Új hozzászólás Aktív témák
-
mihook77
csendes tag
Kíváncsi vagyok, hogy fognak-e tovább menni az okostelefonokban a full HD-nél, mert ott tényleg már nincs pixelesedés. Nem érzékeli a szem a nagyobb felbontást. :-) 640 kb-t hamar kinőttük, már az Amiga500-amba kellett megásbővítő 1MB-ra, hogy fusson a Full Kontakt karate játék, az egyik kedvencem. :-) üdv!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
kleinguru #87 üzenetére
Nézd, androidon én 320*480-ról indultam, 1080*1920-nál tartok.
A felületet tekintve valóban így kellene a felbontás növekedését kezelni, mint ahogy az android, meg ahogy az apple. Viszont kíváncsi lennék, ez a windows visszafelé kompatibilis rendszerébe hogyan illeszkedne.
A melós laptopom 17" 1920*1200, és vissza kellett vennem az objekumok méretét 100%-ra, mert jó pár program, amit használnom kell, nem díjazta a 150%-ot -
Az a baj, hogy a windowshoz szokott user a felbontás növelésben csak azt látja, hogy mindennek kisebb lett a mérete...
...pedig nem kellene feltétlen így lennie.Érdemes megnézni egy iphone3G(S) és egy iphone4(S) készüléket egymás mellett, minden ugyan az, kivéve a minőséget. Az előbb említett esetben lehet igazán látni a nagyobb felbontás előnyét ugyanazon képátló mellett.
A "nekem tökéletesen elég...", "Minek ekkora..." és hasonszőrű mondatok kapcsán mindenkivel megnézetném a fenti példát
-
imibogyo
veterán
válasz
-=RelakS=- #85 üzenetére
Igy van. Nekem is egy ilyen konfiguráció lenne jó. Mármint 40-42" 4k. Az már szerintem simán emészthető. Csak hát kérdés, hogy mikor és mennyiért lesz ez elérhető. Jelenleg az FHD-t nagyon kevésnek érzem 40"-ra, csak hát ugye ez volt 120k, egy 4k-s variánsa meg lesz 500k. Ez azért nem mindegy.
-
mihook77
csendes tag
Nekem 1680x1050-es monitorom van, mindenre elég. Játékra is, munkára is (nem vagyok grafikus). Majd esetleg egy fullHD monitorra cserélem, ha ez kipurcan. De az már tényleg mindenre elég lesz egy erősebb videokarival. :-) A 4k szerintem csak 60-80 colos, vagy annál nagyobb tévéken kell. :-)
-
btchr
csendes tag
-
El Kebir
őstag
inkább vitathatalan...
pl vitathatatlan előnye, hogy el lehet felejteni a "natív felbontás" fogalmát, egy olyan 24-25"-os UHD monitor minden felbontáson gyakorlatilag ugyanolyan szépen néz ki, mint a maximális felbontásán.
24"-on normál nézőtávból a jelenlegi fhd, de még a 1920*1200 is egyértelműen kevés, a 2560*1440 vagy 2560*1600 lehet elég lenne már 20-22"-ra...
-
mzso
veterán
Szerintem 26-28 coll bőven elég lenne monitornak 4k-hoz.
-
bteebi
veterán
Na ez már valami!
Amúgy ez is egy az egyben Dell, de az persze nem baj
.
-
Cyberpunk
félisten
Úgy kéne mint egy falat kenyér.
Ámbár szívesen látnék nagyobb felbontásokat kisebb méretben is, például az általam favorizált 24"-on. Persze a Windowsnak fel kéne nőnie hozzá, de ha van ilyen megjelenítő és terjednek, akkor csak összeszedi magát az MS. Örülnék egy magas ppi-nek desktopon. Azóta fáj a fogam rá, mióta találkoztam az rMBP-vel személyesen is. Jó ez laptop, de értitek a lényeget.
-
dabadab
titán
válasz
M@trixfan #64 üzenetére
"Az Apple-nek lenne ereje nagy tételben lenyomni az árakat, nem először tennék ezt meg. Gyakorlatilag szinte az összes termék ugyanolyan áron van mint a kompetens márkák ugyanolyan high-end megoldása, csak lényegesen jobb anyagminőségben adja a cég."
En mondjuk pont ilyet nem lattam, pl. az egy arban levo i4 vs N4 eseteben nem latok igazan kulonbseget anyagminosegben (cserebe az i4 hardvere eleg szereny az N4 mellett), de amikor a laptopokat neztem, akkor se tunt ugy, hogy a Thinkpadnel az Apple laptopjai jobbak lennenek.
-
M@trixfan
addikt
Amióta HDPI iOS eszközeim vannak legszívesebben rá sem nézniék nem HDPI, vagy ahogy az Apple hívja Retina kijelzőre. Sokkal jobb a szemnek, persze a hozzá társuló panel minősége sem piskóta. Egyik barátom rMBP-n programozik és cikkeket ír, azt mondta kb. megváltás a Retina. Természetesen ennek a felét a normális OS támogatás adja. Win 8.1-ben híre sincs ilyennek, marad a gagyi szétesős méretezés.
Nagyon várom már az ilyen kijelzőket. Munkára, játékra eszméletlen jó lenne. Az a baj, hogy a Sharp saját kijelzője is 5000 dollár. Az Apple-nek lenne ereje nagy tételben lenyomni az árakat, nem először tennék ezt meg. Gyakorlatilag szinte az összes termék ugyanolyan áron van mint a kompetens márkák ugyanolyan high-end megoldása, csak lényegesen jobb anyagminőségben adja a cég. Ott lesz a bibi sajnos, hogy ha le is tudnák felezni az árat akkor is legalább 2000 dollárról beszélnénk alsó hangon. Nem is fejtem tovább mi lesz abból Európában, magyar adóval.
(#25) darky@:
Az aliasing mintavételi probléma. Az ugyanolyan méreten történő felbontásnövelés olyan, mintha mintavételi frekvenciát növelnél. Aliasing hiba mindig lesz kvantált rendszerben, csak az a lényeg, hogy a látható/hallható tartományon kívülre essen. Önmagában az, hogy "a fullhd bejött" még nem mond semmit. Mekkora panelen, milyen messziről nézve? Pont, hogy a HDPI jelent valós megoldást. -
tntmax
aktív tag
Kb 1 órányi tömörített (H264) 4K anyag elfér 32GB-on. Ennek a videónak a 4K H264 verziója 25GB (48 perces a film) , tömörítetlen (bár lehet ez is tömörített valamilyen szinten) Cineform formátumban 330GB. :-)
Bár a kép nem adja vissza az érzetet, még 2560x1440-es felbontáson 30"-os monitoron is ultrabrutál a látványvilága.
-
Ati1979
veterán
Nekem most 30"-osam van. Azt sem volt nehéz megszokni. Sőt már egy ideje minden monitort kicsinek látok mellette.
A 39" változat negyon felkeltette az érdeklődésemet.
Várom a jövő héten kezdődő Computexet.
Remélem válaszul a dell is előrukkol valami hasnló megoldással.
Meg persze az ár is sarkalatos kérdés. Azért ne 10 grand legyen. -
8900-ért vettem cl10-es kingstont, 32gb-osat…
-
imibogyo
veterán
Ahhoz azért 1,5 méternél közelebb kellene ülnöm. Nekem egyáltalán nem zavaró, maximum ha sok szöveget olvasok, akkor érzem, hogy kicsit szálkásabbak a betűk, de akkor meg fel szoktam nagyítani a képet és a kanapéra ülök.
(#37) KAMELOT: nem tudom, engem nem zavar és nem is fáraszt, bár a később említett 10-12 órától azért nagyon messze vagyok. Meló után ha hazaérek maximum 1-2 óra netezés és megint csak maximum 1-2 óra film és játék, de a filmet sem ilyen távolságból nézem már, hanem 3 méterről kanapéból. Ilyen időintervallumban egyáltalán nem zavar és nem fáraszt.
-
tntmax
aktív tag
Elfogadnám a 31.5" verziót. Biztosan 1M forint felett lesz az induló ára a kicsinek, a 39"-esnek meg 2M felett.
-
TaS1kaaa
tag
Ezeken már lehetne kódolni
-
lenox
veterán
Szerintem nem, rendes 1080p anyagot neznel 2.5 es 3.0 szoros pixelszamu monitoron megfelelo scalinggel, akkor leginkabb eszre sem venned. Amugy valoban nem 1.1-rol volt szo (tuloztam), hanem 1.333-rol pl. (2560/1920). Mondjuk en filmre gondolok, nem jatekra. De jatekot is gondolnam, hogy lehet a nativ felbontason vagy a felen hasznalni, nem kell pont 1920-on.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
ViiiiktorOC #30 üzenetére
Oké... Nem lesz 4k-s monitorom.
Paksot kölcsön kéne kérni hozzá.
A gép hozzá kb 800k maga a monitor 1,2-1,4 milla. 2 milkó hogy élvezni is lehessen kb.
-
LBandi
aktív tag
Véleményem szerint ha betartjuk az ajánlott távolságokat, persze ez attól is függ hogy mit csinálunk a kijelző előtt ,mert nem mindegy hogy olvasunk vagy filmet nézünk, akkor semmivel sem rontja jobban a látást mint bármilyen más elektronikus, szemet igénybevevő készülék.
-
keIdor
titán
A 31"-es instant get lenne 150k-ért, de még 200-ért is. A 39"-est nem tudnám hova tenni már, meg akkora nem is kell, az jöhetne TV-nek.
Viszont ez esetben bele kéne kalkulálnom egy GTX-780 SLi-t, ami 370k lenne igy hirtelen, bár a két 680 elmenne 240k-ért, meg az U2711 is 120k-ért, de igy se lenne olcsó az átállás.dulifulli: Mi ár... 800€ sokára lesz még.
-
dulifulli
csendes tag
válasz
dulifulli #41 üzenetére
Csak hogy mindenkit elkeserítsek
:
Sharp PNK321 32IN IGZO LCD HD 3840X2160
Márpedig, ha a szokásos magyar árakat vesszük figyelembe ( $ = €+áfa ) akkor az közel 2 milla. -
sirály12
őstag
Kicsipénzért ide nekem a nagyobbat!
Egy ilyen moncsira várok már jó ideje. -
LBandi
aktív tag
Ha 32" full HD Tv-t 3 méterről nézed akkor a full HD élményét elveszted, ennyi erővel akár egy sima katódsugaras TV előtt is ülhetnél, nem látnád a különbséget. Lásd az alábbi linken.
ideális távolság -
prolad
addikt
A kisebbiket elfogadnám.A nagyobbik már nem férne el az asztalon
.
-
Segal
veterán
Akkor szerintem én nyertem
Én jelenleg 55 colos tv-t használok monitornak (nincs is más rákötve csak a tv)
Igaz nálam úgy van megoldva hogy a ház a tv mögött van elrejtve és vezeték nélküli egérrel és billel használom kb 3 méter távolságból kanapéból de a lényeg akkor is az 55 col -
El Kebir
őstag
válasz
ViiiiktorOC #30 üzenetére
"30 Hertzes frissités zavar"
akkor ne a vga "tv kimenetéről" add neki a jelet, a monitor "tv bemenetére" (hdmi)
...
...hanem használd a displayport-ot, az tud 4k@60Hz-et.
-
imibogyo
veterán
Pontosan. Ezt írtam én is. Sokan úgy mondanak erről véleményt, hogy nem is próbálták. Nekem nagyon bejön ez a méret és én egyedül csak egy kicsit nagyobb felbontást várok megfizethető áron.
Ami programokat használok és amilyen korú játékokat játszom nem fenyeget az a veszély sem, hogy kifogyok a hardverből.
Előtte egy 27-es 1920x1200-as monitort használtam azt is nagyon szerettem.
Kamelot: miért is?
-
-=RelakS=-
veterán
uhd 31"-on?
Windows esetében marhaságnak tűnik, más oprendszerrel esetleg (17"-on vagyok fullhd-n, és minden nagyon kicsi) -
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
->Raizen<- #13 üzenetére
[link] 4k Titan & barátai teszt!
Oldalt még annyira nem ismerem, remèlem azèrt hiteles méréseket végeztek! Kell ide cf & sli!
Engem inkább a Hdmi 1.4-es 30 Hertzes frissités zavar,hogy az kevéske nagyon. :l -
Csak legyen emberi ára, Dell verzió belőle és már megyek is a boltba érte
-
vond
MODERÁTOR
Nem az 1.1-szeresről volt szó, hanem a pont 2-3-szorosról, ezek pedig sokkal szebbek, mint a 2.5-szörös...
Akkor jön ez nagyon jól, ha játszani is kíván a kedves tulaj, viszont nincs fölös fél millája vasra, hogy natívon is csapassa a krájziszhármat...
Bepöccinti 1080p-re, hátradől, oszt' jó napot...
És emellett megmarad a 4K-s durvulás munkára, desktopra, stb... -
lenox
veterán
-
vond
MODERÁTOR
Azért 1-1,5 méterről nem lenne olyan szörnyű a 31,5" 1920x1080... Mindenesetre annál mindenképpen jobb ez a pont kétszeres-háromszoros méretezés, mint ha nem egész számú többszöröse lenne...
(#21) kovsol: Pontosan... 0.18-as pixelekhez már nem igazán kell AA (szerintem)... Amúgy meg valószínűleg munkára fogják vinni a legtöbben... Milyen brutál lehet ezen a PS, Illu, PR, AE?
Hijjjajjjj...
-
kovsol
titán
válasz
->Raizen<- #13 üzenetére
Ilyen felbontásra minek AA ?
Amúgy meg játékon túl is van élet. Mondjuk munkára egymás mellé rakott 3 monitor is jó szerinte. -
lee56
őstag
válasz
->Raizen<- #13 üzenetére
Korunk VGA-ival inkább a mennyi VGA kell hozzá a jó kérdés, nem pedig a milyen.
-
BiP
nagyúr
"de hosszabb távon megint ez fogja visszafogni a PC-s játékfejlesztést"
Talán pont nem. Ha támogatnák a konzolok a 4K játékot, akkor valószínűleg ezt a minőség, részletesség árán kéne, tehát pont az fogná vissza. Viszont fullHD-ban ugyanannyi erőforrással szebb játékot tud majd meghajtani a konzol, mintha 4K-ban is bírnia kéne.
PC-n meg egyszerűen feljebb rakod a felbontást. (ha az adott játékba beteszik a támogatást, de szerintem ezzel nem lesz gond)(#17) vond: Már állnék is a sorba.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
->Raizen<- #13 üzenetére
Olyan fantasztikusan, csodásan nyomnám ezen a Heroes3-at, hogy ihajjjj...
Már FullHD-ban is brutál durva (az eredeti 800x600 helyett), hát még így...
És úgy futkozik egy több éves integrált cuccon is, mint a mérgezett egér...(#8) BiP:
"Viszont ha "csak" annyi hatása lesz, hogy lejjebb nyomja a 27"-os WQHD monitorok árát (pl. 100 alá), már jó lenne."
Igen, első sorban erre ácsingózok én is... Egy zsír új U2713HM 99.900-ért? -
Segal
veterán
Nehogy azt hidd a 680-assal rengeteg teszt elérhető amit 4K-ba játszottak és rengeteg játéknál tudta a 20-25fps közötti értéket ami ugyan elsőre nagyon kevés de azóta van már ugye 770, 780 és persze Titan is meg akár SLI és építhető. Persze tudom hogy egyik sem olcsó de hát aki ezt a monitort megengedheti magának annak valószínűleg telni fog egy 780-asra is.
Amúgy ez a 4K őrület inkább 2014-be tud majd beindulni és 2015-be jöhet akár mindenki számára mert jövőre jönnek az igazi új videókártyák (amik nem csak áttervezések) meg addigra több gyártó is kínálni fogja a monitorát tv-jét stb. és azzal indul a verseny)
Nem véletlen anyáztam hogy a nextgen konzolok nem tudják a 4K-t játék esetében és hogy ez mekkora vicc lesz a jövőre nézve... (persze én nem vennék konzolt soha de hosszabb távon megint ez fogja visszafogni a PC-s játékfejlesztést) -
válasz
->Raizen<- #13 üzenetére
Hát már WQHD-ra is kell egy izmos. Asszem az enyém nem vinné
-
szilagyiv
senior tag
Hát ez csodás! Videó monitorozásra mekkora jó lenne már! négy teljes értékű FullHD videót meg tud jeleníteni egyszerre. Ide vele!!
...aszt hogyé adják?
-
->Raizen<-
veterán
Na lehet számolgatni/megbecsülni hogy milyen vga kártya lenne az ami ekkora felbontásban meg tudná hajtani korunk játékait maximális részletességgel max 4x aa-val élvezhető sebességgel?
Abu85. Tipp?
-
ROBOTER
addikt
Jelentkezem! 31,5 + UHD jó kombinációnak tűnik. De majd 1..2 év múlva, amikor elkezdődik a verseny.
-
Dany007
veterán
No, hányan is vártatok már erre?
-
tajcsi
őstag
Aha. Oszt emnnyibe fog kerülni?
-
BiP
nagyúr
Végre. Remélem elindul valami.
A 39-es az már tévé méret, de gyanítom bőven drágább lesz annál, hogy érdemes legyen csak annak használni. Viszont a kisebbiket élből elfogadnám.Viszont ha "csak" annyi hatása lesz, hogy lejjebb nyomja a 27"-os WQHD monitorok árát (pl. 100 alá), már jó lenne.
-
imibogyo
veterán
Már alig várom. Jelenleg egy 40"-os FHD TV-t használok és élvezem, de azért nagyon hiányzik az extra felbontás, amikor például szöveg szerkesztek. Közelről látszódik, hogy egy picit "érdesek" a betűk, mondjuk az is igaz, hogy ilyenkor és játék közben úgy 1-1,5 méterről nézem. Nem halok bele, így is nagy élmény, de azért na....
-
ZeGa01
tag
Hát nem tudom... A 39" az már közel egy méteres átlót jelent, ami szerintem már az átláthatóság határát súrolja egy monitor esetében, de ettől függetlenül valószínűleg elfogadnám.
-
QwErTy42
addikt
Must have!
-
vond
MODERÁTOR
Ezazzzzz!
A kisebbik tökéletes lenne számomra minden tekintetben (az árától eltekintve - gondolom
)... Remélem, reagál rá a többi gyártó is, és akkor végre elindul valami...
Azért az a 39"-es asztali környezetben elég rákkendroll lenne...
(#2) madgie: Ez is egy nagyon hasznos dolog, bizony...
-
Csakhogy megéltük ezt is. Ideje volt már. Most viszont felköthetik a gagyát a vga gyártók.
Új hozzászólás Aktív témák
ph 3840x2160 képpontos IGZO panellel érkezik a gyártó két új modellje, ami lavinát indíthat el az asztali kijelzők piacán.
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- SAMSUNG( LS32A600NWUXEN) 32" QUAD HD GAMER MONITOR ! AKCIÓ%
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR95QE-B OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest