Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • ceia

  őstag

  válasz King Unique #265 üzenetére

  Az SSD-k komplikáltsága: pl. ott a trim, meg szakértőzni kell ahhoz, hogy úgy használd, hogy ne menjen hamar tönkre, (pl. kevés írás legyen) A HDD-knél nincs semmi komplikáció, partícionálás és formatálás, és használhatod. Nem kell pont attól óvni, ami miatt venné az ember, vagyis hogy dolgozzon! Nekem mindig jól szuperáltak a HDD-k, jót kell venni (WD) Vinyóval is kielégítően gyors minden, nem adok ki pénzt és görcsölök az SSD-vel, hogy másodperceket nyerjek.

  Azok a videók nagyon is jól mutatják, hogy egy átlag userre hogy hatnak a különböző OS-ek, pl. a Win8.. Simán vállalom, hogy egy user kategória vagyok Dianaval, részemről a megtiszteltetés :R Bár ő ekkor már 7-et használt, amire Vista után váltott és mégsem tetszett neki a 8! Megjegyzem, minden Windowst classic felülettel használt. Azóta már ő is 8-at használ, de Classic Shell-el és a megszokott klasszikus felülettel! Ő is utálja a metrot! Láttam sok videót vele, tudom hogy pl. a Linux Mint is tetszett neki. Kevesebb igénye van a felülettel kapcsolatban mint nekem, a logikus és egyszerű kezelés érdekli de azért a metronál már ő is rendesen kiakadt. :DDD Meg is mondta, ez nem fejlődés, ezzel visszatértek a kezdetekhez. Hát kb.

  Igen, a Win7 ilyen "elcseszése" teszi majd használhatóvá számomra. Különben kipróbáltam melóhelyen (baráti körömben nincs 7/8!) és nem tetszett rajta semmi. Egy sci-fi filmben elmenne, de tartósan fárasztó a szemnek (és a jóízlésnek). Én nagyon sokat gépezek, nem is hinnéd, mennyit.

  Abban nincs igazad, hogy az XP fapadosan néz ki és hogy a 8 nem.. Gondolkozz már kicsit, mit jelent a fapados? Puritán, egyszerű. Na most bármilyen két azonos elemet összehasonlítasz a két OS-ben, (tálca, ablak, ablak-ikon, OK gomb, slider, start gomb..) Melyik a puritánabb kinézetű? Az XP-ben ez mind sok színt, színátmenetet használó 3D hatású grafika, a 8-ban pár vonal és egy háttérszín.. Hadd ne demonstráljam már képekkel, tudod, melyiken hogy néznek ki ezek az elemek.. Nyilván az újabb OS-ek felülete több funkciót tud, tehát funkcionálisan fapadosabb (egyszerűbb) az XP. (pont ezért is szeretem) De a kinézetet ne keverd össze a felület nyújtotta szolgáltatásokkal. Kinézetre pont a 8 a fapados, az XP nem. Csak míg a metronál ez a fapadosság primitív hatású lett, a desktop része inkább designos, letisztult ún. clean. A 7 másik történet, az meg túl lett cicomázva szvsz. csicsa a köbön.

  Nem csak nekem nem tetszik a 8, hiszen sokan nem váltottak 7-ről sem, biztos ők is kényelmesek. ;) Csak itt a PH-n van nagy 7/8 hype, más fórumokon osztják rendesen főleg a 8-at, de a 7-ben is sokan letiltják az aerot meg ezt-azt. Nincs is ezzel semmi baj, akkor jó egy OS, ha lehet személyre szabni sőt, lenne igény még részletesebbre is. Csak te áradozol a gyári default használatról, mert neked az pont jó. Örülök neki, de hidd el vannak, akiknek nem tetszik minden okosság. Itt pl. a charms bar előugrásának letiltásáról szól a cikk, és olvasd csak el lent a hsz-eket, csak nem lusták ők is megszokni..? ;]

  [ Szerkesztve ]

          it's more fun to compute

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés