- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Monitor hiba topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolomon17
senior tag
Én tavaly döntöttem egy Asus ROG gl502vs mellett. Használtan vettem, volt még rá 7 hónap garancia: i7 7700HQ + GTX 1070 + 32GB(!) RAM, cirka 420.000-et fizettem érte Hardveraprón.
Volt/van asztali gép is, egy FX-8350, 8GB RAM és egy R9 290 dolgozott benne. Lőttem még hozzá plusz 8GB RAM-ot és kapott egy GTX 1060 6GB-t, kb. 30.000 Ft volt ez a fejlesztés. Ahhoz, hogy innen feljebb váltsak egy Ryzen-re például (Ryzen 5 1600X volt a befutó), aminek értelme is lett volna, új alaplap, új RAM, (értelemszerűen) új CPU kellett volna. A VGA így is csereérett volt, ott kb. 20-25k különbséggel léptem feljebb (teljesítményben kicsi ugrás, fogyasztásban és zajban sokkal jobb lett a GTX).
Akkor azt számolgattam, hogy ha mindent megvennék és nem a 1060-ra hanem egy 1070-re fizetek be akkor simán 350.000 körül lett volna a fejlesztés és még "csak" 16 GB RAM-nál jártam volna, szemben a laptop 32 GB-jével és azzal a két ténnyel, hogy:
A) a laptop hordozható, akárhol tudok játszani vele
B) 144hz-es kijelzője van és egyáltalán, a többletért van egy kijelző is az árban.Az olyan címek, mint az Assassin's Creed: Origins vagy a Mass Effect: Andromeda röccenés nélkül mennek rajta, Ultra beállítások mellett, kikötve egy Full HD monitorra (a 4K-t lesz@rom, asztalán ülve, abból a távolságból az én szemem biztosan nem érzékeli a különbséget). Ha pontos akarok lenni, akkor nem volt még olyan cím, ami megütötte volna egy kicsit is a vasat, szóval úgy számolok, hogy akár 2-3 évig még elég lehet a továbbiakban is, aztán majd nyilván el kell engedni az Ultra szintet. A fent vázolt asztali config-ot 2014-2015-ben raktam össze, mikor kijött az AC: Unity és a régi 4 magos AMD már karcsú volt hozzá, igazából nem sok mindentől térdelt le az se, elsőnek a fent emlegetett 2 játék röccent meg rajta, illetve a Shadow of War akadozott ultra beállítások mellett.
-
oszi666
őstag
Szia!
Pl én veszek majd egyet. És nagyon egyszerű az ok: egyszerűen nem fér el sehova egy full komplett Pc a lakásban. A notit meg felcsapom az ebédlő asztalra és kész.
Én ilyenekkel játszom: EU4 Stellaris HoI CK2. Amikor vmi grafika intenzívebb játékot nyomok (BF1 Witcher Skyrim) akkor is nekem általában bőven elég a középszintű grafika, egyszerűen számomra ez annyira nem fontos. Tehát nem is igénylem a benga erős gamer Pct, bizonyos szempontból én inkább kocagamer vagyok.
És akkor már egyszerűbb venni egy notit, amiben van már eleve monitor, bill, hardver stb, mint külön külön összelgózni ezeket: aki a nulláról építene az nem csak magát a Pct rakja össze, és mint említettem nekem nem a grafika az elsődleges
plusz a monitort meg minden más cuccot is egyfolytában leverne a kib@szott macska. -
VS461
tag
Üdv!
Nekem, aki sokat van úton melóból kifolyólag, pár napra vagy több hétre, egy szolid, 15.6-os Dell Inspiron 7000 Gaming teszi meg azt, hogy az estéket el tudom tölteni játékkal, ha úgy van kedvem. A repülőszimulátorok, amelyekkel (már csak lazán) tolom, nem elégednek meg egy vékonyka, gyengus cucc-cal, ugyanakkor ez sem egy vérgémer noti, kényelmesen lehet rajta dolgozni, lehet normálisan hordani, és meg is lehet vele jelenni. Egy párezer forintos, játszós egér meg egy szétkapható joystick, ennyi kell, és el is fér, akár repülőgépes utakra is.
Otthon pedig nemigen van időm játszani a család mellett, ezért az asztali gépet nem igazán tudnám megindokolni (pedig igény, az lenne rá
).
Ha tehetném, persze, simán vennék egy ilyen buflákot, amely kiköhögi magából egy VR-szemüvegnek is az élvezhető FPS-t, és az lenne csak az úton levő szimjátékos Kánaánja
Új hozzászólás Aktív témák
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- GARANCIÁLIS Lenovo Legion (Ryzen 6600H 16Gb DDR5 512Gb SSD Nvidia 4Gb) GAMER/Tervező laptop
- Bomba ár! HP ZBook 14 G8 - i7-1165G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia 4GB I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G8 - i7-1165G7 I 32GB I 512GB SSD I 14" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Új HP 14 Elitebook 840 G8 FHD IPS 400nit i5-1135G7 4.2Ghz 16GB 256GB Intel Iris XE W11 Pro Garancia
- 3 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest