-
PROHARDVER!
Alcatel One Touch Idol 2S
Új hozzászólás Aktív témák
-
skylinerold
tag
válasz
matyiGo #4836 üzenetére
Nekem sikerült 45.000-ért venni egyet, bontatlan csomagolás volt, én kapcsoltam be először. 1 napot ment azután kuka lett a kijelző.
Most javításon van de úgy látszik a minőség nem változott! Amíg ment olyan érzésem volt hogy nem történt nagy előre lépés a 2s-hez képest!
-
skylinerold
tag
válasz
HummeRC #3566 üzenetére
Nagyon szíves!
Azért el kell hogy mondjam az Idol 2s minden másnál előforduló negatívumaival együtt, nálam pozitív hatást váltott ki.
Nagyra becsült matyGo kollégának pedig csak annyit, hogy az összehasonlítást elsődlegesen a hardver és szoftver terén gondoltam és nem feltétlen az áraik miatt. Hogy kinek milyen anyagi lehetőségei vannak telefon vásárlásra és azokkal hogy kíván élni, az csak is az ő öntése!
-
skylinerold
tag
-
skylinerold
tag
válasz
matyiGo #3510 üzenetére
Egyet értek veled amit leírtam az összehasonlítással kapcsolatban az itt jelzett hibák figyelembevételével történt, annak ellenére hogy nálam ezek nem jelentkeztek!
Ár-érték arányba én is a legjobbnak tartom! Szerintem közel van a samsung A3 A5 szintjéhez de még se kerül annyiba! Hiába az Alcatel márkanév nem ér annyit mint egy Samsung! Hozzáteszem a support terén van még mit fejlődni az Alcatelnek. Kíváncsi lennék hogy ha az alca is bevezetné a prémium garanciát hogy változna a szerviz szolgáltatás (Telemax) és a készülék ára. Gyanítom verdesné a Samsung árait! -
skylinerold
tag
Az alcatelt 25-be számolta mert függetlenítve volt és 45-ért adta az LG-t. Az árat láttam úgy kalkulálta ki hogy mennyiért mennek az apróhirdetési oldalakon a telefonok! Látjátok a múltkor írtam hogy ha túl sokat szidjuk szegény idol 2s-t az kihatással van a használt piaci árakra! Tehát ha valaki most akarja eladni a készülékét ilyen árakkal számoljon ha tényleg pénzt is akar kapni érte vagy tartsa meg és használja a nyűgeivel együtt! 40-50-ezres hirdetéseket le se sz......k hiába új vagy újszerű a készülék!
-
skylinerold
tag
Egy kis infó azoknak akik készülék vásárlás előtt vannak és nem tudnak dönteni! A múlt héten elcseréltem az idol 2s-m egy Lg G3s-re. Mivel hardver majdnem ugyan az néhány észrevétel a két telefonnal kapcsolatban.
Az Lg-n már 4.4 android van! Az akku idő 5-10%-kal jobb az Lg-nél. A ram felhasználás szintén. A microsd kártya kezeléssel nincs gond és jól vesz fel videót és hozzátartozó hanganyagot is! Az alap launcher viszont nem fut olyan gördülékenyen mint az idolnál mint ha néha egy pillanatra megakadna alig észrevehetően. A zene lejátszás hang minősége szerintem jobb az idolnál bár ez egyéni ízlés! Kijelző felbontás ugyan az de nekem az Idol2 jobban tetszik! Véleményem szerint ha az Alcatel megkapja a frissítést eltűnnek ezek a különbségek és talán egy hajszállal jobb lesz mint az LG! Tudomásom szerint az LG G3 már megkapta az 5.0 androidot de a G3s még nem. Ha megjön rá változhat a különbség! -
skylinerold
tag
válasz
#82729984 #3418 üzenetére
Egyet értek veled. Nekem sincs bajom ezzel a készülékkel mindennapos munkás telefonnak nagyon jó pláne hogy ha a szolgáltatói árnál is olcsóbban juthat az ember hozzá!
Egy kis gondolat az elmúlt hozzászólásokhoz amiből úgy tűnik parázs vita alakult ki!
Nézzétek meg az apróhirdetési oldalakat (nem akarok reklámot csinálni ezért nem írom le a nevüket) ez a készülék új állapotba 40 párhónaposan már 30 alatt is kapható. Az is biztos hogy sok hirdetés már régóta fent van vagy többször meghirdették már! Biztos köze van az ebben a fórumba leírt negatívumok is. Úgy hogy csak óvatosan mert ha később el akarnánk adni saját magunknak teszünk be vele! Természetesen nem arra gondolok hallgassuk el a hibákat, de figyeljünk oda mit és hányszor írunk le. Persze a szólás szabadság mindenkinek jár, amit a fórum szabályzat nem tilt, de saját és mások zsebével játszunk így! Persze a szolgáltató meg azokéval akik újonnan vették meg! -
skylinerold
tag
Valaki megírta az Alcatelnek a 2s hibáit, nehogy a frissítés után megmaradjanak a bosszúságok?!
-
skylinerold
tag
Van valakinek a fehér sorozatból készüléke? Ha van mi a tapasztalat vele? A jellemzően előforduló hibák a fehér szériában is megtalálhatóak vagy csak a barnában?
-
skylinerold
tag
válasz
HummeRC #3085 üzenetére
Én nem ismerem a telefonok programozását csak mezei felhasználó vagyok. Nekem logikusnak az tűnik ha mindenkinél ugyan az a program fut és vannak jól működő készülékek akkor nem program hiba hanem hardver! Persze jó lenne tudni azt az arányt ami meg mutatná mennyi a hibás és mennyi a jó működő készülék! Abból talán helyesebb következtetést lehetne levonni! Ez a fórum szerintem nem adhat kiindulási alapot mert eleve több az olyan fórumtárs aki küszködik a problémákkal, és kevés az elégedett. Az elégedettek meg nem írnak mert nincs miért vagy nem ismerik ezt a helyet! Én így gondolom de lehet hogy nincs igazam!
-
skylinerold
tag
Nem kellene egy kis találkozót összehozni hibás és hibátlanul működő idol 2s tulajdonosokkal, hátha rájönnék a hibák nagy részének mivoltára? Az ALCATEL-re és a szervizre mint látszik nem nagyon számíthatunk!
-
skylinerold
tag
válasz
daveoff #2314 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni csak megosztom az infót! Másfél hónappal ezelőtt egy másik hirdetési oldalon törött kijelzős készüléket hirdettek. Majd kaptak egy fülest hogy garanciában cserélik mert gyenge némelyik készülék kijelzője és láss csodát kicserélték nekik garanciában!
-
skylinerold
tag
Igen az enyém volt a készülék függetlenítve volt és hanghiba miatt cserélték. Újat kaptam helyette! Ha valakit érdekel függetlenítve privátba keressen meg!
-
skylinerold
tag
válasz
petranatasa #2211 üzenetére
Miért raktak akkut az üzletbe az Idol 2s-be? Beépített aksija van csak elvileg szervizben lehet cserélni! A hátlap ragasztott fix!
-
skylinerold
tag
Uraim akinek hanghibás a készüléke nyugodtan küldje vissza javításra. Nekem telefonálás közben háttér zaj volt és tompán hallott a másik fél, valamint hangfelvételnél is jelentkezett a recsegés! Kicserélték pedig függetlenítve is volt és 2-hetet kellett várni rá!
-
skylinerold
tag
Érdekes dolog ez a föggetlenítés. Ha kábellel csinálják akkor nyoma van a telefonban melyet egyszerű kiolvasással tudnak ellenőrizni. A gyárikód megadásával viszont semmi nincs. Tehát szerintem a szervíz nem tudja hogy eldönteni hogy gyárilag függetlenül jött ki a telefon vagy függetlenítették akár a esetünkbe a Telenor vagy más mivel mindegyik ugyan azt a 1 kódot használja. A külömbség csak az lehet hogy a Telenornál megvan papíron vagy számítógépbe hogy milyen típusú telefon és imei számhoz milyen függetlenítő kód tartozik és azt pötyögik be a függetlenítéshez. A függetlenítők meg vagy megszerzik a gyárból vagy számítógépes algoritmussal kiszámolják. Arról nem is beszélve hogy a Telenornál de más szolgáltatónál jelentek meg telefonok amelyek alapból függetlenek. Legalább is az első sorozat. Pl. Huawei P7 Nekem van belőle. De tudom hogy a Telecomnál a Huawei P6 is függetlenül jött ki egy nagy része. Akkor ezekkel mint kezd a szervíz?
-
skylinerold
tag
válasz
stefensoon #2160 üzenetére
Csak külföldről tudod függetlenűl de itthon nincs csak függetleníteni lehet. Szoftveresen gyári kóddal és így nincs gari vesztés tudomásom szerint!
-
skylinerold
tag
Nekem már jó néhány telefon megfordult a kezeim között. A samsung galaxy sorozat s5-ig bezárólag, a kínai xiaomi mi3-mi4, Huawei p6-p7, sony xpéria sorozatból néhány z1-ig, HTC M7, LG G2! Az Alcatelt junius óta megszakításokkal! A kialakult véleményem az hogy jó kis telefon, a tudása az árát jóval felülmúlja! Apróbb javítgatások persze ráférnének, a de melyikre nem! Igazi prémium kategóriás készülék is válhat belőle, de gondolom az már nem ennyibe kerülne. Aki nem szán többet 55-60 ezer forintnál többet egy készülékre annak remek választás lehet! Az meg csak hab a tortán ha egy magasabb előfizetéssel veszi valaki a felére is eshet az ár! Az itt leírt hozzászólások megoszlása valóban úgy tűnik mint ha több lenne a hibás készülék, de szerintem az eladott készülékek elégedett tulajdonosi közül jóval kevesebben írnak ezekre fórumokra mert használják a telót és kész!
-
skylinerold
tag
válasz
gtamate2 #2108 üzenetére
Nagyon szuperre sikeredett a leírásod gratula.
Szerintem is jó lenne ha minél többet olvasgathatnánk ilyeneket, mások beállítási tapasztalatairól! Hátha felfigyel az ALCATEL ezekre és a továbbiakban felhasználná az így elmondottakat a jövőbeni fejlesztéseihez! (Tudom csak álmodozom de hátha!)
Magam is úgy vélem kellene egy külön hsz. amiben csak ilyenek vannak és nincs tele más egyéb dolgokkal! Tehát kollégák témára fel!!! -
skylinerold
tag
válasz
Ochocinco46 #2102 üzenetére
Igen, mindenben csatlakozom az előttem szólóhoz, nálam is ugyan ez a helyzet. Azt mondanám hogy ez a telefon az átlag felhasználó igényeit teljesen ki tudja elégíteni, az ár-értékarányban messze lekörözi a hasonló tudású telefonokat! Tényleg ha kijönne már sw. frissítés és javítanák a hanghibákat csúcs lenne a telefon a kategóriájában!
-
skylinerold
tag
válasz
captain sch #2094 üzenetére
-
skylinerold
tag
Igen, nekem 2-készülékemhez is jó kódot adtak. Priviben megadom az elérhetőséget akit érdekel.
-
skylinerold
tag
Megjelent a kínálatban itt is!:[link]
-
skylinerold
tag
Infó akit érdekel!
A "madár háza" gsm gyári feloldó kódjával függetleníthető gari vesztés nélkül az idol 2s! -
skylinerold
tag
Tudja valaki hogy lehet-e más romot felrakni az 2s-re és hogyan? MIUI-t szeretnék!
-
skylinerold
tag
Függetlenített idol 2s keresd a hardverapróban!
-
skylinerold
tag
Eltudná mondani valaki hogyan menthetem le egy idol 2s-ről a romot majd másik idol 2s-ra feltelepíteni?
-
skylinerold
tag
Segítség! Hozzám került egy idol 2s. Halkan vesz fel de ez mindegyiknél így van. Most viszont új jelenség kezdődött! Normál híváskor a hangszóróból súgó háttér zaj hallatszik, a hívott fél tompa hangot és recsegést hall telefonálás közben. Ugyan ez a jelenség hangfelvétel közben is. Ha híváskor kihangosítóra kapcsolok tiszta a telefon hang a hívott készüléknél és nincs recsegés. Headset használatakor szintén tiszta a hang telefonáláskor és hangrögzítéskor! Lehet szoftveres hiba?
-
skylinerold
tag
Akit esetleg érdekel itt [link]van az Idol 2s majd nem ugyan az a verziója TCL-ben. Csak nem 1/8 a memória hanem 1/4. Úgy láttam minden más ugyan az! 2 színben rendelhető! Természetesen független!
-
skylinerold
tag
Én mindenképpen visszavinném mert garanciális javítás egy rémálom a Telenor szerződéses szervizével! (Telemax Budaörs) Nekem a 3.nap estéjén elkezdett vibrálni a kijelző és mivel a telefon Veszprémbe volt és a vásárlás Budapesten esélyem sem volt hogy cseréltessem a 72-órás gariban. Másnap Telenor üzlet, telefon elküldve szervizbe. Két hét múlva visszajött szoftwer frissítéssel félóra múlva újra vibrált! Megint szerviz de kértem a cserét! kíváncsi vagyok mi lesz? Ha nem akarod a szervizes várakozást inkább áldozz rá 2x800 forintot!
-
skylinerold
tag
Igen sajnos Telenor függő, más szolgáltató kártyáját betéve feloldó kódot kér. A Telenoron kívül, még nincs hozzá ezt bizton állíthatom mert jó néhányat kipróbáltam úgy hogy egyenlőre függetlenítésre feleslegesen ne költsétek a pénzeteket. Persze az emberi lelemény határtalan és előfordulhat hogy valaki meg tudja csinálni de a kábeles függetlenítésnek nyoma marad így ugrik a garancia. Akit ez nem zavar az persze más! A nagy függetlenítők 1-2 hónapot mondtak amíg meg tudják adni a jó gyári feloldó kódokat! Ha meg lesz jelzek a fórumba!
-
skylinerold
tag
Teljesen igazad van ez a "limitált kifejezés nekem sem ugrott be. Vagy lesz még belőle vagy más paraméterekkel fogják újra forgalomba hozni. Más proci, ram, kijelző kitudja?! Az is eszembe jutott hogy akkora az érdeklődés utána hogy a legyártott mennyiségből, csak ennyit tudott szállítani minden nagy megrendelőjének ezért limitált, magyarul beetetés!
-
skylinerold
tag
Azon töröm a fejem hogy miért nem találok a neten más külföldi szolgáltatók által forgalmazott idol 2s-t. Az nagyon nem tudom elképzelni hogy az ALCATEL vagy TCL külön a Telenornak gyártott le 100-200 db készüléket.
-
skylinerold
tag
A nagy függetlenítő oldalak szerint kb. 1-hónap mire lesz függetlenítő kód hozzájuk, mert amit most adnak az nem jó! Nekem van 2db készülékem most várhatok hogy tudjam 30-al használni!
-
skylinerold
tag
Sikerült már valakinek függetleníteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro Max / Natural Titanium / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (156)
- iPhone 13 Pro / Sierra Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (142)
- iPhone 13 Pro / Graphite / 128GB / Gyári kártyafüggetlen (143)
- iPhone 12 / Blue / 256GB / Gyári kártyafüggetlen (147)
- iPhone 13 Pro / Sierra Blue / 128GB / Gyári kártyafüggetlen (152)
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest