Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
Vajon a PCI-E Gen 3 mikor hoz tényleges látható gyorsulást(szerintem úgy 2014re talán érzékelni fogunk belőle valamit
)?
csak úgy megnyomják a marketingjét,mintha egetrengetően gyorsulna tőle a VGA és a játékok
Egyébként szerintetek egy ilyen karit kihajtana egy Ph II X6 1100T?
-
GeneralCube
tag
uhh
-
helkis
veterán
válasz
Turbolada II #732 üzenetére
devizahitel-lel csak 138k.. 250-el törlesztheted..
-
gyiku
nagyúr
válasz
Turbolada II #732 üzenetére
$550, az itt 200k.
-
Lewzke
őstag
A megjelenésük milyen hatással lesz mondjuk a HD6850 árára?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem. És pontosan ezért választották ezt a megoldást a DX11.1-ben, minthogy a régi VSC bitekhez nyúltak volna vissza. A DX9-en azonban már nem lehet változtatni, ott az egy kidolgozott rendszer, ami működik. Ma már kevésbé hatékonyan, de működik.
Vannak olyan elbacott programok, ahol az egyes beállítások újraindítást igényelnek. Ilyenkor a fejlesztő Vendor_ID alapján lövi be a rendszer tudását ... ez is egy megoldás volt, de szar. Azért szar, mert ha jön egy új hardver, ami esetleg támogatja azt a funkciót, akkor a Vendor_ID-s szopatás miatt alkalmatlan futtatni. A lehető legrosszabb ezt így csinálni. Szerencsére elfelejtették már ezt a megoldást sokan.
A DX10 után jóval átgondoltabb lett az API, így nem volt szükség ilyen trükközésekre. A DX11.1-ben sem lesz. OpenGL-ben meg sosem volt. Ott más parák voltak. -
Jack@l
veterán
Nyilván az indításnál lekérdezem, hogy driver, a feature támogatott? igen, onnantól az a kódrész fog lefutni, vagy az is, ha nem akkor meg máshogy megy a megjelenítés. Gondolom nem sűrű scenario, hogy játék közben kicserélődik a hardver... (van amelyiknél még ujra is kell indítani a játékot, pedig csak pár beállítást változtattál a grafikán)
DX11.1 jó lesz, de nem azért amit te mondtál, hogy lekérdezgeti, nm kérdezget az semmit, itt annyival lesz jobb, hogy a nem csak az apiban lévő feature-ek is támogatva lesznek, amik gyártóspecifikusak (mint opengl-ben az extension-ök), vagy később találnak ki. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Gondolj a PCF-re. Szerinted hogyan rakták bele a játékokba, ha csak pár hardver támogatta anno? Egyszerűen. Ha a GPU nem támogatta, akkor ki sem lett adva a rajzolási parancs. Pontosan ezt a modellt dobta el a DX10-nél az MS. Mindent kőbe véset. Vagy tud a hardver mindent, amit a DX megkövetel, vagy semmit. Ez nagyon jó modell, mert a fejlesztőnek elég ismernie az API-t, és a hardverrel nem is kell törődni, mert követelmény, hogy menjen a kód. Most azért van szükség változásra, mert a gyártók jövőképe nagyon eltérő. Egyrészt jönnek az ARM-os cégek, másrészt az NV az ARM-mal képzeli el a jövőt, míg az AMD az x86/AMD64-gyel. Ez összeegyeztethetetlen. Az NV például licenc hiányában képtelen támogatni az AMD PRT eljárását. Lesz egy sajátjuk ARM-hoz igazítva, amit nyilván az AMD nem tud támogatni.
-
Jack@l
veterán
"A régi DX9 és azelőtti megoldással minden rajzolási parancs előtt meg kellett kérdezni a drivert, hogy azt a hardver egyáltalán végre tudja-e hajtani. Ha nem, akkor a rajzolási parancs ki sem lett adva. Természetesen nem mindegy, hogy a program teljes futtatása alatt egyszer ellenőrzöd a hardver tudását, vagy másodpercenként négy-ötezerszer."
Ez oltári nagy baromság szerintem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
_Scythe_ #721 üzenetére
Egyszerű. Amikor elindul a program, akkor kikérhet a drivertől egy listát, hogy mit tud a hardver. A DX11.1 alapértelmezetten hét módot különböztet meg (köznyelven ezek: DX11.1, DX11, DX10.1, DX10, DX9.3, DX9.2, DX9.1). Ezt persze a fejlesztő redukálhatja, vagyis megadhatja, hogy ha nincs minimum DX10, akkor DX9.3-nál már dobja a hibaüzenetet. A lényeg az, hogy a driver visszaválaszol még az indításnál, hogy a hardver mondjuk DX11-es. Ilyenkor a program a DX11-es módot aktiválja a programkódon belül, és ez a kódrész biztos, hogy kompatibilis a termékkel.
A DX11.1 behozza még a kiterjesztéseket. A program indulásánál azt is megkérdezheti a drivertől, hogy tud-e a kártya valami extra kiterjesztést a DX11.1-en kívül. A driver visszaküld egy listát, hogy ezt meg ezt tudja. Ez természetesen csak DX11.1-es hardverrel lehetséges. Ilyenkor a programkódon belül azok a részek is aktiválódnak, amelyek az alap DX11.1 implementációban nem. Az előnye ennek a módnak, hogy csak egyszer kell ellenőrizni, és a program végig tudni fogja, hogy mit tud a hardver. A régi DX9 és azelőtti megoldással minden rajzolási parancs előtt meg kellett kérdezni a drivert, hogy azt a hardver egyáltalán végre tudja-e hajtani. Ha nem, akkor a rajzolási parancs ki sem lett adva. Természetesen nem mindegy, hogy a program teljes futtatása alatt egyszer ellenőrzöd a hardver tudását, vagy másodpercenként négy-ötezerszer.
Az új Radeonnál ez azért fontos opció, mert a hardver sokkal többet tud annál, mint amit maga a DX11.1 hivatalosan megkövetel. Ezt a tudást a specifikus kiterjesztéseken keresztül lehet beépíteni. Persze ennek az a hátránya, hogy ezek a kiterjesztések gyártóhoz kötöttek, vagyis, ha például a virtuális textúrázást ptex textúraformátummal beépíted a játékba, akkor azt PRT eljárással csak a GCN architektúrára épülő Radeonok tudják megcsinálni. Más hardverre más megvalósítást kell majd keresni. -
_Scythe_
aktív tag
"A specifikus kiterjesztésekkel egyébként szerencsére nem tér vissza a DirectX 9-ig alkalmazott erőforrás-ellenőrzés, így a DirectX 11.1-es kódok esetében az erőforrást a program futtatásának megkezdésénél kell érvényesíteni, és ilyenkor kell leellenőrizni a specifikus kiterjesztések meglétét is."
Ez egész pontosan mit jelent és miért jó ez?
Köszönöm!
-
siriq
őstag
[link] Mi az ami nem latszik??(a vga-m ami gyarilag biztosan van huzva es csak 1-2 fps-el van lemaradva az 580-tol) a kulonbseg? (ez is tuningolt de most nem arrol beszelunk (mert 0 problemaval megy)mert en sem huzom a vga-t ha eppen nyomom a bf3-t, ez az utolso dolog ami eszembe fog jutni)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem tervezett ilyet. A lapka képességeit jelzik. A mérnöki mintákon, tesztelés céljából természetesen dolgozhattak a teljes lapkával, de ez csak teszt. A kereskedelembe más termékeket terveztek. Azért van kihúzva ez a rész, mert nem production sample-ök.
Azokat a részeket redundancia miatt hagyták benne. Ha egy CU hibás, akkor aktiválhatnak egy másikat helyette, így nem kell kidobni a lapkát. Ez bevett szokás manapság. Inkább legyen nagyobb a lapka, de többet el lehet adni. Ha nem lenne redundáns rész a termékben, akkor több landolna a kukában. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján jobb opció túltervezni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Az a 250 sp redundáns rész. Nem lehet felhasználni. A nyolc blokkból négyben plusz egy CU van. Ez bevett szokás az új gyártástechnológiákon, mert így jóval kevesebb lesz a selejt. A (HD 4800) RV770-ben is volt ilyen. Minden tömb végére raktak még két szuperskalár shader procit.
A +400 MHz-nek meg fizikai nehézségei vannak. Lásd fogyasztás. Ebből viszont tökéletesen lehet látni, hogy miért adta be az NV a 400 wattra az igényt. Elszámolták magukat a mérnökök. Persze alacsonyabb órajelekkel még jó a rendszer. -
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Tavasz végéig a Lombok kivételével az összes új generációs megoldás megérkezik. A Lombok egyelőre kérdéses. Túl olcsó a 40 nm, így egyelőre nem éri meg váltani az olcsóbb piacokon. Éppen ezért ez a lapka átcsúszik az év második felére. Már ha lesz belőle valami. Az, hogy a TSMC 10-15%-kal csökkentette a érgi processek waferárait, nem azt erősíti, hogy váltani kellene. Most nagyon megfontolandó a 28 nm. Egyszerűen nem olcsóbb, és nem előnyösebb. Csak akkor jobb, ha nagy teljesítményt akarsz, de a kis termékeknél ez annyira nem opció. A SoC-oknál például tuti az járt jól, aki maradt a 40 nm-en.
Ahol megéri az a keményebb GPU-k, és az FPGA-k, de a többi terméknél érdemes megvárni az olcsóbb waferárakat. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Leghamarabb 2013.
A 8xxx lehet, hogy kijön, sőt nagyon is valószínű, hogy itt lesz 2012 végén az első képviselő. Újítás viszont nem sok lesz. Egyelőre az a cél, hogy hozzák a tervezett 1200-1300 MHz-es órajeleket, úgy, hogy ne lőjék ki a csúcs-GPU fogyasztását 300 watt fölé. A TSMC új gyártástechnológiája most ezzel a problémával küzd. Marha jól működik technikailag, csak nem csökkent túl nagy mértékbe a tranzisztorok bekapcsolásához szükséges energia. A Tahiti kihozatala is jó, de a chip ~10%-a redundáns szóval van miből helyrehozni a rossz részeket. Enélkül lehet, hogy sok lenne a hiba, egyelőre viszont mindegyik GPU-t a HD 7970-re rakják, mert alig keletkezik olyan selejt, ami nem adható el 7970-be. Persze azt az AMD már a decemberi konferencián mondta, hogy a HD 7950 szállítását csak január végén kezdik meg leghamarabb. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezért volt a fejlesztés legfontosabb célja az integrációnak való megfelelés. Írtam a cikkben is, hogy rengeteg dolgot támogat, amit nem lehet most kihasználni, csak akkor, ha a platformszinten integrálásra kerül a GCN. Ugyanez lesz a Keplernél is, csak az NV az ARM-höz köti magát. Ha másra számítottál, akkor csalódás, de erre lehetett számítani. Most már mindenki megy a platform felé.
Ez már nem a grafikáról szól, hanem az általános programok futtatásáról a GPU-n. -
Jack@l
veterán
válasz
Low Noise #703 üzenetére
+10 fps-t nyersz egy ujabb gyors procival is a mostanihoz képest, szóval ráérsz ilyenen filózni
Nemtom irtam e már, de ezt a kártyának az összetételét sikerült jól elszúrnia az AMD-nek, ott dübörög egy szörny benne, de igazából több mint fele a magoknak szerintem malmozik a mai játékok alatt a kevés raszterizáló és egyéb cumók miatt. Valószínű majd fizika és particles(füst, felhő, víz, szétrobbanások) számításokat fognak 1-2 év múlva teljesen rábízni a gpu-ra játékokban, de ez még a távolabbi jövő, addig sokminden változik.
---
Egy kis érdekesség: [4 db 7970 csontra húzva] -
Low Noise
senior tag
Játékos szemmel, nem történt csoda, hoz 10 fps-t általában egy GTX 580-hoz képest. egy 7970-es a külföldi tesztek alapján. Nem lázítani akarok inkább a véleményetekre vagyok kíváncsi jól látom-e a dolgot. Full HD felbontásra vetítve a dolgot.
Nekem az 580-as mellé lehet, hogy inkább procit és alaplapot, ramot kéne újítani mert az már egy több éves Q9950-es 3,4 Ghz-en. De csak a jövőben mer jelenleg minden megy kivéve esetleg a Crysis 2 Maldo HD Textúrákkal, azt 30 fps-el viszi. Ezért a sima Crytek-es hd csomagot használom.
-
Dr. Akula
félisten
"A fentebb már említett skalárfeldolgozó nemileg különc a CU-n belül."
Fiú vagy lány?
-
Sondi1986
addikt
Az egyik ipon kolléga ezt találta: -Radeon-HD-7970-Cards-with-1335-MHz-Core-Clock-6-GB-
-
mghltm
addikt
válasz
- = Zk = - #692 üzenetére
foleg a reszelt tapcsatis/moddolhato verziok
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A lenzfire listája kb a HD 7970-re teljesen valid, de ezt mindenki tudja. A HD 7950 valamennyire valid, de inkább nem. A többiről pedig még az AMD sem döntött.
Valószínű, hogy a tömbönkénti redundáns CU a Pitcairnra még megmarad. A Cape Verde még kérdéses, mert elég pici a lapka. Csak akkor érdemes élni az 5 CU-val tömbönként, ha sok a hibás rész a TSMC 28 nm-es technológiájával. Ezt ők jobban tudják.
-
Z10N
veterán
válasz
ViiiiktorOC #688 üzenetére
Miert is?
Ahogy lathatod a 70-ek mind 5.5GHz-n mennek 384/256/128-en. Amugy meg don't shoot the messenger
Mint latod Abu mar mondta, hogy nem nagyon valid a lista.
#689: Szoval tombonkent 5 CU es abbol 4 aktiv. Kisebbekben akkor milyen lehet a redundancia? Amugy a lenzfire listabol az SPU : TU : ROP mennyire helytalloak?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Persze. A lapkák rég kész vannak. Az a kérdés, hogy mi legyen benne aktív, és mekkora órajelen. Azon belül is kérdés, hogy mennyi a redundáns rész. A Tahitiben 40 CU-van. Tömbönként 5, de mindegyik tömbből csak 4 lesz aktív, és egy a redundáns. Gondolom a kisebb lapkák ennyire nem lesznek redundánsak.
-
paraméterek alatt gondolom az órajeleket meg a kereskedelmi dolgokat érted - feltételezem, hogy a "mi van a GPU-ban" témában már régóta zártak a kapuk.
a 6970-est nem raktárkészlet szintjén gondoltam, hanem vásárlói szempontból. általában szeretni szokták a vevők, ha az előző széria tetejének a teljesítményét szimpatikusabb paraméterekkel (főleg ár és melegedés) meg tudják szerezni
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
sniper elite #685 üzenetére
Jelen pillanatban nem túl nagy a TSMC gyártókapacitása, szóval most ezt gyártják ahogy lehet. Az igényekkel nem kell törődni, mert legalább egy, de inkább másfél év lesz a kártya élettartama, ennyi idő alatt el lehet bőven adni a termékeket. Tekintve, hogy ez a termék nem romlik meg, még átcímkézni sem kell.
Egyébként az elmúlt évekből, sőt az elmúlt negyedévből is van a cégeknek részletes kimutatása, hogy milyen árkategóriában mennyi termék fogy. Az alapján nem nehéz kalkulálni. -
sniper elite
senior tag
Gyártás ilyenkor új széria esetén, hogy történik? Legyártanak x darabot és meglátják hogyan fogy aztán ha van rá igény akkor folytatják a gyártást, vagy folyamatosan megy a dolog és nem nézik az eladásokat? Esetleg felső kategóriában korlátozott számú darabot gyártanak csak le?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azt el tudom mondani, hogy az AMD csak a HD 7970 és a 7950 paramétereiről döntött. A többiről még nem. Ez alapján nem hiszem, hogy bármit is érdemes lenne figyelembe venni, ami ezekről ír. Még a HD 7950 árát sem döntötték el.
Túl nagy zavart a HD 6950/6970 nem okoz, mert nagyon kevés van már belőlük. A Cayman GPU gyártásban marad, de csak a FirePro-hoz, és a HD 6930-hoz. Ez azt is jelenti, hogy nagyon kis mennyiségben gyártják majd. A 40 nm-ből a Cedar, a Caicos és a Turks marad még meg nagyobb mennyiségben. A Juniper/Barts és a Cayman jó részének kapacitását az AMD átütemezi a Brazos platform chipjeihez. Ez persze időbe kerül majd, hiszen nem kicsit át kell alakítani a gyártósorokat, de hát a TSMC a kiszolgáló, ő azt teszi, amit az AMD igényel, hiszen a pénz ekkor jön.
-
Z10N
veterán
Lehet mar volt GCN lineup. Bar a fogyasztasok meg hianyoznak.
-
na, number cruncholtam egy kicsit
érdekes dolgok estek ki:
- az általad leírt majdnem-felezett chip a 7970 órajelein 5-10%-kal lehet lassabb a 6870-nél
- 1050/1450 órajelek mellett még mindig csak 10-12%-kal vagyunk a 6870 előtt, és 30-35%-kal a 6970 mögött
- a fenti paraméterek mellé 24 ROP-ot akasztva, kb. félútra kerülünk a 6970 és a 6870 közé
- az "Entire GCN lineup" pletykában látott pitcairn paraméterek mellett a 7870-es csak 3-4%-kal lenne a 6970 mögött - mindezt viszont 70-75%-os chipméret, azaz cca. 3-3.2 Mrd tranzisztorgondolom, az lenne a pálya az AMD-nek is, ha a 7870-nel meggyőzően ki tudnák söpörni a 6970-et - hasonlóan az 5770-4870 formulához. hm?
-
Jack@l
veterán
válasz
fatallerror #676 üzenetére
Naivitás lenne azt hinni, hogy az MS vagy a videokártyagyártók csak a két szép szemünkért adnak bármit is ingyen. DX váltás-> új kártya, eddig is így volt, sajnos kétségeim vannak hogy ez pont most fog megváltozni. (még ha technikailag ez full lehetséges lenne, akkoris megoldják okosba hogy új win-t vagy kártyát kelljen venned...)
---
Egy kis plusz info a 7950-ről: [link] -
Beri
addikt
válasz
fatallerror #676 üzenetére
A senki nem tud semmi biztosat melyik része nem világos?
-
fatallerror
addikt
igen ezt meg is találtam
most továbbnéztem mégis de én a kommentem erre a részére nem találtam választ: :]
"ha tényleg ilyen áraik lesznek ez nem lesz 1 sikerszéria főleg h szerintem 2012 év végén megint lesznek újak, v most 2 évig nem lesznek újak v mi? mert ha ezek win 8 rdy kártyák akkor talán azért h 2012 vége-13 első feléig ne kelljen új vga-t kiadni... ha meg adnak ki év végén is akkor ez a 7000es sorozat tök felesleges v éppen fordítva a 8000es felesleges mert a dx 11.1 a 7000esben is meglesz...
szóval hogy van ez? ezeket a kártyákat szánja a win 8as debütálására az amd? és akkor a hd 8000 meg 2013 második felében jön?"
-
Beri
addikt
válasz
fatallerror #672 üzenetére
Leírtam.
"A jövőben érkező többi kártyáról senki nem tud semmit. Mindenki csak találgat."A 7950-ről van pár infó, de hogy mennyi az igazságtartalma, az kérdéses.
-
fatallerror
addikt
-
Youri
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #669 üzenetére
A mobil vonalon lesz így
-
Jack@l
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #669 üzenetére
Tudnál adni linket? ( legutóbb még ez az információ volt terítéken, azóta én nem hallottam újabbat)
-
MZperX75
addikt
válasz
stranger28 #665 üzenetére
Simán tudok 20kg-al is szaladni
-
Teasüti
nagyúr
eddig se kellett erre 2 gép, csak két hangkártya. 10 évvel ezelőtt már játszottam, míg a tv-out-on épp filmet vetítettem. nem nagy cucc, a mai sokcsatornás kártyákon már csak szoftver kérdése az egész, h melyik csatornára mit küldesz ki. lehet neked 3/4 független sztereó kimeneted is egyetlen hangkarin. engem nem hozott lázba ez a ddm audio. aki akarta, eddig is megoldotta.
-
MZperX75
addikt
A lényeg nem a múlton van.
Egy kis hozzáfűzni valóm van e témához.A tény ,hogy a történelem ismétli önmagát,erről mi is tehetünk!
Azt ,hogy ma a megszállás az más eszközökkel folyik,az lényegtelen,a tényeken nem sokat változtat.
A politika sohasem adott megoldást szinte semmire.
Tisztában kell azzal lenni,hogy kenyérre van szüksége az embernek,lakható terepre és felhasználható energiákra.
A technológia ami megold mindent (a házat kömüves építi a rendszert programozó készíti,a pék süti a kenyeret ,nem a politikus)
A demokrácia nem létezik,a nemzeti kormányoknak jelképes szerepük van,szimbolikusan fenntartják a demokrácia szerepét.
Régóta nem kormányok,hanem cégek vezetik a világot,cégék és bankok!
Amit mi tehetünk,az az ,hogy nem hagyjuk magunkat kizsákmányolni,maximálisan!
Ma a világot ennek tükrében a "profit" határozza meg,csak az számít,és az egyéni szabadság a jólét ,nincs a definícióban.
Azt kell mindenkinek feltérképeznie a világban ,hogy mire van igazából tényleg szüksége,ne befolyásolja a TV valótlan ideákkal.
Független hírműsorokból kell informálódni(internet)
Az IMF és az óriás világbankok ennek a monetáris rendszernek a csúcsai,európa úgy ugrál nekik ,mint a pincsi!
Szívesen folytatnám,rengeteg ötletem van ,hogy milyen megoldásokat kell tennie az embernek,hogy ebből a kutyaszorítóból kikerüljön.
OFFNem akarok ezen a témán túl sokat időzni,ezért mindenkitől elnézést kérek!
Abu :
A cikk fenomenális 2x elolvastam,roppantul tetszik a technológiai fejlődés,ebben a szűkölő üzletágban.
B.U.É.K!nektek,és mindenkinek......
Engem mondjuk már nem érintenek a diszkrét VGA-k.
Kis fogyasztású,praktikus rendszerek(konfig-ek híve vagyok)már! -
Youri
veterán
Azért ebben nem vagyok biztos... sőt. Ez így történelem egyes. Azért pl nézz vissza egy tatár járást, amikor az ország negyedét kiirtották, vagy egy török hódoltságot, amikor 150 éven keresztül 3 részre volt szaggatva az ország, és megkezdődtek azon eseménysorozatok, amik trianonhoz vezettek. Az elüldözött lakosság helyett a környező népek telepedtek be, és ezzel az ottani magyarságot kiszorították, utána sajátjuknak hívva azt... stb... Ma az EU egy olyan intézmény, amivel kapcsolatban itthon mindenki csak végletekben tud nyilatkozni. Addig mindenkinek tetszett amíg csak az "EU pénzből" táblákat látta mindenhol, senki nem gondolt bele, hogy a kedvezmények kötelességekkel is járnak?
Na de én itt be is fejeztem az offolást
-
hallari
tag
válasz
Plasticbomb #655 üzenetére
Erős szarkazmus akart lenni, bocs, ha nem ment át...
-
Youri
veterán
Kezd itt elharapózni a politizálás...
-
hallari
tag
Azért visszanézve az elmúlt ezer évre az EU még mindig klasszisokkal jobb, mint a tatárok/törökök/osztrákok/oroszok...
Arról nem beszélve, hogy a gyenge forint további gyengülésében elévülhetetlen érdemei vannak miniszterelnökünknek és hozzáértő, szerény, a megoldásokat kompromisszumokban kereső csapatának. -
Remus389
veterán
válasz
MZperX75 #650 üzenetére
7770-7750- 7670-7650- 7570-7550
NA jo de ezek nem lesznek alternativak azoknak akiknek 5850/70 gtx 460-asuk van
nekem mint tunningos 5850 tulajnak minimum egy 7870-esre lenne erdemes penzt kiadni hogy erezzek is valamit
NA igen csak nem biztos hogy meger nekem 40k-t +40% erō, foleg ha az 5850 még jol teljesit
NA mind1 meglatjuk
-
MZperX75
addikt
válasz
sniper elite #639 üzenetére
"Abban reménykedjünk, hogy stabilizálódik a forint és szépen visszaáll 260-270 körülire aztán normalizálódnak az árak is. Meg abban is reménykedhetünk, hogy lesznek olyan helyek ahol nem fognak óriási hasznot rárakni a kártyákra, "
Ebben ne reménykedjünk!
Tények mást mutatnak,inkább készüljünk a legrosszabbra.
IMF nem egy jótékonysági szervezet,Az ország háborús övezet,és vesztésre áll!A kártya jól sikerült!
De elérhetőbb áron ,majd csak max amcsiból lehet beszerezni,Nem tömegkártya.Kíváncsian várom az alacsony fogyasztásúak közül 7770-7750-7670-7650-7570-7550-es típusokat,jó áron ,a tömegeket ezek jobban fogják értékelni.
7970-es kari egy preztis kari!
-
deicide
veterán
Nem feltétlen számolsz jól. Először is a kártyák Magyarországra dolláros tételként jönnek, másodszor, még az AMD instant árcsökkentése után is 162K körül jön ki a kisker bruttó, ha a dollár mondjuk 245-ig romlana a jelenlegi 235-ről, máris majdnem megvan a 170K. Viszont ez a legolcsóbb modell, a Gigabyte/MSI és főleg az Asus biztosan 170K vagy afelett lesz.
-
mghltm
addikt
válasz
ViiiiktorOC #643 üzenetére
nagyon hasznos iras, koszonet a linkert!
az eros, nativ negymagos eleg ala, szoval marad a 965ee
-
- = Zk = -
félisten
válasz
ViiiiktorOC #643 üzenetére
azigen!
-
Dyingsoul
veterán
Én amondó vagyok, hogy az ATIra már bizony ráfér a vérfrissítés. Nagyon kíváncsi leszek az új szériára és a driverére, vajon lesznek-e kompatibilitási gondok?
-
Beri
addikt
válasz
fatallerror #617 üzenetére
A jövőben érkező többi kártyáról senki nem tud semmit. Mindenki csak találgat. Igen, erről is volt szó, csak olvasnod kéne.
-
Psych0
őstag
Azt az elgondolást, hogy 1 nagyobb master és több slave chip van egy kártyán az kukázták?
-
ViiiiktorOC
senior tag
-
NOD
senior tag
válasz
sniper elite #639 üzenetére
Abban reménykedjünk, hogy stabilizálódik a forint és szépen visszaáll 260-270 körülire aztán normalizálódnak az árak is.
Reménykedni lehet...
-
sniper elite
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #632 üzenetére
Nem akarok okoskodni, de szerintem felesleges az árak miatt hisztizni. Sajnos a gyenge forint és a itthoni boltok miatt is jóval többet kell fizetni a kártyákért mint ha külföldön vennéd. Ha nem félnék a garanciáztatás külföldi útvesztőitől akkor euróért megvennék mindent kintről aztán megvan oldva, de sajnos garancia miatt elsősorban itthon érdemes vásárolni hardvereket ezt mindenki vágja úgyis. Abban reménykedjünk, hogy stabilizálódik a forint és szépen visszaáll 260-270 körülire aztán normalizálódnak az árak is. Meg abban is reménykedhetünk, hogy lesznek olyan helyek ahol nem fognak óriási hasznot rárakni a kártyákra, mert sajnos az is valós probléma, hogy az agyonreklámozott pc alkatrészeket is áruló boltokban a legdrágábbak a hardverek és ez eléggé zavaró de persze ezt is meglehet oldani prohardveren való vásárlással
-
NOD
senior tag
válasz
A király mond még egy határozott "nem"-et a megfelelő helyen akkor lesz az 190k is...
-
Jack@l
veterán
válasz
likeaRAINBOW #624 üzenetére
Sokat nem vágtak az árakon, pedig szimplán a 6950 -6970 másolata kisebb csíkra. (lesz az még olcsóbb is...
-
tombar
senior tag
az a +20 % leginkább warheadnél és egyéb amd gaming evolved játéknál jön elő. pl bf3nál az elfogadható minimum szinttel gyorsabb, némely játéknál meg fHD felett van értékelhető előnye. én nem olyan sok előnyt várnék a driver frissítéstől, előtte rákérdeztem és csak a whql minősítés miatt van "béta" állapotban. csúnya lenne a startot egy olyan driverrel elindítani, ami csak a szükséges minimumot hozza. (mondjuk ez csak szvsz)
-
Z10N
veterán
Nem. Ugy lesz 170k, hogy $550 x1.27 (jovo evi afa) x240 (jelenlegi us dollar arfolyam) = ~167k es a haszon meg sehol (kisker, nagyker). Amugy a 7870 $300-ra, a 7850 pedig $200-ra van prognosztizalva, bar az utobbibol inkabb $250 lesz szerintem. Just my 2 cents.
ui: 135k semmikeppen sem, a 75k melle pedig meg rakj egy Deakot
-
Z10N
veterán
válasz
likeaRAINBOW #612 üzenetére
Almodj kiralylany...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
nem szólók, levágom a fejét, oszt jóidő!...
amúgy egyetértek. IMF miatt van kissé horror túlárazás...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
- = Zk = - #623 üzenetére
Erre most mit mondjak? Szólj a királynak, hogy nyalja vissza az országot az IMF-nél oda, ahol nyáron volt, és akkor 160-170k helyett csak 140-150k lesz, a szürkéknél meg 120-130...
A ~180k-s 6990-esnek most ~150k-ba kéne kerülnie...
-
Remus389
veterán
válasz
- = Zk = - #628 üzenetére
és még olcsó is legyen?
akkor 5850-est ajánlom, tunninggal hozza sőt meg is haladja az 5870-est
nekem is olyan van tuti és olcsó
BeLucZ: szerintem a 7970 a driverek fejlődésével +30% előnyre tesz szert az 580-hoz(a jelenlegi +20%-ról), a 7950 +10%-al lesz csak gyorsabb az 580astól(tradicionálisan 15-20% különbség szokott lenni az "50" és a "70"-es köztitt csekkolhatod, de ez már a 4850/4870 és a 3850/3870 közt is így volt
a 7870-es pedig közel lesz az 580-ashoz, tunninggal beéri sőt meg is haladja
a 7850-es pedig szénné húzva eléri az 580-ast szerintem
nem lesz az olyan rossz
-
- = Zk = -
félisten
nekem voltaképp csak egy 6950 2GB/5870 szintű kártya kéne.
(#629) Remusz911
áá, inkább nem mennék bele egy olyan vitába, hogy az én szememben miért NEM 5870 egy rántott 5850!
lényegében kötöm az ebet a karóhoz. az 5870 legyen 5870.... ne egy tuningolt 5850.
az olcsóság annyira nem "gond", tisztában vagyok, ára van a sz.rszagnak is. -
Remus389
veterán
-
BeLucZ
addikt
válasz
likeaRAINBOW #624 üzenetére
Nagyon sok szerintem a 7870ért az az ár, egy középszerű kártyáért annyit....
Jok lesznek ezek az uj atik de piszok drágák -
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
elnézést elcsúszott a kezem egy gombsorral
The HD7870 would be priced at $299 US when launched.
The HD7850 would be priced at $199 US when launched.elnézést
-
- = Zk = -
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #622 üzenetére
háát, a 140k is sok, mondom én... bár, ez nézőpont és brifkó kérdése!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
- = Zk = - #621 üzenetére
Én 160-170k közé saccolom az árat. Szürkéktől jöhet 140-150 között is.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #620 üzenetére
akárhogy nézegetem, ez a kártya esélytelen lesz 150k alá...
-
Remus389
veterán
válasz
[CS]Blade2 #613 üzenetére
koszi a megerositest!
a kozepkategoria hozza a letobb penzt, mint pl a gtx 460, ami 100-200 dollar aron van
az aljakategoriabol lehet tobb fogy de azokon kicsi lehet a haszon, a felsonel pedig orulnek ha visszaterul a kifejlesztesi koltseg
-
Valdez
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #606 üzenetére
Feltételezve, hogy nem előállítási költség alatt árulja a cég a termékét, illetve valós piaci igényekre pozícionálja őket (feltételezem az amd ilyen), akkor a több bevétel több hasznot is jelent.
-
Beri
addikt
válasz
fatallerror #611 üzenetére
És lefutott egy loop a topicból, visszaértünk az árazáshoz.
[link] -
rocket
nagyúr
válasz
Kizart az ilyen olcso arazas, inkabb 7870 300$, 7850 250$ lehet.
Ilyen olcso lenne a HD78xx szeria akkor nem maradna hely a HD77xx szerianak, es hatalmas lenne az ur a HD78xx es a HD79xx kozott.
#611:170000ft ugy lesz a HD7970 ha ~370ft fole gyengul az euroval szemben a forint a januar eleji megjelenesik
A kaphato mennyisegtol fugg majd az ara, de ha lesz ebben a kategoriaban normalisnak nevezheto mennyiseg, akkor az elso 7-10 nap utan 135000ft korul lesz az ara Magyarorszagon jelenlegi arfolyamon szamolva, a HD7870 meg 75k korul lehet majd hasonlo korulmenyek mellett mint amit feljebb irtam.
-
fatallerror
addikt
válasz
ezeket az amd mondta? szóval hivatalos árak? mert ezek jók lennének csak gondolom ezek az új fícsörök nem lesznek bennük, és mikor jelennek meg? januárban ezek is? persze kb a win 8 körül veszek gépet de azért érdekel ^^
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Remus389 #607 üzenetére
Tavalyi elemzést találtam csak hirtelen: [link]
100$
Nvidia 5,5 millió [550 milla]
AMD 3,5 millió [350 milla]100-200$
Nvidia 2 millió [200-400 milla között]
AMD 2,5 millió [250-500 milla között]200-300$
Nvidia 321.000 [64-96 milla között]
AMD 230.000 [46-69 milla között]300$+
Nvidia 441 000 [132 milla fölött]
AMD 668.000 [200 milla fölött]450$+
"nem is éri meg kategorizálni, mert 450 dollár felett már annyira alacsony a kereslet, hogy az a százalékos kimutatásban meg sem látszana."Az adott széria kifejlesztési költsége eloszlik az összes között, de a 200$ alatti chipek sokkal kisebbek, egyszerűbb, könnyebb gyártani a GPU-t, és VGA-ként egyszerű olcsó nyákra kerül, olcsó ramok társaságában. A 200$ felettiek az összes 1/3-at sem teszik ki, ráadásul bonyolult nagy chipek, nehéz gyártani, nagy gáz, ha sok a selejt, drágább nyákkal, rá jóféle GDDR5, meg a kilós borda.
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
fatallerror #611 üzenetére
7870 200$
7850 100$ -
fatallerror
addikt
na megnéztem a teszteket és azért elég jó h nem sokkal lassabb a 6990-nél de szerintem túl van árazva, azt hittem h 100 ezer körül lesz az ára de akkor ez lesz vagy 170 e ft :/ akkor a 7990 meg vagy 200 ezer lesz v nem tudom, de tavaly vmi 370 dollár volt a 6970 nem 550...jó tudom új megoldásokkal teli kártya de akkor is...ezek után akkor kb a 7870 lesz 100 ezerért....
ha tényleg ilyen áraik lesznek ez nem lesz 1 sikerszéria főleg h szerintem 2012 év végén megint lesznek újak, v most 2 évig nem lesznek újak v mi? mert ha ezek win 8 rdy kártyák akkor talán azért h 2012 vége-13 első feléig ne kelljen új vga-t kiadni... ha meg adnak ki év végén is akkor ez a 7000es sorozat tök felesleges v éppen fordítva a 8000es felesleges mert a dx 11.1 a 7000esben is meglesz...
szóval hogy van ez? ezeket a kártyákat szánja a win 8as debütálására az amd? és akkor a hd 8000 meg 2013 második felében jön?
-
Remus389
veterán
szerintem pedig a kozepkategoria adja a legtobb profitot
abbol jo sok fogy es darabonkent is magas haszon van.
6850, gtx 460 es tarsai
-
Valdez
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #604 üzenetére
Ez hol mond ellent az állításomnak?
-
leviske
veterán
Bénán fogalmaztam meg, de a lényeg ugyanaz. Árkategóriákra nem lehet lebontani, mert hiába koncentrálnak egy adott piaci szegmensre, a végeredmény ugyanúgy megjelenik az egész termékpalettán.
(#601) Beri: Igen, ezt nem vitattam. De akkor is azon nagyobb a haszon, mert eladott termékenként sokkal több pénz marad a zsebükben. Az alsóbb kategóriákból csak több bevétel jön a házhoz, nem nagyobb haszon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD GCN névre keresztelt architektúrája újradefiniálja a grafikus processzor fogalmát.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gitáros topic
- Íme az új Android Auto!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S7 S27A700NWP 27 UHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Honor 70 256/8GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 8gen 32GB Wifi/ Normál állapotban / 12 hónapjótállással
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest