- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen TV-t vegyek?
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gusztáv
addikt
Mivel sokkal drágább a többrétegű, összetett nyák gyártása, ami kell a 256bit-hez. A DDR3 memória meg gondolom fillérekért elérhető.
@szab.tam: nekem hasonló borda van a htpc-ben lévő 3450-en. Működés közben nem érdemes megfogni, mert szép égési sérüléseket lehet szerezni, de megy már több min 2 éve minden probléma nélkül.
[ Szerkesztve ]
Laci
-
vanhalen
senior tag
válasz Pusztitusz #35 üzenetére
Én olyat is hallottam, hogy azért szaporodtak ennyire el, mert ősapjuknak 1x sikerült idegbetegen, kaszával hadonászva lecsapni az akkor még "hegylakó" (felföldi) néven elhíresült és részegen, visítva röhögő Duncan Macleod bal fülcimpáját magyarországi tartózkodása alkalmával. A rendkívüli diadalra egy bizonyos "Hegycsát" nevű falu kocsmájában került sor, mely történelmi helyre/eseményre emlékezve leszármazottainak népes köre hagyománytiszteletből a (ma már csupán virtuális) harcaaik idejére felveszik ősapjuk görnyedt pózát és fennhangon, vég nélkül ismételgetve a dicső helység nevét, valamint rendszertelenül cikázó mozgásukkal adják tudtul a világnak létezésüket és vitathatatlan (végső) győzelmüket (Ld. "Allah és a gyaur kutyák")
A szóbanforgó ősapa a hagyományok szerint egy török apa/magyar anya nadraguja szívási procedúrával átitatott éjjszakájának végtermékeként került világunkba, mint azt (eredeti) neve: Abdul Ha'ver Salameh is jelzi (bár egyesek tudni vélik, hogy a kanalasgém nevű költözőmadárnak is volt némi köze az ügyhöz, de ez egyelőre vitatott, kiderítése a jövő történészeire vár) Az 18xx-as években a magukat magyarnak valló ivadékaiban egyre nagyobb igény mutatkozott valamiféle arculatváltásra, míg végül valamelyik egyed eszébe ötlött, hogy illene nevet változtatni, így a nyelvújítás/nacionalista nemzeti érzület odaadó híveiként ez a kollektív és az ember szemébe könnyet csaló hatalmas esemény CSÉvharaszton annak rendje és módja szerint meg is történt. Így módosult az eredeti családnév (Ha'ver Salameh-ről) Veér névre, némelyek önkényesen és görcsösen tucatjával vették fel a Stephen Veér nevet (mivel még a századforduló végén is meglehetősen erőteljes volt a német kultúrális/gazdasági behatás, legfőképpen a fővárosban, ahol ekkor még a lakosság fele németajkú volt)
Egyik kiemelkedő prófétájuk a Nagybritanniából visszatelepült II. Stephen Veér-nél érhető tetten elsőként a technika vívmányai iránti érdeklődés, mivel a "hagyományhű" kaszát túlságosan otrombának és nehézkesnek érezte többszáz év távlatából (Egyes források vélekedései arra engednek következtetni, hogy mindössze arról volt szó, hogy 40Kg volt az ürge és ezért vakerált) Személyiségének korszakalkotó voltát azzal tette megkerülhetetlenné, hogy nevét Doktor Vér Istvánra változtatva hirdette az üdvözítő jövő dicső szelének igéjét. Hagyománytiszteletének jeleként, s egyszersmind a Veér ivadékok közül fellelhető követői kegyeinek elnyerése érdekében egy hatalmas arany pecsétgyűrűt viselt, melyre az alábbi szövegrészlet volt felvésve a hajdani nemes küzdelem emlékére:
"Danke Miklós vok, mek a lóházba"
"Hajrá Hegycsát! Fogjátoklee fogjátoklee szétütlek szétütlek!"A XX. század viharos évei azonban erősen megtépázták valamikori hírnevét e nemes háznak, amiben közrejátszott az is, hogy az amúgy elég "egyedi" harcmodorukról (idegbeteg hadonászás) és meglehetős harcikedvükről híres familia előszeretettel rohant az első és második világháború harcaiba golyómegvető bátorsággal (az azóta szállóigévé vált "fejlövőképes" kifejezés is innen származik, azonban az idők során "fejlődőképes"-re cizellálódott) így számuk a XX. század derekára jelentősen megcsappant. Hőstetteiket a rengeteg "ismeretlen katona/hős" stb. szobor, emlék és dombormű fémjelzi az utókornak (elrettentésül) Egyesek a kommunista diktatúra előretörésével magyarázzák lassan, de biztosan hanyatló kultúrális sajátosságaik háttérbe szorulását, ami azonban (tudtukon kívül) az elektroncső megjelenésével új iránt vett és a későbbi évtizedekre nézve fényes jövőt állított az akkoriban még csupán "fényes szellő" (alattomos és társasági rendezvényeken, valamint liftekben, zárt helyeken előszeretettel) eregetéssel foglalatoskodó Veér dinasztia tagjainak.
A 70-es évek mikroinformatikai forradalma (még) nem volt különösebb hatással sem harci kedvükre, sem kultúrájuk újraéledésére, ahogy a 80-as 90-es évek sem, azonban...
...Az olyan egyre nagyobb teret nyerő és egyre inkább általános tendenciává váló tényezők következményekre gyakorolt meghatározó jellege miatt, mint pl. a "tusco gizdaságos számítógép" az egyre olcsóbban hozzáférhető internet elérés, valamint a magyar állam "sulinet" programja ismét felcsigázták szaporodási kedvüket/kényszerüket.Jelenleg az előttem felszólaló tanult kolléga által (egyébként meglehetősen reálisan) felvázolt, tevékenységek/szimptómák jellemzik tevékenységüket. Amely egyelőre még ugyan nem nevezhető történelem alakító jellegűnek, azonban amennyiben ez a tendencia válik uralkodóvá, könnyen nehéz és nedves (könnyes**) napok/évek elé néz passzív, mindent eltűrő társadalmunk megfogyatkozott, Vér István szint fölé emelkedő kisebbsége..
Isten irgalmazzon mindannyiunknak testvéreim! Óvakodjatok a gonosztól és Vér Istvántól az ő hamis prófétájától!
**Vagy vért fogunk h/gyozni az is lehet?
-
Pusztitusz
tag
A gyártóknak tökéletesen igazuk van amikor kihozzák ezeket az olcsó kétgiga edisünöket.
User 1.0 a GB-ban méri a VGA erejét, a User 1.0 pedig igencsak elterjedt faj, hiszen 90.7% -os piaci részesedésük van szemben az User 1.1* 6.2-százalékával a maradék 3.1 százalék pedig az User 2.0, akiket User 1.0 a "mindenbebeleszól és idegesleszha nekemvanigazam" -nak szólít*A User 1.1, más néven Bloody Steve, szülein élősködő minimum 300 FPS parazita faj.
Könnyen felismerhető: online szóhasználata a heccsát nooob azonnal leleplezi, igazi pusztítást viszon offline végez, hiszen dark winter és egyéb warez edisün windows XP telepítésben és terjesztésében éli ki magát, hw-vásárlási tanácsaitól (amiket User 1.0 megfogad) pedig pusztulnak a becsületes számtek vas kereskedők, akikkel infarktus (acut myocardialis infarctus) végez.My god has a hammer, your god was nailed to a cross. Any questions?
-
Dzsokszer
csendes tag
válasz - = Zk = - #30 üzenetére
Vettem én már 150 ért Heinekent és Pilsnert is. Hamar el is fogyott a garnitúra sörike
-
szab.tam
nagyúr
ezeknek az a bajuk, hogy nagyon felforrósodnak. túl pici a borda teljesen passzív módhoz. a htpc-mben az igp mellett van egy gt210 passzívam. vagy fél kiló alubordát hozzádolgoztam, hogy ne 90 fokos legyen dxva filmlejátszás közben...
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
- = Zk = -
félisten
akciós sör? lehet sz.r itókaboltba járok, de Heinekent még nem láttam leakciózva!
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
őstag
már látom a tesco katalógust: akciós számítógép vga.... 2 GB, akciós sőr mellé jó lesz
-
őstag
már látom a tesco katalógust: akciós számítógép vga.... 2 GB, akciós sőr mellé jó lesz
-
M107
addikt
Amennyiben film nézést divx-xvid-mkv és erősebb multiformátumok lejátszását tökéletesen viszi a következő gépem videokártyája lesz.
Hardveresen legyen erős támogassa a hardveres video code-olást 2-3 media file egyidejű nyitvatartását (Videomédiára gondoltam) filter szűrök rendben legyenk UDP Nyagyfelbontású video média szaggatás mentesen működjön
No game[ Szerkesztve ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
banhammer
veterán
Kiváncsi vagyok mikor jelenek meg az első low-end kártyák 3 giga rammal.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
moha21
veterán
Hozzám anno jártak az emberek, hogy "nekem milyen jól megy a game stb..", és kérdezték mit vegyenek. Tök mindegy volt mit mondtam azt vették amin nagyobb mennyiségű RAM volt..
Jó példa Max Payne 2 vagy MotoGP2, nekem a Gef3 Ti200-on gyönyörű volt és hasított, Neki a Gef4-en meg hasított, de ocsmány volt
Neki volt 128 MB V-ram, nekem 64..
6600GT-men ment 1Ghz-en alapon a GDDR3 128bit-en, pedig az nem ma volt már..
Láttam már 8600Gt-t is 1 Gb és 64 bites...hát izé, a 6600-os lenyomja.
(#23) Jhonny06: Persze zsír, hogy low profile, meg stb.., de ott van a másik 1 Gb-os feleannyiért.
[ Szerkesztve ]
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
nednez
tag
Reszkess GTA V
-
Jhonny06
veterán
A 2 giga tényleg parasztvakítás, de ettől függetlenül HTPC-be jó kis kártya ez. Engem különösebben az se zavarna, ha 4 gigát pakoltak volna rá, a feladatát mindenképp ellátja.
-
Srodney
senior tag
nah ez az,ezt nemértem én is,illetve értem de rohadt nagy lehúzás hogy csak azok a kártyák kapnak 245bitet,amik 20ezer felett vannak és vmire valók egyáltalán.
ez a kártya meg viszi a prímet mert nemelég hogy 2gb,64bit de ráadásul alacsony felépítés paszivan,miajofrancez?öcsém ott a mérnök vagy mivan? -
zoltanz
nagyúr
Remélem hamar jön a 32 bit-es 4 GB -os szörmy ezt leváltani.
-
Televan74
nagyúr
Nekem 4GB -os kell. 2GB nem elég!!!
[ Szerkesztve ]
Mindenbe beleugatok!!!
-
D.Orion
veterán
válasz dangerzone #14 üzenetére
Anno régen ez így volt ha még emlékszel a kezdetekre. Aztán az egyre növekvő hűtők és gondolom még a többrétegű nyákok miatt is átfordították. Most viszont, hogy az alaplapokról konkrétan el fog tűnni az északi híd és ezzel együtt az ott lévő hűtés is... Nyugodtan visszafordíthatnák. Bár a cpu hűtők meg csak nőnek és nőnek. Igaz a gyári és a sima négyzet alakkal rendelkező tornyoktól még simán elférnének. Ezek úgy nem nagyon nyúlnak túl magán a CPU lefogató kereten.
KisTopi95: És mellé egy 32bit-es oprendszer? Van olyan program amivel kihasználható az 1GHz-es 4GB DDR3? Egyébként az milyen DDR3 chip ami "felszámolva" is csak 1GHz-en megy?
[ Szerkesztve ]
-
KisTopi95
aktív tag
Ebből egy cfet kiépíteni, és máris lehet villogni, hogy neked 4gb vga ramod van
Mit is kéne ide írni?
-
- = Zk = -
félisten
háhh, 64 bit-en a 2GB
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
dangerzone
addikt
-
D.Orion
veterán
Bocsánat, de annak örülök, hogy ti is ilyen véleménnyel vagytok eme termékekről. Persze hírezni ezt csak kulturált formában lehet. Remélem alul van tervezve a passzív hűtő és egy olyan HTPC házban, ahol összesen 2 venti van 2 éve alatt meg is fő a chip.
MZperX75: Mond ki itt a célközönség? Pont az aki nem ért hozzá. Persze nem lehet mindenki olyan okos mind én, de józan paraszti ésszel is fel lehet azt fogni, hogy a (hasraütés) 8ezer Ft-os 2GB VGA nem lehet jobb, mint a 28ezer Ft-os 1GB-os... Ergo ezt tényleg cska a gyökerek veszik meg a 2GB miatt, aki azért veszi, mert passzív és low-profile, azt meg pont zavarni is fogja a 2GB ram, pláne, hogy lassú.
[ Szerkesztve ]
-
zoltanz
nagyúr
Én mosolygok csak ezen a RAM mennyiségen, végűlis "enni nem kér" és nem hinném, hogy drágítja a kártyát. Aztán még egyszer jól is jöhet akár.
-
Márton
nagyúr
Asszem megvan mire váltok 5450-ről!
1 slotos, passzív hűtés, nyamiEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
moha21
veterán
Hmm a 9700-as ATI-m is már 256 bit-en kommunikált.. M64 RuleZ, lehúzás rendesen.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
vanhalen
senior tag
válasz Silentfrog #3 üzenetére
Ménincs rajta 8 centis, BF3 logós ventiii? Fiziksz vané he?
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz Silentfrog #3 üzenetére
Szerintem ha van még valahol gddr2 abból kéne 4 giga rá vagy 8. Biztos ami biztos alapon. Akkor már csak azt kellene megoldani, hogy a rendszer valahogy hozzá férjen. Úgy nem kéne külön ramot venni a gépbe.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Yutani
nagyúr
Korábban poénkodtak emberek itt ilyesmivel. Aztán tessék. OMFG!
#tarcsad
-
Silentfrog
veterán
Akkor most jöhetnek a "minek 2 gb memoria rá" vagy az" inkább raktak volna rá ddr 5 ből 512 megányit." hozzászolások
/ami mindkettő igaz végülis / -
D.Orion
veterán
Gyökértermékek újabb példánya...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Milyen monitort vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mikrotik routerek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- További aktív témák...
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest