- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Új működési profilozást kapott a DLSS 3.8.10
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alchemist
addikt
Ha az "európai gittegyletben" nem kap nyomatékot az "ugyanazért a munkért (közel) ugyanakkora bért" alapelv, az eurokraták nem moshatják le magukról, hogy ez az egész felállás a "házon belüli" gyarmatosítást szolgálja...
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
oxox
addikt
válasz Alchemist #151 üzenetére
ilyen nem lesz...piacnak kellettunk, nem termelo orszagnak (lasd minden valamirevalo megmaradt gyarunkat bezartak, megvettek)..rakell nezni a terkepre...mire lenne alkalmas magyarorszag....de inkabb tamogatjak a spanyol/holland gazdakat. mashol minden centimetert bevetnek, nalunk meg megyek allnak parlagon....
az nszk is ha nem is leterdelt, de kapott egy gyomrost az ndk hozzacsatolasatol...maig panaszkodnak a gazdasagi megtorpanasra. majd csinalnak egy eu kettot, ahova minket nem vesznek fel...ide a rozsdast.
a nemetek a franciak, nem mennenek bele, hogy 10evet visszalepjenek a madzsar/roman/gorogok miatt...
gorogorszag megmentojekent is csupan a sajat erdekeiket vedik...mertha becsodol korulottuk mindenki, kifogja megvenni a jetta-t, meg a danone- joghurtot....?[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
bambano
titán
minél magasabb a minimálbér a minimálbérért végzett munka valódi piaci értékéhez képest, annál nagyobb:
- az össztársadalmi veszteség
- az innen elhúzó vállalkozások száma
- az itt bezáró vállalkozások száma.úgyhogy ne erőltessük ezt a dolgot, hanem gondolkodjunk előtte.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
ronson
őstag
Min gondolkozzunk. A legalacsonyabb bérek fejlesztése elég jól mutatkozna a gazdaságban, mert azt a továbbra se sok pénzt a kispénzű családok nagyrészt itthon költenék el és nem is a párnába dugnák, a fogyasztást és az adóbevételeket gyarapítva saját magát pörgetné a gazdaság.
Viszont nem értek egyet, a középosztály építési politikával ami itt van, mert az pont ahhoz a társadalomhoz, ahol az emberek jó része szolga lesz.
Lásd Kína. Van egy pár száz milliós erős középosztály, meg van egy milliárd szolga.
-
rsf
senior tag
Ez hülyeség mert ha nettó 120-150eFt lenne a minimálbér akkor az emberek nem a kinai fokhagymát vennék meg az olcsó külföldi paradicsomot hanem megvennék kicsit többé a magyart stb.
Meg pl. minden faluban lenne egy autó mosó vállalkozás, mert akkor az emberek nem sajnálnák az autó mosatásért havonta azt az ezer ft-ot. És így tovább. Szóval egy csomó magyar vállalkozás beindulna amik most nem működnek, mert nem tudnak versenyezni az olcsó kínai szarokkal. Mert az olcsó kínai cuccok a pénztelenség miatt kelendőek ennyire.
Amúgy erről a témáról olvastam annó egy nagyon jó írást amit valami Pogátsa Zoltán közgazdáz írt.
Ausztriában milyen drágák a szolgáltatások mégis megélnek, mert van rájuk fizetőképes kereslet.
Egy hajnyírás 30euró stb.
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
bambano
titán
ha az az állításod, hogy kicsivel több bérért az emberek magyar árut vennének, igaz lenne, akkor az összes nagyvárosi teszkó már régen becsődölt és bezárt volna.
ehhez képest például egy ismerőséknél csődbe ment a ruhagyár, mert a megrendelő még ezt az ócska bérszínvonalat sem volt hajlandó kifizetni.
-
rsf
senior tag
Persze ehhez az is kell, hogy az államnak a hazait kellene támogatnia és akkor a tescók-ban is magyar áruk lennének.
Szerinted hogy lehet olcsóbb idehozva a holland hús mint a magyar???
Ismered az ottani árakat és a béreket?
Üdv.“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
ronson
őstag
Az EU-t is ki lehet játszani, ahogy nagyobb országok is teszik. Pl. ha nagy a túltermelésük húsból, akkor érdekes módon felüti a fejét a járvány, amivel ideiglenes le lehet állítani az importot. Egy kis rafináltsággal, nem minden külföldi terméknek se kellene megfelelnie a magyar piacra.
-
bambano
titán
hogy lehet olcsóbb a holland hús, mint a magyar? például úgy, hogy nekünk 40% támogatást adott az eu, a hollandoknak meg 100-at (a belépésünk után az agrártámogatások nagyon lassan másztak fel 100%-ra, ami minden más eu-s állampolgárnak járt. idénre érte el ugyanazt a szintet, a következő pénzügyi periódustól jó eséllyel csökkenni fog, mindenhol, egyformán). Például úgy, hogy a hollandok technológiája nagyságrendekkel jobb, mint a miénk. Például úgy, hogyha egy magyar tehén 6500 liter tejet ad egy periódusban, örülünk, a hollandok, dánok 9500 körül, az izraeliek meg 11500 liter körül.
na ezért olcsóbb a holland hús. eu tagok vagyunk. az állam nem támogathatja a hazait.
-
bambano
titán
és azzal mire mész? hint: semmire, van minőségbiztosítási rendszer, amivel objektíven meg lehet mondani, hogy milyen az az áru.
ettől kezdve az erősebb kutya csinálhat járványt, a gyengébb meg dönthet, hogy vazelinnel vagy anélkül.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
eastone1
senior tag
Mindenhol jobban élnek még a volt orosz tagállamokban is, csak azokban az országokban ilyen fos az élet ahol nem a perui indián hanem a másik fos aminek nem mondjuk ki a nevét szóval ez a mosópor nevű csávó kijelentette, hogy meg vagyunk véve. Akit érdekel olvassa el A Fáraó című könyvet és észre fogja venni a hasonlóságot, hogy ezek a mosóporosok, hogyan szívták szét, alázták a helyi lakosok életét XII Ramses idejében. Ezt a könyvet Boleslaw Prus 60 évvel ezelőtt írta az akkori gazdasági válság emlékeként.
-
karantÉN
aktív tag
Valamiért nekem nem jön be ez a raktár
Én is raktárban dolgozom (Sap Wm , bár ez mellékes ) ilyen magas raktáraknál azért kötelező lenne egy vezető sín a magas targikhoz , elég csunyán néznek ki az alsó szinten lévő raklapok . Na meg a másik amit észre vettem még , hogy alig van néhány dobozos raklap lefóliázva . Mindegy ez csak kukacoskodás am szeretem a lenovo termékeket6543210
-
MaxxDamage
félisten
válasz eastone1 #165 üzenetére
Én tudok ajánlani egy jobbat
Cion Bölcseinek Jegyzőkönyve (ezt olvassa aki még nem tette)
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Pikkolo^^
addikt
válasz TheSaint #147 üzenetére
Én végig általánosságban beszéltem a fizikai munkát végző emberekről. Ahol van ka.... és a vezetés tudja is, hogy az micsoda ott nem fordulhat elő olyan, hogy nem hallgatják meg a melóst. Ha megtörténik akkor az a cég szégyene.
A felhozott példa saját példa? A megfelelő fórumot lett jelezve hogyan lehetséges a termelést hatékonyabbá, gyorsabbá tenni? A megfelelő fórum nem egy 2 perces beszélgetés.
-
rsf
senior tag
Hát pont ez az. Játszanak a támogatásokkal meg mindennen ők döntik el, hogy ki hogy éljen és még meg i magyarázzák. A sok .. meg még asszisztál is hozzá.
Mindenki meneküljön amíg lehet.
-
Alchemist
addikt
minél magasabb a minimálbér a minimálbérért végzett munka valódi piaci értékéhez képest
Ha a jelenlegi helyzetet nézzük, a LIDL német pénztárosa 8-10-szer termelékenyebb lenne egy magyar pénztárosnál? hmmm...
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
MaUser
addikt
Nem ez a fő gond. Ezeket messze ellensúlyozza az ideszállítás és hazai bérszínvonal(talanság).
A gond a megfelelő termelő és feldolgozó réteg hiánya. A Fideszes képviselők éppen tegnap játszotta át a haveroknak az összes megmaradt földet, hogy azok parlagon heverjenek és a haverok majd szépen felvehessék rá az EU támot. Így meg esélye sincs a normális családi gazdasági földméret (50-200ha) kialakulásának.
A másik dolog a feldolgozói oldal, amit az embertelen adókkal vágnak/vágtak tönkre. Nem véletlenül tulajdonolja Csányi sem szingapúri offshore-on keresztül pl. a Pick-et.
Mindig ugyanoda jutunk, hogy az országot alapvetően a rohadt magas elvonás teszi tönkre. Amit meg a haverok (Kovács, Lázár, stb.) nyom szépen ki offshore vizekre. Jellemző, hogy egy angol bank felmérése szerint hazánkban a negyedik legnagyobb az egy főre jutó, offshore országba kimentett pénz. És ezt nem Mancika utalta a karibi számlájára, hanem az MSZP/Fidesz/SZDSZ/MDF képviselők és haverjaik.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
slashing
senior tag
fúúú de utálom én is ezt a kaizen-es baromságot, főleg mikor azt mondják adjál be évente 24-36-ot. Lehet sárváron működik lehet az is hogy csak marketing de ahol én eddig voltam ott sehol nem működött, a jó ötleteket félresöprik majd pár hónap múlva a területi vezetők/kis főnökök megcsinálják maguk stb...
a cégünknél jelenleg 4 javító dologra várok ami már holnap bevezethető lenne csak egy PECSÉT KELL rá és mindezt fél éve várom, persze elméletben van 2 hét az elfogadott ötlet megvalósítására és azokat ellenőrzik is hogy megvalósult-e
a másik kedvencem mikor van olyan ötlet amivel évente spórol a cég 10-20-100 milliót erre a dolgozó kap 200 forintot és ha megválasztják az adott hónap legjobbjának akkor még 5000 huf utalványt. Ezért én mondjuk sose adok be olyat mivel igazán tudnának spórolni csak olyat ami nekem kényelmesebbé teszi a munkát, ott rohadjon el 5.000 forint kajajegy, kenjék a hajukra...
-
siti
őstag
válasz karantÉN #166 üzenetére
indukciós sín van, ezt nem lehet felcsavarni. a megvezető síntől nem tudná felvenni a földről a raklapot, meg kell emelni az alsó polcot, onnantól meg ugyan úgy ki tud lógni a raklap.
jobb ha nincs fóliázva, ha dobozonként szednek ki belőle árut, ha meg egész raklap kell, akkor majd oda küldi a sap, ami bontatlan (legalábbis nálunk így van, fifoba belefér hogy ne kelljen raklapot bontogatni a magasban). (van olyan targoncás, aki ott hagyja levágva a fóliát, had lobogjon, majd amikor rácsavarodik a gépre és lerántja a polcot, akkor meg értetlenkedik.)
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
rsf
senior tag
Egy régebbi melóhelyemen történt: Egy fickó leszólította a dirit, hogy egy olyan ötlete van, amivel havi 1millát lehetne spórolni de ezt csak 1milláért mondja el. A diri kikelt magából utánna 2hétig minden gyűlésen azt mondta, hogy mit képzelnek az emberek Ő megmondta már régebben is, hogy egy ötletért 5eFt-ot hajlandó fizetni semmi többet. Persze az emberke utánna már nem volt ott sokáig.
Szerintem is,ha valaki kitalál egy olyan dolgot ami sokat hoz a cégnek azt fizessék meg. Egy idősebb szaki mesélte, hogy annó az átkosban ahol dolgozott ott úgy volt, hogy amit az ötlet hozott egy év alatt annak elég nagy százalékát megkapta a dolgozó egyszeri juttatásként. Egy új autót lehetett venni egy jó ötletért.
-
eastone1
senior tag
Einstein mielőtt ismert nagy tudós lett, a Német és a Svájci Szabadalmi Hivatalban dolgozott, mint tizedrangú segéd. Utána hirtelen megvilágosodott és Amerikába költözött és ő lett a világ legnagyobb koponyája. Érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
karantÉN
aktív tag
-
leeate
senior tag
"nálunk miért vannak ennyire visszafogva a bérek??"
Nincsenek visszafogva, a piac határozza így. Az országok között is működik a kihasználó-kihasznált függőségi állapota. És egy ilyen tőkeszegény ország ettől lesz "versenyképes". Szüksége van munkahelyekre, ezért olcsón adja a munkaerőt. Egy ideális világban nem is kellene pénztárosnak vagy szalagmunkásnak lenni - a jóléti társadalmakban ezeket a munkákat a vendégmunkások vagy az (ottani) nagyon szegény réteg végzi.
A mindenkori kormány nagyon rosszul teszi, amikor ázsiai / német gyáraknak lemegy kutyába, hogy ide települjenek már (lécci-lécci), mert ezzel csak újratermeli ezt a helyzetet. Helyette a magyar középvállalatokat kellene támogatni, mert tőke csak tőkéből lesz, ez a piacgazdaság nagy törvénye.[ Szerkesztve ]
Soha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AsRock B550M, Ryzen5 5600X, RX 5700 XT 8GB, 32GB DDR4 3200MHz, 500GB Gen4x4 M.2, 500Gb HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 Rog Strix / 32GB DDR4 / 480GB SSD
- Új Gamer PC Ryzen 7 5700X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4 3200Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest