Hirdetés

Acer Predator Orion 5000 – a gamer PC

Az Orion termékcsalád középső tagját vettük szemügyre, mely erős hardvert kínál – kérdés, megéri-e az árát.

Hirdetés

Bevezetés, külső

A legújabb generációs konzolok teljesítménynövekedésével egyre gyakrabban éled fel a konzol versus PC háború a netes fórumokon. Az egyik érv, amivel az előbbi eszközöket preferálók előrukkolnak, az az, hogy nem kell időt és energiát pazarolni az alkatrészek összeválogatására és beszerelésére; miután megvették kedvenc játékszerüket, csak bekapcsolják, behelyezik a lemezt vagy elindítják a letöltést, és egy gyors telepítés után már indulhat is a móka. Ám hasonló élményt kínálnak a legnagyobb gyártók előre összeszerelt, játékra kihegyezett számítógépei is, amelyek közül az Acer egyik friss összeállítását vettük szemügyre.


[+]

Az Acer Predator sorozatból idehaza főleg a notebookos vonal ismert, azonban a vékony készülékházba nem egyszerű egy asztali gép teljesítményét bepréselni megfelelő hűtés mellett. A gyártó ezért megalkotta a Predator Orion asztaligép-szériát, melynek tavasszal bemutatott középső, Orion 5000 modellje járt nálunk.

Specifikációk
Termék megnevezése Acer Predator Orion 5000
Alaplap chipset Intel Z370
Processzor Intel Core i7-8700K – 3,7/4,5 GHz
Memória 2 x 8 GB SK Hynix HMA81GU6CJR8N-VK DDR4 2666 MHz
Grafika NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti 8 GB
Adattároló - 256 GB Intel SSDPEKKW256G7 M.2 SSD
- 2 TB Seagate Barracuda HDD 7200 rpm, SATA III
Optikai meghajtó 5,25" DVD-író
Vezetékes hálózat vezérlője Killer E2400 Gigabit Ethernet Controller
Vezeték nélküli kapcsolatok - Intel Dual Band Wireless-AC 8265
- Bluetooth 4.2
Interfészek Házon:
- 3 db USB 3.1 Type-A
- 1 db USB 3.1 Type-C
- különálló audio ki- és bemenet
Alaplapon:
- 1 db PS2
- 4 db USB 3.1 Type-A
- 2 db USB 2.0 Type-A
- Gigabit Ethernet
- analóg többcsatornás hangkimenet
- analóg vonalszintű hangbemenet
Videokártyán:
- 1 db HDMI
- 3 db DisplayPort
- 1 db DVI
Tápegység 730 watt
Operációs rendszer Windows 10 Home
Fizikai méretek 563 x 253 x 520 mm
Termék honlapja Acer Predator Orion 5000
Fogyasztói ár 799 990 forint
Garancia 2 év

Csomagolás, külső

Az Acer Predator Orion 5000 egy fekete színű, a termék fotójával és tulajdonságainak listájával feldobott dobozban érkezik, melyet kibontva rögtön a tartozékokat tartalmazó dobozka fogad. Ebben találjuk a gép árába beletartozó, Acer Predator márkájú vezetékes egeret és billentyűzetet. Ezek semmi különlegeset nem nyújtanak, előbbi egy egyszerű, két oldalsó gombbal kiegészített görgős darab, utóbbi pedig egy membrános, kék háttérvilágítással bíró modell, melynek felső sorában multimédiás vezérlők és a Windows gomb letiltását végző, Game feliratú gomb lakozik. Kedves gesztus, hogy ezeket mellékelik, de ennyi pénzért már talán beleférhetett volna egy mechanikus billentyűzet is.


[+]

A perifériákon és a papír alapú dokumentáción felül kapunk még tartalék csavarokat, a videokártya által elfoglalt két darab bővítőkártya nyílás takarólemezeit, egy tápkábelt, valamint egy második grafikus kártya rögzítésére szolgáló fém alkatrészt.

A gép külseje viszonylag visszafogott, szemből nézve a jobb oldalon egy Predator logót, bal oldalon pedig egy ablakot találunk, az oldallemezektől a hátsó rögzítőcsavarok eltávolítása után tudunk megszabadulni. A műanyag, rácsos előlapon a bekapcsológombon és a terméksorozat emblémáján kívül jól elrejtettek egy optikai meghajtót, amihez a felső rész megnyomása után férünk hozzá. Ezt veszi körbe két oldalról a gyári beállítások szerint kéken világító LED fényforrás, amit a Predator Sense szoftveren belül további nyolc színre lecserélhetünk.


[+]

Az 563 x 253 x 520 mm kiterjedésű ház elejét tovább fürkészve feltűnhet a kétoldalt elhelyezett világoskék "fül", melyek alsó végüket jó erősen benyomva kipattinthatóak és felakasztható rájuk használaton kívüli fejhallgatónk. A ház tetején lévő I/O panelen kaptak helyet a csatlakozók, egészen pontosan a különálló audio ki- és bemenet, a három darab USB 3.1 Type-A, és az egyedüli USB Type-C port. Utóbbi kialakítása kicsit spórolósra sikerült, mert a C típusú USB csatlakozó foglalata helyett egy látszólag már meglévő Type-A foglalatot alakítottak át utólag. A portok mögött találunk egy fogantyúként funkcionáló mélyedést, a dobozból való kiemelés és a számítógép mozgatása közben ennek nagy hasznát vettük.


[+]

Hátul egy PC-knél megszokott kép fogad minket, alul találjuk a 730 wattos tápegységet a tápkábel bemenetével és az áramtalanító kapcsolóval, felette pedig az alaplap helyezkedik el, összesen 8 bővítőkártya slottal, melyből kettő már foglalt a videokártyának köszönhetően. Kapunk három darab DisplayPort, illetve egy-egy HDMI és DVI kimenetet, egy Gigabit Ethernet portot, analóg audiocsatlakozókat, valamint négy-négy USB 2.0 és 3.1 csatlakozót. A paranoiásabbak Kensington zárral az asztalhoz rögzíthetik a gépet, ennek foglalata felett pedig a vízhűtés kivezető csövei kaphatnak helyet. A számítógép stabilitásáról az alul elhelyezett gumitalpak gondoskodnak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés