Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mexildos

aktív tag

Lehet idáig nekem volt ultra nagy mázlim... le is kopogom. De nekem még egyetlen egy HDD-m sem halt meg. Pedig sokat mentek. Egészen a 202 MB-ostól a 2TB-ig minden féle méretű HDD-m volt és még van is.

Sokan panaszkodnak, hogy nekik 2 évet vagy 3-at sem bír ki. Viszont sok példát láttam arra, hogy hogyan is bánnak egyesek a HDD-vel. Például ócska szar házba teszik 0 hűtéssel és nyáron meg lazán van 80-90 fok is ami a HDD-ket illeti és ez nem vicc. Mikor mondom az adatokat csak pislognak. Vannak olyan házak is ahol akkora pórréteg ül, hogy kész csoda hogy még megy a masina. Természetesen itt is simán van 85-90 fokos hdd- akár még télen is!! Aztán jönnek nekem, hogy ez de szar hogy elromlott. Na ja... Persze az 1500Ft-os ventilátor a HDD-knek meg már sok. Hasonló szopások miatt kellett már HDD-t cserélni azért mert az user vett egy 2500Ft-os tápot. Vicces nem? Jahh és párszor már láttam olyat is hogyha az illető alatt van a gépház szépen rugdossa is a lábával, naná hogy ez a HDD-k álma. Nem egy esetben.
    Aztán mikor egyes felhasználók hogyan bánnak a kiszerelt HDD-kkel az is megérne egy misét. Fel kéne fogni, hogy a HDD egy érzékeny hardver ami nem szereti ha elejtik, dobálják vagy pörgetik egy kézzel vagy odacsapják a szekrényre. Igen még a hordozható 3,5"-esek sem. Egyesek a gépházakat úgy dobálják, mintha valami darab tűzifa lenne.

Nyilván ettől függetlenül előfordulnak meghibásodások még akkor is ha optimális körülmények között vannak a merevlemezek de nyilván a gondos elhelyezéssel a HDD-k is megköszönik ezt élettartamban és bad sector mentességgel.

Nem mindig a gyártó csak a szar a felhasználó is legalább annyira ludas tud lenni. Szóval megértem hogy most minimalizálni akarnak a veszteségeken. Valszeg idáig benyelték azt amit az user elbénázott. A WD garanciaoldalát meg lehet nézni, ahol pár fotót kiposztoltak, hogy egyes emberek milyen HDD-ket küldtek vissza gariba cserélni. Feltételezem csak a legtriviálisabb esetek 0,005%-ból állítottak össze egy csokrot.

Tehát a másik felet is meg lehet érteni.

Új hozzászólás Aktív témák