Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jerry311
nagyúr
Lehet, de...
Gigabites LAN-ból nem sokat profitálnak ezek a kis teljesítményű eszközök. Ha nem a hálózat, akkor valamelyik belső bus sebessége lesz lassú. Ilyen eszközökön a gigabites LAN meg az ac WiFi olyan parasztvakítás, mint VGA kártya 4GB RAM-mal 64 bites buszon...
Vannak vinyók natív USB csatlakozóval. -
pakriksz
őstag
nagyon jó...
Tehát ha gigabites lan-t akarok sata-val, akkor marad az intel atom...
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
jerry311
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #46 üzenetére
Thx! Majd meglátjuk mennyire használható.
-
jerry311
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #44 üzenetére
Ez lesz az első saját tulajdonú laptopom
-
ttt1
őstag
De az a szép a raspberry olcsó, majd vehetsz hozzá 80 dodoért hdd-t 60 dodoért tft-t meg még 1 2 kiegészítőt újabb 100 dollárért és van egy működő szgéped ...Mennyiért is ?
-
azbest
félisten
-
pakriksz
őstag
Ez jó lenne, ha lenne rajta sata... de nincs.
Ez hihetetlen hogy csak a cubieboard-nál jön össze minden, csak az a gáz, hogy a 2-es verzión 100 megás a lan, a cubietruckon gigabites, csak gáz a driver és max 500 mbit-et tud, a cubieboard 4 pedig retekdrága a sok felesleges marhaság miatt (wifi, BT, vga).
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
jerry311
nagyúr
Úgy tűnik kicsi a kereslet erre. Az internet nem adott értelmes találatot R Pi + 2.5" HDD tokra.
Van a Plusberry Pi ami igazából egy médialejátszó és lassan fél éves csúszásban vannak a szállítással és ennyi. -
Rickazoid
addikt
Így kell elrontani egy jó ötletet a rossz kivitelezéssel.
Ez csak egy kábel баски meg egy standard csupasz HDD. Félálomban praktikusabb megoldásokat tudnék kitalálni.Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Seangaijin
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
YouTube csatornám gameplayekkel: https://www.youtube.com/c/seanjrrussel
-
jerry311
nagyúr
Titkon abban reménykedtem, hogy ez a kit tartalmaz egy házat is amibe szépen be lehet építeni a vinyót is meg a Pit is.
Aztán kiderül, hogy:
The WD PiDrive Cable is the real star of the kit. By eliminating the need for a USB hub, the cable footprint is reduced. Fewer wires, less mess!
Szóval az egész egy 3 ágú 4 csatlakozójú USB kábelről szólMellesleg már le is akciózták 51 USD-re, ami már barátibb, mint a 79,99.
-
PetX
aktív tag
válasz lajthabalazs #28 üzenetére
GPIO-ra, de az a bajom, hogy magát a szezort felismer, működik a távirányítóval, de a KODI-ban már nem akar működni, jah meg ujraindítás után ismét nem megy, pedig ott a config file, de valamiért mégsem tölti be.
[ Szerkesztve ]
Minek iszol és vezetsz, ha szívhatsz és repülhetsz!?
-
Alchemist
addikt
Motoros triciklihez nyergesvontató adapter..?
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
lajthabalazs
senior tag
USB-s infra távirányító, vagy GPIO-s infra szenzor?
(#26) ANOka
Vannak azért alternatívák, a lejjebb említett ODROID is ARM-os, van egy csomó Android "TV stick", ami ugyan vezetékes csatlakozásban kevesebbet tud, de van benne BT és WiFi, elfogadható a SoC, olcsóbb és néha egész jó a hackelhetősége, a divatosabb modellekre szokott lenni Debian.
No meg ott a Cubieboard, a 4-es már egy komplett PC, minden fontos csatlakozóval.
[ Szerkesztve ]
-
PetX
aktív tag
Alapvetően Mediabox+NAS torrenttel. Van most B+ RPi-m, de erre a feladatra alkalmatlan, elég gyenge teljesítményben, mediaboxként üzemel, de vagy két hónapja rá sem néztem. Felbosszantott, hogy egy sima infra érzékelőt nem tudok normálisan életre kelteni...már írtam a driver készítőjének, de előrébb nem léptem vele, nem igazán kaptam olyan választ a problémámra ami segít.
-
őstag
Jelenlegi piacon ez most a legerősebb "lapka" ARM utasítás készlettel?
(Ekkora/hasonló alaplap méretre integrálva természetesen! Ipari PC-kből tudom, hogy van erősebb, de azoknak az alaplap mérete 100x100 mm körüliről indul felfelé.)
Ha nem titok, milyen célra akarod felhasználni? -
Sonja
nagyúr
válasz SunMount3r #22 üzenetére
A RetroPie-ról nem is beszélve!
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
PetX
aktív tag
válasz Seangaijin #19 üzenetére
Nem feltétlenül kell a Single PC Board kategóriában leragadni a RPi-knél. Jelenleg ezzel szemezgetek.
Egy Exynos 5422 nem olyan szar 2GB RAM-al, ~80$ körül... (táp+eMMC azért kell még hozzá, így valamivel több)
Androiddal vagy Linuxal előre telepítve is megveheted a memóriakártyákat, ha nem akarsz mókolni vele (RPi NOOBS).Egy ilyen gépet szinte bármire tudsz használni. Kis fogyasztása miatt vagy egy alap otthoni PC kiváltására vagy mediaboxként vagy NASként látom a legtöbb értelmét.
-
lajthabalazs
senior tag
Be lehetne dugni a merevlemezt az SD kártya helyére, gondolom ha elkezeli a 256GB-os SD kártyát, akkor a nagyobbal sem lenne gondja. Nem tudom miért hiányzik még mindig, 3-4e Ft-ot bárki leszurkolna, hiszen ennyiért kell megvennie az SD kártyát, ami szükségtelen lenne, ha bootolna merevlemezről.
(#19) Seangaijin
Kinek mire, a többség médialejátszónak használja, mert van rajta néhány USB port és HDMI kimenet. Akinek több kell az egyszerű tárhely-szervernél (adatbázis, verziókövetés, MQTT, XMPP, stb) annak jobb választás, mint az otthoni routert használni: lényegesen több memóriája és számítási kapacitása van.
De a GPIO miatt egy csomó DIY projektnek ez adja a lelkét, telemetria, intelligens otthon, mobil robotok. Láttam már autóba is beépítve médiacenternek.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Seangaijin #21 üzenetére
Valamint médialejátszóként szokták még használni TV-re kötve, főleg az olcsósága miatt... AFIK...
-
őstag
válasz Seangaijin #19 üzenetére
Ez egy jó (értsd: olcsó) játékszer a hardver programozással ismerkedőknek hobbi célokra.
A Banana Pi előbb volt erősebb hardverrel a sima Rpi B-hez képest, mint a B+. -
Seangaijin
aktív tag
Akinek van ereje, az világosítson már fel mire is jó és mire lehet használni hatékonyan ezt a Raspberryt. Ahogy nézegetem ez majdnem olyan mintha vennél valami olcsó mobilt, de felépítésre meg mint egy PC. Az a 4magos 900mhz proci se valami izmos se az 1gb ram. Láttam lehet kapni már kamerát is hozzá külön stb. De mi a gyakorlati haszna? Mi a különbség a Banana Pi és a Raspberry Pi között?
YouTube csatornám gameplayekkel: https://www.youtube.com/c/seanjrrussel
-
-
zone
őstag
válasz #10691584 #12 üzenetére
"The WD PiDrive Cable is the real star of the kit. By eliminating the need for a USB hub, the cable footprint is reduced. Fewer wires, less mess!"
Hajjaj! Ahelyett, hogy USB hubra lenne kötve a Pi, ezzel a vinyóra van kötve, ahonnan ugyanúgy megy egy kábel a fali aljzatba, tehát semmivel sem kell kevesebb kábel. Az persze ízlés kérdése, hogy egy négy végű polip-kábel vagy két hagyományos kábel az átláthatóbb.
A marketing maszlag szerint a további két előnye, hogy jár hozzá egy üres SD kártya (mint a teleshopban... dehogy, ez nem plusz eladás, ez ajándék, naná!), valamint az, hogy "jól néz ki".
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
radi8tor
MODERÁTOR
Most nem is 80, hanem csak 52 dollár az ára.
A gond csak az, hogy EU-ba nem szállítanak.
2 napja meg egy ilyen touchscreen-t dobtak piacra. Mi jöhet még ezek után?
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
sz.balazs.95
veterán
Akkor ha jól értem, az 5-ösről lehet adni tápot neki, a 3-assal lehet összekötni a HDD-t a Pi-vel, és a 4-essel meg vagy a Pi-t is lehet tölteni a HDD-vel együtt egy tápról, vagy az arra jó, hogy a Pi-vel lehet meghajtani a HDD-t?
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
törölt tag
INNOVÁCIÓ ALERT!
-
King Unique
titán
Na, ez is jól össze van kutyulva...
Ha jól nézem, ez egy 3 ágú USB kábel, vagy mennyi... Csak azt nem értem, ha ha 4-es ponton kap külön tápot a PI-ről, akkor at 5-ös minek, illetve a 4-est minek bedugni, ha úgysem tudja rendesen meghajtani?
Ezen az oldalon vannak jó képek, amiken látszik, hogy integrált USB 3.0 Micro-B csati van rajta, nem külön SATA-USB átalakító egység, így nem lehet SATA-ra kötni... Meg azért vmi burkolatot tehettek volna rá. HDD meg talán egy sima Scorpio BlueErre a célra egy amúgy egy 2,5" HDD + USB2.0/ 3.0 + aktív USB hub is megteszi.
-
azbest
félisten
hdmi - kizárt
csi - soros kamera interface, kizárt
dsi - sorok képernyő interface, kizárt
gpio, soros, i2c... végül is akár lehetne készíteni hozzá valami konvertáló eszközt és fejleszteni drivert linuxra.
De ez erősen deficites. Szóval marad az usbsdio - sata csatolóról sem hallottam még
-
Vesa
veterán
Nem értem ezt a terméket. Nincs hozzá doboz, de a Pi házakba sem fér (értelemszerűen). Vagyis venni kell hozzá egy külső házat hogy használható legyen. Innentől meg ott vagyunk, mintha vennénk egy külső -akár WD-, 2,5-ös MyPassportot...
A tudomány a valóság költészete!
-
Graphics
Jómunkásember
Hurrá, feltaláltak egy kábelt... Amit szerintem siman meg tudnek rendelni az ebayrol...
Lowcost kitbe..
-
Polllen
nagyúr
Először megörültem, hogy lesz valami olyan megoldás, hogy ne usb-re kelljen kötni a HDD-t.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Újszerű Kingston SSDNow UV400 480GB SATA3 SUV400S37/480G -2,5 SSD meghajtó
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Samsung 860 EVO 500GB
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest