Cherryvel, 4GB rammal, és akkor utcán telefon, otthon HDMIvel vagy USB Type c vel asztali PC... Én simán el tudnám képzelni, hogy laptop helyett ilyennel menjen az ember melózni, ott bedockolja dolgozik rajta, szöveget szerkeszt, táblázatot kezel, grafikusi munkát végez, kódol, majd zsebrevágja, és hazafele angrybirdsezik, meg facebookol rajta, otthon, megint dock, és multimédia player...
Csak azt oldják meg, hogy a droid mindig fusson a háttérben, hogy win alatt is lehessen telefonálni... -
Süvi
őstag
-
infeeeee
csendes tag
Hogy lehet, h nem látják egymás tárhelyét? Nem egy 64 gigás van ketté formázva?
-
gerii
addikt
Nem lehet hogy SDHC-t kezel csak, mert 32GB az SDXC minimálja, így sok értelme nincs is?
-
Tigerclaw
nagyúr
Nem értem a logikájukat. Van egy tonna androidos tabletjük, nulla windows-os, erre még ebbe is bele kellett erőszakolniuk az androidot. Így ez a tárhely sajnos elég sovány.
-
válasz
lkksioskdl3 #3 üzenetére
+1
...meg 64GB tárhely. -
zotyesz66
őstag
Igen, mobilnet és GPS nagyon jó lenne, ha lesz az újabb típusokból 4/64 gigás, mobilnet+gps, arra beneveznék, szerintem a dual boot egy jó dolog, droidra egyelőre jobb navigációs programok vannak.
-
gergejly
aktív tag
Hogy szegényt megfosztották a mobilnettől, pedig nagyon ütős lehetne. mondjuk még 2 GB rammal.
-
Dapro
senior tag
Nekem chuwi vi10 pro van, jobban megéri, erősebb, nagyobb tárhely.
-
törölt tag
-
Jozsó
tag
Ennek a cuccnak FHD-nál nagyobb a felbontása. Chuwi-ból a 10 colosat ebay-on nem láttam 136 GBP alatt, Hong Kongból.
Nincs igazából túl sok kötődésem az Alcorhoz, de azért megnézném, hogy tudsz-e egy olyan linket adni, ahol ennél a tabletnél lényegesen olcsóbbat lehet találni ugyanilyen paraméterekkel.
-
GIJoe
addikt
válasz
kazsmerlaca #1 üzenetére
olcsó, hmm? Chuwi gépek brutál jó FHD kijelzővel 100$ alatt EU raktárból, vicc ez az Alcor...
-
hasonló dual bootos kéne nekem is, de ez elég gyengére sikeredett.. tavaly volt az asus nak a trio az meg 300e ft volt.. kár, hogy nincs a kettő között valami használható
-
varmi2
nagyúr
Az nem szerepel a tesztben, hogy a windows aktiválva van-e. Ez eléggé fontos szempont. Egyébként engem meggyőzött, lehet, ez lesz a következő tabletem.
-
.mf
veterán
Számomra a Win mellé droid dual-boot csak egy felesleges sallang (ilyen nyögvenyelős megoldással meg főleg vicc), a harderes speckó (2 GB RAM, 32 GB eMMC flash, régi Atom) insta-fail pecsétet nyerne csak el. Legalább az árával nem szálltak nagyon el, tekintve az IPS kijelzőt és hazai forgalmazást.
-
lkksioskdl3
aktív tag
Ennyiért legalább cherry trail és 4 giga ram lenne reális.
-
klambi
addikt
én egy picit hiányolom a mikro HDMIt.
-
kazsmerlaca
senior tag
Olcsó, de legalább nem jó semmire
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Pencil 2 dobozos hibátlan.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Samsung Galaxy Tab S9 Wifi 128/8GB - Új, bontatlan, 2 év garancia
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest