Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Indy69
aktív tag
Mindjárt jön a Win10 ,persze hogy fikázza a 8 -at hirtelen
-
ceia
őstag
+1! Felüdülés volt végre egy ilyen véleményt is olvasni.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plazmacucci #30 üzenetére
Eldugja a vezérlöpultot ? 8.1töl jobb kattintás a start gombra, és ott a vezérlöpult..
-
Set-Comment™
senior tag
válasz
Sk8erPeter #669 üzenetére
De legalabb egyetertes van!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Set-Comment™ #668 üzenetére
Teljesen egyetértek. De érted, legalább így meg lett halasztva a topic, és akkor nincs probléma...
-
NandoXXL
senior tag
Nem kompatibilis egy 220000Ft-os HP notival melyet win7-el adtak ki (i72630qm, switchable vga). Te figyelmenkivul hagyod en es akiknek problemai voltak nem. Sok embernek nem kell metroszexualis
felulet, csak tegye minnel gyorsabban es megbizhatobban a dolgat. Simple is better
-
CoolMan
MODERÁTOR
Akkor utoljára szóltam! Innentől kezdve ha újból kezdődik a veszekedés (bármi) akkor alapból kiosztom a beígért 3 nap pihenőt.
-
TA68
őstag
válasz
King Unique #657 üzenetére
"Ez vmi komolyabb, v csak egyszerű home user elgondolás?"
Az utóbbi, tele van a net ilyenekkel.MUI felület továbbfejlesztett változa:
[Windows 9 ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Jim Tonic #643 üzenetére
ja, nalunk a halozatos gyakvez kar emlekeim szerint tesztelte ket hetig, aztan vegul server2010el ment iden is a labor. mondjuk a win8 VMen is elmeny a sarkot vadaszni.
BonFire: erdekes koncepcio, de ahogy latom meg mindig nem fokuszalnak elegge a desktopra: remek, hogy a hatteret ugyanolyan konnyu megvaltoztatni mint win95 ota barmikor, sot a gadgeteket oda rakja az ember ahova akarja. viszont alapvetoen a 8al az a baj, hogy multimonitoros, multitaskra hegyezett rendszerre egyszeruen nem jo. tableten az ember nem csinal tobb dolgot, desktopon viszont nagyon is.
nagyon egy feluletet akarnak, de szerintem tovabbra sem ez a jo irany.
meg az 598ra: nem feltetlenul igaz a kiserletezo/nem kiserletezo. vistam volt (imadtam
), win7et 7068tol vegigbetaztam, HTPCn win8 fut.
-
King Unique
titán
Ez vmi komolyabb, v csak egyszerű home user elgondolás?
Elsőre talán kicsit merésznek tűnik, lehet Win9-ben még nem mernek meglépni egy ilyet, de arra lehet számítani, h vmi "hasonló", későbbi Windowsokban biztos lesz, hiába szeretnék itt a sokan az ellenkezőjét...és ez ellen nem feltétlen érv pusztán a már megszokott, bevált felület stb., mert előbb-utóbb ráunnak és kell a usereknek az újdonság. Csak persze mértékkel, ügyesen, finoman kell beadagolni nekik. -
BonFire
veterán
Egy kis kedélyborzolás. Egy beterjesztett koncept. Ezek szerint sokan vannak, akik a MUI felület továbbfejlesztett változatát szeretnék viszontlátni a jövőben i Windowsokban.
-
TA68
őstag
válasz
Quasi_modo #652 üzenetére
Nemrudom miből gondolták, hogy asztali környezetben robbanásszerűen elterjed az érintőképernyő. Sok sci-fi filmet nézhettek.
-
CoolMan
MODERÁTOR
Tényleg legyetek szívesek befejezni ezt az "adok kapok nagyot mondok" mindenki részéről. Köszönöm.
-
-
premete
veterán
válasz
Sk8erPeter #633 üzenetére
Ha elolvastad volna a cucc nevét is, tudhatnád, hogy a windows 8 után jelent meg, és kapható a képen látható operációs rendszerekkel, nem kötelező a w8/8.1, akármennyire szerette volna a microsoft (vagy keveset kínáltak)
Nem is neked szólt, hanem annak, akinek válaszoltam (azt hittem, ez a fejlécből kiderül), és szerintem kapcsolódik ahhoz, hogy nemcsak a HP, hanem a Dell is árulja windows 7-tel az üzleti gépeit, csak ad mellé egy w8 licenszet is ma, nem 5 éve.
Aktuálisan rendelhető a dell hivatalos oldalán az eszköz:
"Operating System
Windows 7 Professional English 64bit (Includes Windows 8 Pro license)" -
válasz
Sk8erPeter #604 üzenetére
Nem, magamra írtam. Én is a netbeanst preferálom.
-
hcl
titán
A support nem azt jelenti, hogy lehet is kapni Win7-tel...
Üzleti cuccokra érdemes adni régebbi oprendszerekre is támogatást, mert esetleg az ügyfél a következő 100 gépes rendeléséhez nem kíván új oprendszert bevezetni (multicégnél az nem 2 perc, komoly tesztelés van jobb helyeken).@tomtyi : "A Microsoft is akkor bukott sokat, amikor a vezetői elhitték, hogy csak nekik lehet igazuk"
Pl. most -
törölt tag
válasz
pushalias #613 üzenetére
Amúgy ez a magyarázat jó lett volna
1. pont két éve (még ha a hsz-eknél ott is van, hogy már akkor felmerült ez, valahogy nem került nyilvánosságra; nyilván nem véletlenül);
2. akkor, ha a hómjúzerek a legkisebb mértékben, azaz egyetlen egyszer sem lennének az asztali felület vezérlőpultjának a használatára kényszerülve.
Ez ráadásul azért is iszonyatosan kretén magyarázat, mert szerver OS-t pont egyetlen egy darab amatőr júzer sem használ, ott tehát ebből a szempontból (is) abszolút semmi keresni valója a metro-nak. Ahogy egy másik hsz-ben szintén ott van ez a felvetés. -
TA68
őstag
"Bár a Microsoft annak örülne, ha a felhasználók nagyüzemben váltanának Windows 8-ra, legtöbben az XP-t vagy a Windows 7-et preferálják. Ennek fényében jó hír, hogy az eredetileg tervezett idei határidő lejárta után mégis lehet majd Windows 7-es gépeket kapni." [link]
Már a HP is elpártol a Win8 mellől a felhasználói igényekre hivatkozva.
-
TA68
őstag
Sajnos még ez is megeshet.
(#624) bzoley: "Egy másfél méteres tévére kiírogatni, hogy koppints ide, elég nevetséges."
Legfeljebb baltával."Annyit nem voltak képesek megoldani, hogy felismerje, van-e érintőkijelző, és ne irkáljon ki ilyen hülyeségeket"
Mert ők már a hagyományos asztali PC-k halálát jósolták. -
bzoley
veterán
Majd meglátjuk, mennyire marad skizo a rendszer. Egy másfél méteres tévére kiírogatni, hogy koppints ide, elég nevetséges. Annyit nem voltak képesek megoldani, hogy felismerje, van-e érintőkijelző, és ne irkáljon ki ilyen hülyeségeket. Valószínűbb, hogy fel sem merült, hogy valakinek nincs ilyen, végül is, csak az utóbbi hetekben készült el a szenzációs statisztikájuk.
-
zsbacsi
csendes tag
válasz
quailstorm #619 üzenetére
Köszi! Holnap megpróbálom.
-
zsbacsi
csendes tag
Sziasztok!
Egy dual boot megoldása sehogy sem akar összejönni, de hátha valaki tud segíteni.
Adott egy gép, HDD1-en Win XP, köszöni jól van, sok minden miatt maradnia kéne ezen a vinyón.
HDD2 ami egy új ssd, Win 8.1, ami meg nekem kellett mert gyors, és szerintem annyira nem borzalmas.A gond ott jön be, hogy ha az SSD van SATA0-n akkor szépen működik a Win8 indulásakor a választási lehetőség, hogy Xp-t vagy Win8-at akarok-e, csakhogy az XP nem hajlandó elindulni, ha a HDD máshol van, mint SATA0-n. (az istennek nem akart elindulni az XP amíg más Sata portra volt kötve a HDD1, de amikor visszatettem a Sata 0-ra a vinyót, akkor egyből ment).
Viszont ha a HHD1 van SATA0-n, akkor meg egyből az XP indul, a Win8 nyilván nem ajánlja fel a választást, mert a másik meghajtón van a dual boot-hoz a dolog.Viszont az XP nem látja az SSD-t
Ezt mondjuk nem értem miért..
Szóval így totál meg vagyok lőve, mert gondolom ha látná, akkor az XP-ben is meg lehetne oldani a dual boot-ot, és akkor a HDD1 maradna a SATA0-n a többi meghajtó meg mindenhol máshol, és lehetne választani az XP betöltése előtt, hogy mit akarok.
A biosban sajnos nem lehet állítani, hogy melyik SATA portról bootoljon, mert még ez is megoldás lehetne gondolom, de nincs ilyen lehetőség. (HP DC5700 intel alaplapos gép)
Valakinek bármi ötlete?
Tudom, töröljem az XP-t
Lehet, hogy úgy kéne újra telepíteni a Win8-at, hogy közben az SATA0-n marad az XP vinyója? Én már csak ezt a megoldást tudom elképzelni, de igazából semmi kedvem újratenni egy komplett rendszert ez miatt.. (a win 8 telepítésekor nem volt bent az XP vinyó)
-
Воланд
titán
válasz
julius666 #606 üzenetére
nem tetszelget, tenyleg fejleszto.
-
bzoley
veterán
válasz
pushalias #613 üzenetére
De nem kell az egészet végigolvasni, a vastagon szedett részben minden benne van. Mondjuk eléggé leszűkítette a felhasználói csoportot, sok másik is beletartozik. Pl. minimum azok, akinknek az os-tőll a fizetésük függ.
Egyébként kereshetnél másik olvasmányt is: Az operációs rendszer jelentése, és feladata. Ha megvan, olvasgasd. Meg fogsz lepődni, mire is való valójában. Aki ettől eltér, pofára esik. Nahát, nem pont ez történik? -
pushalias
addikt
válasz
King Unique #609 üzenetére
„Metro eddig se fő felületként volt reklámozva munkavégzésre”
Így is lehet fogalmazni, hogy senki sem állította, hogy arra való.
Persze ez még változhat, a sok itteni übermagabiztos szakértővel ellentétben én meglehetősen bizonytalan vagyok a jövőt illetően nemhogy 3-4 év, de már 1-2 év távlatában is.
-
King Unique
titán
Talán teljesen nem fog sose, v legalábbis egyhamar megszűnni a desktop, de azért újabb verziókban alakítani biztos fognak rajta és nem lesz teljesen uaz a Win7 szerű felület mindig, v majd pl. Win11-ben is az lesz mittomén 2020-ban ?
Metro eddig se fő felületként volt reklámozva munkavégzésre, de lehet rá számítani, h a hagyomás desktop sem fog az örökkéválóságig tartani, szerintem...aztán lehurroghatok, ha akartok engem is, de nem érdekel -
bzoley
veterán
"... a MUI egyre inkább jelen lesz, és végül a Desktop fog megszűnni..."
Azért ezt a hülyeséget ne sok helyen terjeszd! Akkor lehet igaz, ha mellette kiadnak egy igazi OS-t is azoknak akik dolgozni is szeretnének. Feltéve, hogy még szükségük van némi bevételre. Egy metró munkára sosem lesz alkalmas, még ha néhányan meg is vannak győződve ennek ellenkezőjéről. A fészbúk nem munka. -
julius666
addikt
válasz
Cathulhu #601 üzenetére
+1
Ja és nem azért utálom a W8-at mert linuxos vagyok, azért lettem linuxos mert utálom a W8-at (kis túlzással).
oO7 foglalkozására tud valaki forrást adni? Csak mert erről lemaradtam, emlékeim szerint WP fejlesztői színekben tetszelgett, azt hittem tényleg az. Ha ez személyeskedés, jöhet privátban is, tényleg kíváncsi vagyok.
-
hcl
titán
válasz
Sk8erPeter #604 üzenetére
Mondjuk azért mostanában már szerencsére nem fagy 5 percenként
Szóval ha egyszer elindult, akkor megy, mindegy mennyi a boot idő.
Inkább az zavar, hogy a céges gépen ugyan azonnal megjelenik az asztal, de még 5 percig ég a winyóled. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Jim Tonic #595 üzenetére
Igen, nálam egyértelműen NetBeans.
Még ha ironizálás volt a célod, akkor is.
(Vagy ez most üldözési mánia?
)
(#597) laszlohu :
"azért vannak előnyei is, pl. 2 perc alatt lehet bekapcsolni, ill. lekapcsolni a gépet"
2 perc alatt?Az elég durva, ha nálad addig tart, akár a 7-esről, akár 8-asról van szó.
De mindegy is, ne legyen már az vitát eldöntő érv, hogy mennyi idő alatt indul az OS.Jóval többet számít a használata közbeni élmény (és jelen esetben mindegy, hogy ki kedveli a Metro UI-t, ki nem, kinek van ilyen vagy olyan egyéb gondja az OS-sel, legyen az akár 7, akár 8, akár UNIX-alapú OS-ek...).
Például az SSD-nek sem az a legnagyobb előnye, hogy fúú, de gyorsan bootol tőle az OS. -
premete
veterán
válasz
laszlohu #599 üzenetére
Ezt tettem fel, és onnan; nem ment: rákerestem a neten, ismert probléma, megoldás nincs. Egyébként sem engedett volna fel mondjuk, mert a windows 8 mobilneten gyalázatosan lassú. De eddig nem jutottam el, mert hiába szedtem le, raktam manuálisan a java 7 update 51-et, a CA kiírta, hogy nincs java plugin telepítve.
-
Cathulhu
addikt
Az utolsó pár hozzászólásra reagálnék, mert aki valóban elolvasta a kommenteket, az látta, hogy van egy elég erős 3. tábor, akinek nem a win8 kinézetével van baja, hanem valóban magával a rendszerrel. Többen írtuk, hogy a rendszer instabil, nyűgös, inkompatibilis és kiszámíthatatlan. Nekem pl sok bajom nincs a metróval (kivéve, hogy eleinte leakelt mint a dög), mert egyszerűen mellőzöm, de sokkal inkább az, hogy a gépem nem tud 100%-ban funkcionálni a win8 nyűgjei miatt (7tel semmi bajom nem volt). És erre nem jó válasz, hogy valakiknél semmi gond sincs, mert akkor örüljenek a szerencséjüknek, de sajnos sokunknak ez nem adatik meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűnyíró topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Sorozatok
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Formula-1
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!