- Gaming notebook topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black Dragon
addikt
hát hogy az őszintét megvalljam én ezt hülyeségnek tartom.
Ha a gyerek nem 8 éves akkor tudja hogyan kell felrakni játékokat és suttyomba tud játszani, ha saját gépe van és anyu nemáll fölötte minden percben.
-
Jander
senior tag
Szerintem nem ez a 40% a meglepő, hanem, hogy a többi 60% (a felmérés szerint) igenis foglalkozik a besorolással. Meglepődnék ha így lenne...
-
hejesírásó
senior tag
válasz
kételkedem #11 üzenetére
mondom...index->britt tudósok
-
kételkedem
addikt
Szerintem lótúrót sem érnek a sem a közvélemény kutatások, sem a korhatár besorolás.
Egy ilyen felmérést egy hat éves gyerek is tud készíteni. Ki ellenőrzi, hogy kit kérdeznek meg, és a megkérdezettek a valóságot válaszolják-e a feltett kérdésre? -
sz.mich
tag
válasz
hejesírásó #8 üzenetére
Így van. Egyértelmű dolgokból csinálnak felfedezést. A szülők, vagyis a mai korosztályt tekintve aligha ért valamelyik is egy egyszerű munkakörrel a vállán a számítógépekhez. A fiatalabbak fogékonyabbak erre, meg persze azok akik nem zárkóznak el előle, de igazából amit a kutatás is kimond, valóban azt se tudja a többség mivel tölti szabadidejét a gyerek.
Majd ez a generáció majd talán oda fog figyelni a besorolásokra mert tudja mire számítson vele kapcsolatban, vagy nevelésből kifolyólag leszarja mert a fia meg tudja majd különbözteti a valóságot meg a virtuális világot. Akkor pedig teljesen más kutatási eredmények lesznek, mondanom sem kell, egyértelműen...
-
dudika10
veterán
Már 4 évesen tankokkal lövöldöztem még DOS alatt. Játszottam mindenféle baromsággal. Az volt egy ideig a kikötés, hogy ne emberekre lövöldözzek. Aztán már az sem...
Szüleim látták mikkel játszom, de nem tiltották.
De nem érzem úgy, hogy akármi bajom lenne. Nem hiszem, hogy jobb lett volna ha tiltják.Van egy-két eset, amikor egy-egy gyerek nem tudja megkülönböztetni a virtuális világot a valóságtól és 6 évesen elviszi anyuci autóját vagy hasonló, aztán ezeket felfújják, és túlreagálják.
-
hejesírásó
senior tag
válasz
Fortissimus #3 üzenetére
ez kb olyan kutatás volt mint az indexes brit tudósok kutatások.
pl megállapjtották ha nők jobban vonzódnak az ápoltférfiakhoz
vagy megállapjtották h a gyakrabban sexelő nők egészségesebbek és nyugodtabbak
vagy hogy többet buliznak azokban a kolikban ahol a nemeket keverik
vagy hogy a méhek vonzódnak a virágokhoz
vagy stbstb -
LucifeI2
őstag
Még amikor 15 éves voltam, anyukám egyszer bejött a szobámba és mivel az az egy feltűnt neki, hogy mindig hasonló játékkal játszom (ez a játék a CS volt). Ezért feltette nekem azt a kérdést amin annyira jót röhögtem, hogy szerintem sosem fogom elfelejteni. A kérdés így hangzott: "Miért jó az, hogy katonák rohangálnak késsel várromokon?". Kb. ennyit értettek a szüleim a játékokból amivel játszottam, pedig nem keveset játszottam. Majdnem 6 év telt el azóta, de még mindig nem tudják, hogy mivel játszok.
1 éve jöttek rá arra, hogy nem is egyedül játszok, hanem másokkal. 1.5 éve pedig történt egy hasonló eset, WoW-ozás közben apukám megkérdezte, hogy azt a csótányt én irányítom-e aminek egy fogpiszkáló van a hátán? A csotány egy warrior volt, a fogpiszkáló pedig egy kétkezes fegyver.
(Ez volt a karakterem fején, ezért hitte azt, hogy csótány.)
Szóval szerintem is inkább:
Halovány lila gőzöm sincs mivel játszik a gyerek :97%
-
törölt tag
Ha akar úgyis megtalálja a módját, hogy játszon az adott programmal, nem sok értelme van tiltani...
-
mephi666
nagyúr
jah, de mire jó ez az egész? amikor alig fele annyi se voltam, mint most, anyukámmal együtt néztük a psycho-t, alient meg csomó klasszikus horrort, mégsem lettem egy elb@szott, elvetemült, állat (...annyira)
tudni kell az embernek szétválasztania a virtuális világot (filmek, könyvek, játékok) a valóságtól és ennyi...
az előttem szólókkal pedig egyetértek... valószínűleg a szülőknek fingjuk sincs mivel játszik a gyerek... "elvan, addig sem rendetlenkedik... aztán kit érdekel, mivel játszik?"
-
Fortissimus
őstag
birom en is az ilyen "kozvelemeny kutatasokat"...
vszinu megkerdeztek max 200 embert, aztan ravetitik egy teljes orszagra. Es vki ebbol meg jol meg is el -
Érdekelne, hogy készült ez a felmérés.
Ha a szülőket megkérdezik, el tudom képzelni, hány %-uk mond igazat.Szerintem így néz ki a valódi:
Engedi-e, hogy gyermeket 18+-os játékkal játszon:
Nem: 1%
A játékoknak van korhatáros besorolásuk?: 2%
Halovány lila gőzöm sincs mivel játszik a gyerek :97%
Új hozzászólás Aktív témák
ph Egy felmérés szerint a britek közel 40%-a nem foglalkozik a korhatár besorolással.
- iPhone 14 128gb, független, vadonatúj,aktiválatlan.
- iPhone 13 128gb független
- Lenovo Ideapad 3 14ADA05 20GB RAM 256GB M.2 SSD
- Komplett számítógép // i9-10900K // 64GB RAM // GTX1650 // 240GB SSD // 1TB SSD // WiFi // BT
- 2K Szép és csendes Gamer PC - Ryzen 5/16GB DDR4/1TB NVMe/RTX 2070 Super/BeQuiet Gold/RGB/Garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest