Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabir
aktív tag
Most kerítettem egy i-ramot,de már ez is brutál...
Már csak pénz kell a feltöltésére... -
Gabir
aktív tag
Mert egyébként az átlagjúzernek nincs ideje azt a pár másodperccel többet kivárni, amig töltődés van.
Anno a 286os korszakban sietett valaki valahová?
Vagy épp a C64nél?
Szalagos háttértár esetén? Ha floppyd volt, már félisten voltál -
Crytek
nagyúr
Ez az ez kell végre.Nap mint nap SSd bejelentések hírek.
Lassan a sarki sütöde meg a hírlapárus is SSD-vel jelentkezik.Csak még mindig nincs jó árasítvaNext PC Upgrade: 2022
-
LGLuke
őstag
Azt a büdös meredt egeret!
"És csak néz a nép!" -
rootkiller
őstag
Ezkell nekünk.
Artengo TR 990 Pro
-
Killing
addikt
Nem semmi de hogy melegedhetnek majd...
Az SLI jutott eszembe erről a RAID megoldásról[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
Ijk
nagyúr
Ezeket nem az otthoni konfigokba szánják. Teljesen felesleges is egy asztali pc-be. Szerintem 200-300MB/sec felett már nincs érdemi különbség, annyi hogy el lehet vele dicsekedni mennyit ír ki benchmarkban. Szvsz sokkal értelmesebb egy superfetch megoldás. 8-16 giga ramot bepakolsz a gépbe, és szépen előtölti az alkalmazásokat a memóriába. Úgysem szoktunk annyi alkalmazást használni egyszerre, hogy PH fórumozás közben ne tudjon mindent előre betölteni.
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
Raymond
félisten
válasz NagyVillany #46 üzenetére
"Vagy tervezhetnének mostis olyan kártyát ami ehhez hasonlit, csak van rajta pl 16db DDR2 foglalat, és azokat lehetne telepakolni 2-4 GB ddr2 modulokkal,..."
Igaz csak 8 darab foglalat van rajta. A masik problema hogy ez a SATA interface-re csatlakozik, de ezen gondolom lehet valtoztatni.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
NagyVillany
tag
"Gondold el.. pillanatok alatt betöltődő Windows"
hát sajna ez nem ezen mulik... ugy hasraütésre a win bootolás 30% betöltés a meghajtorol, és 70% tökölés kivárás szarakodás az adott hardverek és driverektöl függően, hálozatra van a e dugva, vannak e IDE eszközök ilyesmin 5-10 mp is mulik, igazán változtathatnának ezen. Hálisten kb havonta 1x bootolok
Elég bitang eza cucc, de hát otthoni hétköznapi vagy gamer használatnál soha nem kellenek ilyen paraméterek
200-300 MB/s el is ugy repül minden, hogy nemis tudom elképzelni hogy ennél lényegesen gyorsabb az hogy nézne ki, nem hasznalok semmi olyan programot, játékot ahol most 2-3 secnél nagyobb töltési idők lennének.
Amúgy eltudok képzelni a jövőben egy olyan cuccot, ami a 1.44 es floppimeghajtóra hasonlit, csak éppen egy PCI-e 16X foglalatba kéne dugni a szalagkábelét, és a emberkék pedig xxxxxxxGB méretü SSD kártyákkal rohangásznak amit eza kütyü xxxGB/s-al ir-olvas (de a jövöben hol lesz már a PCI-E )
Vagy tervezhetnének mostis olyan kártyát ami ehhez hasonlit, csak van rajta pl 16db DDR2 foglalat, és azokat lehetne telepakolni 2-4 GB ddr2 modulokkal, egy jóféle DDR2 ugye több mint 10GB/s el müködik, meg ugye vmi akksis megoldás hozzá hogy áramtalanitás esetén pár napig kibirja. Akinek ekkora tempo kell, de mégse olyan soksok giga, azért igy összelehetne hozni nem csillagászati áron valamit.
namostalán nemirtamolyansokat -
enamessias
aktív tag
Egy kis plusz info:
"Az ioDrive Duo kártyák teljesítménye több egység használatakor lineárisan növekszik, így elérhető az akár 6 GB/s-os olvasási sebesség és az 500 000 IOPS (Másodpercenkénti I/O művelet) teljesítmény, amelyhez összesen négy darab ioDrive Duo kártya alkalmazására van szükség."A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
-
kariad
senior tag
No ez már valami!
Bár így elég furán néz ki! -
shabbarulez
őstag
válasz TESCO-Zsömle #41 üzenetére
Az $1000-os ár alá pozícionált termék az ioExtreme amit tavaly októberben jelentettek be. Az egy másik termék mint az ioDrive, mert a high end desktop piacra pozícionálják nem a vállalati szegmensbe. 80GB-os méretben érkezik majd és gyaníthatóan az olcsóbb ár miatt MLC-s lesz, ellentétben az első generációs ioDrive hasonló méretű SLC-s kivitelével.Az ioExtremet 2009Q1-re jelezték hogy majd megjelenik, de ez még nem történt meg.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
Timeout-Dupla.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Én az első gen 60-asát olvastam már vhol 1000$-ért is. Mondjuk 2 év alatt, meg hogy itt a nyú-gen, akár igaz is lehetne, és azért 80GB-ért 600/400-al nem olyan hűdesok 250k...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
shabbarulez
őstag
-
v.tom
őstag
Ez brutál. Miért van olyan érzésem, hogy milliós, tízmilliós tételre kéne gondolni a potenciális vásárlóknak?
-
Mr Bond 007
őstag
Szervereknél is van pci-e szóval ne beszéljünk csacskaságokat!
Most hírtelen az Apple Xserve-et néztem [link] -
Raymond
félisten
válasz shabbarulez #33 üzenetére
Ez egy tegnap esti info...
-
Raymond
félisten
Csak ideztem az egesz hozzaszolast. Azert volt ott egyebkent a megjegyzes mert ez is felmerult a diskuraban. A mult ev vegen a regebbi verzional azt mondtak par het/honap es bootolhato lesz egy firmware update-el es valaki felhozta hogy ezekkel most mi van. Persze nehezen tudom elkepzelni hogy akinek ez kell az bootolni akar rola
-
Raymond
félisten
Just got a call from Fusion-io in response to their Contact Sales Now! form. Nothing is bootable yet, but they are working on it. Pricing is:
80gb - $3K
160gb - $7.2K
320gb - $14.4KEnnyit az arakrol. Nem olcso
-
-
gabor85
őstag
válasz Depression #27 üzenetére
Gondold el.. pillanatok alatt betöltődő Windows, játékok, másolás, telepítés.... a leglassabb része a gépnek az optikai egység lesz.
-
Depression
veterán
Azt hiszem, hogy most már látható a jövő, az SSD-k megcsillogtatják a fogaikat, hamarosan harapni fognak. A GB/s írással már nem kellesz többet várnunk semmire.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
-
waterman_
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #18 üzenetére
szervereknél másodlagos az ár.
pont a napokban volt egy cikk a hwsw.hu-n, hogy néha nem is a tárkapacitás vagy a sebesség, hanem a másodpercenként elvégezhető IO műveletek száma az igazán szűk keresztmetszet. a cikkben lehet kis túlzással, de szerepel egy olyan ábra, ahol ilyen szempontból 1 ssd felér 100 hagyományos winyóval...egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe..
-
XtNz
tag
a kisebb fusion io-k kerülnek 3000 dolcsiba és innen csak felfelé megy az ár, én ezt 15-20K körülre saccolnám
+set fs_game defrag
-
Túllépték az SDR SDRAM sebességét, nem is kevéssel!
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
adm
őstag
válasz Mr.Csizmás #18 üzenetére
az csak egy raid vezerlő. ez az ssd 3-4x annyi is lehet.
16core - 32thread - 64gb
-
mephi666
nagyúr
de ha ez a "leggyorsabb ssd" ilyen presztízs dolog, akkor szerintem el fog jönni az is, hogy 16x-os sávszélességgel összehozzák...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Devid_81
félisten
Húúúha, meddig lesz ez világelső?
...
-
orbano
félisten
gondolom szerver fronton annyira nem elterjedt a 16x pcie. más tippem nincs. de gondolom elég nekik ez az sávszél is, tehát pazarlás lenne a 16x-os vezérlő, ami több drót, szélesebb adatbusz, több elektronika, magasabb költség. mindez fölöslegesen.
A vér nem válik VAZZE!™
-
P00By
nagyúr
Egyenlőre ez nem érint minket
-
vizibal
tag
Még néhány év(tized?) és végre nem lesz a háttértár a legszűkebb keresztmetszet .
Miközben a procik, memóriák, grafikus számolóegységek sebessége a többszörösére nőtt, a vinyók gyorsulása alig észrevehető (a WD Raptor-szériái és a raid sem hoz az előzőek tükrében "elvárható" teljesítménytöbbletet). Szerintem.Szerk.: Az előző hsz-ben vázolt raid-rendszer gyors ugyan, de mégsem ez a megoldás ... Le kellene már váltani a jó öreg vinyókat, ha már nem lehet többet kihozni belőlük.
[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
Pont erről beszéltünk tegnap haverral. Ha fognánk Asus új deszkáját, amin 7db PCIe van és egy kivételével (VGA) mindbe kerülne egy 320-as R0-ába, akkor a kapott majd 2TB-os tároló 9000/8400 MB/s-os sebességgel dolgozna.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
twollah
nagyúr
Gondolom arany arban lesz kaphato.
-
sz0k3e_
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #1 üzenetére
Hát egyszer járt nálam egy PCI-E foglalatba illeszkedő SATA RAID vezérlő, amikor ránéztem, én is azon gondolkoztam, hogy mi a csudának erre hűtőborda, főleg ekkora. Aztán mikor kikapcsolás után ki akartam venni a gépből és sz*rrá égette a kezem, a feltett kérdés így módosult: miért CSAK ekkora hűtőborda van rajta?
Szóval a lényeg, hogy ezek a vezérlőprocesszorok tudnak ám zabálni, melegedni bővenvalami ilyesmi volt: [link]
"What next in the parade of constant obstacles?"
-
X Factor
addikt
160 gigás rendszernek, a 640es meg tárolónak, és imádnám, csak valszeg többe kerül mint a komplett konfig
Make things work
-
mephi666
nagyúr
ejha... ez raidbe bika lehet... habár anélkül is nem annyira értek hozzá, de akkor nem lehetne már mondjuk 1 nyákra tenni az egészet és a pcie-t 16x-os szélességben kihasználni? majd ezt raidbe kötni a perverzebb milliomosoknak? (vállalatoknak) mert ez így már elég kegyetlen sávszélesség lenne... árnál én minimum4, de inkább 5 számjegyre tippelnék... (dollárban/ojróban)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Mr.Csizmás
titán
Hűtőborda?!
1-2 év és itt lesznek a vízhűtéses SSD-k...
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Yettel topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xbox tulajok OFF topicja
- Filmvilág
- Path of Exile 2
- War Thunder - MMO Combat Game
- TCL LCD és LED TV-k
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest