- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
drotsztyuart
tag
válasz
#00137984 #48 üzenetére
(lejárt az idő)
Te mióta nem jöttél ki a napfényre?
Pár éve elkezdett cuccok azok kb a mostami max pc szintet ha megütik majd.
Azt a 800 dolláros konzolt kb jövőre kb nem sokkal többől dollárból összerakod pc-ból.
Multiplatform címek akkor is lesznek.
A konzol ex címek meg még ritkábbak lesznek mert még több pénzbe kerülnek még hosszabb lesz a fejlesztési idő.
A mostani racsniparty ex címek számát kb oszd kettővel.
Kb erre számíthatsz.
Pc-t meg már most olyat össze lehet rittyenteni 1000 dollárból mint az a konzol lesz 7-800-ból.
És nyilván a gyártók ölbetett kézzel nézik majd az egészet.
Nem vagy te egészen képben szerintem. -
drotsztyuart
tag
Azt mindenki elfelejti , hogy a jelenlegi generáció alatt tört be igazán kínába a konzolpiac és a mostani 400 dollár körül indult ez meg lesz vagy 7-800.
Totális dilettantizmus vagy fizetett marketing bármit jósolni.#30 kösz.
Ezt a dumát már ismerjük.
Hallottuk a ps4 előtt is.
"Oszt" jól nem is jött be.
#33.
Ja kezelte.(jó szarul amúgy)
A fortnite kivételével a játékok meg nem. -
törölt tag
Duree és kpbendeguz
PS5 megjelenését követő időszakban kevés nagy játékcím fogja a Next Gen grafika szintjét elérni. 2-3 éve megkezdett már alapjaiban a PS5 konzolra fejlesztett játékok érkeznek nyitócímnek. Látványos és jó játékok lesznek ezek, de amik ezután jőhetnek azokra a PC évekig képtelen lesz frappáns választ találni. Nincsenek most a PC-ben olyan nagyszabású, a Crysis ősszetettségét túlszárnyaló játékok. A játékfejlesztők sem látnak nagy lehetőségeket, mert PC-re a sokadik évről-évre át skinezett részeket adják ki és kifáradtak az egyhangú játékok sorozatgyártásában. Mi játékosok meg főleg...
Tényleg nagyon jó kérdés, hogy mennyi játékos fog egyből a konzolokra váltani, hogy ez a konzol eladásoknak és a 4K kijelző üzletágnak még nagyobb lőkést adhat. Van pénz a játékban és megoldják a 4K/120Hz képfrissitést és a csatlakozásokat, ha megéri fejleszteni és profitálni tudnak. Van az a pénz és a SONY is lehetőséget lát a PS5 konzolban. -
RudY
addikt
válasz
Carlos Padre #45 üzenetére
Akkor miért bútoroztak össze, valami stream-féleség lesz Sonynál is?
-
mike1334
veterán
Szerintem 2021-ben növelni tudja majd a ps5 eladását a sony, sokkal többet fognak eladni belőle, mint 2020-ban, és összehasonlíthatatlanul többet, mint 2019-ben, illetve összességében a sony ps5 eladásai megfogják haladni az ms és nintendo kombinált ps5 eladási számait...
@Kendek
a Microsoft sem konkurencia, mert az Xbox üzleti modellje nem a konzolra, hanem a Game Pass-ra és a Live szolgáltatásra épül.=még az okos pirítóssütőn is fog futni az xcloud, ha van kijelzője vs. Azért csak önmagában is számítanak az eladások, mert ez győzi meg a játékkészítőket arról, hogy készítsenek játékokat az adott platformra.
HA(!) tényleg működni fog a megálmodott formájában az xcloud, akkor kb az összes telefon a világon potenciális MS konzollá válik. Én fejlesztenék így rá.... -
törölt tag
válasz
#16820480 #42 üzenetére
Többen asztalhoz ülve játszanak konzolról is. Nekik oda nem is kell akkora nagy monitor, viszont érdekes lehet, hogyan viselkedik a PS5.
A Samsung tévék FreeSync-et támogatnak, gyakorlatilag az összes többi pedig HDMI VRR-t. Későbbi firmware frissítésekkel változhat a helyzet. Az LG pl. év végére ígért FreeSync támogatást is az idei OLED-ekhez. A PS5 mindkettőt tudja majd, ha nem tévedek.
Viszont ha valaki erősítőn vezetné át a jelet, akkor a FreeSync szopó. Azt tudtommal nem támogatják az első HDMI 2.1-es erősítők.
-
törölt tag
válasz
#72042496 #37 üzenetére
A monitorok már a méretüknél fogva hátrányban lesznek igazából, 50+" monitor nem nagyon létezik. Mondjuk tévében meg a Freesync nem annyira elterjedt, amennyire láttam (de lehet csak rossz helyen nézegettem).
morgyi: Na igen, a híres, hírhedt Steam summer sale, most nyáron ránéztem, ha már annyira tukmálta magát, hát csalódás. A PS store heti akciói legalább ilyen jók, és az egész évben megy. Ha meg van PS+ valakinek, akkor még több kedvezmény van. És még mondják, hogy a konzolos játékok drágák.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #35 üzenetére
Ez egy más jellegű kérdés, én inkább a dolog technikai oldalára szorítkoztam. Ha technikai oldal, akkor számomra érdekesebb, hogy a monitorok ezúttal valószínűleg hátrányba kerülnek: jellemzően DP-n tudnak 120 Hz-et, és ehhez átalakítózni kell. Ami ha működik is, a VRR/FreeSync szinte biztos, hogy elveszik.
Az eddigiek alapján ezt szűrtem le. Remélem, tévedek.
-
-
BoC1ka
senior tag
Ha tudni fogja a 120/144Hz 1080p-t a 4K 60 mellett és natívan támogatja a bill egér kombót gyakorlatilag megölhet sok PC multi címet...Cod, BF, PUBF, Valorant stb stb mindtől venne el játékosokat.
Ha ez a két tényező bekerülne a PS5-be eldobnám az agyam
-
törölt tag
válasz
#00137984 #28 üzenetére
Szvsz az első pár évben a PS5 játékok minőségre meg fogják előzni a PC-seket a PS5 SSD-je és az azt ki is használó architektúra miatt. PC-nél a pci-e 4.0 SSD-t még jó darabig nem lehet minimálkonfignak elvárni és akkor még nem beszéltünk az egyéb botleneckekről, amikkel konzolon nem kell számolni. A PS5 életciklusa vége felé már - szerencsés esetben - fel fog zárkózni a PC, de szerintem már eljutott az iparág arra a szintre, hogy a következő években konzolra szebb és jobb játékok fognak megjelenni, mint PC-re.
-
Tigerclaw
nagyúr
Eleg csunya is lenne ha a Sony vagy a Sony gyartopartnerei ennek az ellenkezojet kommunikalnak.
-
törölt tag
PS5 konzolt több ok miatt tarthatják már most ennyire sikeresnek, ahogyan a készletek felhalmozásának is jó okai lehetnek. Gamer PC hardverek egyre drágábbak, miközben a játékok grafikában és játékmenetben többekben csalódást váltanak ki. Amig a PC játékok technikailag fejlődnek, ezeket a forradalmi újitásokat alig látjuk viszont a játékokban vagy korlátozva vannak a hardveres erőforrások miatt. Miközben a hardverek gyártása egyre bonyolultabb és gyorsabb ütemben váltják egymást a hardver generációk. Sok játékosnak ezért a PC belépőszint marad vagy a konzolra vált át. Ez a következő konzol generáció (PS5 és az XBOX Series X) hardveresen sem lesz annyira lemaradva az átlagos Gamer PC-hez képest, viszont a játékfejlesztőknek több lehetőségük van olyan grafikai szinvonalat elérni a játékokban, amire csak a legjobb Gamer PC konfigok képesek. Ezek a konzolok sikeresek lesznek, de ehez a PC hardvergyártóknak és a PC játékfejlesztőknek a közremüködéséhez volt szükség. Mostanában több topikban megjegyeztem, ha nem mindig a legerősebb hardvereket szeretnék felhasználni, hogy müködésre birjanak egy játékot, hanem a hardveres erőforrásokat okosabban is fel lehetne használni. Igy a játékosnak a hardverek beszerzése nem jelentene akkora gondot és több játékot tudna eredetiben beszerezni. Számomra a megfizethetőbb árú PS5 konzol és a jó Next Gen játékok 70$ ára még mindig járhatóbb útnak számit, mint a Gamer PC-be tovább lapátolni ezt a sok pénzt. Az olyan játékfejlesztőket pénzelem tovább, akik a továbbiakban majd rendes játékot adnak ki... Minden másra még megmarad a PC.
-
válasz
SindaNarmo #8 üzenetére
Ha a Halo-t vesszük alapul, akkor én már láttam és játszottam is.
-
GeryFlash
veterán
válasz
SindaNarmo #8 üzenetére
Ja csak éppen ez az egyik exkluzív húzócímük ami most elvileg az utolsó rész lesz a szériábólm, aztán úgy néz ki mint egy hajnali 3 órakor egy angol turista által hagyott csomag a Király utca valamelyik sarkában
De persze ez alpha build, jön a réjtrészing még rá és rögtön pofás lesz
-
oriic
HÁZIGAZDA
Na már megy a találgatás.
Itt egy tőlem is. Amikor megjelenik új Nintendo konzol pár év múlva, lekörözi mindegyik másikat majd eladásokban.
-
válasz
dreampage #20 üzenetére
Azért csak önmagában is számítanak az eladások, mert ez győzi meg a játékkészítőket arról, hogy készítsenek játékokat az adott platformra. Minél nagyobb a potenciális vásárlóbázis, annál nagyobb haszon várható. Ez jó nekem is ha veszek PS5-öt, mert játszani akarok majd rajta amihez pedig játékok kellenek.
-
jeni
félisten
Ha PS5 optikai verziós konzol kedvező áron lesz akkor majd az Xbox One X gépem mellé bezsákolom a Sony-t
-
dreampage
aktív tag
A konzol eladásokat számolgatni most már nincs értelme, és nem értem, miért boldogabb valaki, ha az ő gépéből többet adnak el. A Sony mindennél több PS5-öt fog eladni, hiszen ez elemi érdeke, erre épül az egész PlayStation üzletág. A Nintendo nem közvetlen konkurencia, mert más közönséget szólít meg (hordozható konzol + fiatalabb korosztály), a Microsoft sem konkurencia, mert az Xbox üzleti modellje nem a konzolra, hanem a Game Pass-ra és a Live szolgáltatásra épül. Vagyis a Microsoftnak nem első számú érdeke konzolt eladni, a marketingje is más. Nem is fog annyit, mint a Sony (messze nem), de a játékosok száma meg lesz így is. Mivel a három cég nem közvetlen versenytársa egymásnak, így az egységeladások sem sokat számítanak már.
-
törölt tag
válasz
Juhaszatti #17 üzenetére
Igen, az is igaz. Bár én most a PS+-t is lemondtam egy ideje, elég önmagában az alap konzol
Mivel van egy rakás játékom PS4-re, így viszont logikus, hogy azon a vonalon mozgok majd tovább. De igazából ha nagyon kell valakinek, akkor 1-2 éven belül megveheti a másikat is még úgy is olcsóbb, mint egy PC. De ha meg PC-n játszol már, akkor felesleges a Box.
Tentalus: Az a nem létező Nintendo többet adott el jóval, mint a MS. Illetve ha kijön minden Xbox játék PC-re is, akkor miért is vegyen valaki konzolt...? Ennek szerintem akkor lenne értelme, ha teljesen egybevonnák a platformokat, és a Boxot egy kompakt gaming PC-ként árulnák.
-
Tentalus
tag
Vajon hogyan jöhetett ki ekkora szám egy minden eddiginél drágább konzolra, minden eddiginél drágább játékokkal egy eléggé zsúfolt piacon? A PS4 sikereit egy gyenge XBOX és szinte nem létező Nintendo mellett érte el, ez most minha nem úgy lenne...
-
Juhaszatti
addikt
válasz
#16820480 #13 üzenetére
Meg a gamepass. Ha most kéne konzolt választanom, elég sokat nyomna a latba. Pedig designra a PS jobban bejön, és a PS exek is érdekelnek. De azok most a boxnál is, az új Fablenek már a létezése is felcsigázott.
Nem egyszerű a dolog, de ez legyen a legnagyobb problémája az embernek. -
Polllen
nagyúr
Nyilván kellenek a grandiózus tervek, mert ennek örül mindenki, de ehhez az xbox-t még jobban le kellene nyomni, amire kicsi az esély.
Persze ha sűrűbben hoznak ki ráncfelvarrást, akkor simán meg tudják pörgetni az eladásokat. Csak kell egy slim, meg egy slim 2.0, meg egy erősebb slim pro és slim pro plus
-
Lacee1986
senior tag
Én ugyan nem használok és nem is volt soha konzolom mivel PC-n játszok, de ha most döntenem kellene a kettő közt, biztos a Xboxot választanám. Jobban mutat, valószínűleg olcsóbban jön és sok játék kompatibilis lesz vele az előző genről. Ha az online játékot tényleg ingyenessé teszik, ahogy pletykálják, akkor szerintem el is dőlt.
A Last of Us és a God of War miatt mondjuk egy kicsit irigy vagyok.
-
GodGamer5
addikt
válasz
SindaNarmo #8 üzenetére
Az új Flight Simulator és a Horizon 2 már igazi nextgen játék...
-
Mondjuk ezzel a külsővel még mindig nem tudom, hová fogom elrejteni a nappaliban... lehet megvárom a Slim változatot...
-
törölt tag
na ez hír
-
shaddam
aktív tag
Hát a múltheti halo bemutató után szerintem dörzsölik a kezüket
-
GodGamer5
addikt
Minden csak a játékokon és az árazáson múlik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Öt éves távon minimum 120 milliós eladásra számítanak a Sony gyártópartnerei.
- Ukrajnai háború
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- HDMI 2.1 8K 60Hz - 10 méter hosszú (ELKELT)
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest