A Sapphire is megvillantotta a Radeon RX 6600 XT-it

Természetesen a nagysikerű Nitro+ és Pulse szériák portfóliója gyarapodik egy-egy modellel.

A Sapphire sem késlekedett sokat, hogy bemutassa saját AMD Radeon RX 6600 XT kártyáit, a népszerű Nitro+ és Pulse termékcsalád legfrissebb, természetesen egyedi NYÁK-os, 240 mm hosszúságú tagjait.

A 2,2 slotos, kétventilátoros, félpasszív üzemet támogató Dual-X hűtést használó újoncok ugyan magasabb Game, illetve Boost órajelekkel (amelyeket egyelőre még nem közöltek, ám az értelemszerű, hogy az előbbi viszi a prímet ezügyben) operálnak, mint a referenciát követő megoldások, de mindketten egyetlen nyolctűs PCI Express aljzaton keresztül veszik fel az energiát a tápegység felől. Az gyakorlatilag biztosra vehető, hogy a 8 GB-nyi GDDR6 memória effektív 16 GHz-es frekvenciájával nem babráltak, és a három 1.4-es, DSC-s DisplayPort, valamint a 2.1-es HDMI kimenet is megegyezik az AMD sztenderdjével.


[+]

A tetszetős külcsínnel megáldott Nitro+ Radeon RX 6600 XT rokonánál nehezebb bordázatot és dupla BIOS-t kapott, s e két BIOS között a TriXX szoftver segítségével ugyancsak válthatunk. A tápellátó áramkörök hőmérsékletének kordában tartására fokozott figyelem hárult és a RAM chipek hűtését sem hanyagolták el, miközben a fém backplate kivágásain akadály nélkül haladhat át a 85 mm-es, axiális és blower dizájnt ötvöző, dupla golyóscsapágyas légkavarók által keltett fuvallatok egy része a hullámos lamellák közt.


[+]

Persze a címezhető LED-ek szintúgy tiszteletüket teszik a műsoron, és ezúttal meglehetősen ízléses formában – egy pislákoló céglogó képében – vannak jelen a burkolat tetején. Itt érdemes megjegyezni, hogy a VGA-n taláható egy háromtűs ARGB header, így rendszerünk fényorgonájával szinkronba hozható a fedélzeti pilácsok derengése.


[+]

Az olcsóbb Pulse Radeon RX 6600 XT visszafogottabb, teljesen fekete, piros csíkokkal feldobott köntösbe bújt, és nem csupán az RGB világítást vagy a két BIOS-t hagyta meg a bátyájának, hanem a léghajtóinak egy mozdulattal történő eltávolításának lehetőségét (Quick Connect Fan) is, pedig az a vezérlő leendő takarításakor igencsak jól jött volna.


[+]

A megjelenési dátumot augusztus 11-ére datálták, de ahogy az várható volt, a dobozokra ragasztott árcédulákon szereplő összegeket balladai homály fedi. Ahhoz nem kell két diploma, hogy a GPU 380 dolláros alap MSRP-jénél némileg magasabb árat feltételezzünk, viszont a jelenlegi piaci helyzet ismeretében igazából értelmét veszíti a találgatás végfelhasználói szinten.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés