Hirdetés

Megérkezett a hivatalos Raspberry Pi kijelző

A 7 colos képernyő nem a legolcsóbb, de ipari minősítésének hála hosszú ideig bírja majd a strapát.

Hirdetés

Hosszú várakozást követően végre megérkezett a hivatalos Raspberry Pi érintőképernyő, ami 60 dolláros árával (plusz adók és szállítás) nem az évszázad üzlete, de bőven van létjogosultsága akkor is, ha ennyi pénzért két alsó kategóriás táblagépet vásárolhatunk.


[+]

„Két évvel ezelőtt kezdtük el tervezni az egyszerű, beépíthető kijelzőt a Raspberry Pi-hez. Akkoriban őszintén hittünk benne, hogy hat hónap elég lesz a feladatra, de számos nehézséggel találtuk magunkat szembe” - írja a hivatalos Raspberry Pi blog. A kijelző 7 hüvelykes (155 mm x 86 mm), 800x480 pixeles WVGA felbontással, 60 fps-el és 24 bit színmélység megjelenítésére képes, ipari minősítésű. Tíz ujj egyidejű érzékelésére alkalmas, fogyasztása pedig 2,25 Watt, míg a súlya 277 gramm. A pontos méretei: 194 mm x 110 mm x 20 mm.

A minőségi elvárások mellett olyan kijelzőre volt szükség, ami a lehető legtovább bírja, így kerültek a látótérbe az ipari LCD-k. A végső döntés hetven fokos betekintési szöggel rendelkező darabra esett, aminek fém hátlapja eleve úgy lett kialakítva, hogy könnyedén össze lehessen szerelni a málnás gépekkel.

A tápellátásra három opció is kínálkozik: lehet önálló áramforrásról etetni a kijelzőt (legalább 500mA microUSB), vagy a hivatalos 2A-s Raspberry Pi táppal, USB linkkel megtámogatva a Pi-t is, illetve a GPIO csatlakozókon keresztül.

Néhány napja foglaltuk össze, mik a legjobb Raspberry Pi kiegészítők szerintünk, ebbe a sorba tökéletesen illeszkedik ez a kijelző is.

Azóta történt

Hirdetés