- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- OLED TV topic
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Bénán fogalmaztam meg, de a lényeg ugyanaz. Árkategóriákra nem lehet lebontani, mert hiába koncentrálnak egy adott piaci szegmensre, a végeredmény ugyanúgy megjelenik az egész termékpalettán.
(#601) Beri: Igen, ezt nem vitattam. De akkor is azon nagyobb a haszon, mert eladott termékenként sokkal több pénz marad a zsebükben. Az alsóbb kategóriákból csak több bevétel jön a házhoz, nem nagyobb haszon.
[ Szerkesztve ]
-
Valdez
őstag
válasz TESCO-Zsömle #604 üzenetére
Ez hol mond ellent az állításomnak?
-
Remus389
veterán
szerintem pedig a kozepkategoria adja a legtobb profitot
abbol jo sok fogy es darabonkent is magas haszon van.
6850, gtx 460 es tarsai
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
fatallerror
addikt
na megnéztem a teszteket és azért elég jó h nem sokkal lassabb a 6990-nél de szerintem túl van árazva, azt hittem h 100 ezer körül lesz az ára de akkor ez lesz vagy 170 e ft :/ akkor a 7990 meg vagy 200 ezer lesz v nem tudom, de tavaly vmi 370 dollár volt a 6970 nem 550...jó tudom új megoldásokkal teli kártya de akkor is...ezek után akkor kb a 7870 lesz 100 ezerért....
ha tényleg ilyen áraik lesznek ez nem lesz 1 sikerszéria főleg h szerintem 2012 év végén megint lesznek újak, v most 2 évig nem lesznek újak v mi? mert ha ezek win 8 rdy kártyák akkor talán azért h 2012 vége-13 első feléig ne kelljen új vga-t kiadni... ha meg adnak ki év végén is akkor ez a 7000es sorozat tök felesleges v éppen fordítva a 8000es felesleges mert a dx 11.1 a 7000esben is meglesz...
szóval hogy van ez? ezeket a kártyákat szánja a win 8as debütálására az amd? és akkor a hd 8000 meg 2013 második felében jön?
don't tell me what i can't do!
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz fatallerror #611 üzenetére
7870 200$
7850 100$ -
[CS]Blade2
addikt
válasz Remus389 #607 üzenetére
Tavalyi elemzést találtam csak hirtelen: [link]
100$
Nvidia 5,5 millió [550 milla]
AMD 3,5 millió [350 milla]100-200$
Nvidia 2 millió [200-400 milla között]
AMD 2,5 millió [250-500 milla között]200-300$
Nvidia 321.000 [64-96 milla között]
AMD 230.000 [46-69 milla között]300$+
Nvidia 441 000 [132 milla fölött]
AMD 668.000 [200 milla fölött]450$+
"nem is éri meg kategorizálni, mert 450 dollár felett már annyira alacsony a kereslet, hogy az a százalékos kimutatásban meg sem látszana."Az adott széria kifejlesztési költsége eloszlik az összes között, de a 200$ alatti chipek sokkal kisebbek, egyszerűbb, könnyebb gyártani a GPU-t, és VGA-ként egyszerű olcsó nyákra kerül, olcsó ramok társaságában. A 200$ felettiek az összes 1/3-at sem teszik ki, ráadásul bonyolult nagy chipek, nehéz gyártani, nagy gáz, ha sok a selejt, drágább nyákkal, rá jóféle GDDR5, meg a kilós borda.
[ Szerkesztve ]
-
fatallerror
addikt
válasz likeaRAINBOW #612 üzenetére
ezeket az amd mondta? szóval hivatalos árak? mert ezek jók lennének csak gondolom ezek az új fícsörök nem lesznek bennük, és mikor jelennek meg? januárban ezek is? persze kb a win 8 körül veszek gépet de azért érdekel ^^
don't tell me what i can't do!
-
rocket
nagyúr
Kizart az ilyen olcso arazas, inkabb 7870 300$, 7850 250$ lehet.
Ilyen olcso lenne a HD78xx szeria akkor nem maradna hely a HD77xx szerianak, es hatalmas lenne az ur a HD78xx es a HD79xx kozott.
#611:170000ft ugy lesz a HD7970 ha ~370ft fole gyengul az euroval szemben a forint a januar eleji megjelenesik
A kaphato mennyisegtol fugg majd az ara, de ha lesz ebben a kategoriaban normalisnak nevezheto mennyiseg, akkor az elso 7-10 nap utan 135000ft korul lesz az ara Magyarorszagon jelenlegi arfolyamon szamolva, a HD7870 meg 75k korul lehet majd hasonlo korulmenyek mellett mint amit feljebb irtam.
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Beri
addikt
válasz fatallerror #611 üzenetére
És lefutott egy loop a topicból, visszaértünk az árazáshoz.
[link]eladó Aromamizer RDTA V1
-
Valdez
őstag
válasz TESCO-Zsömle #606 üzenetére
Feltételezve, hogy nem előállítási költség alatt árulja a cég a termékét, illetve valós piaci igényekre pozícionálja őket (feltételezem az amd ilyen), akkor a több bevétel több hasznot is jelent.
-
Remus389
veterán
válasz [CS]Blade2 #613 üzenetére
koszi a megerositest!
a kozepkategoria hozza a letobb penzt, mint pl a gtx 460, ami 100-200 dollar aron van
az aljakategoriabol lehet tobb fogy de azokon kicsi lehet a haszon, a felsonel pedig orulnek ha visszaterul a kifejlesztesi koltseg
-
- = Zk = -
félisten
válasz TESCO-Zsömle #620 üzenetére
akárhogy nézegetem, ez a kártya esélytelen lesz 150k alá...
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz - = Zk = - #621 üzenetére
Én 160-170k közé saccolom az árat. Szürkéktől jöhet 140-150 között is.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
- = Zk = -
félisten
válasz TESCO-Zsömle #622 üzenetére
háát, a 140k is sok, mondom én... bár, ez nézőpont és brifkó kérdése!
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
likeaRAINBOW
senior tag
elnézést elcsúszott a kezem egy gombsorral
The HD7870 would be priced at $299 US when launched.
The HD7850 would be priced at $199 US when launched.elnézést
-
BeLucZ
addikt
válasz likeaRAINBOW #624 üzenetére
Nagyon sok szerintem a 7870ért az az ár, egy középszerű kártyáért annyit....
Jok lesznek ezek az uj atik de piszok drágák -
Remus389
veterán
hát nem biztos, így látatlanba nem itélkeznék
ha a 7870 hozza a gtx 580-ast
300 dolcsi? kb 75k lehet mire ideér nem?
a 7850 pedig tunninggal a 7870/580-ast azért az nem olyan borzasztó
ugye a 7870 legalább 20%-al gyorsabb az 580-astól, tehát nincs veszélyben
[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
nekem voltaképp csak egy 6950 2GB/5870 szintű kártya kéne.
(#629) Remusz911
áá, inkább nem mennék bele egy olyan vitába, hogy az én szememben miért NEM 5870 egy rántott 5850!
lényegében kötöm az ebet a karóhoz. az 5870 legyen 5870.... ne egy tuningolt 5850.
az olcsóság annyira nem "gond", tisztában vagyok, ára van a sz.rszagnak is.[ Szerkesztve ]
-
Remus389
veterán
válasz - = Zk = - #628 üzenetére
és még olcsó is legyen?
akkor 5850-est ajánlom, tunninggal hozza sőt meg is haladja az 5870-est
nekem is olyan van tuti és olcsó
BeLucZ: szerintem a 7970 a driverek fejlődésével +30% előnyre tesz szert az 580-hoz(a jelenlegi +20%-ról), a 7950 +10%-al lesz csak gyorsabb az 580astól(tradicionálisan 15-20% különbség szokott lenni az "50" és a "70"-es köztitt csekkolhatod, de ez már a 4850/4870 és a 3850/3870 közt is így volt
a 7870-es pedig közel lesz az 580-ashoz, tunninggal beéri sőt meg is haladja
a 7850-es pedig szénné húzva eléri az 580-ast szerintem
nem lesz az olyan rossz
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz - = Zk = - #623 üzenetére
Erre most mit mondjak? Szólj a királynak, hogy nyalja vissza az országot az IMF-nél oda, ahol nyáron volt, és akkor 160-170k helyett csak 140-150k lesz, a szürkéknél meg 120-130...
A ~180k-s 6990-esnek most ~150k-ba kéne kerülnie...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
- = Zk = -
félisten
válasz TESCO-Zsömle #632 üzenetére
nem szólók, levágom a fejét, oszt jóidő!...
amúgy egyetértek. IMF miatt van kissé horror túlárazás...
-
Z10N
veterán
-
Z10N
veterán
Nem. Ugy lesz 170k, hogy $550 x1.27 (jovo evi afa) x240 (jelenlegi us dollar arfolyam) = ~167k es a haszon meg sehol (kisker, nagyker). Amugy a 7870 $300-ra, a 7850 pedig $200-ra van prognosztizalva, bar az utobbibol inkabb $250 lesz szerintem. Just my 2 cents.
ui: 135k semmikeppen sem, a 75k melle pedig meg rakj egy Deakot
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
tombar
senior tag
az a +20 % leginkább warheadnél és egyéb amd gaming evolved játéknál jön elő. pl bf3nál az elfogadható minimum szinttel gyorsabb, némely játéknál meg fHD felett van értékelhető előnye. én nem olyan sok előnyt várnék a driver frissítéstől, előtte rákérdeztem és csak a whql minősítés miatt van "béta" állapotban. csúnya lenne a startot egy olyan driverrel elindítani, ami csak a szükséges minimumot hozza. (mondjuk ez csak szvsz)
[ Szerkesztve ]
Everybody knows, you dance like you fuck. So let me see you dance!
-
Jack@l
veterán
válasz likeaRAINBOW #624 üzenetére
Sokat nem vágtak az árakon, pedig szimplán a 6950 -6970 másolata kisebb csíkra. (lesz az még olcsóbb is...
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
NOD
senior tag
A király mond még egy határozott "nem"-et a megfelelő helyen akkor lesz az 190k is...
-
sniper elite
senior tag
Nem akarok okoskodni, de szerintem felesleges az árak miatt hisztizni. Sajnos a gyenge forint és a itthoni boltok miatt is jóval többet kell fizetni a kártyákért mint ha külföldön vennéd. Ha nem félnék a garanciáztatás külföldi útvesztőitől akkor euróért megvennék mindent kintről aztán megvan oldva, de sajnos garancia miatt elsősorban itthon érdemes vásárolni hardvereket ezt mindenki vágja úgyis. Abban reménykedjünk, hogy stabilizálódik a forint és szépen visszaáll 260-270 körülire aztán normalizálódnak az árak is. Meg abban is reménykedhetünk, hogy lesznek olyan helyek ahol nem fognak óriási hasznot rárakni a kártyákra, mert sajnos az is valós probléma, hogy az agyonreklámozott pc alkatrészeket is áruló boltokban a legdrágábbak a hardverek és ez eléggé zavaró de persze ezt is meglehet oldani prohardveren való vásárlással
-
NOD
senior tag
válasz sniper elite #639 üzenetére
Abban reménykedjünk, hogy stabilizálódik a forint és szépen visszaáll 260-270 körülire aztán normalizálódnak az árak is.
Reménykedni lehet...
-
ViiiiktorOC
senior tag
LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
Psych0
őstag
Azt az elgondolást, hogy 1 nagyobb master és több slave chip van egy kártyán az kukázták?
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
Beri
addikt
válasz fatallerror #617 üzenetére
A jövőben érkező többi kártyáról senki nem tud semmit. Mindenki csak találgat. Igen, erről is volt szó, csak olvasnod kéne.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Dyingsoul
veterán
Én amondó vagyok, hogy az ATIra már bizony ráfér a vérfrissítés. Nagyon kíváncsi leszek az új szériára és a driverére, vajon lesznek-e kompatibilitási gondok?
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
- = Zk = -
félisten
válasz ViiiiktorOC #643 üzenetére
azigen!
-
mghltm
addikt
válasz ViiiiktorOC #643 üzenetére
nagyon hasznos iras, koszonet a linkert!
az eros, nativ negymagos eleg ala, szoval marad a 965ee
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
deicide
veterán
Nem feltétlen számolsz jól. Először is a kártyák Magyarországra dolláros tételként jönnek, másodszor, még az AMD instant árcsökkentése után is 162K körül jön ki a kisker bruttó, ha a dollár mondjuk 245-ig romlana a jelenlegi 235-ről, máris majdnem megvan a 170K. Viszont ez a legolcsóbb modell, a Gigabyte/MSI és főleg az Asus biztosan 170K vagy afelett lesz.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
MZperX75
addikt
válasz sniper elite #639 üzenetére
"Abban reménykedjünk, hogy stabilizálódik a forint és szépen visszaáll 260-270 körülire aztán normalizálódnak az árak is. Meg abban is reménykedhetünk, hogy lesznek olyan helyek ahol nem fognak óriási hasznot rárakni a kártyákra, "
Ebben ne reménykedjünk!
Tények mást mutatnak,inkább készüljünk a legrosszabbra.
IMF nem egy jótékonysági szervezet,Az ország háborús övezet,és vesztésre áll!A kártya jól sikerült!
De elérhetőbb áron ,majd csak max amcsiból lehet beszerezni,Nem tömegkártya.Kíváncsian várom az alacsony fogyasztásúak közül 7770-7750-7670-7650-7570-7550-es típusokat,jó áron ,a tömegeket ezek jobban fogják értékelni.
7970-es kari egy preztis kari!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest