Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz
Oliverda
üzenetére
ez finom leerőszakolás... úgy ahogy írtam/írtad... sd-vel is ez lett a ddr megjelenése után... nem gyártották->felment az ára... ddr-é meg lement... ddr1-2 között szintén... és most is ez lesz... 1év múlva ha valaki fejleszt, cserélhet mindent: alaplapot, procit, ramot... mert akkor már nem fogja megérni a ddr2, hiába nem jobb a ddr3 lényegesen... ugyanazt mondjuk mindketten

-
Oliverda
félisten
válasz
üzenetére
"...sikerült olyan memóriát kifejleszteni, ami annyit tud, mint a mostaniak?"
Nem. Majd számold ki hogy mekkora a transfer rate egy ilyen 2400MHz-en üzemelő modulnál.
#102: Azért kérdeztem mert a kolléga leerőszakolást emlegetett, holott hamarosan (~1év) ugyanaz lesz a helyzet mint kb. 1 éve DDR1 vs. DDR2 viszonylatban, mégpedig az hogy a DDR2 ára megáll (mert nem gyártják már tovább) és olcsóbb lesz a DDR3. Tehát aki új gépet/lapot vesz annak már nem fogja megérni DDR2-t venni. Azt sem árt nem elfelejteni hogy mennyivel olcsóbb (lesz) egy DDR3-as memória chip előállítása mint a hasonló kapacitás DDR2-es társáé.
-
törölt tag
Hát de felőlem meg is érkezhettek volna, mert azoknak konkrétan semmi értelmük nincs. 2400 CL8/9-be ott már igen.
Hogy értsd: a "nagy durranás" részét nem értem a dolognak, mért érdekes az, hogy nagy erőlködések közepette sok pénzért sikerült olyan memóriát kifejleszteni, ami annyit tud, mint a mostaniak?
Új hozzászólás Aktív témák
- 2x8GB Kingston Fury HyperX DDR3 ram
- ASUS ROG STRIX X670E-E GAMING WIFI - Garancia 2026.05.15.
- --- KISHIBÁS --- AM4 alaplap Asrock B550m HDV Egyik ram slot nem megy! Ingyen FOX
- Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Beast Black EXPO (garanciális, Alza)
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DX Racer fekete gamer, irodai szék
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
- Samsung Galaxy A17 5G / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen / Akku 100%
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest