- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Milyen monitort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
válasz MZperX75 #650 üzenetére
7770-7750- 7670-7650- 7570-7550
NA jo de ezek nem lesznek alternativak azoknak akiknek 5850/70 gtx 460-asuk van
nekem mint tunningos 5850 tulajnak minimum egy 7870-esre lenne erdemes penzt kiadni hogy erezzek is valamit
NA igen csak nem biztos hogy meger nekem 40k-t +40% erō, foleg ha az 5850 még jol teljesit
NA mind1 meglatjuk
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
hallari
tag
Azért visszanézve az elmúlt ezer évre az EU még mindig klasszisokkal jobb, mint a tatárok/törökök/osztrákok/oroszok...
Arról nem beszélve, hogy a gyenge forint további gyengülésében elévülhetetlen érdemei vannak miniszterelnökünknek és hozzáértő, szerény, a megoldásokat kompromisszumokban kereső csapatának. -
Youri
veterán
Kezd itt elharapózni a politizálás...
[ Szerkesztve ]
RTX ON
-
hallari
tag
válasz Plasticbomb #655 üzenetére
Erős szarkazmus akart lenni, bocs, ha nem ment át...
[ Szerkesztve ]
-
Youri
veterán
Azért ebben nem vagyok biztos... sőt. Ez így történelem egyes. Azért pl nézz vissza egy tatár járást, amikor az ország negyedét kiirtották, vagy egy török hódoltságot, amikor 150 éven keresztül 3 részre volt szaggatva az ország, és megkezdődtek azon eseménysorozatok, amik trianonhoz vezettek. Az elüldözött lakosság helyett a környező népek telepedtek be, és ezzel az ottani magyarságot kiszorították, utána sajátjuknak hívva azt... stb... Ma az EU egy olyan intézmény, amivel kapcsolatban itthon mindenki csak végletekben tud nyilatkozni. Addig mindenkinek tetszett amíg csak az "EU pénzből" táblákat látta mindenhol, senki nem gondolt bele, hogy a kedvezmények kötelességekkel is járnak?
Na de én itt be is fejeztem az offolást
[ Szerkesztve ]
RTX ON
-
MZperX75
addikt
A lényeg nem a múlton van.
Egy kis hozzáfűzni valóm van e témához.A tény ,hogy a történelem ismétli önmagát,erről mi is tehetünk!
Azt ,hogy ma a megszállás az más eszközökkel folyik,az lényegtelen,a tényeken nem sokat változtat.
A politika sohasem adott megoldást szinte semmire.
Tisztában kell azzal lenni,hogy kenyérre van szüksége az embernek,lakható terepre és felhasználható energiákra.
A technológia ami megold mindent (a házat kömüves építi a rendszert programozó készíti,a pék süti a kenyeret ,nem a politikus)
A demokrácia nem létezik,a nemzeti kormányoknak jelképes szerepük van,szimbolikusan fenntartják a demokrácia szerepét.
Régóta nem kormányok,hanem cégek vezetik a világot,cégék és bankok!
Amit mi tehetünk,az az ,hogy nem hagyjuk magunkat kizsákmányolni,maximálisan!
Ma a világot ennek tükrében a "profit" határozza meg,csak az számít,és az egyéni szabadság a jólét ,nincs a definícióban.
Azt kell mindenkinek feltérképeznie a világban ,hogy mire van igazából tényleg szüksége,ne befolyásolja a TV valótlan ideákkal.
Független hírműsorokból kell informálódni(internet)
Az IMF és az óriás világbankok ennek a monetáris rendszernek a csúcsai,európa úgy ugrál nekik ,mint a pincsi!
Szívesen folytatnám,rengeteg ötletem van ,hogy milyen megoldásokat kell tennie az embernek,hogy ebből a kutyaszorítóból kikerüljön.
OFFNem akarok ezen a témán túl sokat időzni,ezért mindenkitől elnézést kérek!
Abu :
A cikk fenomenális 2x elolvastam,roppantul tetszik a technológiai fejlődés,ebben a szűkölő üzletágban.
B.U.É.K!nektek,és mindenkinek......
Engem mondjuk már nem érintenek a diszkrét VGA-k.
Kis fogyasztású,praktikus rendszerek(konfig-ek híve vagyok)már! -
Teasüti
nagyúr
eddig se kellett erre 2 gép, csak két hangkártya. 10 évvel ezelőtt már játszottam, míg a tv-out-on épp filmet vetítettem. nem nagy cucc, a mai sokcsatornás kártyákon már csak szoftver kérdése az egész, h melyik csatornára mit küldesz ki. lehet neked 3/4 független sztereó kimeneted is egyetlen hangkarin. engem nem hozott lázba ez a ddm audio. aki akarta, eddig is megoldotta.
-
MZperX75
addikt
válasz stranger28 #665 üzenetére
Simán tudok 20kg-al is szaladni
-
Jack@l
veterán
válasz TESCO-Zsömle #669 üzenetére
Tudnál adni linket? ( legutóbb még ez az információ volt terítéken, azóta én nem hallottam újabbat)
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Youri
veterán
-
fatallerror
addikt
minek flegmázol már bammeg, ennyi karakterből már leírhattad volna a választ, 200 kommentet átnéztem és nem találtam meg, most nem is nézem tovább mert nincs rá időm, indulnom kell, majd olvasom tovább ha tudom aztán 1 hét múlva megtaláloma választ ahelyett h leírnád rofl
don't tell me what i can't do!
-
Beri
addikt
válasz fatallerror #672 üzenetére
Leírtam.
"A jövőben érkező többi kártyáról senki nem tud semmit. Mindenki csak találgat."A 7950-ről van pár infó, de hogy mennyi az igazságtartalma, az kérdéses.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
fatallerror
addikt
igen ezt meg is találtam
most továbbnéztem mégis de én a kommentem erre a részére nem találtam választ: :]
"ha tényleg ilyen áraik lesznek ez nem lesz 1 sikerszéria főleg h szerintem 2012 év végén megint lesznek újak, v most 2 évig nem lesznek újak v mi? mert ha ezek win 8 rdy kártyák akkor talán azért h 2012 vége-13 első feléig ne kelljen új vga-t kiadni... ha meg adnak ki év végén is akkor ez a 7000es sorozat tök felesleges v éppen fordítva a 8000es felesleges mert a dx 11.1 a 7000esben is meglesz...
szóval hogy van ez? ezeket a kártyákat szánja a win 8as debütálására az amd? és akkor a hd 8000 meg 2013 második felében jön?"
don't tell me what i can't do!
-
Beri
addikt
válasz fatallerror #676 üzenetére
A senki nem tud semmi biztosat melyik része nem világos?
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Jack@l
veterán
válasz fatallerror #676 üzenetére
Naivitás lenne azt hinni, hogy az MS vagy a videokártyagyártók csak a két szép szemünkért adnak bármit is ingyen. DX váltás-> új kártya, eddig is így volt, sajnos kétségeim vannak hogy ez pont most fog megváltozni. (még ha technikailag ez full lehetséges lenne, akkoris megoldják okosba hogy új win-t vagy kártyát kelljen venned...)
---
Egy kis plusz info a 7950-ről: [link][ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
- = Zk = -
félisten
noh, ez érdekesnek bizonyul.
de lejjebb, a hozzászólásoknál akad egy táblázat. nah, az már kecsegtetőbb" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
nagyúr
na, number cruncholtam egy kicsit
érdekes dolgok estek ki:
- az általad leírt majdnem-felezett chip a 7970 órajelein 5-10%-kal lehet lassabb a 6870-nél
- 1050/1450 órajelek mellett még mindig csak 10-12%-kal vagyunk a 6870 előtt, és 30-35%-kal a 6970 mögött
- a fenti paraméterek mellé 24 ROP-ot akasztva, kb. félútra kerülünk a 6970 és a 6870 közé
- az "Entire GCN lineup" pletykában látott pitcairn paraméterek mellett a 7870-es csak 3-4%-kal lenne a 6970 mögött - mindezt viszont 70-75%-os chipméret, azaz cca. 3-3.2 Mrd tranzisztorgondolom, az lenne a pálya az AMD-nek is, ha a 7870-nel meggyőzően ki tudnák söpörni a 6970-et - hasonlóan az 5770-4870 formulához. hm?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Z10N
veterán
Lehet mar volt GCN lineup. Bar a fogyasztasok meg hianyoznak.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt el tudom mondani, hogy az AMD csak a HD 7970 és a 7950 paramétereiről döntött. A többiről még nem. Ez alapján nem hiszem, hogy bármit is érdemes lenne figyelembe venni, ami ezekről ír. Még a HD 7950 árát sem döntötték el.
Túl nagy zavart a HD 6950/6970 nem okoz, mert nagyon kevés van már belőlük. A Cayman GPU gyártásban marad, de csak a FirePro-hoz, és a HD 6930-hoz. Ez azt is jelenti, hogy nagyon kis mennyiségben gyártják majd. A 40 nm-ből a Cedar, a Caicos és a Turks marad még meg nagyobb mennyiségben. A Juniper/Barts és a Cayman jó részének kapacitását az AMD átütemezi a Brazos platform chipjeihez. Ez persze időbe kerül majd, hiszen nem kicsit át kell alakítani a gyártósorokat, de hát a TSMC a kiszolgáló, ő azt teszi, amit az AMD igényel, hiszen a pénz ekkor jön.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
sniper elite
senior tag
Gyártás ilyenkor új széria esetén, hogy történik? Legyártanak x darabot és meglátják hogyan fogy aztán ha van rá igény akkor folytatják a gyártást, vagy folyamatosan megy a dolog és nem nézik az eladásokat? Esetleg felső kategóriában korlátozott számú darabot gyártanak csak le?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz sniper elite #685 üzenetére
Jelen pillanatban nem túl nagy a TSMC gyártókapacitása, szóval most ezt gyártják ahogy lehet. Az igényekkel nem kell törődni, mert legalább egy, de inkább másfél év lesz a kártya élettartama, ennyi idő alatt el lehet bőven adni a termékeket. Tekintve, hogy ez a termék nem romlik meg, még átcímkézni sem kell.
Egyébként az elmúlt évekből, sőt az elmúlt negyedévből is van a cégeknek részletes kimutatása, hogy milyen árkategóriában mennyi termék fogy. Az alapján nem nehéz kalkulálni.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
nagyúr
paraméterek alatt gondolom az órajeleket meg a kereskedelmi dolgokat érted - feltételezem, hogy a "mi van a GPU-ban" témában már régóta zártak a kapuk.
a 6970-est nem raktárkészlet szintjén gondoltam, hanem vásárlói szempontból. általában szeretni szokták a vevők, ha az előző széria tetejének a teljesítményét szimpatikusabb paraméterekkel (főleg ár és melegedés) meg tudják szerezni
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Persze. A lapkák rég kész vannak. Az a kérdés, hogy mi legyen benne aktív, és mekkora órajelen. Azon belül is kérdés, hogy mennyi a redundáns rész. A Tahitiben 40 CU-van. Tömbönként 5, de mindegyik tömbből csak 4 lesz aktív, és egy a redundáns. Gondolom a kisebb lapkák ennyire nem lesznek redundánsak.
-
Z10N
veterán
válasz ViiiiktorOC #688 üzenetére
Miert is? Ahogy lathatod a 70-ek mind 5.5GHz-n mennek 384/256/128-en. Amugy meg don't shoot the messenger Mint latod Abu mar mondta, hogy nem nagyon valid a lista.
#689: Szoval tombonkent 5 CU es abbol 4 aktiv. Kisebbekben akkor milyen lehet a redundancia? Amugy a lenzfire listabol az SPU : TU : ROP mennyire helytalloak?
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A lenzfire listája kb a HD 7970-re teljesen valid, de ezt mindenki tudja. A HD 7950 valamennyire valid, de inkább nem. A többiről pedig még az AMD sem döntött.
Valószínű, hogy a tömbönkénti redundáns CU a Pitcairnra még megmarad. A Cape Verde még kérdéses, mert elég pici a lapka. Csak akkor érdemes élni az 5 CU-val tömbönként, ha sok a hibás rész a TSMC 28 nm-es technológiájával. Ezt ők jobban tudják.
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
A HD 7950 valamennyire valid, de inkább nem. A többiről pedig még az AMD sem döntött.
hát, pedig jólenne!
örülnék neki, ha dobbantana akkorát, mint a 69** szériában a 6950![ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
mghltm
addikt
válasz - = Zk = - #692 üzenetére
foleg a reszelt tapcsatis/moddolhato verziok
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
- = Zk = -
félisten
nah, annyira azért már nem akartam elszállni. karácsony volt, kívánságokat már csak jövőre!
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Sondi1986
addikt
Az egyik ipon kolléga ezt találta: -Radeon-HD-7970-Cards-with-1335-MHz-Core-Clock-6-GB-
-
Jack@l
veterán
válasz Sondi1986 #695 üzenetére
Kicsit azt már átesésnek tartom a ló túloldalára, de látványtervezők biztos komálni fogják
-
Jack@l
veterán
válasz Sondi1986 #697 üzenetére
Ja, a 6 giga ramra gondoltam, csak lemaradt.
-
Jack@l
veterán
válasz Sondi1986 #699 üzenetére
64 bit, feel the power
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest