Hirdetés

4K felbontásra képes 31,5" és 39" képátlójú monitorokat dob piacra az ASUS

Tegnap adtunk számot az ASUS ProArt szériába tartozó 27"-es, WQHD (2560x1440 pixel) felbontásra képes, AH-IPS paneles, PA279Q jelzésű monitor megjelenéséről, de az ASUS további meglepetéseket is tartogat kijelzők terén. A még csak formálisan bejelentett, valójában a Computex kiállításon érkező PQ231 igazán méretes darab lesz, képátlója ugyanis 31,5 col, de érdekessége nem ez, hanem az UHD, avagy 4K (3840x2160 képpont) felbontású IGZO panel, ami a Sharp műhelyében készül. Ugyanezt a panelt fogja 39"-es méretben kapni a gyártó egy másik készüléke is, ám erről a változatról egyelőre nem szolgáltak bővebb információval.


[+]

A Sharp IGZO elnevezésű fejlesztéséről már korábban is írtunk részletesen, hovatovább, maga a panelgyártó saját márkanév alatt már be is mutatta saját megoldását, amire az ASUS PQ231 külsőre is kísértetiesen hasonlít. Az persze nem meglepő, hogy technikai paraméterek terén ugyanazokkal az értékekkel találkozunk, mint a Sharp esetében: 176 fokos betekintési szögek, legfeljebb 350 cd/m² fényerősség, 8 ezredmásodperces válaszidő (szürkéből szürkébe váltásnál).


[+]

A PQ321 minden irányban állítható állvánnyal, VESA falikonzol kompatibilitással, beépített hangszórókkal, kép a képben funkció támogatással, valamint DisplayPort és dupla HDMI bemenettel érkezik.


[+]

Hogy pontosan mikor és mennyit kell majd érte fizetni, és pontosan mit fog tudni a 39"-es változat, az a jövő héten kezdődő Computexen fog kiderülni. Mindenesetre ezzel a lépéssel a gyártónak remélhetőleg sikerül majd felkavarnia az asztali kijelzők állóvizét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés