- Gaming notebook topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- ASUS notebook topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
Új hozzászólás Aktív témák
-
shteer
titán
go!
szerintem jónak tűnik..
-
Dassler
őstag
Azért 30 évig a csúcson; szép eredmény. Ilyen ellenfél mellett meg nem szégyen a 2. hely sem
WD termékeket komálom. Seagate meg 2x volt, sajnos nekem nem volt szerencsém. Remélem, még mindketten, sokad magukkal jó sokáig a piacon lesznek, jó termékekkel (nem feltétlen - csak - HDD-kel)[ Szerkesztve ]
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
-
menalcas
őstag
Szép eredmény, főleg ha azt nézzük hogy csak ez a 2 cég 1/4 év alatt majd 100Millió winyót adott el
[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el a pendrive-ot.
-
Flash86
tag
Csak WD van a gépemben, egy green két blue és egy black mindegyik gyönyörűen duruzsol
"Kezdetben vala a sötétség, és ahogy nézem, az is maradt"
-
veterán
Nekem mostanában a Seagate winyóim sorba mennek tönkre,nemrégen egy mésfélterrás tele anyaggal lett az enyészeté,amit kaptam cserébe az is csak egy hétig birta.
duree54
-
őstag
-
Atom_Anti
senior tag
Segatetől pedig nagy dobás a Momentus XT, valószínűleg eladásban sem fogja veszélyeztetni a WD amíg nem állnak elő valami hasonlóval .
-
Agyasima
őstag
Valaki lefordítaná magyarra: "aktuálisan tárgyalt szemeszter"? Köszönöm.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
Inzl
csendes tag
Imádtam a WD vinyókat sokáig, főleg a Seagate-ekkel szemben. A 120 - 540M (mega, aaaa!!) közötti változatok kiválóak voltak! Mostanra sajnos mások a tapasztalataim... szerverekben használjuk őket, egymás után mennek tönkre, mindenféle bajaik vannak. Ezzel szemben a Samsung vinyók - semmi bizodalmam nem volt bennük az elején - tökéletesek, mostanra teljesen áttértünk rájuk. Olcsók, megbízhatóak, keveset fogyasztanak.
Arra kiváncsi vagyok mi lesz ezzel a hibrid iránnyal... az otthoni gépemben SSD + HDD van, tökéletes, szerverekbe SSD RAID + HDD RAID szerintem verhetetlen...
Nekem kezet csókolnak a csajok a kocsmában B+!
-
RyanGiggs
őstag
"Persze az SSD-k térnyerésével is lehet számolni, de a komolyabb terjedéshez drasztikus árcsökkentések kellenének, mert a flash-alapú adattárolók ugyan gyorsak, de a kapacitásuk messze elmarad a HDD-k mögött, ami sokak számára fontos szempont."
Na igen. Ez így tényleg igaz!
Az SSD-k ideje még nagyon nem jött el. Szép lassan jönnek csak felfelé.
Én is majd "csak" akkor gondolkodok a vásárlásán ha
majd olcsón lehet majd kapni fél- 1 Terrásakat.
Amit jelen esetben meg lehet venni (na azt sem túl olcsón) az a 32-64Gb-osok.
Azokkal meg mihez kezdjek? Dugjam a s***be??
Amúgy nekem is van 1 Seagate winyóm(160Gb), meg 1 Samsung winyóm(200Gb)
Mindkettővel meg vagyok elégedve, pedig mindkettő 4-5 éves.
Mondjuk fogalmam sincs mennyi ezeknek az élettartamuk?! 10év?? -
Ribi
nagyúr
válasz RyanGiggs #15 üzenetére
SSD perpillanat nem adattárolára van, sokkal inkább oprendszernek.
Az hogy 1T filmet milyen winyón tárolsz az totál mindegy. Arra feles SSD-t venni.Viszont szerintem értelmetlen a hibrid winyó. Pont annyival lesz drágább, hogy már jobban megérje full SSD-t venni. Hibrid cucc magában foglalja mind2 rendszer rossz tulajdonságát.
-
veterán
válasz Kevinmaster #16 üzenetére
Szerintem is erre gondolt a kolléga a kérdéssel. A szemeszter nem 3 hónap, hanem 6.
Egyébként valaki magyarázza már el nekem, hogy az, hogy egy negyedévben 3 millióval kevesebb eladott vinyó jött ki, hogy jön össze iylenekkel, hogy "végleg megtörhet", meg "trónvesztés". Ez nekem nagyon nem fér a fejembe. Itt nincs másról szó, mint számokról. Nem említik az éves eladásokat, az eddigi eladásokat, a bevételek terén meg szó sincs semmiféle előzésről, úgyhogy ez minden, csak nem trónfosztás. Na midnegy. Kicsit hatásvadász lett ez így.
lionhearted:
Arra van megoldás jó ideje, kár azzal dobálózni.[ Szerkesztve ]
-
LW
őstag
válasz RyanGiggs #15 üzenetére
Az SSD igazi előnye a kis fájloknál és az elérési időnél mutatkozik. Míg egy HDD elérése akár 20ms is lehet, Az SSD-n mindenhol 0,2ms. Egy HDD jó esetben 0.5 MB/s sebességgel dolgozik kis fájlokkal, SSD 10-30MB/s.
Nagy fájlok általában, filmek, képfájlok és olyan adatot tartalmaznak, ahova elég 100MB/s olvasás is egy HDDről. (Telepített játékokhoz sem kell több, a gép többi része lesz a szűk keresztmetszet)Rendszer, valamint a telepített programok esetében pedig... SSD Rocks.
2x 30GB OCZ Vertex Raid0 tömböm van, rajta egy rendszer és egy kazal program van rajta.
A többi cucc elfér az össz 4,5TB HDDken . Úgy mondom, mint egy helyzabáló őrült, elég 60 GB egy übergyors rendszernek.4db WD winyóm van, szerencsém volt velük, mindegyik tökéletes állapotban van a mai napig. I'm lovin' it!
-
Oliverda
félisten
Kiadhatnák már a Barracuda XTX-et amin 8GB SLC lapul belül pedig 500+ gigás tányérok 7200es fordulaton.
Amúgy szvsz nem véletlen, hogy toronymagasan veri a többi konkurenset a Seagate meg a WD.
LW:
Míg egy HDD elérése akár 20ms is lehet,
Persze a 20 megás MFM-nek meg 100ms is lehet. A jelenleg forgalomban lévő jobb asztali 7200 meghajtóknak 11-14ms körül van az átlagos elérésük. A Raptoroknak 6-7ms.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Srodney
senior tag
Jó verseny,alacsony árak! az első meg is volna a második meg hol van?!?!
-
FRENK1988
veterán
de de csak gondoltam hogy negyedév mert az üzleti életben negyedévben gondolkodnak ha év közbeni eredmények kellenek
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
Atom_Anti
senior tag
''Hibrid cucc magában foglalja mind2 rendszer rossz tulajdonságát.''
Rengeteg oldalt tesztelték az új Segate XT meghajtót és érdemleges negatívumot sehol nem tudtak írni rá. Én a közeljövő technikájának gondolom, egészen addig amíg az SSD-k nem lesznek elérhető áron .
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Kevinmaster #25 üzenetére
Hello Kevinmaster, I wanna play a game. Tényleg jó avatar.
-
waterman_
aktív tag
válasz Atom_Anti #26 üzenetére
nekem sem tetszik a hibrid ssd/hdd ötlet. lehet, hogy teljesítményben leköröz egy winyót, de egyre bonyolódik a hardver, egyre összetettebb firmware kell hozzá, egyre több benne a kacat, egyre több a hibalehetőség. egy adattárolásra való eszközben szerintem nem feltétlen jó irány, ha egyre bonyolultabb lesz. ha gyors rendszert akarok veszek majd ha lesz pénzem egy 128as ssd-t, meg egy lassú winyót minden másnak. (a lassú winyó megvan, szép halkan él)
mondjuk egy laptopnál jól jöhet a hibrid megoldás, de valahogy már annyira, de annyira el kéne felejteni a masszívan mechanikus adattárolást.
ha ugyanazok lennének a winyó bizniszben, mint akik az ssd-ket is gyártják, akkor még mindig csak 4 gigás ssd-k lennének, mert hatalmas problémákat kell megoldani. hála az égnek ma már ott tart a technika, hogy - kissé túlozva de - akinek van egy forrasztópákája, az össze tud rakni egy ssd-t mert annyira egyszerű, ha már megvannak a darabok. szerintem jó irány, nem kéne a winyóknak még adni pár évet ezzel a hibrid elgondolással.
mondjuk ez csak az én véleményem, én elvből nagyon utálom a winyókat. sérülékenyek, hangosak....egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe..
-
FRENK1988
veterán
válasz Kevinmaster #25 üzenetére
pedig nem ez volt az elsődleges cél. Ezt bóknak veszem
stevve: Köszi[ Szerkesztve ]
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
-
bolic
őstag
Hát, eddig csak a 150 gigás Raptorom kifeküdt a kb. 4 éves oprendszeres használaton, nemrég mesélt nekem hogy tele van a bad sector, nem tudták mihez kezdeni, inkább elküldenek a WD gyártónak.
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
TESCO-Zsömle
félisten
A trimeszter nem harmadév? A kvadmeszternek kéne a nagyedévnek lennie logika szerint...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
Sanyix
őstag
válasz lionhearted #8 üzenetére
nekem 1 hónapot bírt egy 7200.12-es
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Dr. Akula
félisten
Adattárolásra jó sokáig még csak a sok TB-os vinyó lesz valós alternatíva. Rendszervinyónak meg már most is megéri SSD-be fektetni, 2x annyi MHz se lök annyit a gépen mint egy normális SSD.
-
Sanyix
őstag
szerintem nem a lassúság a nagy probléma, hanem az hogy borzasztóan megbízhatatlanak, egyre gagyibbak a hdd-k.
szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...
-
Devid_81
félisten
Seagate vincsim nem lesz az tutter, de WD annál inkább.
Szóval ne tőlem várják újra az első helyet...
-
Silentfrog
veterán
Ugy tetszik,hogy mindenki másra esküszik nálam még merevlemez soha sem romlott el igy azt szertetem ami a gépembe van.
-
Kevinmaster
tag
válasz TESCO-Zsömle #34 üzenetére
Nah, ezek után már megnéztem az idegen szavak szótárában, és háromhónapos időszakot takar. De abszolút igazad van, logika szerint nem jó
-
Tyberius
aktív tag
válasz TESCO-Zsömle #34 üzenetére
Trimeszter: háromhónapos időszak
Szemeszter: hathónapos időszak
Magyaros kifejezéssel negyedév, félév[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb és megbízhatóbb?
http://www.ipon.hu/webshop/product/wd_my_book_essential_1500gb_wdbaaf0015hbk/140814
vs.
http://www.ipon.hu/webshop/product/wd_1500gb_elements_desktop_wdbaau0015hbk/135809
Nem igazán látom, hogy mi a különbség a kettő között.
[ Szerkesztve ]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Sanyix
őstag
válasz Silentfrog #40 üzenetére
Akkor nem lehetsz valami nagy pc user. aki már sok éve használ pc-t tuti átélt már vinyó halált. Sőt kevésbé kocka haverok közül is mind megtapasztalta már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest