- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam Deck
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hokunda
senior tag
800 ezer forintba belefért egy 1070ti? Mi lenne, ha drága lenne és nem érné meg.
-
SidCorky
őstag
A kommentelők hatalma végtelen, már le is akciózták.
[link]
-
ttt
senior tag
Megnézve az acer honlapot (hírdetés célját érte
- not - ) továbbra sem veszek braendelt gépet, legalább is tőlük. A brutál gépük 2,2 milla, nem számoltam utána, de itt is többet érzek a kelleténél árban.
De akinek ilyenek kellenek hadd vegyék! -
SidCorky
őstag
Ti van benne.
Más: A tetszett plecsnit nyilván nem az ára érdemelte ki, ahogy ez az értékelésben is elhangzik. Maga a gép jó, az más kérdés, hogy ennyit nem ér, ezért nem is ajánljuk egy épített géppel szemben. Minden gyárilag összeszerelt gépnél elhangzik, hogy sajátkezűleg összeválogatva az alkatrészeket jóval olcsóbban is kihozható ugyanaz, vagy akár még jobb teljesítmény is, itt ez hatványozottan igaz. Van, akinek viszont nem szempont, hogy ár/érték arányban hogy áll a ketyere, nekik az a fontos, hogy miután hazavitték csak be kelljen kapcsolni és működjön, ha pedig gond van vele, akkor úgy ahogy van bevihessék a szervizbe, ne nekik kelljen otthon azon agyalniuk, mivel lehet a probléma.
-
Malachi
addikt
Azt hittem ez a műfaj (Brand PC) már régen kihalt, de mekkorát tévedtem! Kb. 800 ezer forintnyit.
800
ezer
forint.Ezért.
Atyaúristen. Na jó, kösz.
-
Peter13
senior tag
Többen említették hogy csúcs konfigurációba ez ma már kevés. Ez igaz, viszont szerintem senki sehol nem mondta hogy ez egy csúcs konfig (még az Orion családon belül is "csak" a középső modell), "csak" az ára az...
Szerintem teljesen rendben vannak az alapok, a 1070Ti (már ha tényleg az, és nem sima...) kb ugyanazt hozza mint a 1080, ami azért vérszegénynek nem mondható. A 8700K jó választás mellé, bár tény hogy a 8600K is megfontolandó lehet ha valaki nem multi-mániás (ott viszont már most is vannak játékok amiknek a 8 szál is kevés). A 16GB RAM nem sok, nem kevés, ma ennyi illik. A ház szerintem pofás (és szerencsére RGB-mentes). A VGA segéd-rögzítő kifejezetten tetszett. A hűtő lehet hogy csak 90-es ventihez való, de a stressz teszt során hozta amit kell, akkor meg nem mindegy? Én úgy gondolom, hogy a konfig maga kiegynesúlyozott, mentes a hülyeségektől (ami sajnos nem ritka az előreszerelt gépek esetében), és a sallangoktól is.
(kivétel: az a GTX 1070Ti "hátlap", na az nagyon fájt...ha jól látom, az egy rácsavarozott műanyag lemez (legalábbis a csavaroknál hajlik)).
Akármit tesznek bele, úgyis lesz aki jobban tudja. Ez OK. Mindenki más, aki meg ide jár, az valószínűleg anyatejjel szívta magába a konfig-összeállítást
A gond az árazás, az összeállítás felára: ez egyszerűen így nem versenyképes (és akkor nagyon finoman fogalmaztam). Persze, ingyen nem fogja senki összerakni (maximum mi otthon, magunknak), de amikor az első oldalon végigfutottam az adatlapon, dobtam egy hátast: valaki valahol valamit nagyon benézett, amikor meghatározta ezt az árat. Nálunk speciel az Acer a kedvelt márkák közá tartozik (asszony szereti), de ez így akkor is masszívan és csúnyán kiárazta magát a pixisből.
-
snecy20
nagyúr
Akkor még gyászosabb a helyzet.
Szponzorált tartalom, s mint olyan, nyilván a szakmai szempontok másodlagosak.
Inkább a gond ott van, hogy a prohardvert alkotó közösség a DIY mentalitás híve, ha egy PC összeállításáról van szó, így egy ilyen +40%-kkal árában túllőtt egybegéppel nem tudom hogy itt kiket lehet megszólítani. -
-
törölt tag
Maga a Brand-oem-gamer-gép teljesen rendben van, így szokás az alkatrészeket összeválogatni, ház is tisztességes, oem szinten "nagy teljesítményű" konfigokra van előkészítve és ráadásul csavarozott, nem szegecselt!!4!négy.
Az árán már acer is elgondolkodott, már "keményen" akciózzák:[link]
-
hemaka
nagyúr
800k
16GB RAM
256 GB SSD
nVidia 1070 -
Cs1csó
titán
EZ egy rakás hígan gőzölgő Qaki. SŐT!! Rákattintottam a hivatalos honlapjára és ott csak 1070-ről van szó és nincs TI!!!!! Ez így még cikibb.
Annyi mindenbe lehetne belekötni.... nem is tudom hol kezdjem..
1. 730W-os TÁP?? Ez hogy jött ki?? Ez a konfig a beQuiet! kalkulátor szerint még túlhajtva sem fog 370W-nál többet enni. Egy minőségi 500-550W-os táp bőven elég.
2. i7 8700K proci ??? Egy GAMER gépbe, 1070Ti mellé?? Egy 180TI mellé azt mondom ILLIK egy i7-es de egy 1070 még ha TI is bőven elég egy Intel Core i5-8600K-val 65 ezer forintot lehetne spórolni ami az FPS-eken max 1-3 FPS-t jelent - de nem is ez a lényeg hanem az így megspórolt pénzen már lehet egy 1080-ast is venni.
3. Az alaplap nem tudom milyen de azon is biztos lehet 10-20 ezret spórolni
4. Optikai meghajtó ?? minek inkább egy külső DVD olvasó ha ne adj isten be kell valamit olvasni akkor USB-n rádugja a gépre az ember és kész, nálam ez évente egyszer történik meg FIFA DVD-k esetén, lemezképet csinálok belőlük és többet már nem is kell elővenni őket.
Továbbra sem értem mi kerül ebben 800 ezer forintba nem álltam neki fejszámolni de szerintem 100-200 ezerrel kevesebből is ki lehet hozni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Dr. Akula #20 üzenetére
Azért az Acer név ennyit nem ér.
Elfogadnám, mert az én gépem a fasorban sincs ehhez képest, pedig az se kimondottan szar. De hogy az adatlapomon részletesebb a konfiglista, mint amit a cikk közöl, az vicc.Viszont feltűnt, hogy eddig senki sem hiányolta az ablakos gémer konfigból a ledeket, meg is lepett.
A fejhallgató tartó szerintem egy marha nagy vicc.
Ha már gémer konfig, adhatnának mellé játékot, vagy mondjuk 200€ értékben Steam kupont. -
kikikirly
senior tag
válasz
Dr. Akula #20 üzenetére
Ajánlott,tetszett más osztályzatot még a PH-n nem láttam.
Gondolom az ajánlott a jobb osztályzat.
Erre a cuccra egyszerűen nem kellett volna semmilyen plecsni adni,
értékelést elolvasva úgy is lejön a lényeg.Ami kritikákat megfogalmaztunk a fórumon,a szerzőnek nem támadt semmilyen aggálya velük kapcsolatba. Vidi kariról meg nem készült fénykép,ez is elég vicces.Hajbel 21#: Könnyen lehet.
Szerk:
Memóriára ugyanúgy rákereshettek volna, én is az adatlapon feltüntetett adatra kerestem rá és ott volt az ELSŐ találatnál. Állítólag ez egy szakmai portál... -
Dr. Akula
félisten
válasz
kikikirly #18 üzenetére
Gondolom ez a 3-as osztályzatnak felel meg, mégse mondjuk azt egy ingyen hozzánkvágott gépezetre hogy szar. Amúgy önmagában annyira nem szar, csak semmi különleges, tök átlagos, de a márkanév miatt túlárazva. Alkalmi vételnek tehát nehezen lenne nevezhető, valamit meg csak mondani kellett rá.
-
Dr. Akula
félisten
"akár százezrekkel olcsóbban összeválogathatja magának a megfelelő konfigurációt, persze ebben az esetben le kell mondani a konzumer piacon önmagában nem kapható gépházról"
Az könnyen fog menni, ha fizetnének érte, akkor is csak a pénz képviselne értéket a kettőből.
-
kikikirly
senior tag
Pete5555:
+1Tetszett.
Árcédula, vagy mi az isten tetszett??? -
Pete55555
addikt
Pár dologba bele lehet kötni...
Kezdjük a géppel:
- Ótvar fos gagyi műanyagok. 5000 Ft-os Kolink ház van ilyen anyagból. Meg 0,0001 mm-es lemez.
- USB-C - ez említve is van. De a type A csatik is ferdén állnak - olcsó gagyi.
- Perifériák: Ipari hulladék, környezetszennyezés.
- Táp: noname fos??? Nem derül ki, de egy 800.000-es géptől az ember nem ezt várná.
- DVD: Miért nem Blu-ray?
- 1070Ti: Mi az a hátlap? A csavaroknál be van nyomódva. Papírból van, vagy wtf??? Burkolata milyen? Látszik... gagyi olcsó műanyag. A rögzítő elem mondjuk jó dolog, bár gyanítom csak azért rakták rá, mert szállításkor leszakadna a 'csába.
- Ram: Sebesség még hagyján, de hogy néz ki? okádékzöld, borda nélkül...800.000-ért.
- QI töltés? 800.000-be beleférhetett volna...
- Plexi oldallap. plexi!!!!!
- Méret: Nem tudom minek kell ekkora ház egy ilyen gépnek. Még ha 3 ventis VGA, vagy 14cm ventis CPU hűtő lenne rajta...Cikk:
- Air Guide: nem inkább a HDD-khez hátra tereli a levegőt??? Bár sok haszna nincs, de az ami ott látszik, biztos nem az alaplapra tereli, mivel azt telibefújja a két első venti. Azt a levegőt oda nem kell terelni.
- Méretes hűtő az i7-en: Konkrétan? Ez a prohardver, nem a blikk. Mekkora a venti rajta? Mekkora a borda? Egy mérőszalag csak akad. Vagy vonalzó. A ventilátort le lehet szedni a hűtő leszerelése nélkül ha jól látom, úgy máris hozzáférünk a RAM modulokhoz.
- 1070ti-ről nem sokminden derül ki. Hűtése? Ventik száma? Gyanítom ref.... de nekem kell kitalálni?Hirtelen ennyi.
Amúgy a cikk nem olyan rossz, hangvétele, stílusa jó, csak egy kicsit legyünk már konkrétabbak, aprólékosabbak.
(#10) kikikirly
A radium gépre:
Ennyi, 500-ért majdnem ugyanazt tudja, normális gépházzal, rendes táppal.
VGA csere 1070Ti-re, meg tuningolható processzor + alaplappal is kijön haszonnal max 600-ból.
Nem 800Szerk: Sőt, adattárolóban sokkal jobb is! Gari 3 év, nem 2...
-
Csapoati
nagyúr
730 wattos táp az van, bezzeg egy GTX 1080 meg már nem fér bele a 8 kilóba. Nyilván...
-
Astroboy
őstag
"Az ismeretlen eredetű tápegységet egy Predator logóval ellátott műanyag takarólemezzel burkolták be"
Vargáné és Társa?
-
Duddi
aktív tag
Most ez komoly hogy az egész ház vagy 15-20 fokot lejt hátrafelé??? Hát ez biztos használni fog az optikai meghajtóban a dvd nek meg a HDD-knek gratulálok a mérnököknek!!
Szerk: most látom a HDD függőlegesen van beszerelve szóval ez ok.
-
Noukoum
veterán
Játékra ezerszer inkább egy one x mintsem egy ilyen túlárazott pc. Akinek meg munkára is kell, vagy egér nélkül nem tud játszani az meg csesszen el egy pár hetet a témával, csakhogy jó alkatrészekkel áldja meg a saját gépét.
-
hajbel
addikt
Angliában már az összes boltnak van összerakott gépe, ami csak kb. annyival kerül többe, amennyi az összeszerelési költség, vagy még annyi sem. Nem értem, hogy ez Magyarországon miért nem terjedt el. Lehúzós gépek vannak mindenütt, még a TV reklámokban is az irracionális vrammal gyártott vga-val reklámozzák a gépeket.
-
kikikirly
senior tag
Prémium árazás(799 990 forint),viszont mindenből másodrendű hardvert válogattak bele.
1070TI ezért az összegért kevés, Tápegységről nem tudunk semmit,valami no name cucc,gondolom 730W 80+bronzos.Memória modulokon bazd meg nincs nincs hűtőborda,látszik a gyönyörű fos zöld nyák,a plexi oldallapos gépházba(Időzítésről természetesen kussolnak).Hűtő ránézésre nem 120mm ventillátorokkal van megáldva,tehát a hűtőbordák is kisebbek,ventiket 90mm-es saccolom.Plexi oldallap miatt jól nézne ki valami méretesebb hűtő, és nem ilyen ronda vastag fekete venti,hanem mondjuk valami fehérrel , fekete alaplap színét kicsit megbolondítaná.M2SSD szintén valami másodvonalbeli motyó.Vidikari megint csak ismeretlen verzió, kép csak az oldaláról készült,pedig jó lett volna lefényképezni a hasát.Mentségükre szóljon,van Backplate."Akinek viszont a játékélmény az elsődleges, az akár százezrekkel olcsóbban összeválogathatja magának a megfelelő konfigurációt, persze ebben az esetben le kell mondani a konzumer piacon önmagában nem kapható gépházról,,
Ilyen aránytalan gépázról örömmel mondok le,szegénynek nincs szélessége.Komponensek 90% külön lett, kitudja honnan beszerezve.Oké hogy az előszerelésnek megvan az ára,itt viszont a borsos árcédula mellé sikerült szart csomagolni.
Előre szerelt konfigokról: Rádium PC-be tudomásom szerint jó áron szerelnek össze gépet,CPU tuningot is megcsinálják neked,méghozzá garanciával.Magad válogathatod össze mit tegyenek bele,igaz egyedi gépházzal nem tudnak szolgálni, sebaj van a piacon elég csinos gépház így is.
-
satz18
őstag
Valahogy így 2018 október vége felé én egy i9 9900K + Nvidia RTX 2080 Ti combóval szerelt gép tesztjék aktuálisabbnak tartottam volna.
-
emmm
őstag
Addig olvastam, hogy "GTX 1070 Ti" - mondom hamvában halt meg a csúcskategóriás gép.
-
rodrigez
senior tag
No igen, ennyi pénzből simán összerakok egy RTX2080Ti konfigot is, 3200-as RAM-okkal.
-
1070Ti az kicsit régi nem? Legalább M2 SSD lenne RAID 0ban és rendes PSU hozzá.
-
M107
addikt
Ennyi pénzért inkább magam rakok össze egy gépet ami ezt veri.
A másik Csúcs gamer pc :
- Dvdíró ( ha már tényleg optika akkor Blu-ray író) esetleg külső persze a lemezek (minőségi) tesztelése csak belső íróval oldható meg 100%
A tesztet köszönöm, de ezért az árért sokkal jobbat össze lehet tenni.
Aki meg nem ért vagy nem szeret szerelni az egy hozzáértőt keressen meg aki " nem fogja lehúzni több ezer forinttal az összeépítésért."
- mert sajnos sok ilyen van.
-
snecy20
nagyúr
Hát...1070Ti-vel ez már messze nem a csúcs.
És akkor azokat a 2666-os RAM-okat már nem is említettem. Hogy nem jutott vajon a gépbe legalább egy 3200-as KIT?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az Orion termékcsalád középső tagját vettük szemügyre, mely erős hardvert kínál – kérdés, megéri-e az árát.
- Intel Core i7 13700KF / Nvidia GeForce RTX 4080 / 32GB DDR5 RAM / 2TB SSD konfig eladó
- iMac 2015 27"5K/i5/8GB/1TB HDD/1 hónap gar./
- ÚJ GAMER PC // INTEL i5-12400F // 32GB RAM DDR5//AMD 6700XT //1TB SSD //2 ÉV GARANCIA
- Asztali PC i7 7700K GTX 1070 16GB DDR4 378GB SSD 500GB HDD
- Asztali PC , i5 13400F , RTX 2080 Super , 32GB RAM , 1TB NVME
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest