Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- RAM topik
- Samsung LCD és LED TV-k
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zso2
őstag
Ez pl Anand: itt azért nagyobb a különbség:-
Power Consumption Comparison
AMD A8-3850 --------------------------------------------------------Intel Core i3-2105
Idle 43.6W------------------------------------------------------------- 51.7W
GPU Accelerated Video Transcoding 126W--------------- 85W
3D Gaming (Metro 2033) 126W-------------------------------- 101W
CPU Load (x264 Encode) 123W--------------------------------87.6W -
Chaser
legenda
Melyik is jár 600mhz-cel magasabban?
Eddig ami kapható a tesztbeli 2db x4 megoldás, vagy már elvesztettem a fonalat. A nagyobbik 2900mhz-es, de 2 magost x4-hez nem hasonlítanék. ugyanakkor érdemes megemlíteni hogy teszteket böngészve nem olyan vészes lemaradása van a legkisebb szandi i3-ashoz képest a pentiumnak, tehát ha lenne időtök én szívesen látnék egy x4 apu vs pentium g620 tesztet, a kisebbik 2600mhz-es, tehát c2c szépen meg lehetne nézni mit is tud az egyik és a másik. De ez csak érdekesség, más árkategória és más felhasználási terület.
-
Chaser
legenda
A cpu erőviszonyokat illetően nem hinném, c2c egész biztos gyengébb az apu. Viszont vga-ban meg a szandi vérzik el csúnyán, de legtöbbünknek inkább az apu kell, puszta cpu erővel nem sokra megy az ember ha nem célirányosan arra vesz gépet, akkor meg úgyis min i5-öt vesz.
A fentebb felsorolt apu az miond mobil, 2 magos desktop verzió mikorra várható aminél dual gpu is működhet? mondjuk az annyira nem is lényeg, egy 6570 ddr5-ös ereje nekem magában is elég. -
Chaser
legenda
Ácsi, se ezt se azt nem védtem, cpu erőről van szó, abban ott van a kis pentium vitathatatlanul, fogyasztása is korrekt...viszont lehetne olcsóbb is hiába E8400 közeli szinten van, vagy esetenként el is hagyja. Ha kijön a 2 magos apu akkor erősen túlárazott jószág, persze feltéve ha 15k-ért hozzá lehet jutni egy 2 magos apu-hoz, elnézve az olcsóbb x4 aput reális elvárás egy hasonló szintű csak 2 magos cuccért a 15k-s ár. Ott már valszeg hajítanám is el a konfigomat, cry2 ide v oda, egy itx lap és hálleluja. Gondolom ott is működik a dual gpu, aztán 1xcsak talán leesik a hd6570/6670 ára. Ami még engem nagyon érdekele, a fogyasztás. Oké hivatalos fogyasztásról esik itt szó, de mennyire lehet alulfeszelni ezeket a cuccokat, 1általána bios-ok hogy támogatják? Szandikánál úgy láttam vagy semmi vagy 0.1V amivvel lentebb lehet vinni, elég karcsú.
szerk: TGWH: 1600-as 2x4GB ram mért nem jó 14-15k-ért
vagy akár 1333-as 12-ért.
-
Angel1981
veterán
Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás?
Egyfolytában azt írod, hogy "így akarják az OEM-ek, meg úgy akarják az OEM-ek".
Az OEM-ek abból választanak, amiből éppen lehet, ezért merült fel eleve, hogy teljesen elhagyják a külső VGA-t, mivel a CPU-ba integrált GPU már elég erős hozzá, hogy felhasználások 80%-ban kiváltsa.
Az AMD sem azért vette meg az ATI-t 5 évvel ezelőtt, mert előre tudta, hogy 5 év múlva az OEM-ek integrált GPU-ért fognak hisztizni. -
Jack@l
veterán
Én meg mostanában az asus-t meg az msi-t nem tartom előnyösnek(bár utóbbit sose tartottam...)
Oli: Én a különálló combot választanám, ha nem kéne egy 6 centi magas HTPC-be bezsúfolni a cuccost. Időtálló, skálázható, olcsó.
Azért nem értem a nagy célközönséget, aki nem engedhet meg magának blabla-t, mert olcsóbban jbb gépet lehet összerakni. A performance meg azért fura, mert akinek nem kell high-endes elhasználásra/játékra gép, annak minek a 4 proci? Alacsony fogyasztás miatt szintén pislogok, mért jó hogy ott a 4 mag, mikor ugyanaz a régi architektúra?
Döntsék már el végre mit is akarnak akkor ezzel és kiknek tulajdonképpen... -
Jack@l
veterán
Nem veled akarok vitatkozni, csak elszomorít a tény, hogy 2-3 év alatt igencsak csepegtetve fejlődik a "csúcskategória". pl: 5870-hez képest az 1 magos gpu-k. 2x annyi árért igen, csináljon jóval erősebbet, ne csak maszatoljon a PR cuccaival.
Rendesen kidolgozott DX11-es játéknál te is tudod mennyit érne a plusz 10%-uk, meg ugy általában a mai top kártyák...Olivér: azért a +6e ft-hoz egy apróság még hozzátartozik, hogy a lap is kb + egy tizessel drágább...
-
attiati
veterán
Najó, de azt körülbelül tudjátok, hogy ki az olvasótáborotok. És szerintem elsősorban nekik kéne információt adnotok a vásárláshoz. És annak a fogyasztói rétegnek bátran le lehetne írni, hogy az fm1 zsákutca. Per pillanat így érzem, ebben vártam volna megerősítést, de éppen az ellenkezőjét sugalljátok
És nem értem az okát (pusztán vásárlási szempontokra hagyatkozva és azzal indokolva)
Fx szériás processzor se lesz az én világom, mert az sem időtálló a jelenlegi információk szerint (és bazi drága is lesz).
-
Jack@l
veterán
Én inkább az érdekesség/tetszett kategóriába raknám jelenleg ezt az összvért(bár sokáig azt hittem ebben már a bulldozer architektúra debütál...)
Lépett az AMD egyet, de sajnos nem előre, hanem inkább oldalra/kicsit hátra. Pont ugy mint az uj GPU-ikkal, mindenki várta hogy kiadnak valami ütőset az nv kártyáira, erre kidobtak egy ugyanolyat jó nagy marketing dumával, amibe szerepel az optimalizálás, csökkentett fogyasztás blabla. Nem tetszik az uj trend... Adjanak egalább arányosan valamit a felárért amiért a régi szériát szépen eltüntetik és csak a drágább de éppen olyan gyors/jobb cumókat újra eladják. Lehet ha nem lennék csóró máshogy gondolnnám, de nem... -
törölt tag
Remek írás lett, gratulálok!
Abu85 :
Én ezt a Intel thin Mini-ITX szabvány mizériát nem értem, idáig is voltak nano/piko lapok amikre fizikailag se nagyon férne 1 vga foglalat, attól még gyártanak atx/matx lapokat vagy nem? Szóval ez változtatna valamin azt leszámítva, hogy eggyel több alaplap méret vagy ez azért bonyolultabb? -
vanye
senior tag
Hiszed vagy sem, értem, amit írsz. Én nem is azt vitatom. Hanem azt, hogy ha egy konstrukció sem árban, sem teljesítményben (igen, gémer szemüveggel nézve, mert minden másra jobb egy Brazos vagy egy ennél is olcsóbb i3) nem veszi fel a versenyt a már piacon lévő konkurensekkel, az mégis miért ajánlott vétel? Laptopban majd az lesz, de a túlnyomó többségnek itt, a PH!-n desktopban biztosan nem.
-
[CS]Blade2
addikt
Attól még meglehet csinálni amit írt. A legózós gépépítőkről beszélt, nem azt mondta, hogy jobb lenne a X4+5830 az OEM gépekbe.
Majd, ha nem lesz a boltokban, vagy olyan áron, hogy nem éri meg, akkor majd nem tudja megcsinálni. A Llanot tuti, hogy egy az egyben ki tudják hagyni. Pláne, ha van már otthon lap+proci vagy VGA, esetleg mind2. -
vanye
senior tag
Miért kell mindig azzal jönni, hogy "OK, hogy gyenge, de a vásárlók 80%-a..." ?! Tény vagy sem, hogy a Llano (most) drága, teljesítményben megegyező gépet olcsóbban lehet összerakni, s komolyabb játékra nem való? Tény. Ezzel nem lehet vitatkozni. Nem un-blokk lett kijelentve a Llanóról, hogy sz*r, így nem kellene körömszakadtáig védeni a szilíciumból készült seggét. Individuálisan kell értékelni a Llano teljesítményét, s beismerni, ha vmi úgy van, ahogy. Az meg, hogy a piacnak mi a jó, hogy a búbánatba hat meg bárkit is? Ha Oliverda cikkei majd a teszkós vásárlóknak íródnak, akkor lehet azzal a 80%-kal takarózni. Addig viszont nem.
-
Jack@l
veterán
Abu: Köszi aválaszt, a kérdés arra vonatkozott, hogy vajon az AMD nél mennyire marketing duma a "mag" szó. Okés hogy külön erőforásokat, regiszterec, cahce, mittoménmit pakol alá, de sebességbe vajon lesz annyira gyors mint két ugyanolyan sebességen járatott rendes mag?
Nyolc magos procitól azért renderelésnél elég komoly teljesítményt várna az ember, nem 10-20%-al gyorsabbat mint egy négymagoson... -
RyanGiggs
őstag
Sajnos ez így van, pedig csak a PH-t kéne olvasnia "mindenkinek",
akkor bekaphatnák az OEM gyártók, hisz nem lenne vásárlójuk!!
Na meg mi lenne szerencsétlen Tesco-val.... jajjj anyám borogass!!
Én mindig saját két kezemmel tettem össze a gépemet, és a barátaimnak is!
Pl. a bátyám is tavaly vett gépet, de nem bement a Tuskóba venni egyet,
hanem felhívott, és megkérdezte tőlem milyen alkatrészeket vegyen!
Amikor megvette, Ő életében először simán összeszerelte!!!
Hisz nem kell egyetemi végzettség hozzá hogy egy gépet összerakjunk.
De hát sajnos az emberek többsége buta, és nem érdekli.
Így hát bemegy az ÓÓsönbe, és megveszi a "szart"! -
RyanGiggs
őstag
Értem én hogy miről beszélsz...
Az OEM gyártók nem hajlandóak vgát beépíteni.
De szerintem aki itt a fórumot olvassa azok 95%-a
saját maga legózza össze a gépét.
Hisz aki nem ért hozzá, és csak bemegy a Tescó-ba
és vesz egy gépet, az nem fog itt olvasni, mert nem érdekli.
Tehát hiába írod hogy,
"A8-3850(30k) + HD6670(18k) vagy X4 955(25k) + HD5830(25k) - Ilyen kombináció az asztali piac eladások szempontjából fontos szegmenseiben nem létezik, van Llano vs. Sandy Bridge"
Persze a Tescóba nem létezik ilyen kombináció! Ez tény, igazad van!
De aki ott vásárol szerintem jó ha 5%-a olvassa az informatikai oldalakat.
Tehát a MI részünkről, szerintem igen is beszélhetünk erről a kombinációról,
hisz nekem/nekünk sosem tudják majd ránk erőltetni az ilyen "szar" megnemérő dolgokat.(#137): Miért nem ajánlanád a HD5830at senkinek??
Azért mert jelenleg annak van a legjobb ár/teljesítmény mutatója?!
Vagy mutass 25k-ért jobban megérő vgát. (lehet van csak eddig elkerülte a figyelmemet) -
Jack@l
veterán
Amíg nem az a szabvány lesz az egyeduralkodó, akkor nincs itt semmi gond...
PciExpress meg azért az irodai alaplaokra se árt...
Nem nagyon vágom mérnöki szemmel az intel próbálkozását, hacak nem az a cél, hogy vga-t már csak procistol tudjál cserélni...
Valaki aki jártasabb bulldozer ügyben, cáfoljon meg abban, hogy a 8 magosnak csúfolt csodák valójában 4 mag + HT szerűségek lesznek. Már csak azért is mert teljesítményben igen közelre szállingóztak a híresztelések az I5 2500-hoz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ízekre szedtük a Llano lapkát és a rá épülő asztali A8-3850 és A6-3650 processzorokat is, 22 oldalon.
- gerner1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- EA Sports WRC '23
- Spórolós topik
- Autós topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest