Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatararpad
őstag
válasz
Zitronensaft #23 üzenetére
Engem ez kísértetiesen emlékeztet az online pénztárgépek bevezetésére, hirtelen megugrottak a befizetések a közösbe. Ha a megérezné a gazdaság alatt azt érted, hogy visszább szorulna a feketegazdaság és a korrupció, ahol egyedül probléma a számlapénz nyomon követhetősége, hát én ezt nem hívnám problémának a rendes gazdaság számára.
-
bobsys
veterán
válasz
BlackPriest #22 üzenetére
Van 3 kulonbozo AMEX meg 2 MasterCard chipes hitelkartyam. Egyiknel sem kell pin csak alairas ($50 alatt sokszor meg az sem, de ez elado valogatja)
-
Zitronensaft
aktív tag
-
Picco
addikt
válasz
BlackPriest #17 üzenetére
Ahogy mondod, durva ezeket a kepeket elnezegetve h mennyire kreativ bunozokrol is beszelunk.
-
bob011
aktív tag
válasz
Zitronensaft #18 üzenetére
Szerintem nem.
-
BlackPriest
őstag
ez itthon is létezik, mondjuk nem a legkényelmesebb módja a pénzhez jutásnak.
témában: atm-ekre is szereltek már komplett adatlopó előlapot, ez ehhez képest laza. amúgy, ha egy olyan terminált használnának, ami nincs kirakva az ügyfélnek, mint bizonyos szolgáltató legtöbbje, akkor kint csak a pinpad lenne (vagy az sem) és az ilyen gond megoldva
-
Ez alapból is egy akkor baromság volt, aki kitalálta... Szerintem ez vmi beépített buktató a bankkártyákban...
Mint amikor a gyógyszercég kifejleszti a vírust, hogy azután eladhassa rá a gyógyszerét... Sarkítva persze...
De kb egy darab kártyámmal bárki azt vesz amit akar, mindenféle azonosítás nélkül... Ez a hiba a rendszer, nagyon nagy!
-
tlac
nagyúr
mutatott egy oldalt ahol 4-16 dolcsiert, barmifele adatot megvehetsz. 10 dolcsiert volt a fekete AMEX....lehet is vagy 5 millio darab belole a vilagon, evileg korlatlan kerettel. poen h ehhez nem is kellett a tor halozatot hasznalni vagy meghivot szerezni, siman regeltel kamu email-el 2 perc alatt.
link?
egyébként meg gyanús, hogy csak a pénzedet húznák le
-
Picco
addikt
varj, gyorsan kimentegetem magam nehogy Viktor kitalaljon egy kulonadot erre is, aztan csak pisloghatok a magyar NAVosokra NagybritanniabaIT szakteruleten dolgozom es rengeteg ember megfordul nalunk alkalmazasban(idoszakosan), egyikuk nagyon kepben volt es szerver hardware-tudasomat probalta fentebb tornaszni amikor ideterelodott a tema...mutatott egy oldalt ahol 4-16 dolcsiert, barmifele adatot megvehetsz. 10 dolcsiert volt a fekete AMEX....lehet is vagy 5 millio darab belole a vilagon, evileg korlatlan kerettel. poen h ehhez nem is kellett a tor halozatot hasznalni vagy meghivot szerezni, siman regeltel kamu email-el 2 perc alatt.
-
Picco
addikt
wireless/telo+sim vagy visszamegy es larantja egy jol iranyzott mozdulattal es ujrafelhasznalhatja.
magyarorszag eleg jol all biztonsag technikai ertelemben, 10 eve rezgeti a kartyat az osszes automata hogy ne lehessen leolvasni a kodot egy skimmerrel.london: 2 eve lattam az elso olyan automatat ami ugyanazt csinalja mint a hazaiak.
USA a Target-lanc hekkelese utan jelentette be h 2 ev es chip+pin only....asszem hivatalosan 18k ugyfelnek kerultek ki az adatai,(asszem) cimmel, tarsadalom biztositasi szammal egyutt etc....
(#6) UnA akkor veszel egy jo VPN-t es kesz.ugyis tudod a tulaj cimet, jobb helyen ip+browser info is jar a kartyaadatok melle.
mod: ezek a legfobb okok h mi nem fogadunk el kartyat telefonon keresztul....IT uzletag amugy is jo celpont, rengeteg elado, marhakonnyen minimalis ertekcsokkenessel tovabbadhato termekek (PC refurbishment/remarketing irany)
-
hemaka
nagyúr
Ez elég kemény
-
Gusztáv
addikt
válasz
Zitronensaft #8 üzenetére
Norvégiában a cégek között már nincs papír alapú számlázás, Dániában mindenkinek van egy állam által kreált fiókja, oda kapják elektronikusan az összes hivatalos papírt, még a közúti birságot is.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Zitronensaft #8 üzenetére
Hozzáállás kérdése...Svájcban ott is tudtam kártyával fizetni, ahol nem volt terminál, internet, áram. "Vasalóval" lehúzta, aláírtam, aztán keziccsókolom.
-
jerry311
nagyúr
Nem meglepő abban az országban, ahol csak tavaly kezdtek nagy tömegben chipes terminálokat telepíteni. Még mindig nem kötelező, de jelentős kedvezményeket kapnak a boltok és a kártyatulajdonosok is, ha chip + pin a fizetési módszer, nem swipe + sign.
-
válasz
tatararpad #5 üzenetére
Ha zavar, akkor elrejtheted valahogy, de az újabb banki megoldások már felismerik, ha egy idegen helyről akarod használni online a kártyát, és akkor extra azonosítást kérnek.
-
-
Tigerclaw
nagyúr
Az USA-ban ebben valamiért le vannak maradva. Ott a "lehúzós módszer" az elterjedtebb...mindkét értelemben. Lassan ideje lenne levenni a mágnescsíkot a kártyákról. Online viszont a chipes kártyák sincsenek védve. A kártyán lévő szabad szemmel olvasható adatok elegendőek, hogy kártya nélkül azt vegyél amit akarsz. Név, kártyaszám, lejárat, biztonsági kód...minden a kártyára van nyomtatva.
-
-=MrLF=-
senior tag
Ilyenkor mindig beugrik a "Hasi tasi nem kér kódot!" szöveg
-
atike
nagyúr
Durva. Nem kicsit.
Az azért érdekelne, hogy amit rápattint az milyen módon tudja leszedni a kódolt adatokat... Elgondolkodtató, hogy hol tartanak már...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Eddig is köztudott volt, hogy léteznek technikák a kártyaadatok ellopására. A rendőrség által közzétett felvétel alapján viszont erre pár másodperc is elég.
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest