- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsirfecske
addikt
válasz
zsirfecske #25 üzenetére
részben visszavonom, ebbe a házba a 240 mm hossz miatt még éppen befér a 2.2 slot is
-
Yeffy
veterán
szep kartyak, tetszenek, mint a Sapphi karik altalaban.
-
Kansas
addikt
válasz
Synthwave #20 üzenetére
Nemtom, szerintem bőven nem csak a takarítás miatt jobb a QC venti... nekem anno a Nitro+ RX480/8G-n megcsapágyasodtak a ventik, és baromi jól jött, hogy valamivel 5e Ft alatt lehetett kapni darabját, és nem kellett gariztatni a kártyát.
Mondjuk nem láttam, hogy most is kapható-e még külön a venti... kár lenne érte, ha nem... -
zsirfecske
addikt
bemutattak eddig tucatnyi 6600xt aib kártyát, mégis egyedül az asrock csinált 1 ventis itx verziót. amúgy ők és a többi gyártó is hozott ki 2 ventis és 3 ventis hosszú verziót. ehhez képest a sapphire is megerőltethette volna magát annyira, hogy nem két kvázi ugyanolyan pulse és nitro+ karit mutat be 2 ventivel és ugyanolyan vastagsággal. én csak erre gondoltam, a kompakt házak miatti variálhatóság azért manapság már nem olyan szélsőséges igény.
pl itt az én 6700xt-m thermaltake core v1-ben:
ez egy jól szellőző, közepesen kompakt itx ház, mégis 6700xt-ből is csak a ref az ami 2 slotos, az összes többi kártya amit eddig láttam elbukik a vastagságon (255 mm hossz felett útban van a ház kerete, amin amúgy 3 centire túl tud lógni a vga). ilyen téren túlságosan nem vagyunk elkényeztetve amd fronton, miközben az nvidia 350 wattos 3080ti fe karija is 2 slotos!mondjuk értem, hogy most csórók a gyártók és amúgy is mindent újra kell hasznosítani, nem fognak külön fejleszteni, de azért nem lett volna tilos picit próbálkozni. vsz az 5500xt pulse 135w 2 slot coolere kevés lett volna, az 5600xt 160w coolere meg 2.3 slotos, szóval lehet hogy ennyit ez most nem ért nekik, és később jönnek a kisebb (meg nagyobb...) karik. vagy lehet hogy a picinyítést meghagyják a sima 6600-nak vagy a 6500-as szériának
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Bjørgersson #18 üzenetére
A Nitro bordázata nehezebb, de szerintem a VRM-es része is más.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
#32839680 #19 üzenetére
"mert a megcélzott közönség"
Ami alatt azokat az embereket értem, akik azt sem tudják, mi az a BIOS. Az "enthusiastoknak" meg ott a Nitro. Ha minden szolgáltatás egyezne, akkor ki venné az utóbbit?"A Quick Connect meg azért jó mert könnyen tudod takarítani a ventilátort."
Ez nyilvánvaló, írtam is a cikkben. Mondjuk nálam a 26 év alatt szerintem nem volt még videokártya, amit egynél többször takarítottam volna, és azt is eladás előtt. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
#32839680 #16 üzenetére
A Quick Connect kár, hogy nincs, de az is érthető, ha ezt meghagyják a drágább modell privilégiumának. A dual BIOS hiánya szerintem annyira nem egetverő, mert a megcélzott közönség úgysem igazán használja ki, aki meg fogyasztási táblákkal és miegyebekkel akar szöszölni, úgyis jobban jár a masszívabb hűtéssel szerelt Nitróval.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Bjørgersson #11 üzenetére
Csak streamline-osított megjelenés, de végre rájöttem, hogy mit takar.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Bjørgersson #9 üzenetére
Senkinél sem, mert az a kép akkora.
-
Bjørgersson
félisten
Az első kép nálam nem nagyítható.
-
lemusz
addikt
Hűtőbordájuk ugyan akkora?
-
Kansas
addikt
válasz
zsirfecske #1 üzenetére
Ezek nem ITX kártyák, nem cél, hogy belemenjenek "bizonyos kisebb gépházakba", plusz ha nincs akkora a ház, hogy legyen mellette legalább 2 slot hely vagy szitára lyuggatott oldallap, akkor amúgy is throttling közelébe fogja magát fűteni.
Egy olyan házba, ahol zárt tápegyság-csatorna van hozzá közel vagy teli/plexi/üveg oldallap, ezek a kártyák nem valók. -
GodGamer5
addikt
Továbbra is gyönyörűek.
-
zsirfecske
addikt
szokásos faja pulse és nitro karik, csak azt nem értem hogy ha már egyszer 160w a 6600xt fogyasztása, miért nem tudtak lemenni 2 slotra. tőlem a nitro+ nagyobb oc-val lehetne 2.2, de akkor a pulse meg 2.0 slot. így lenne valódi különbség is, mondjuk az olcsóbb verza beférne bizonyos kisebb gépházakba is. nincs benne túl sok ráció
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Természetesen a nagysikerű Nitro+ és Pulse szériák portfóliója gyarapodik egy-egy modellel.
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest