Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MageRG

addikt

válasz VIC20 #9 üzenetére

Ok, ez kicsit félreérthető volt.
    Arra akartam utalni, hogy a 21. században nem feltétlen ilyen statisztikák alapján kellene megmérni a műveltséget. Mert önmagában nem sokat ér.

• MageRG

addikt

válasz Rickazoid #3 üzenetére

Hát igen, ez elég lózungos szöveg.

...a fiatalok több mint felének családja kevesebb, mint 50 könyvvel rendelkezik.

Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy aggasztóan kevés azon fiatalok száma, akik
    klasszikus zenét hallgatnak bakelitlemezről. Ami hallatlan!

A fiatalokat elsősorban az új médiumokon keresztül, az ő nyelvükön megfogalmazott üzenetekkel lehet elérni

Tegye fel a kezét az, aki nem érezte az ilyen üzeneteket cikinek. Mert én tizenévesen annak éreztem (Dévényi Tibi bácsi még most is szörnyű emlékkép). Most meg erőltetettnek és életidegennek tartom.

Szükségesnek tartják továbbá, hogy az állam biztosítsa a pedagógusok számára ... hogy maguk is lépést tartsanak a digitális technika fejlődésével.
    Kivácsi vagyok hogyan. A szakma színvonala a 80-as évek óta romlik, manapság meg az utcaseprőkkel azonos bérkategória, hasonló karrierlehetőségekkel.
    Ha jól tévedek, akkor nem is olyan rég emelték a kötelező óraszámot is. Ezek után hány tanár tud majd érdemben foglalkozni médiaismeretekkel is?
    Megjegyezném, hogy a Zöld Könyv nevű 2008-as szakmai javaslatcsomagot is a szőnyeg alá söpörték. Gyakorlatilag az lesz a csoda, ha 20 év múlva nem árasztanak el bennünket a sötét bunkók.
    Szóval nagyobb bajok is vannak itt, mint a médiaismeretek hiánya...

Új hozzászólás Aktív témák