- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Márton
nagyúr
kösz, utánanéztem.
lehet benne valami, de mondom én nem érzékelem, vagy már annyira hozzászoktam?
Egyébként van nekem egy műanyag keretes piros-kék szemüvegem is, valóban ott a piroson keresztül mintha más nagyításban látnám a világot. Akkor ez már olyan.
Engem marhára zavar
Sokkal jobbak a képek egy sima, olcsó papírszemüveggel. -
shtml
őstag
Butaság az, hogy a piros-kék verziónál máshova fókuszál az egyik szemed, ezért lesz rossz a látvány.
Pedig erről van szó. Nem vagyunk képesek a két szemünket egymástól függetlenül fókuszálni, ezért az egyik átveszi a másik (a vezérszem, többnyire a jobb szem) fókuszbeállítását. Viszont a szemünknek (és az átlagos optikáknak is) más a törésmutatója piros fényre, és megint más kékre. Ha a jobb szem előtt van a kék üveg, akkor a bal valóban nem tud élesre fókuszálni.
-
-
edipqe
senior tag
anno az asus vidkarikhoz volt vmi hasonlo 3d-s dolgo, és arra sokan azt mondták h rontja a szemet, ennél nincs ilyen?
-
Márton
nagyúr
Szép ez a betekintési szög érték, csak éppen a függőlegest nem írja a cikk, ami gondolom töredéke ennek.
Butaság az, hogy a piros-kék verziónál máshova fókuszál az egyik szemed, ezért lesz rossz a látvány. Eleve ma már nagyon jó anaglif képek készülnek, olyan technikák vannak, hogy szinte már-már színhelyesek.. Itt az én galériám!
Megnéztem én is Pixelnél a Zalmant, sajnos nem győzött meg.
Ott is hagytam egy demó videómat
Zavaró volt az, hogy láttam a páros-páratlan sorokat, a felezett függőleges felbontást. Az tetszett, hogy semmi vibrálás, és színhelyes. De úgy látszik minden technológiának van előnye és hátránya is. Még egyelőre maradok a 100Hz-es shutter megoldásnál, az kafa!
És az 50hz-es 3D HD videóim is mindenféle rángatózás nélkül mennek, mivel pont szinkronban van a frissítéssel.Lenox, talán ITT is kapsz!
-
azbest
félisten
válasz
benedekco #26 üzenetére
egyszer feltettem kipróbálni stereo driver (egy kiegészítés az alap driverhez).
vagy 6-8 féle módot ismert a kétszínűektől kezdve a váltottsoroson át az lcd szemüvegesig*.*: a régi klasszkus lcd szeműveges megoldásnál felváltva takarta ki a szemek elől a képet a szemüveg... azért jutott egy szemre fele akkor a képfrissítés... az nem is működik lcd monitorokkal az utánhúzás miatt (gondolom összemosódik a látvány)
Arra kíváncsi lennék, hogy csinálja meg a polatizálást egy hagyományos monitorral az emlegetett program
szerintem valamit félreérthettetek. Valahol van 2 polárszűrőm egy régi kvartzjáték képernyőjéből
Valamikor a pro7 csatorán voltak 3d-s adások... annál meg olyan szemüveget használtak, aminek az egyik fóliáján lassabban jut át a fény mint a másikon... és az ívesen oldalazó mozgásnál az egyik szem még az előző képkockát látta, mint amit a másik...
-
MBazsee
tag
Hát mit is mondjak erre? 2007-ben voltam egy rendezvényen az egyik beszállítónknál és ott mutogattak (talán Samsungék) egy lcd tv-t ami alapból tudta a 3D-t. Annyi kikötés volt annál, hogy 3 méterről és kb 15 fokos szögben kellett nézni.
-
nyunyu
félisten
válasz
#95904256 #20 üzenetére
Szóval egy hétköznapi videokártya is elég hozzá? Az tudja felváltva renderelni a sorokat úgy hogy azok kétféle nézethez tartozzanak? Vagy ezt valami speciális meghajtóprogram végzi?
nV kartyakkal siman meg lehet oldani, ha felteszed a megfelelo Stereo3D drivert.
Sajnos ugy nez ki, hogy nVidia abbahagyta a WinXP tamogatasat, legfrissebb Stereo3D 174.76 driveruk kizarolag Vista x32 alatt fut
(XP-bol a 162.50-hez volt utoljara Stereo3D, de az ugye nem megy G92 es ujabb kartyakon, illetve par jatek (Pl. Overlord, Crysis) sztereo modban nagyon bugos vele.)
-
Stalker-2572
veterán
Szemüvegben eddig is lehetett 3D-s képet nézni különleges monitor nélkül is.
-
-
tlac
nagyúr
válasz
benedekco #16 üzenetére
vagy az a fajta 3D amire közelről kell rábandzsítani (sajna nemtudom a dolog nevét) és ha szimplán ránézel akkor valami káoszos, homokos képet látsz
szerintem a sztereogram képekre gondolsz
-
ez oké, hogy a progi tudja, de milyen szemüveggel? hova dugod a milyen szemüveget (ami szinkronban váltogatja a képet)?
ez nem uaz a teknolodzsi amit már az asus is +csinált a tnt2-k korában? csak elbukott, mert akkor csak 60Hz-en tudta megjeleníteni a 3d-t és akkoriban szinte csak crt-k voltak így a szemed nemhogy 60Hz-en kapta a sokkot, hanem 30-onami egy pár perc után Nekem fejfájást okozott, cserébe nem láttam Én sem a 3D-t, pont azokbol az okokból kifolyólag amit az egyik elöttem szóló kolega is említett... a szemeim különböző erősségüek (azaz a jobb szememmel nem látok valami jól), szal ez is csak egészségeseknek használható dolog... mint a zöld, vagy az a fajta 3D amire közelről kell rábandzsítani (sajna nemtudom a dolog nevét) és ha szimplán ránézel akkor valami káoszos, homokos képet látsz... na olyan 3D-t és a szemüvegeset már a Magic Carpet 1 is tudta, az volt a király... azt néztem hogy játszik az unokatesóm... ott írtotta a népet Én meg néztem a spenótkását a monitoron
csak a térkép maradt számomra is látható normál formátumban
-
tbs
addikt
Vannak olyan szembetegségek (gyerekkori, nem feltűnő, észre sem szokták venni), amikor az egyik szem "vak", és nem is lehet leszoktatni erről az agyat. Pedig alapvetően lát, de ha a másik szemen is jön infó, akkor teljesen "kikapcsolja". ~5-8% az embereknek ilyen. A kevésbé sérültek tréningezéssel javíthatnak a dolgon.
A térlátáshoz sem kell 2 szem.
-
mm00
aktív tag
A Trackmania alapból tudja ezt
csak szemüveg kell hozzá
-
törölt tag
A 3D üzemmódhoz vajon 2 bemenő jel kell?
Vagy hogyan lehet előállítani a két képet? -
lenox
veterán
De miert, ez nem piros-zold, vagy piros-cian monitor, hanem polarizalt. Szerintem amugy aki terben lat, az tudja annyira hasznalni mind2 szemet, amennyire kell. A piros-zold, piros-cian bohockodassal az a baj, hogy az egyik szemed piros kepet lat, amire a szemed rosszul allitja be a fokuszt, ezert lesz rossz amit latsz. De a polarizalt kepeken mindket szemedhez megy minden szin, tehat ha amugy latsz terben, akkor a monitorral is fogsz tudni.
A Zalman ugyanekkora meretu es felbontasu monitora 130+afa, es mar kaphato Magyarorszagon. Nekem a heten lesz... -
Integra
titán
ez nem egy samsung?
-
szab.tam
nagyúr
már megint a + szemüveg. tudom, már többször kifejtettem, de az emberek nagy része nem képes azonos intenzitással használni mindkét szemét, nálam pl. ez annyira jelentős, hogy vagy-vagy. már többször próbálatm zöld-piros szemüveges bohóckodásokat, de semmi....
még jó, hogy egy magyar csapat kifejleszett egy projectoros eljárást, amivel szemüveg nélküli hatalmas 3d-s kép hozgható létre.
igaz, óriási számtech teljesítmény kell hozzá. készült egy riport az egyik fejlesztővel egy kiállításon, és a hátéérben szép hangjuk volt a ventik hadának....
a kijelzőn egy állóképen egy tigris volt asszem, a kamera jobbra-balra mozgott, és tök jól lehetett otthon a tv-n keresztül is érzékelni az ottani kép térbeliségét.
(m1-en volt a műsor kb. jó fél éve, egy fejlesztéeket bemutató esti sorozatban.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Polarizátoros szemüveggel élvezhető a W220S által kínált harmadik dimenzió.
- G2A
- Yettel topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- FOTÓS beárazás
- Linux kezdőknek
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- További aktív témák...
- LG UltraWide 40WP95XP ívelt 5K2K Nano IPS monitor! 72Hz / 5ms / FreeSync
- SAMSUNG LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER 240HZ MONITOR ! AKCIÓ
- FÓLIÁS! LG UltraWide UltraGear 34GN850P-B Monitor! IPS / 3440x1440 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync
- Eladó Dell G3223Q - 4K, 144hz, 32" gaming monitor!
- Eladó Gigabyst M34WQ - Ultrawide 3440x1440 144hz Gaming monitor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest