- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS frissítés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Még,hogy nem vagy fan
Csupán nyakig..."..h jajj ebben a játékban pont pocsék a proci, akkor sajnos csak i7-es jöhet szóba.."
..Ha pedig azt hinnétek, hogy jó hát ennyi pénzért AMD-t veszek akkor, hááát még a 2es széria sem az igazi, vhol félúton van az 1es széria és az intelek között, és egyik játékban rendben van, másikban meg nem.....Ekkora butaságot is rég olvastam.
Még az sem igaz, hogy ''egyik játékban rendben van, másikban meg nem.."
Ezt PONT Intel és nVidiával tapasztaltam.Egyébként mielőtt bármibe belemennénk, de fogunk...
...Intel-nVidiáról váltottam full AMD-re és egyáltalán nem bánom, sőt, azóta boldogabb vagyok, kevesebbet stresszelek, többet játszom és munkára is sokkal jobb. -
jacint78
addikt
válasz
Silverchain #18 üzenetére
Úgy, hogy megkéred a boltot, kölcsön kérsz processzort, vagy ismerőst kérsz meg. Állandó probléma volt ez a százas csipeknél hétezres processzorokkal.
-
Mr. Spock
csendes tag
teljesen illogikus feltételezés volt, mivel ugyan úgy coffee lake-ről beszélünk. Viszont mivel az Icelake egy merőben áttervezett chip lesz, új gyártástechnológiával megspékelve, eléggé valószínűnek tűnik hogy oda majd kell az új 400-as széria és az nem lesz visszafele kompatibilis.
-
L4mie
veterán
Hát...pedig igazán vártam, hogy a teljesen azonos fizikai foglalat ellenére ahogy illik...végre kidobták a 400as szériát és az új procik nem lesznek kompatibilisek a korábbival...hmm mit szólnak majd a partnerek... idén nem lesz rókabőr
-
tibaimp
nagyúr
Azt lehet tudni, hogy mennyi lehet a TDP korlátja ennek a 8 magosnak? 130W?
-
válasz
Silverchain #18 üzenetére
mivel még egyik sem létezik, senki sem tudja
-
Silverchain
csendes tag
Namost ha én veszek majd egy új 9-es CL procit, és mellé egy új z370-es alaplapot, akkor nem kellene előbb biost frissíteni, hogy tudja kezelni a lap a 9-es generációt? Ha meg kell előtte az update, akkor hogy frissítem, ha nincs másik procim? Vagy elindul, csak nem lát/kezel +2 magot?
-
Anaren91
senior tag
Így van amd procikon még a Windows se indul el, vagy ha igen még az egér is mikrolaggol, és már ne azért de ne kicsinyeskedjel már itt holmi i7 ekkel, mikor ott az i 9 abból is ha lehet kettőt, még hozzá csapsz egy ipari fagyasztót, amibe építed a géped, csak, hogy bírja a magonkenti 7ghz et, meg két titan v. Na ezzel már lehet 720 p ben kompromisszum mentesen játszani...
-
cheatergs
senior tag
Ilyenkor jön a nosztalgia, mikor is az nForce2 a 600-as T-birdtől a 3200+-os Bartonig évek generációit mind vitte. Hejj, be régen vót, tán igaz se vót!
-
Mr. Spock
csendes tag
+1
logikus volt azt feltételezni hogy a z370 és z390 között nem lesz semmi különbség, az egyéb perifériákban jobb a z390 és az is valószínűsíthető hogy z390es lapokra erősebb VRMet fognak szerelni, szóval akinek i9-es coffee lake kell húzva, annak javallott, másra nem igazán jó
-
Dare2Live
félisten
"mert tuning nélkül is elég erős, sima 8700-as is megteszi, aminek majdnem ugyanazok a turbo órajelei!"
TDP limiten hasal el a sima 8700 65W VS 8700K 95W.
NVIDIA rumor, találgatás, tuti úgy lesz fake news meg annyi volt az elmúlt fél évbe és annyi nem jött be, hogy hálisten nem foglalkozik PH ilyennel.
-
tomcat78
őstag
Sok szegény AMD tulaj nem is veszi észre,hogy igazából nem is tudnak játszani a gépükön...Ja,várjál...mégis.Nem vagyok AMD fan!
Nekem is intel a gépem alapja,de az ilyen kicsit promósra sikeredett csakazintel kommenteken sírni tudok...Már-már hiányzik Mannbal kolléga(ha jól írom,ha nem sorry) az intelt méltató próféciáival..Legalább mulattató volt olvasni.De a te hypertudományos levezetésed...Na mindegy....De sztem nem mindenki ért veled egyet,hogy kompromisszum mentes gépet csak az álltalad leírt módon lehet építeni.
Azt elfogadom,hogy a magasabb órajelek számíthatnak,de ez sem mindenesetben igaz.Arról nem beszélve,hogy lehet olcsóbban is élvezni a játékot...
Respect! -
-
BeZol
őstag
Kicsit tempósabban is fordíthatnátok a külföldi cikkeket, már 1 hetes hír...
Kis mellékes:
GeForce GTX 1180 on 30th August
GeForce GTX 1170/1180+ in 30th September
GeForce GTX 1160 on 30th OctoberÉs hogy a cikkhez is kapcsolódjon vmi:
2018 Q4-re írják az új procikat, tehát október-november-december lesz belőle.i7-8700K-t pedig ha tehetitek már ne vegyetek újonnan, mert ami jó minőségű és jól húzható, azt már a 9700K-nak teszik el (persze szerencsétek lehet vele, és deliddelve mindegyik viszi az 5ghz-et all core, de 5.1-5.2.-5.3ghz-et nem fognak már), ill. már korábban a tényleg jól tuningolható darabokat 8086K néven árulják a készlet erejéig (csak mert 1szálon 5ghz-et tud turbózva, de egyébként csak válogatott 8700K és egy fityinget sem ér a felára, max gyűjtőknek)
Az i5-ös továbbra is 6mag6szál marad, azt meg tudja mindenki, hogy Battlefield alatt 4.9ghz-re húzott i5-8600K 100%-on teker, és 80%-on hajtja ki az 1070Ti-t (fullHD-ban), és ha a proci 100%, akkor szép kis fincsi mikrolaggok vannak, tehát ne érjen senki meglepi.
Ha pedig azt hinnétek, hogy jó hát ennyi pénzért AMD-t veszek akkor, hááát még a 2es széria sem az igazi, vhol félúton van az 1es széria és az intelek között, és egyik játékban rendben van, másikban meg nem... Ha kompromisszummentes játékgépet akar az ember, ami nem olyan, h jajj ebben a játékban pont pocsék a proci, akkor sajnos csak i7-es jöhet szóba, és egyébként nem is feltétlen kell 8700K-t vásárolni, mert tuning nélkül is elég erős, sima 8700-as is megteszi, aminek majdnem ugyanazok a turbo órajelei!
i7-8700K:
1C: 4.7GHz
2C: 4.6GHz
3C: 4.5GHz
4-5C: 4.4GHz
6C: 4.3GHzi7-8700:
1C: 4.6GHz
2C: 4.5GHz
3C: 4.4GHz
4-6C: 4.3GHz"budget" gaming pc-nek pedig vagy használt régi i7, vagy az új i5-8400-as ajánlott, és egyelőre csak battlefield-ben van/lesz probléma ha jól tudom.
i5-8400:
1C: 4.0GHz
2-4C: 3.9GHz
5-6C: 3.8GHzA 9xxx széria várni nem érdemes, csak ha 8magos i9 érdekel, mert az összes ugyan úgy coffe lake lesz mint eddig, csak gyárilag kapnak +100MHz-et
A végső tuning valószínű h ugyanott lesz.
-
JordyG
tag
Ebből is látszik, mennyire volt muszáj változtatgatni... Simán lehetett volna azt csinálni amit az AMD is. Mindig lesznek újabb chipsetek, amikben van újítás, de az AMD példája is mutatja, hogy lehet ezt ésszel. S akinek fontos az újdonság az legfeljebb a processzor maradása mellett tud alaplapot fejleszteni.
Ráadásként az a mantra, hogy sírnak az alaplap gyártók, és kikönyörgik, mert éhen halnak, ez egy baromság. (még ha így is van) Aki új gépet vesz, nyilván újabb alaplapot keres, és idővel a korábbi chipesek úgy is kikopnak. Így totál felesleges volt kényszeríteni a vásárlókat, arra, hogy max a memóriát leszámolva minden új legyen, új lap, új processzor.
Erre szokás mondani, hogy aki szellő mellett pisál, ne lepődjön meg, ha a szellő időnként viharrá válik.
: Marhára mintha vennél egy kocsit, és 3 év múlva az lenne a móka, hogy onnantól fogva nem kapsz hozzá gumit, fékbetétet, ablaktörlőt, egyebet, mert már új design van, a régi leépítve. Vegyél új kocsit, ha nem akarsz a fán kikötni, mert nincs féked.Pedig pont az egy rohad nagy piac, hogy ha apróban is de tudj fejleszteni. Ha csak egy processzorral tudsz fejleszteni mert, alaplapra nem telik, akkor is már egy processzort eladtak neked. De ha csak együtt tudod a kettőt, akkor legyintesz, vagy gyűjtögetsz és kivárod a köv, vagy azt követőt. Ezzel is szopatja magát a piac, illetve szopatja a piacot a gyártó'k.
-
Akkor a Z170/270 is?
-
zzola
titán
Ez hányszor lesz még hír?
-
Bleccs
csendes tag
Tehát a Z390-es chipset egy átnevezett Z370, ami egy átnevezett Z270
-
jedis
senior tag
Hát szerintem is az Intel félelme max a VRM-ekre korlátozódik, szóval ha valamelyik lap megfelel ezen követelményeknek , akkor miért ne. Már egy 8700K is szépen tud kajáli, ha megrátják, akkor az új 8 magosnak hol lehet az étvágya húzva ?
Remélem nem esik az AMD hibájába, mikor a régi chipset-es dzsunka alaplapokon engedélyezték az FX procik támogatását.
-
lemusz
addikt
támogatjáktámogathatják
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A friss mikrokóddal az új Coffee Lake steppinget biztosan kezelik, ami hat magig működik is, de elvben a nyolc mag sem akadály.
- Synology NAS
- Asustor NAS
- BestBuy ruhás topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Suzuki topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kuponkunyeráló
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest