Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz dezz #76 üzenetére

Az RGB színek XYZ koordinátái is elcsúsznak, nézd meg a CIE xy háromszögeiket a Lacie screenshootokon, a kék is nagyon el van csúszva, a vörös viszont már az árokból is kimászott.

A fehéregyensúly csak annyira lesz rossz, hogy mikor először bekalibráltam itthon az U2410-et EyeOne-al, akkor visszavittem a monitort Hexaa-nak, hogy szar. :DDD
    Aztán kis olvasgatás után kiderült, hogy a koloriméter nem stimmel. :D
    Mióta teljesen kitapasztaltam, hogy érdemes kalibrálni és profilozni, azóta pedig kifejezetten elégedett vagyok vele. (-> WP a szervízmenüben D65-re, aztán ArgyllCMS/dispcal-al natív WP-re és alaphoz közeli, ~1.74-es gammára, majd "single gamma + matrix" profil, DispcalGUI-val, aztán hadd' szóljon az int16 vagy FP32 precizitású softwareCMS, ditherelt 8 vagy 10 bit kimenettel, és nem lesz baj...)

Bár ahogy öregszik, úgy egyre jobban rezeg a léc, mert ugye lassan, de mászik a háttérvilágítás színhőmérséklete, és ennek a kompenzálása egyrészt egyre több kontrasztba kerül Standard módban is (bár ezzel meglennék még 1-2 évig), de ami még neccesebb, hogy az sRGB preset fehéregyensúlyát babrálva egyre pontatlanabb lesz a gamut emulálás is, és ez már most kezd láthatóvá válni. (Ha legközelebb még 1-2-t pöcögtetnem kell az RGB Gain-eken, akkor szerintem már kezd majd látható lenni a dolog.)

Amúgy ja, sok monitoron egyenesen tilos hozzányúlni az RGB Gain-ekhez...

És ja, a Dell-en és az ASUS-on is el kell felejteni a Custom módot, a Standard kell CMS progikhoz, az sRGB (vagy esetleg Adobe) a többihez (mint pl játék).
    Ehhez az sRGB-t szabványosra érdemes kalibrálni, a Standard-et viszont "natívra", és a software-re bízni a korrekciókat...

(#84) i are robot

Nekem is 2009-es gyártmányú EyeOne-om volt, de én is láttam már 2011 elején old_artis-t frissen svácban újrakalibrált i1d2-jét, az is jól ment (bár szerintem a spektró még mindig jobb, a koliriméter többet "találgat").

Új hozzászólás Aktív témák