- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HP notebook topic
- LG LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
EyElEs?!
tag
Én csak azt nem értem, hogy minek jöttek volna ki a basic laptopnál sokkal erősebb M2 chippel. Teljesen indokolatlan, hogy az erősebb M1 chippekkel összehasonlíthatóak legyenek, versenytárs pedig az MB Air közelében sincs, így ha kiadnak egy 2x erősebb chipet max a pro vonalat szivatják, új vásárlójuk nem nagyon lesz (főleg, hogy készlet problémák vannak így is folyamatosan).
Szerintem izgalmasabb kérdés lesz, hogy a pro vonalon levő chippek mennyit fejlődnek majd teljesítményben, mert ott valóban számít gondolom, hogy 10 perc alatt jön ki a videó vagy 8.
Ez a gép gondolom azért jött ki, mert azért az Apple userek szép százalékban szeretik generációnként lecserélni az eszközeiket, a kinézet teljesen más, ez már bőven elég gondolom ennek a rétegnek.[ Szerkesztve ]
-
NemMo
őstag
M1-ről nem sok értelme van váltani, majd talán m3-ra. Nekem azért fáj ez a nagy áremelkedés. Tudom a gyenge forint (Köszi 2/3) stb...
-
VirsLee
őstag
Nekem nem kell itt tolnod az apple marketinget. 16 colos macbook pro-n dolgozok, az egyik privát gépem pedig egy macbook air m1. Tetszik mindkettő, elégedett vagyok. Ez nem is volt kérdéses.
De attól még azt fogom mondani, hogy k@rva gáz, ha kiderül, hogy két év alatt nem tudtak 15%-ot emelni az IPC-n! Azt várom, hogy fejlesszenej. Ennyi. Tech cég, ne álljanak se ők, se az IPC egy helyben. -
törölt tag
Nem idle fogyasztásról volt szó, hanem teljesítmény / fogyasztás arányról. (Az idle fogyasztást Emvy hozta csak fel.)
Az M2 Air 20% felára pedig nem csak a SoC, hanem a jobb kijelző, jobb hang, jobb kamera, új desig stb. Hogy kinek éri meg, az már más kérdés.
Én pl. 8GB rammal nem vennél, 16GB-al pedig már az M1 pro gépek árát nyaldossa. Ettől függetlenül el tudom képzelni, hogy az ultra hordozhatóság, extra aksi idő és a passzív (hangtalan) hűtés miatt lesz, aki akár a 14" pro helyett is ezt választja. -
EyElEs?!
tag
Csak mutass egy laptopot passzív hűtéssel, olyan teljesítménnyel mint az M1 air.
(És nem kell, hogy jó legyen a touchpadje és hangszórója, mert olyan úgyse lesz 2x annyiért se)
Most így életem első apple laptopja után azt mondom, hogy eléggé ég és föld a különbség az Apple laptopja és az XPS/Thinkpad minőség és teljesítmény között.
HP Probookot nem rég vettem egy emberemnek, a kijelzője, touchpadje, az összeszerelés minősége miatt nem kicsit pislogtam, mert az 5-8 éves probookunk veri ebben a 3-ban magasan, és közel 300 ezer volt...
Annyira más liga ez az M1-es gép, hogy a fél évvel korábban nettó 220-ért vásárolt asztali gépemmel (+videókártya talán 50 ezerért jött bele ismerőstől) simán összevethető a teljesítménye mindennapi felhasználásban. PS-ben, Illustratorban és hasonlókban az M1 agyonveri az asztalit, giga nagy google sheets táblákban pedig kicsit jobb az asztali gép.
Egy dolog van elbaszva az M1 és M2 alap chipben, hogy csak 1 monitort enged rákötni, amit én nem is értek... De lusta voltam még megnézni, hogy miként lehet ezt kiküszöbölni -
Oliverda
félisten
válasz #54625216 #41 üzenetére
A TDP-nek nem sok köze van az 'idle' fogyasztáshoz.
"Miért is?"
Szvsz mondjuk a 20 százalékos felárért, vagy egyszerűen csak azért, mert már lassan két év telt el az M1 megjelenése óta.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz D-LAN|FuRioN #30 üzenetére
Apple-nél árazásban érdemes mindig az USA store-t nézni, mert az nettó USD ár és abból számolják a lokális árakat (USD árfolyam, áfa, kereskedői jutalék mind országonként eltérő).
-
törölt tag
"Két év alatt ennél többet kellett volna letenni az asztalra."
Konkrétan mit is?
Más CPU gyártók hány % növekedést tudnak felmutatni két generáció között úgy, hogy közben javítanak az energia hatékonyságon?
Az M2 egy belépő kategóriájú chip, amit a pro vonalon tudnak még felfele skálázni, ahogy az M1-el is tették. -
fatpingvin
addikt
talán mert a konzumer piacon nem nagyon van hasonló ARM proci...?
az inteles macek valóban a kutyát nem érdeklik ezen a frontom, csak a macera van velük. az ARM-es darabok viszont elég jók, több szempontból is. ha valami számoló szervernek akarod használni amiben nem kell olyan nagyon sok ram akkor már most egy elég jó választás.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Oliverda
félisten
Igen, ez a chip gyakorlatilag egy M1 Pro Light. Egyre inkább úgy fest, hogy nem voltak alaptalanok a szakemberhiány miatti pletykák.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Na a dollár változást nem követtem én le. #26 Oliverda szépet gyengült ez is. Akkor nem drágultak simán a hulladék magyar valuta.
#28 sylex1Nem is hátra... Nagy szlogen lesz még ebből úgy érzem.
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
veterán
válasz D-LAN|FuRioN #25 üzenetére
Dollárban nem volt változás. Egyszerűen a jó kis forinthoz lett igazítva a paletta..
Előre megyünk.........The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
EyElEs?!
tag
válasz fatpingvin #14 üzenetére
Én pl azért vettem airt, mert ágyba ragadtam(végül több időre mint terveztem) kerestem wines laptopot, de olyat, amit ágyból hasamra rakva tudtam volna használni nem talaltam, de még mb air ár felett se.
Milyen alternatíva volt fél éve ? XPs, ThinkPad X1/carbon, HP csoda?
A normál teljesítményű mindegyikből 400 felett volt (ha nem 800) és utólagosan mondom, hogy 2 hétig macszenvedtem az oprendszerrel, de azóta megszoktam.Olyan laptopot 1 millióért se talalsz, amin ilyen touchpad-hang-melegedés trió van. Nekem régebben XPS volt, előtte ThinkPad és annyira más liga dolgozni ezen (nyilván eltelt pár év), hogy nem tudom elmondani. Egyedül a ThinkPad bill volt kicsit jobb és a masszírozó cucc, amit egérnek neveztek
-
Oliverda
félisten
válasz D-LAN|FuRioN #25 üzenetére
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz #54625216 #23 üzenetére
Pont most írtam másik cikkhez a témában hsz-t, hogy azért szépen megdobták az árakat, nem csak az új gépeké, régieké is. M1 air is drágult. Mac Mini M1-et első kézből tudom, most néztem meg az előbb, 580 volt a store ára kb egy hónapja vettem, most 690. 16GB/1TB/10G. M1 air 1TB/16GB sem volt 799, mert amikor néztem, hogy pro vagy air legyen akkor 680-ra jött ki ez a kombó ami most 799k. M1 pro lett végül 780k volt akkor a store ára 16GB/1TB, az már nem is kapható az új meg 950k-ra jön ki. Mac studio is drágult 879 990-el debütált most 999 990... Nagyobbik változat 1 679 990 volt. Most 1 999 990... 17-20% -os drágulás a múlt hónaphoz képest. Kész szerencse, hogy csak 10% az infláció Persze én a dolláros árakat nem vágom csak a magyar store árait és ezeket tudtam mert felírtam. Ebből az látszik, hogy alap drágulás jött mac fronton, iPhone SE 64 pl még ugyanannyi mint múlt hónapban szóval nem mindent egységesen drágítottak. Nem tudom minek a függvénye volt ez vagy, hogy amcsiban is drágult e vagy csak itthon sajna tényleg nem nézegettem az usa árakat, de a magyar árak így néztek ki az viszont fix.
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
Oliverda
félisten
válasz #54625216 #23 üzenetére
Szerintem az M1 Airnek hónapjai vannak hátra. Egy iparági pletyka szerint az Apple idén ősszel visszahozza a "sima" MacBookot ami átveszi a helyét az 1000 dolláros szegmensben. Szvsz ezekbe még M1 kerül majd, ami az M2 fejlődésének fényében nem is nagy érvágás. Az M2 tehát legfeljebb majd az említett olcsó(bb) MacBook második generációjába kerülhet be, legkorábban valamikor 2023 utolsó negyedévében.
-
törölt tag
válasz D-LAN|FuRioN #20 üzenetére
Az M1 Air továbbra is kapható és az is lesz még egy darabig, tehát továbbra is az a belépő szintű Mac, nem az M2 Air.
Az M2 valahol az M1 Pro és az M1 között van félúton mind árban, mind teljesítményben.
Vicces is lenne, ha fél évvel a pro kategóriás laptopjaik bemutatása után előállnának egy $1000 géppel, ami hozza a $2000-től induló pro széria teljesítményét.
Tehát nem árat emeltek, hanem egy új terméket pozícionáltak a meglévők közé, kb. mint amikor az NVIDIA kiadja 3050 és a 3070 után a 3060-at.
Szvsz az M2 ára idővel (értsd: a chiphiány enyhülésével) csökkenni fog, azaz kb. egy év múlva kivezetik az M1 Airt és az M2 árát viszik le $1000 alá és onnantól lesz majd az a belépő szint.
Egyelőre viszont az új design, jobb képernyő, jobb hang és a nagyobb teljesítmény így is megfelelő keresletet generál. Ha most $1000 alá áraznák, akkor sem tudnának többet eladni belőle, mert a chiphiány miatt a már futó megrendeléseiket is csak több hónap csúszással tudják teljesíteni. -
Oliverda
félisten
válasz D-LAN|FuRioN #20 üzenetére
A nagyon memória-sávszélességból leginkább a GPU profitálhat, ami hozzájárulhat az említett 35%-os gyorsuláshoz.
Minden bizonnyal olcsóbban jönnek ki a rendszerchip költségét illetően, ám ettől még adhatják a korábbinál nagyobb haszonnal.
-
Silεncε
őstag
válasz fatpingvin #5 üzenetére
ha az egyszeri vevő teszem azt Asahival szeretne mondjuk grafikát is, nem csak egy framebuffer konzolt, akkor nagyjából a TB eGPU az egyedüli ami szóba jöhet
de miért akarna az egyszeri vevő Linuxot futtatni a gépen? akkor vegyen egy PC-t, aztán arra teheti nyugodtan, a Mac-en macOS van.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Köszi! Akkor ez inkább egy sima piaci mezei upgrade. Meg látom felugrottak ddr5-re, azt hiszem az én szériámban még ddr4 van. Mondjuk az megint az amit sose fog észrevenni a mezei user. Mondjuk amikor bejött az M1 az volt a marketing, hogy olcsóbb a gép, mert saját házon belül készül a proci. Nekem akkor ez úgy tűnik, hogy most szeretnék kiigazítani az árakat, mintha intelben fejlődtek volna tovább anno, m1 meg lett volna a beetetés.
-
Oliverda
félisten
válasz D-LAN|FuRioN #17 üzenetére
40%-kal legfeljebb egyes gépi tanulásos műveletekben lehet gyorsabb, amit a felhasználók többsége valószínűleg soha nem fog érzékelni. 35%-kal gyorsabb a 20%-kal több végrehajtóval rendelkező feláras GPU, illetve többszálas CPU-s terhelés mellett lehet 18%-os gyorsulás:
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz sz.balazs.95 #16 üzenetére
394-el valóban hagytak rajta tartalékot azért. Mondjuk amilyen a forint nem csodálom... Bajom nekem sincs az árazással abból a szempontból, hogy költenem nem kell rá mostanság. Ez az M1 pro szerintem évekig kiszolgál még, de az asztali gépemet is eladtam, lett helyette M1 mini ami szintén szuper, ha elhasal az egyik a másikon még tudok dolgozni tovább két percen belül. Cserébe semmit nem fogyaszt a lapos meg kibír egy munkanapot simán.
Szerintem olyan modell amire gondolsz nem is lesz sose. Pont azért mert lényegében ellenkezik az alma politikával. Elketyegne egy mac os rajta, de tuti lennének vele bajok, lassúcska lenne, hamar kifutna a ram, böngészni jó lenne, de túl sok negatív kritikát kapna a gép és azt sem adhatná 100k -ért, 200k-ért meg kemény kritikát kapna szakmai berkekben. Szerintem az Air széria testesítette meg ezt az elérhetőbb almás vonalat ami most kicsit felborulni látszik, mert tényleg ahogy írod megugrott a bejutási küszöb.
Plusz emlékszem azokra az időkre amikor még úgy ment egy új generáció bevezetési, hogy régi áron jött ki, és kapásból az előző gen árát csökkentették. Most viszont inkább az jellemző, hogy a régi ára teljesen marad az újat pedig felé lövik. Ezért drágább minden egyes generáció.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Ebben igazad van, nem jártam utána még nagyon, csak láttam, hogy kb 40%-al gyorsabb. Abból indultam ki, hogy inteléknél egy proci gen váltás kb 15-20% körül hoz a konyhára, ahoz képest jónak tűnt a 40. Mondjuk nekem touch kijelző nem hiányzik, asszonynak XPS 13 van 4k touch kijelzővel, teljesen értelmetlen az egész, bár lehet csak nekem nem állna kézre ez a megoldás. Nem hiányzik. Mindenesetre az tuti, hogy mintha ezt elárazták volna most nagyon.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz D-LAN|FuRioN #8 üzenetére
Ami az árazást illeti, az Apple mindig is számított árfolyamkockázatot a kisker árakba, minden olyan piacon, ahol nem USD van, ezt könnyedén vissza lehet számolni a Forint esetében.
MacBook Air M2:
US ár: 1.199 USD
HU ár: 599.990 HUF = 472.433 HUF nettó árMacBook Pro M2:
US ár: 1.299 USD
HU ár: 649.990 HUF = 511.803 HUF nettó árVagyis ezek alapján 1 Apple USD kb 394 HUF
Személy szerint nekem nincs bajom az árazásukkal. Nincs direkt konkurensük, persze nyilván vannak felhasználási területek, ahol van olcsóbb és jobb alternatíva, de szerencsére a piac elég nagy ahhoz, hogy mindenki megtalálja a számításait.
Amit én személy szerint hiányolok, az egy alap MacBook modell úgy, ahogyan létezik az iPhone SE vagy az alap iPad, amik nagyon jó ár/érték aránnyal bírnak.
Ha mondjuk létezne egy 12" vagy 13" gép, mondjuk szimplán MacBook néven, A15 SoC-vel, és 4 GB RAM-mal, macOS-szel, 128 vagy 256 GB tárhellyel, 199.990 / 259.990 HUF kisker árral, az szerintem sokak számára tökéletesen elegendő lenne arra, hogy menjenek az alap dolgok, minimális játékkal.emvy:
Igen, annyi volt régebben az Air alap kiszerelésben, ha pedig kifogtál egy jobb leárazást, akkor még olcsóbban megúsztad.
Sajnos a bejutási küszöb most elég nagyot ugrott az új palettával, ami pl a használt Mac-ek árait sem fogja épp lejjebb tolni.[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz fatpingvin #9 üzenetére
Maga az air sem volt olcsó sose nyilván azért is tettem idézőjelbe, de 300-400 körül kaptál egy hosszú akku idős jól hordozható, strapabíró gépet. Pont ezért volt nagyon népszerű termékük, nyilván főleg inkább amcsiban persze, de itthon is nagyon szeretik szvsz. Főleg M1 óta. Olyasmi mint a telefonok között az iPhone SE, mint telefon drága, de apple termékpalettán viszonylag olcsó és egy jó mindennapi termék.
-
félisten
válasz fatpingvin #12 üzenetére
Az alap MBA 400e forint alatt volt szerintem, annyi penzert nem hiszem, hogy lehetett tavalyelott megkozelitoleg annyira jo laptopot kapni konzumer felhasznalasra ujan, boltbol. (Hasznalt arakat hagyjuk.) A 27" iMac 5K PC megfelelojet komponensekbol osszerakni sokkal dragabb volt, mintha megvetted volna a Mac-et. Egyebkent meg az M1 Pro-k is tok jo aron voltak (bar nem olcsok).
while (!sleep) sheep++;
-
-
félisten
válasz fatpingvin #9 üzenetére
2020 Macbook Air, 27" iMac 5K -- mind kifejezetten olcso/jo aru cuccok voltak.
while (!sleep) sheep++;
-
Oliverda
félisten
Szerintem ez a chip csalódás a géppel együtt. A mikroarchitektúra minimálisan fejlődött, egyszálas végrehajtásban jóformán nincs is előrelépés, grafikában pedig elsősorban a több végrehajtó miatt nőtt a tempó, ami ugye feláras. A két független külső kijelző továbbra sem támogatott.
A 20 százalékkal magasabb kezdőárért kapsz egy kicsivel jobb/nagyobb kijelzőt notch-csal, illetve magsafe töltőportot. Hát ez így smafu. Ha pedig felhúzod 16 giga RAM-ra és 512 gigás SSD-re a konfigot, már közel van az alap 14-es Pro, ami több szempontból jobb gép. Persze biztos sokan megveszik majd 8 giga RAM-mal, ami szvsz viszont már a macOS-hez is harmatos mennyiség.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
nem vagyok képben úgyhogy komolyan kérdezem: az applenek mikor volt az aktuális termékgenerációban "olcsó tömegtermék" kategóriában bármije?
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Ismét egy jó chip M vonalon. Viszont az szemet szúrt, hogy mennyire elszállt az ár ismét. Tudom, hogy mindig kicsit drágább, de most azért szépet toltak rajta. Macbook Air eredendően az apple "olcsó" tömeg laptopja volt mindig is, ezt már nagyon nem látom az M2 vonalon. Nekem egy Pro 13 M1 van 16GB/1TB, 780k a store ára. Az új 950k. Ami még meglepőbb, hogy az Air M2 8/10/16GB/1TB ára pontosan ugyanennyi. 950k. Most kérdés, hogy az igazán brillírozó hulladék Magyar FT átka ez az egész, vagy tényleg ennyit ráraktak a chiphiány stb ürügyén. Mindenesetre ahogy nézem M1-ről váltani nem igazán éri meg az új szériára, normál napi használat mellett munkával és "szórakozással" még nem tudtam megakasztani a rendszert. Igaz, hogy játszani viszont nem szoktam, de úgy gondolom nem is erre találták ki őket.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
addikt
válasz sz.balazs.95 #6 üzenetére
az eGPU kb attól a perctől menni fog hogy a TB vezérlőt megoldják, de szerintem most az iGPU supportnak nagyobb fókusza van.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
sz.balazs.95
veterán
válasz fatpingvin #5 üzenetére
Az Asahiról nem tudok nagyjából semmit (legfeljebb a super dry kiadást ismerem )
Az egy jó kérdés, hogy mennyire lesz kihívás számukra az eGPU támogatás megoldása. Ugye az open source driver adott (legalábbis AMD oldalon mindenképp), az már egy nagy könnyítés. Gondolom a TB támogatás nem lehet annyira bonyolult, mert Linuxon már adva van, nem tudom, hogy az Apple által használt TB controller mennyire számít speciális hardvernek, hogy azt külön kell-e támogatni, vagy ilyesmi.Hát a hardveres kivezetés nem hiszem, hogy rentábilis megoldás lenne, bár azok után, hogy valaki kitalálta, hogyan kell a Wii-ből handheldet faragni, az alaplap nagyjából felének az elhagyásával, én már semmin nem lepődnék meg...
[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
fatpingvin
addikt
válasz sz.balazs.95 #4 üzenetére
így oké, leginkább azért kérdeztem, amire rá is tapintottál, ha az egyszeri vevő teszem azt Asahival szeretne mondjuk grafikát is, nem csak egy framebuffer konzolt, akkor nagyjából a TB eGPU az egyedüli ami szóba jöhet. az más kérdés hogy nem tudom az Asahi hogy áll a TB support terén...
szerk: megnéztem, a TB még WIP, szóval innentől ez eléggé lényegtelen, bár PCIe már van, kérdés hogy egy ARM mac-en rentábilisan kivezethető-e egy normál slotra. így leginkább marad az hogy várunk Alyssa Rosenzweig alkotására[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
válasz fatpingvin #3 üzenetére
A cikk arra utal, hogy ha veszel egy M2 procis gépet, annak nem lesz eGPU támogatása, ami nagy eséllyel a szükséges driver hiánya miatt van.
A gyári oprendszeren túl pedig más még nem nagyon jöhet számításba, hiszen Bootcamp támogatás sincs, amivel ki lehetne próbálni a dolgot.
Mindenesetre Intelen még van eGPU támogatás, de csak TB3-mal, ebből pedig arra lehet következtetni, hogy x64-re van driver, de ARM-re már nincs, Rosettával együtt sem, ami nem magának az SoC-nek a limitje természetesen, de nem is független tőle.Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
fatpingvin
addikt
mit nem támogat? ha a GPU nem tud bejelentkezni egy PCIe bus rescan után mint végpont akkor az egy nem megfelelő hardveres implementációt jelent, azaz nem is írhatnák rá hogy TB.
ha a gyári oprendszerre nincs még driver az egy másik kérdés, de az nem hardveres akadály és amit a cikk írt az nem erre utalt.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
jaszy91
aktív tag
válasz fatpingvin #1 üzenetére
Van igen, és mit szeretnél a thunderbolttal? hiába dugod rá a VGA-t, nem támogatja.
AMD Ryzen 9 5900x - MSI RTX 4070 Super Gaming X Slim - Kingston Fury 2*16GB 3600Mhz - Seasonic GX750 - Samsung 970 EVO Plus 256GB/1TB - Asus TUF GT501 - LG 27GS75Q-B // iPhone 15 128GB Blue
-
fatpingvin
addikt
az eGPU support hiányát nem értem, van thunderbolt, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- iPhone topik
- Milyen routert?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...