Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Ha tetszik telón, szerintem tehetsz egy próbát laptopodon is, mert azért nem akkora kínszenvedés egyáltalán, mint azt itt egyesek kajánul beállítják.
Ha van vinyódon elegendő hely, akkor szerintem vétel előtt próbáld ki és tedd fel másodlagos oprendszerként egy külön partícióra (25-40 GB elég), v ha erős a notid, akkor Virtualboxban próbálgasd. A 8.1 Enterprise 90 napos próbaverziója letölthető, magyar nyelv hozzáadható. [link]Ha nagyon bejön, akár leválthatod Win7-et, v használhatod dualbootban a 2 rendszert is akár, ha nem upgrade, hanem full verziósat veszel, persze ha van helyed vinyón. De akár Win9-cet is megvárhatod, ha neked is többiekéhez hasonló ellenérveid támadnának....
egyébként mondat közben tényleg nem szokás nagybetűvel írni (esetleg levélben), max Ön /Önök szavakat, de itt már mkire ugatnak, aki meri dícsérni a Win8-cat, szal inkább vsz annak szól a kukacoskodás, amit meg nyugodtam lexarhatsz...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
#40553216 #298 üzenetére
Hát igen, az ilyeneken a korai Internet Explorer-verziók, vagy a 2000-es évek eleje felé méltatlanul népszerű (legalábbis sokak által használt) Microsoft Frontpage, a webes szabványok/ajánlások bosszantó mértékű lesz@rása, és hasonlók óta sajnos nem vagyok meglepődve. (Emlékszem, amikor még fogalmam sem volt a webfejlesztés mikéntjéről, szüleim cégének első honlapját Frontpage-ben készítettem, aztán később ezt inkább letagadtam, látván azt a borzalmas forráskódot, amit az generált.
)
(Amúgy ez kevésbé tartozik ide, de a Microsoftos C++ compiler is fura dolgokra képes mondjuk a g++-szal szemben, de ez csak mellékszálként jutott eszembe, a BME-s egyetemi levlista általában az OpenGL és C++ mókák esetén tele van a sírással, hogy "de nálam otthon jó, a feladatbeadón miért nem" - azért nem, mert a beadón a jóval kevésbé "engedékeny" (finoman szólva a fantáziát kevésbé szárnyalni engedő) g++ compilerrel van felszerelve.)
Szóval el tudom képzelni, hogy még ha sok változáson is ment keresztül az Office-csomag, azért még mindig görgetik maguk előtt a régen beletákolt sok sz@rt. Ettől függetlenül felhasználói élmény tekintetében szerintem egész jól sikerültek mára az Office-os cuccok, legalábbis viszonylag gördülékenyen lehet őket használni. A LibreOffice-ról vagy OpenOffice-ról kevésbé tudnám ezt elmondani, pedig nem lenne rossz, ha lenne érdemi alternatíva.
Mondjuk a 11-es verzió óta az IE is kevésbé számít szitokszónak, még ha egyébként a felület relatíve ostoba is maradt.
Azért ettől még vannak elég jó Microsoftos termékek.(Pl. a Visual Studio is elég kényelmes és okos fejlesztőkörnyezet. Azzal inkább az a bajom, hogy még a testreszabott telepítés esetén is eléggé szereti szemetelni a gépet, uninstall esetén pedig szépen lehet egyenként takarítani az elemeit.) Bocsánat, a hsz. végére kicsit eltereltem a szót a topic eredeti témájától.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #296 üzenetére
"A LibreOffice vagy OpenOffice fejlesztőié annyiban, hogy a népszerűbb szövegszerkesztő formázási sajátosságaira fel kellene készíteniük a sajátjukat"
Az MS nyilván mindent megtesz eme szent cél elérése érdekében...
Ahogy a következőmondatod második felében meg is magyarázod:
"a Microsofté annyiban, hogy szeretik a saját útjaikat járni, így el tudom képzelni, hogy elég egyedi megoldásokat alkalmaznak a formázásra"
Ennyi... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #113 üzenetére
Amúgy nekem ilyen felütés után (mint a cím) eléggé csalódás volt a cikk, azt vártam, hogy design, UX és egyéb tekintetben szakmai szempontokat felsorolva ízekre szedik a Windows 8-at.Ehelyett sajnos eléggé lagymatagra sikerült, a cikk olyan, mintha hirtelen felindulásból született volna, mint amikor valakinél betelik a pohár, és ki kell adnia magából a feszültséget. Jobb lett volna a tényleges elemzéséről olvasni, hogy konkrétan mi rossz, ami ténylegesen rosszul lett kitalálva, mondjuk screenshotokkal kiegészítve. Így tulajdonképpen csak egy fika a sokból, mármint a felsorolt szempontokat tekintve.
Pedig ezernyi szempontot fel lehetne sorolni user experience tekintetében, akár az olyan rettentően logikus szempontokat, hogy például ahhoz, hogy kikapcsold a gépedet, a jobb alsó sarokba kell húzni az egeret, majd a BEÁLLÍTÁSOKRA (!!) kattintani, és ekkor végre eléred a kikapcsolásra vonatkozó opciókat. Érted, tök logikus, hogy ugyanoda navigálj a kikapcsoláshoz, mint amikor testre szeretnéd szabni a beállításaidat.De most direkt csak egy darab zavaró és logikátlan dolgot mondtam, mert az oldalról előhúzogatós, a gyakorlatban a rendes ablakok helyett használhatatlan hülyeségeket nem akarom elkezdeni fikázni, nem szeretném etetni a trollokat, és a többi szempont valamilyen formában már úgyis elhangzott, vagy el fog hangozni.
(#132) Puma K : jó észrevétel
(#88) Jim Tonic :
"Nyugodtan ide lehet tenni az Office 2013-at is, ami szintén egy hányinger."
Fura, a Windows 8 használata számomra is hidegrázós élmény, de az Office 2013-mal kivételesen teljesen elégedett vagyok, még ha a dizájnja hajaz is a 8-aséra, a kilapított dizájn miatt; de szerintem ennek a tényleges felhasználói élményét nem sikerült elcseszni, nekem legalábbis kifejezetten gyorsan használhatónak tűnik, a 2010-es után könnyű volt átállni rá (a 2003-ról a 2007-re váltás annak idején elég radikális volt, eleinte káromkodtam is, de aztán megszoktam, és utólag már jobban is tetszett, amikor ráállt a kezem), és általánosságban sztem meglepően gyors. (Az indulás főleg, mivel on-demand töltik be a szükséges elemeket, bár már a 2003-nál rájöttek, hogy az emberkék a szolgáltatások 90%-át nem használják, így ezt már 2007-ben is jelentősen javították.)
Nálam most a Windows 7-en Office 2013 van, ez így számomra elég jó párosítás.Amúgy nemrég telepítettem újra a gépemet, úgy, hogy már 2 éve üzemelt a 7-es, de annyira tele volt szutyokkal, hogy már muszáj volt, viszont az újratelepítés során eszem ágába nem jutott, hogy 8-as kerüljön rá.
(még ha MSDNAA keretében az is megvan legálisan)
(#60) Gordiann :
"Windows 7 - bármit csináltam, mikro beakadások voltak, előnyben részesítette a file-másolást és telepítést, amikor ilyenek történtek, bármi, beakadt. Barom idegesítő, ezért (is) váltottam OSX-re akkor. (mindig azt volt fontosabb számolni a rendszernek, ami nekem éppen nem annyira)"
Ez fura, ilyet most hallok először a 7-es kapcsán, pedig nagyon sok gépen használtam már, és sosem tapasztaltam ilyet. De persze ez nem jelent semmit, ez is olyan, hogy adott körülmények között valakinél - akár adott hardver miatt, akár figyelmetlenségből, akár szoftveres hülyeségek miatt - simán előjöhet olyan, ami másnak nem... ugyanezért igaz az, hogy akinél rettentő sok driverhiba, kékhalál és egyéb probléma volt a 8-asnál, az nem biztos, hogy hülye hozzá, és nem biztos, hogy egyből oltani kell. Mármint ez most nem a Te hsz.-edre válasz, hanem csak úgy általánosságban, mert jópár ilyen egymást kreténező hsz. született a topicban.(#34) Penge_4 :
"Már így is egyre több Windowson látok LibreOffice-t."
LibreOffice? Na neeeee... én szeretem a Linux-disztribúciókat is, még ha Windows-felhasználó is vagyok, elismerem az összes erényüket, és szerencsére nem hordok szemellenzőt, de a LibreOffice és az OpenOffice is mindig csalódást okozott. Sebességre (pl. elvárom, hogy egy szövegszerkesztő ne vánszorogjon), formázási lehetőségekre, és sok egyéb tekintetben.
Bár a 8-ast fikáztam már más topicban, de speciel az Office-csomag egész jól el van találva, legalábbis kényelmes használni - nyilván az én elégedettségem is pusztán egy szubjektív élmény, amivel lehet vitatkozni.Mondjuk az Office-csomag eléggé nagy monstrum (mármint méret tekintetében).
Azon sem vagyok meglepődve, hogy amit Office Wordben szerkesztek, az LibreOffice-ban vagy OpenOffice-ban nagyon sokszor totál máshogy néz ki, ez mindkét "oldal" hibája is lehet.A LibreOffice vagy OpenOffice fejlesztőié annyiban, hogy a népszerűbb szövegszerkesztő formázási sajátosságaira fel kellene készíteniük a sajátjukat, a Microsofté annyiban, hogy szeretik a saját útjaikat járni, így el tudom képzelni, hogy elég egyedi megoldásokat alkalmaznak a formázásra, de sosem foglalkoztam még a szövegszerkesztők lelkivilágával ilyen mélyen.
(#237) VaniliásRönk :
"Aki XP után nem tud 7-et használni, annak biztosítanék egy szamuráj kardot és néhány perc magányt."
Ez igen gonosz kommentár, de most jót röhögtem rajta. -
chipesz
őstag
Nagyon szívesen használom a Windows 8-at, laptopon és asztalin is az fut, s nekem is az a bajom vele, hogy nem szép. Nem a csempék, azzal nincs semmi bajom, az a probléma amit te is írsz, hogy az asztali mód sehogy sem jön össze a Modern felülettel. Ugyanazok a flat ikonok kellenének az asztalra, meg az egész rendszerre, mint ami a Kezdőképernyőn van. Az meg például külön idétlen, hogy a tálcán a "Hálózatra" kattintva egy modern felületű sáv kúszik be.
-
jocomen
aktív tag
Nem érzem őszintének a nyilatkozatot.
Mikor már rég kint van, és mindenki tudott róla véleményt alkotni, beismeri, h el lett rontva. DE! (és itt jön a csúsztatás!) "csak azért, mert mindenkinek meg akartak felelni."
Pontosítani kéne, h a "mindenki"-be ki tartozik bele. Pl beletartoznak a szerzői jog"védő" szervezetek, más "fizetős"szoftvergyártók, és maga a microsoft is, de a felhasználók már nem biztos.Kompatibilitás....hm, ezért kell a programokból minden widózhoz külön verziót írni.
És a végén az arcul csapás: "nem kell mindenkinek megfelelni, csak akik munkára használják". Vagyis a felhasználók többsége jelenleg hülyeségekre használja a windózt. Nos, hát arra, amire lehet.
Ez nem úgy hangzik, mintha - látva a mantle sikerét - már búcsúzna a játékosoktól az ms?Kezd bűntudatom lenni, h miattam kénytelen a microsoft fagyós, kékhalálozós, inkompatibilis, erőforráspazarló oprendszert írni, amit (a nyilatkozó szerint) jelenleg nem lehet elég jól használni munkára, és még csúnya is.
-
Degeczi
nagyúr
Nem hiszem, h sokan tartanák rossznak a WP8-at, mert kis telefonokon (pl. Nokia 520) is teljesen jó, folyamatos használatot enged, akadások nélkül - de tény pl., h egyelőre hanyagolva vagyunk magyar felhasználóként (én pl. nagyon rühellek telefonon billentyűzve SMS-t írni, amit Androidon már jó ideje nem kell, mert teljesen jól használható a magyar hangdiktálás, vagy a neten keresés is - de a Win Phone magyarul nem tud ilyet) jópár alapvető alkalmazás is hiányzik (nekem leginkább pl. a YouNeedABudget) és a fejlesztés is nyűgösebb téma
-
Látnok
aktív tag
Hmm... azt hiszem ez az egész vita igen érdekes.
Én wint használok/használtam mindig, a munkahelyen és otthon is. A melóban főleg az office programokat, így szinte mindegy milyen a win mögötte, de!
Szerettem az xp-t az volt a munkahelyemen, és otthon is soha egyik sem fagyott le, sokáig nem is értettem mit jelent az a "kék halál" nevű dolog.
aztán otthon új gép kellett, ahhoz az ép kijövő win7-et vettem meg. (igen nem letöltöttem, hanem vettem) A vista kimaradt, mert nem volt okom váltani. És imádtam, mindent tudott amit kellett, nem volt semmi gondom vele.
Most a munkahelyemen is ez van, és jééé itt is jó.Az androidos telómat épp most cserélem, mert utálom. Az újon a számomra egyre inkább szimpatikusabb csempés felületű wp8 fog futni. Sokan mondják, hogy az szar! de amikor kérdem, hogy mi a rossz benne, akkor nin igazi érvük, csak annyi, hogy rossz... jah meg nem lehet törni... De Én nem törni akarom
(annyi pénzt nem keresek), csak használni, arra pedig tökéletes, és nekem tetszik is.....lehet öregszem.
És most kezdtem azon gondolkodni, hogy a laptopomon lévő win7-et leváltom a 8/8.1 re. Ahogy Én látom szép! valamiért nagyon megtetszett ez a sok csempe...
ha a telón beválik, márpedig miért ne válna be, -és a régi nagyon szeretett laptopom megfelel a win8-nak -akkor váltok. Sztem kifejezetten jó ötlet volt ez a fajta egységesítési elképzelés. Az android meg maradjon meg a gyerekeknek és a "fejlesztők"-nek, buherátoroknak telefonon, esetleg tableten, de asztali gépen ne. Mert ugyanazokkal a hibákkal rendelkezik, amivel az asztali win is állítólag, tehát túl soknak akar megfelelni, csak épen míg az asztali win meg is felel, addig az android nem. Mert ahogy fentebb írtam nálam a win soha nem fagyott, halt meg, míg az androidom folyamatosan egy rakás szar!
-
Syl
nagyúr
még többen vannak, akik beintettek a redmondiaknak
Erre legjobb példa az enyém.
Itt olvasható az előéletem, különös hangsúlyt helyezve 1997-re, és az azt követő tizenöt esztendőre.
Aztán mégis, 2012 októberében új gépet vettem, amire nem a nyócas került. Azóta egyedüli OS a gépemen a linux! És ezt egyáltalán nem tervezem ms termékre cserélni -
King Unique
titán
Igen csak ennyire megvariálni, összezavarni vele a felhasználókat, értem hogy a piac diktál, de akkor is...
A 8-cas eleve a Metróval volt reklámozva, sokaknak azzal forrt egybe a neve, aztán végére ignorálják totál... Ha ezeket most meglépik még a 8.1-ben, akkor mi marad a Win9-re, mert gyanítom, olyan hű de nagy újítások nem lesznek ott se a 8-cashoz képest.
Meg eleve usert is rákényszerítik a frissítésre, mert ha nem rakod, ugrik a támogatás, függetlenül attól tetszik-e a frissített rendszer, avagy sem... -
sh4d0w
félisten
válasz
King Unique #274 üzenetére
Sokan említettétek azt, hogy túlzásnak tartjátok a felhajtás a metro körül, de még többen vannak, akik beintettek a redmondiaknak. A piac ítéletet mondott, amire a Microsoftnak reagálnia kell.
-
törölt tag
"Azért az lejön nekem, hogy Mac fanatikus vagy..."
Úgy tűnik? Akkor nézd meg jobban az avatáromat..."A 7-nek is nagyobb energiaforrás igénye van mint egy XP-nek, a 8 meg mégtöbbet kér."
Őőő... Az MS marketing nem éppen ezt állítja...Túl sok saját használati tapasztalatom nincs Mac-ről, egy barátom 2006-os MacBookját használtam kicsit akkor, és az láttam, ő milyen akadály- és akadás mentesen vág rajta videókat.
(#267) Degeczi
Mondjuk egy teljes platformváltás miatt ez érthető. Annyiban különbözik a Windowstól, hogy nem 99% piaci részesedése, és a hómjúzer világba akartak nagyobbat nyitni. -
King Unique
titán
válasz
#40553216 #254 üzenetére
Elképzeltem már, nem is lenne/ lett volna rossz ötlet amúgy
, bár én továbbra is túlzásnak tartam ezt a Metro körüli negatív felhajtást.
Remélem így lesz és be-ki kapcsolható lesz, de előzetes 8.1 update 1 híreket olvasva, van rá esély, h ki akarják belőle gyomlálni, v csak desktopon futtathatóvá tenni modern appokat, amit kicsit pofátlan húzásnak tartok/ tartanék a technológiával haladni képes "kisebbség" felé...Ha ez a terv, tegyék a Win9-ben és ne a 8-cast faragják össze-vissza, ha már egyszer megszokta az ember.
Megfér Win8 mellett más rendszer is, csak a trükkös gyors indulás (nem kapcsol ki teljesen) miatt okozhat problémát újraindításoknál, de csomó cikk volt róla és javítani is csak 1 katt, szóval nem ügy.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
AgFRjkUZT_3 #269 üzenetére
És 100%ban igaza is van!
Ennél trágyabb Win nem létezik!
-
még ha csak reklámoznák... a nejem Vista-s notebookjáról egyszerűen nem tudom elindítani a webről az installert, mert mindenáron új gépet akar vetetni az amúgy a követelményeknek bőven megfelelő Toshiba A300 helyett. ha ennyire nem kell nekik a pénzem...
a vicc az egészben, hogy a saját gépemen teljes megelégedéssel használom a 8.1-et, mindenféle startmenüpótlék nélkül, tehát +1 potenciális elégedett vásárlót riasztanak el a hülyeségükkel. halló! van otthon valaki???? -
AgFRjkUZT_3
tag
Az MS-nek már kellett ez a pofára esés. Reménykedhetünk talán abban, hogy az új vezetés esetleg megérti, hogy a felhasználókkal szemben nem érdemes erőlködni.
Végigolvasva a teljes topikot, nagyon érdekes volt számomra, hogy hány félék vagyunk
A vélemények közül talán EZZEL értek legjobban egyet. -
JanR
addikt
Ezért is írtam, hogy a Mac gépekkel nem vagyok tisztában.
A cégnél (sajnos) még nem 1 XP-s gép van, 1.8 P4-l és 512MB rammal. SP3 és még is élvezhetően lehet vele dolgozni. Persze nem internetezésre való, mert az eléggé meg tudja már fogni, de irodai használatra bőségesen elég.
-
hcl
titán
512Mb RAM-mal milyen XP fut rendesen? Egy tetű ennyivel... Főleg SP3.
Nem arról van szó, hogy nem indul el, csak használni valami borzalom.
MAc-et meg próbáld ki valami régebbi asztali vasukon is... Ismerősnek van egy 2008-as Macbookja, próbálgattam egyszer, és valami hihetetlen módon össze van faragva az a Unix-származék kernel és az ablakkezelő, minden azonnal történik amit csinálsz. És nincs benne SSD.
-
JanR
addikt
válasz
#40553216 #262 üzenetére
Azért az lejön nekem, hogy Mac fanatikus vagy...
A 7-nek is nagyobb energiaforrás igénye van mint egy XP-nek, a 8 meg mégtöbbet kér. Jó, hogy nem azt várod el, hogy egy 486-oson miért nem fut a win 7 folyamatosan. Próbáltál te már 1 magos 1.8-s gépen 512MB rammal (ami élvezhetően viszi már az xp-t) windows 7-t?
Na meg azért apple-nél sem rózsás a helyzet, lásd iPhone 4 és az iOS7 esete. Asztali gép fronton nem tudok mit mondani, mert nem ismerem.
-
törölt tag
Akkor még egyszer:
nem előzte meg a korát. Az MS aktuális OS-e az aktuálisan legfrissebb hw-kre készült, mint mindig is. Az MS-nk mindig ez volt a policy-je, mert ha nem így lenne, akkor nem rakna bele olyan DirectX-et, ami nem fut a közvetlen előző generáción. Hogy a 7-es éppen azzal "tarolt", hogy -- szemben a Vistával -- megy azokon a gépeken, amelyeken az XP is, ez csak a Vista elutasítottságára való reakció volt. Ahogy a metro dobása is ilyen reakció.
A korabeli Mac-ek DC procival 1GB rammal simán futtatták a korabeli Mac OS X-et. -
peti_s
addikt
válasz
#40553216 #254 üzenetére
A Vista olyan szinten előzte meg a korát, hogy akkortájt a többségnek gyenge hardvere volt, ha 2 évvel később jelenik meg, legalább SP1-el, de inkább SP2-vel akkor siker lett volna. Amúgy az SP2-s Vista egyenlő a W7-el, épp ezért ami igazán érdekes lesz, az az lesz amikor lejár a Vista már bővített terméktámogatási ideje 3 év múlva. Mert egy Vistára nem lehet elmondani h elavult volna.
(#253) virkir
-
Degeczi
nagyúr
Az a vicc, h az online Bing Maps már jó... ezek szerint a Windows 8.1 egy kezdetleges offline mapset kapott elhamarkodottan - amit azóta sem frissítettek.
A felnőttszűrő hibáját is hiába jeleztem a MS-nak, ott sem kapkodják el a javítást. Érdekes, h a Google biztonságosra állítás nélkül sem ad föl ilyen javaslatokat.
-
törölt tag
Némi kontrasztot kívántam belevinni.
Amúgy két éve egy alapból W7 Ultimate-tel érkezett, nem belépőszintű laptopra első lendületből feltettem egy Debiant is, a Win7 meg pár havonta csak frissítések okán indul el.Különben meg abból a hsz-ből hogy lehetett volna nem egy mondatot kiemelni? Mintha csak a pénztelenség lett volna az oka. Ismerősöm 2007-ben vett C2D-s, szintén nem legalapabb gépet OS nélkül, de sem az, akitől vette, sem én, sem olyan ismerőse, aki napi szinten pátyolgat Windowsokat, nem ajánlotta a Vistát. Így XP lett.
"Megelőzte a korát"
Amit itt felsoroltál, azokban hol előzte meg a korát? Mindegyik pontban az XP-hez hasonlítod."Sokkal jobb többfelhasználós..."
Ezt egészen addig hiszed, amíg nem szembesülsz azzal, hogy mondjuk asszony használja a gépét, te nem vagy otthon, és hirtelen kellene valamit csinálnod rajta, mert akármi... Csak az ő futó fiókjába tudsz belépni, csak őt akadályozva tudod csinálni a dolgokat, vagyis csak táv"segítséget" tudsz nyújtani, plusz júzerként nem tudsz belépni a gépre."Persze, könnyű fikázni, mert amikor megjelent nem voltak hozzá elég erős gépek."
Jaj, ne viccelj már! A hányingert keltő Mac-ekre jó volt a Intel Dual Core? -
attila9988
őstag
válasz
MasterDeeJay #19 üzenetére
Eleinte én is katasztrófának tartottam, aztán részlegesen megoldottam a nagyobb problémákat.
Letiltottam a Metrot...
Jaj de szeretem az ilyen hozzászólásokat.... megmagyarázzátok hogy a windows 8 azért nem is olyan nagyon rossz, mert ki tudsz irtani belőle mindent amitől windows 8, és külső programokkal hetest lehet faragni belőle..... hát ez aztán tényleg pozitív tulajdonság..
-
JanR
addikt
válasz
#40553216 #254 üzenetére
"Aki nem ruppótlan, az eleve Mac-et vesz." Ha már te is kiemeled a hozzászólások 1-1 mondatát.
Fogalmazzunk úgy, hogy nem vagyok ruppótlan, de Isten ments, hogy Mac-t vegyek. Egyszerűen hányok tőle, akkor most hogy is van ez?
""Ahogyan az XP után a Vista nagyon megelőzte a korát"
Őőő... Miben is?"- aero
- sidebar (gyakorlatilag a gadgets-ek 1. verziója)
- win defender
- sokkal jobb kereső
- virtuális miniablakok
- sokkal jobb a "többfelhasználós rendszer" kezelése (igaz az UAC egy okádék)
- windows media center (lehet, hogy nem sokan használják, de akkor is..)
- laptopoknál SOKKAL jobb üzemidőt produkált az XP-vel szemben ÉS
- ami a számomra leginkább fontos, magyarnyelvű 64 bites kiadás, ami használható
- és még sok egyéb más..Persze, könnyű fikázni, mert amikor megjelent nem voltak hozzá elég erős gépek. Nekem volt alá vasam, nem is volt vele semmi bajom. Nem fagyott, gyors volt és használható, igaz a kikapcsolással mindig elszöszölt. De ha kell még indok, írok bőven..
-
törölt tag
"Ahogyan az XP után a Vista nagyon megelőzte a korát"
Őőő... Miben is?
(#208) CheeBee
"Mindenki azt várta..."
Az MS stratégiai tervező és marketing osztályán és a fizetett blogokon lehet. Azon kívül gyakorlatilag senki.(#215) King Unique
"Én ezt a desktopra való optimalizálás mizériát nem értem, mert 8.1-ban asztalra boot, aktív sarkok letiltása simán pár kattintással helyileg beállítható..."
És mi lenne, ha ezt fordítva képzelnéd el. Alapból a régi formájú asztal indult volna el a kezdetektől, és az "aktív sarkok indítása simán pár kattintással helyileg beállítható", a metro is bekapcsolható. Utólag, ha akarod. Ne azért kelljen már megküzdeni 1,5 milliárd embernek, hogy ne legyen valami, amit nem akar, hanem az a jelentéktelen kisebbség "küzdjön meg" azért, hogy ezt a felületet használhassa, ha akarja."Dualboot miatti szomorú smiley az user error, mert alapban 1 OS-t célszerű futtatni"
User error, mert az MS nem tűr mást maga mellett? És utóbbi miatt "célszerű". Feltéve, hogy az MS céljaival esnek egybe a te céljaid is.(#230) Kaiku
Aki nem ruppótlan, az eleve Mac-et vesz.(#236) cairojack
Ennek azért olvass utána, majd miután ez megtörtént, fuss neki még egyszer. Aki a metro dobását javasolja, az az asztali gépekről és laptopokról hajítaná ki. Éppen arra utalva, hogy csak tapikütyün van helye. -
nonsen5e
veterán
Jöhet felém a kőzápor meg minden, de nekem a WP8-as mobilom mellett sima asztali gepen is nagyon TETSZIK az új, csempés felület. Megérte váltani.
-
peti_s
addikt
Tök jó végre egy olyan cikket olvasni, aminek nagyobbik részével egyet tudok érteni.
-
Degeczi
nagyúr
Csak most jutottam oda, h megnézzem a Win 8.1-ben alapban elérhető térkép alkalmazást: hát ezzel is jobban jártak volna, ha tesztelik a kiadás előtt, mert így használhatatlan: rengeteg helyen falvakat, városrészeket tesz ki a nagyvárosok helyett.
Külön érdekes pl. Kecskemét környéke, ahol Hetényegyháza visz mindent (a biztonság kedvéért keletre is készült egy másolata), de Szeged helyett is (az onnan pedig bő 10 km-re lévő) Algyő került föl, Veszprém helyett Gyulafirátót, Győr helyett Gyirmót, ...
Aztán érdemes kipróbálni a Bing keresőt is: a fogaskerekes menüjén bekapcsolt "strict" mód (ami kizárná a felnőtt tartalmakat) mellett írd be, h "lovak " (szóközzel utána: gyerkőc keresett volna a lovak fajtáira, de a drága Bing már a szóköz lenyomására más tippet ad)
-
Phobion
őstag
Egyetértek, borzalom az egész.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Látom a humorérzéked nem fejlődött ki rendesen...
Ellenben az vitathatatlan, hogy az XP és a 7 kellően hasonló ahhoz, hogy bárki zökkenőmentesen át tudjon állni, feltéve, hogy van benne hajlandóság. Aki pedig minden változásnak gátja az nagy valószínűséggel többet árt a cégnek, mint használ. -
premete
veterán
válasz
VaniliásRönk #241 üzenetére
Szerintem neked kellene átgondolnod, hogy azt ajánlod annak, akinek nem tetszik az új op. rendszer, hogy legyen öngyilkos (a la Kötél Laca)
-
premete
veterán
válasz
VaniliásRönk #237 üzenetére
Csak szerencsére nem te döntesz, mert akkor a MS megvenne kilóra és százezer ember használhatná az excelt tapizással, virtuális billentyűzettel.
Képzeld, a Lajtától nyugatra az alkalmazottaknak is van beleszólásuk a dolgok folyásába, sőt, munkaerőhiány is van.
@ migráció: Fel lett téve a Cygwin az xp-re, majd linuxos program indította a migrációt, csinált backupot, legyalulta a hdd-t, feltette a ~ 30 GB-os lemezképet, backup restore és kész. -
cairojack
aktív tag
-
cairojack
aktív tag
Akik szerint dobni kell a csempéket, had kérdezzem meg. Akkor miként használjunk Windows-t tableten? Mert tapasztalatból mondom, hogy az asztali interfész jószerivel használhatatlan ujjal tapicskolva, egy 8 colos tableten.
Tény és való, hogy a Modern UI jelenleg testre szabhatatlan, csúnya, buta, használhatatlan, idegesítő, de hacsak az MS ki nem talál egy sokkal jobb felületet tabletre, szükség van rá. Csak nem a jelenlegi formájában. Szebbé, jobbá, informatívabbá, funkcionálisabbá, és főleg használhatóbbá kell tenni.
Ezen kívül a helyén kell kezelni. Tabletre való, ott kell használni, asztali felületen max ablakban, vagy minialkalmazásként.
MUI tehát tabletre való, nem laptopra, és nagyon pláne nem asztali gépre. Ennyi.Aki meg komolyan azt hitte, hogy hatalmas igény lesz az érintőképernyős laptopokra, pláne érintőpaneles asztali monitorokra, az elmebeteg. A kezdet kezdetén mondtam, hogy felesleges, és hogy kva nagy bukta lesz. Egy szűk rétegnek bizonnyal bejön, akár még kellhet is, de a userek 90%-ának ez nem ér meg többlet kiadást, sőt több bosszúságot okoz, mint amennyi hasznot hoz.
Más a helyzet a tabletté alakítható hibridekkel, mert arra van is, és szvsz lesz is igény. Szerintem az efféle konstrukciók sebesen terjedni fognak, ha emberi áron lehet majd értelmes minőségű/teljesítményű darabokat kapni. Meg ha Intel/AMD bácsi csinál normális teljesítményű, de még passzívan hűthető SOC-okat. -
premete
veterán
Tudom, a windows 7 migráción most vagyunk túl, 3 év tervezés után 1 évig tartott, és a felhasználok úgy ragaszkodtak az xp-hez, mintha az lenne a nagykabátjuk, néhánynak sikerült kisírnia, hogy maradjon xp-n.
.
Mondjuk a következő átállásig sok víz lefolyik a Dunán, de az biztos, hogy ilyen w8-szerű, tapicskolós cuccot nem fognak választani a ~150 ezer gépre. Ja, az átállás is linux alapon ment, xp-ről w7-re. -
Kaiku
senior tag
-
Egon
nagyúr
Ez finoman fogalmazva is költői túlzás.
Vista+Win8+Win8.1 piaci részesedése cca. 13% (és akkor nem számoltuk a még mindig 1% körüli részesedéssel rendelkező régebbi MS oprendszereket (pl. Win2000), Windows Phone pedig nem éri el a 4%-ot.
Az Intel olcsósított tablet-projektje valszeg keményen növelni fogja a Windows-os tabletek piaci részesedését, így a 8.1 pozíciója erősödni fog. -
VaniliásRönk
nagyúr
Pont arról van szó, hogy ezt a M$-nál nemes egyszerűséggel figyelmen kívül hagyták. Már sokadszorra.
Bár ezzel a csempés-tapicskolós szeméttel most a szokásosnál is nagyobb bakot lőttek, ilyen blődséget még az alma sem próbált meg behúzni.#225 King Unique: Pontosan az a baj, hogy nem extraként van jelen a csempe, hanem az arcodba vágják amikor csak lehet. Ha extra fícsör lett volna, akkor simán botrány nélkül bukott volna meg, és nem, vagy csak keveset ártott volna a cégnek.
-
King Unique
titán
válasz
julius666 #219 üzenetére
Dualboot miatti szomorú smiley az user error, mert alapban 1 OS-t célszerű futtatni, dual-multi boot macerásabb, de írtak is mi volt az oka és azt kikapcsolva meg is szűnt.
Driver miatt nálam csak 1 esetben volt gond 8.1 alatt (wifi), de javítva lett hamar a gyártó által és azt leszámítva semm gond nem volti.Metrot nem kötelező használni, nem értem mért fáj egyeseknek annyira, h "létezik, ott van +ba", sima desktopon tudja a 8-as is azt, mint a 7-es, de ez a 2. felület azért nem rossz, h van.
"csak akkor már miért nem marad az ember inkább a W7-en, csomó esetleges hardveres meg egyéb szopást megspórolva."
Ez meg a másik, amit másik topikban kifejtettem, h mki ösztönösen ugrik az újra, de előtte nem tájékozódik. -
Egon
nagyúr
Az üzleti felhasználók vonatkozásában 8is), egyelőre sokkal inkább téma, hogy az XP-ről migráljanak végre, valami modernebb oprendszerre (a Vista nem nagyon szokott opció lenni: Win7 vagy Win8.1 az alternatíva). Nemsokára jön ki a Windows 8.1 Upgrade 1, ami sok javítást fog tartalmazni (többek között a kompatibilitást is növeli majd, a régebbi böngészőkön keresztül futtatott programok vonatkozásában).
Nagy kérdés, hogy milyen gépigénye lesz a Windows 9-nek, illetve hogy az alkalmazások vonatkozásában a visszafelé kompatibilitás, milyen szinten lesz megvalósítva. A Win 7 és a Win 8 gépigénye gyakorlatilag megegyezik, emiatt szvsz könnyebb lesz átterelni a népeket hetesről nyolcasra (vagy kilencesre, ha ott sem nő számottevően a gépigény), mint XP-ről bármire. -
Egon
nagyúr
Az MS tanult az XP termékciklusa alatt elkövetett hibáiból. A Windows 7 teljes körű supportja már jövőre lejár, utána már csak a biztonsági frissítések jönnek ki rá 2020-ig. Gyorsan át fogják terelni a népeket Win8.1-re vagy Win9-re.
-
julius666
addikt
válasz
King Unique #215 üzenetére
Lehet te befürödtél vele (kékhalálok, driver gond), de másnál ok volt.
Sehol sem állítottam ennek az ellenkezőjét. Csak leírtam a saját tapasztalataimat, nehogy úgy tűnjék valakinek, fenékig tejfel itt a stabilitás (amit sokan saját szerencsés példájukból kiindulva állítanak).
Nálam is akadt kékhalál, de főleg dualboot miatt és addig, amíg a fast startup-ot ki nem kapcsoltam. Driverek terén a 8.1 inkább háklisabb bizonyos hardverekkel, de az gyártók hibája is.
Jahogy ja, nálad is csomó gond van? Akkor miről is beszélünk?
Egyébként nyilván egy driver gond legalább annyira a gyártó sara, mint a redmondiaké. Új Win verzió esetén őket is szoktam szidni elsősorban problémánál. De egy minor verziójú upgradenél(!) mégis mi a bánat indokolja azt, hogy megint ne menjen egy csomó cucc? Ki kérte meg a Microsoftot arra, hogy évente problémát generáljon?
Amúgy használata, kezelése azért gondolom nem bonyolult, 1 év alatt csak sikerült megszokni, Metro meg opcionális, ha akarod hozzá sem kell nyúlnod, de mert neked nem tetszik, haszontalan, attól még másnak tetszhet.
Nyilván "beletanultam", megszoktam. De a megszokás nem jelenti azt, hogy hatékony lenne a vele való munka...
A charm bart (de utálom amikor touchpadon oldalról mozgatom a kurzort és beugrik...) meg a többi ócska vackot meg nyilván el lehet valahogy tüntetni, csak éppen bukod a funkcionalitást amit oda kiszerveztek a start menüből meg a jóég tudja honnan. Persze fel lehet tenni 3rd party start menü pótlékokat, csak akkor már miért nem marad az ember inkább a W7-en, csomó esetleges hardveres meg egyéb szopást megspórolva.
Ha valakinek elegendő a metrós appok tudása és bejön neki ez az imho mockup jellegű fapados design akkor használja egészséggel, de engem a hideg kiráz ezektől desktopon.
-
hcl
titán
válasz
VaniliásRönk #216 üzenetére
Mondjuk az OSX-nek 25 hardveren kell futnia (vagy százon, mindegy) amit az Eppöl tökéletesen ismer.
A winnyóznak, Linuxnak meg bármin. Ólajtón, i7-en, Pentium II-n... -
n@p@lm
őstag
jogos.
hagyni kell a csempéket a fenébe. -
King Unique
titán
válasz
julius666 #214 üzenetére
Lehet te befürödtél vele (kékhalálok, driver gond), de másnál ok volt. Nálam is akadt kékhalál, de főleg dualboot miatt és addig, amíg a fast startup-ot ki nem kapcsoltam. Driverek terén a 8.1 inkább háklisabb bizonyos hardverekkel, de az gyártók hibája is.
Amúgy használata, kezelése azért gondolom nem bonyolult, 1 év alatt csak sikerült megszokni, Metro meg opcionális, ha akarod hozzá sem kell nyúlnod, de mert neked nem tetszik, haszontalan, attól még másnak tetszhet.Én ezt a desktopra való optimalizálás mizériát nem értem, mert 8.1-ban asztalra boot, aktív sarkok letiltása simán pár kattintással helyileg beállítható és onnan a kezelése egérrel szinte ugyanaz, mint a W7 esetében, de Metron egerezni se kihívás.
8.1 update-ben ezt is tényleg ovisan be kell állítani a népnek és akkor már tuti lesz ?
Regélik modern appok desktop környezetben való futásának lehetőségét, meg desktopos fejlécet kreálni rá, de szerintem hülyeség, én már próbáltam kíváncsiságból külső progival asztalon futtatni, de hülyén néz ki, fura...sokkal jobb a letisztultabb, modern felületen használni őket. Az oldalsávon váltogatni appok és desktop között is élményteli, remélem nem száműzik teljesen Metrót, mert egymás után nyitogatni desktopon a modern app ablakokat se túl ésszerű... -
julius666
addikt
válasz
King Unique #141 üzenetére
Vsz nagyon nem is merültél el benne, azért fikázod élből első benyomás után.
Mi számít "elmerülésnek"?
A tech preview óta fent van a gépemen a 8-as vonal, egy időben a fő oprendszer szerepét töltötte be, de már lassan egy éve csak másodlagosként. Vagy az elmerülés = elvakult fanboyság?
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #111 üzenetére
Itt egyetlen probléma volt, az hogy a M$ testületileg hátat fordított a vevőinek ... majd kapják a következő pofont. Úgy tűnik mobilfronton is ez történik.
-
Tomcat
őstag
válasz
Tikakukac #209 üzenetére
Jaja. Elég muris dolog lenne a gépek előtt a monitort tapizó munkatársakat lesni az íróasztaluk mellett. Azon túl meg nyugodtan próbálja ki mindenki hogy mennyire fárasztó "munka" ülő teshelyzetben az íróasztal előtt a monitort nyomkodni. Pár percnél többet nem is bír ki senki folymatosan szerintem senki sem. Nem véletlen hogy az egér+billentyű páros a legjobb szerkesztő/munka eszköz. Ergonómiai okokból akár egész nap tudunk billentyűket a sík asztallapon nyomkodni illetve az egérrel kattintgatni, míg egy érintős asztali montiron még a jó fizikai kondícióban lévő felhasználók sem tudnának még egy órát sem folyamatosan dolgozni. Ugyanez érvényes lehet pl. egy notebookra vagy AIO gépre is amelyeket aszatli körülményeket használnak. Az érintős felület egyértelműen a tabletek és telefonok világa ahol más hatékony kezelési módszer híjján magát a készüléket kézben tartva annak kijelzőjét nyomkodjuk. Szerintem a Win8 csempés GUI-ja egy az egyben oda való, maradjon is ott valami hasonló megoldás a Windows-os masinákon a későbbiekben is, de a desktop gépek asztalát hagyják úgy ahogy eddig volt és ne akarják a két külön kategóriát keservesen egy kalap alá venni.
-
Crafter32
őstag
Próbáltam én is használni a nyolcat, de 1 hétig bírtam. Szerintem ez a csempe dolog zsákutca. Nem csodálom , hogy sokan az Apple felé fordulnak.
-
premete
veterán
"Mindenki azt várta, hogy mire megjelenik a 8, telítve lesz a piac az érintőképernyős notebookokkal és monitorokkal"
Nagy barom volt mindenki, aki ezt várta, de szerintem épeszű embernek ilyen meg sem fordult a fejében: köztudott, hogy a cégek csak 3-4 évente cserélik le a cuccaikat, nincs az az oprendszer, ami miatt óriási plusz költségekbe vernék magukat.
A másik, hogy a cégek veszik meg ezeket, nem a Pistikék aki a f@szbukot tolják a warez windózon. -
Tikakukac
titán
Mindenki azt várta, hogy mire megjelenik a 8, telítve lesz a piac az érintőképernyős notebookokkal és monitorokkal, de mikor megjelent, a kanyarban sem volt egyik sem.
Nem egészen. Mindenki azt várta, hogy majd egymás seggét fogják teniszütővel verni az emberek, hogy vehetnek végre érintős moncsit meg notit. A probléma az, hogy az érintős monitor egy zsákutca, az érintős nem tabis konvert laptop dettó. Lement a torkon a netbug is, ez is lefog. Hiába rossz, pár évig ez is dübögni fog. Aztán majd jön valami más amivel lehet csavarni a suták fejét.
-
CheeBee
csendes tag
Jogos, hogy a keresztezés rossz döntés volt. Mindenki azt várta, hogy mire megjelenik a 8, telítve lesz a piac az érintőképernyős notebookokkal és monitorokkal, de mikor megjelent, a kanyarban sem volt egyik sem. Vagy ha volt is, jó felárért. Cserébe a perifériagyártók kétségbeesetten próbáltak érintésérzékeny felülettel ellátott egereket, meg touchpad-eket gyártani, hogy a szerencsétlen felhasználó előtudja már vakarni jobbszélről a Swipe menü-t.
Ugyanakkor rátesz még egy lapáttal az egészre az, hogy szoftverek terén semmit nem mutatott fel a platform hosszú évek óta. Ugyan az a helyzet itt, mint ami a Symbian-nal történt: elhúztak mellette a nagyok a mára milliós nagyságrendű letölthető alkalmazásaikkal - amik nem mellesleg sokkal felhasználóbarátabbak és egységesebbek.
-
CheeBee
csendes tag
válasz
Lalikiraly #50 üzenetére
Egyetértek.
-
Psychopeti
senior tag
Hát igen ezt is a "VISTA" sorsára jutott! Nem baj remélem 9 ennél jobb lesz és majd hanyagolják belőle a csempés ikonokat
Az MS-nél is úgy látszik most jöttek rá hogy sz@r az egész
Ez csak az én magán véleményem!
-
Tomcat
őstag
Az itteni hozzászólásokat végigolvasva arra jutottam hogy egyszerűen nem mindenkinek egyforma az ingerküszöbe és az alkalmazkodó képessége, viszont mindenki megpróbálja igazolni a saját meggyőződését és tapasztalatát. Van akinek sikerült tökéletesen belakni akár az asztali fronton is az új Windowst és vannk akik mindenképpen ragaszkodnának ahhoz a bevált és jól működő rendszerhez amit a MS a Win95 óta az egymást követő kisebb-nagyobb egyéni sikerű verziókkal kiadott. A gond az hogy az új dolgokra fogékonyabb emberek vannak jelenleg kevesebben, míg a bevált régi sémára vágyók (vagyis akikből a MS igazából megél) többen. A MS a piaci vezető pozíciójából fakadóan egyszerűen azt gondolta hogy úgyis megveszik majd az igencsak nem kellően megtisztelt vásárlók W8-8.1-et is ha már nem marad más alternatíva Windows vonalon nekik.
Szerintem kár párhuzamot vonni a különböző Windows kiadások sikere vagy sikertelensége között mert a piac eddig is eldöntötte a sorsukat és ezután is el fogja. Ahogyan az XP után a Vista nagyon megelőzte a korát (nem rossz egyébként, csak magas a HW igénye az XP-hez képest) úgy most a Win8 a Win7 után is túl nagyot változott egyetlen lépésben. A Win8 viszont mostanra már egyértelműen és jól láthatóan nagyon rossz irány desktop vonalon és ezt a bevételek elmaradása miatt a MS is érzékeli/érzékelni fogja. Emiatt is remélem hogy a következő Win9 már ismét egy desktopra optimalizált oprendszer lesz, ellenkező esetben úgy vélem nagyon nagy bajba kerülhetnek az akkorra már massszívan többszereplős OS piacon. -
daimonion
senior tag
válasz
Szabikaa20 #202 üzenetére
...A WP egyszerüen sz*r
Na ez egy igazán releváns és lényegretörö megállípitás.
Igaz hogy a WP8-as telcsik stabilak nem kell mindenféle vírusírtó szarságokat felrakni mint az androidra
de egyszerüen csak sz.r.persze ezt a legkönyebb mondani ha valamit nem akar valaki megismerni -
.net keretrendszer is 2.5 GB mérete 2.5 - 4.5 ig bezárólag fenn van mindig aktuális maradjon fenn régebbieket kukázza.
A 2.5-öt hol szerezted? Nekem olyanom nincs és az MSDN se tud róla.
Egyébként nem, nem lehet törölni, kellenek a régi BCL-k.Az A:\ meghajtót gyokoljék már ki mert 3.1 óta ezt nem tudatták megoldani!
User error.
-
Szabikaa20
őstag
A túlbonyolítottat a W8-ra nem a WP re értettem...A WP egyszerüen sz*r!Hát pl a múltkor javítottam egy notebookot 3 oras szenvedes utan se sikerult megjavitani ami 7 en 10 perc alatt meglenne!Egyszerüen nem tudtam törölni a virusirtot mert nem tudom milyen engedelyeket ket,de hiaba allotottam be akkor se torolte ki Nod32 volt aztan probaltam avast és avg-t,..azt se hagyta telepiteni nem tudom mar milyen hulyesegeket irkalt ki!Aztan visszaszerettem volna telepiteni az avast ot(mert eredetileg az volt rajta) akkor meg mar nem hagyta..Nem emlexek mar pontosan hogyan bolt minden de ilyennel meg nem talalkoztam pedig mar vagy 10eve javitok es rakok ossze gepeket!Meg anno W95 kel kezdtem...A 8 as egszeruen borzalom,leirhatatlan mennyire rossz!De ez 1 hiba volt a sok kozul!
-
Put2
tag
100%-ig igazat adok.. Én adtam ennek a Wintrágya 8nak 1 esélyt...Katasztrófa volt az az 1 hónap.. Talán a win 9-el újra próbálkozom...
Új hozzászólás Aktív témák
- Fűnyíró topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Sorozatok
- iPhone topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Formula-1
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!