Hirdetés
Hozzászólok Aktív témák
-
imi123
őstag
Nincsenek illúzióim hogy ezekből bármit is látunk az idei játékoknál.Talán az Emulátorok profitálnak belőle.
Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
nyisziati
veterán
"A Khronos Group a fentiek mellett lassan átmenteni az OpenGL professzionális funkcióit,"
Ezt javítani kéne.
Plusz így ellentmondásban van a következő mondattal.Galaxy A9 (2018); Pebble Time Steel
-
julius666
addikt
Ahogy nekem átjön, ezek inkább a fejlesztők életét megkönnyítő dolgok, specifikusan a portok készítését segítik leginkább.
Illetve igen, a dxvk-hoz hasonló DX "emulátor" libeknek nyújtanak nagy segítséget. Kíváncsi vagyok gyakorlatban ez hogy fog jelentkezni, szoktam szerencsétlenkedni néha Linuxon való játékkal és az a tapasztalatom, többnyire jobban futnak a Steames játékok Windowst emulálva protonnal (stabilabbak), mint a "natív" portjuk...
Ha ez tovább javul, annak nagyon örülnék. -
Jesus_Shaves
tag
Persze, mert a natívok többsége OpenGL-t használ, aminek a teljesítménye általában borzalmas a Directx-hez, de még a Windowsos OpenGL-hez viszonyítva is. Jó példa rá a Deus Ex: Mankind Divided, nem is értem, miért nem Vulkanra portolták, hiszen a Windowsosban az is választható api...
-
julius666
addikt
válasz
Jesus_Shaves #7 üzenetére
Gondolom mert úgy volt a legkevesebb effort a porttal, hogy egy dedikált toollal fordították Linux alá a forrást, ami DX -> OGL kompatibilitási layert tud csak belekullantani a binárisba.
Szvsz Gabenék erősen elbaltázták a Steam on Linux bevezetésének időzítését technikai szempontból. A platform, a játék portok nagy része OpenGL + Xorg alapra készült így, a pár évvel rá elterjedő Vulkan + Wayland helyett.
Nyilván nem ilyen egyszerű a képlet, mert a Linuxos grafikai fejlesztések felfutását gerjesztette is a SoL (meg hát közvetlenül a Valve finanszírozta is egy részüket). Csak valahogy úgy érzem, az eddig elkészült Linux portok nagy része középtávon már megy a retyóba. Mert hasonló kompatibilitási réteg kell hozzájuk majd, mintha egyszerűen a Win verziót használná az ember protonnal, akkor meg már minek...
[ Szerkesztve ]
Hozzászólok Aktív témák
ph Az 1.2-es verzió ráfekszik a HLSL támogatására, de a timeline semaphore lesz az egyik legfontosabb újítása.
- Telekom mobil szolgáltatások
- [Re:] A streaming miatt szárnyal a zeneipar, de népszerű a bakelit is
- Automata kávégépek
- Laza koronavírus topik
- [Re:] független iphone XS 256GB asztroszürke
- [Re:] [Samus:] Windows 10
- MIUI topik
- [Re:] Redmi Note 9T - 5G, öt számjegy
- Építő/felújító, szerelő- és szakemberkereső topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- SEGWAY ninebot ES2 elektromos roller
- Samsung Galaxy J6 2018 3/32GB arany és fekete színű, független, dual simes, garanciával!
- Samsung C32JG50 Ívelt LED monitor, VA panel, 31.5", 2560x1440, 144Hz,
- Eladó Playstation 5 lemezes fekete borító
- Akár 60% -al olcsóbban eredeti licensek ÁFÁS számlával, Tanusítvánnyal!!!
Állásajánlatok
Cég: ELPRO Systems Kft.
Város: Budapest
Cég: Ideastyle Professional Kft.
Város: Budapest