Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz #32839680 #52 üzenetére

Máshol is. De limitálva van a Biosban a max szorzó ezért lehet 2400MHz (vagy 2600) a max a csúcs Intel chipes lapokban. És mivel ez is a 100-as alapórajelből van kiszorozva ezért maximum annak a növelésével lehet még utána tolni, de ezt se lehet sokat tornászni, mert megy vele a PCI, PCIe órajel is és azok meghalnak tőle, zárolni meg nem lehet már ezeket. Így lett kiölve a tuning a Sandy óta mindenhogy.
    Gondolom 24x illetve 26x szorzók vannak maximum így érni el az adott ram órajelet, vagy ezeknek a fele, de amúgy is 2400 meg 2600 MHzként van a biosban ha jól tudom, nem szorzóként. Nekem is s775-öm van még, csak sejtésből mondom hogy ez lehet, mert amúgy nem tudom.

Az alapórajelet meg valahol ha 101-re viszed már meghal a gép, valakinek még sikerült 110-re, de fölé nem nagyon. Gondolom vannak spéci alaplapok meg spéci biosok ahol nincs tiltva és korlátlan a ram szorzó is, így lehet őket tovább hajtani, már ha bírja még a prociban lévő memvezérlő.

Új hozzászólás Aktív témák