- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 3D nyomtatás
- Acer notebook topic
- Fujifilm X
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Canon EOS DSLR topic
- BIOS frissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz
Oliverda #103 üzenetére
ez finom leerőszakolás... úgy ahogy írtam/írtad... sd-vel is ez lett a ddr megjelenése után... nem gyártották->felment az ára... ddr-é meg lement... ddr1-2 között szintén... és most is ez lesz... 1év múlva ha valaki fejleszt, cserélhet mindent: alaplapot, procit, ramot... mert akkor már nem fogja megérni a ddr2, hiába nem jobb a ddr3 lényegesen... ugyanazt mondjuk mindketten
-
mephi666
nagyúr
akkor fog elterjedni a ddr3, amikor leerőszakolják a torkunkon: értem úgy, hogy ddr2es ramok gyártása megszűnik, elterjednek a ddr3as alaplapok, ddr2es ramok ára magasabb lesz és rá leszünk kényszerítve teljes rendszerfelújításra és ezt KELL megvennünk... tipikus trükk
-
mephi666
nagyúr
nem akarok kötekedni, de ha egy komplett rendszert nézel, szerintem nem a memória zabálja legjobban az áramot... nem ez fogja ösztönözni a népet a ramcserére...
meg ha valakinek egy energiazabáló izomgrafkártyája van, magasról tesz rá, mennyit eszik a ram
ez a megközelítés olyan, mintha lecserélnéd a dvd-lejátszód ugyanolyan márkájúra, csak 1típussal újabbra, aminek nincs világító standby ledje, hogy kevesebbet fogyasszon
-
mephi666
nagyúr
válasz
#64791808 #88 üzenetére
mindig is az fsb a szűk keresztmetszet... az fsb-n múlik szinte minden... az van amit írtam, generációk között lehet a legnagyobb ugrást érezni, mert általában az egész architektúrához hozzányúlnak... gondolom emlékszik mindenki a régi 33mhz-es fsb-re, majd 66, 100, 133, stb... jöttek sorban az újabb csatlakozók: isa-vesa-pci-agp 1x 2x 4x 8x, stb... meg párhuzamosan fejlődött a többi csatolófelület is: ata33, udma66, udma100, sata1-2, stb... mellé a memóriacsatlakozók... szerintem ddr3 után lassan valami komplett újítás következhetne, mert nagyon kicsi ütemű a fejlődés most már...
-
mephi666
nagyúr
na, akkor floodolok lassan:
http://hu.wikipedia.org/wiki/DDR_SDRAM
itt egy cikk, amiből lehet látni, hogy a max. átvitel erősen függ a ciklusidőtől is... nem elég a frekit emelni ész nélkül...
-
mephi666
nagyúr
az lenne a legjobb, ha valaki tudna linkelni egy összehasonlító táblázatot a memóriák adatátviteli sebességéről az edo-sd-ddr1-2-3 vonalon végigvezetve... az elárulna mindent... lehetne látni, hogy a ddr1-2-3 között nincs akkora ugrás, mint az előző technológiákkal összehasonlítva...
-
mephi666
nagyúr
a sávszélességről annyit, hogy legyen egy A pont és egy B pont... közöttük legyen első esetben 1000 sáv, amin mehet az adat... mint egy 1000sávos autópálya... itt az adatok párhuzamosan 1másodperc alatt érnek át... (1másodperc a ciklusidő) a második esetben pedig csak 10 sávod van, de az adatoknak 1/100 másodperc elég A-ból B-be jutáshoz... hiába 100szor akkor a sávszélesség az első esetben, ha 100szor akkora a ciklusidő emellé... lényegében ugyanott vagyunk... ahogy látom ezt akarták előttem többen is kifejteni...
-
mephi666
nagyúr
igen, de akkor is az átlagfelhasználó azt várja, hogy dupla órajel=kb dupla teljesítmény... mert nem számolnak az időzítéssel... kicsit becsapós rájuk nézve az egész... csak azt akartam kihozni, hogy közel sem akkora a sebességugrás, mint aminek ránézésre tűnik... ennek a technológiának is meglesz a felső határa, amikor már sima órajelhúzás nem lehetséges... akkor az egész elvet át kell majd dolgozni... nem tudom, hogy ennek a ddr-sorozatnak hol lesz a vége...
-
mephi666
nagyúr
érdemes volt elolvasni, mert jó összefoglalás volt, amit linkeltél és ezt még nem láttam... hasonlóra számítottam, mert ezt kilogikáztam már én is rég, hogy: hiába magas a freki, ha rossz hozzá az időzítés... parasztvakítás ezerrel... igazi nagy sebességugrás az edo-sd és sd-ddr között volt, ddr1-2-3 között nincs olyan oltárinagy különbség, mint ahogy a frekik mutatják, mert az időzítés most pl a ddr3nál elég nevetséges
majd ha ddr3al elérnék a cl2.5-öt, az lenne a durva...
de szerintem előbb jön egy új szabvány... pl sd->ddr->qdr
4 ram párba kötve, 4szeres adatátviteli sebességgel
(na jó, ez csak az én agyomlásom volt perpill...) -
mephi666
nagyúr
jaja... dolgoznak még a japók, aztán jó lesz ez... egyébként nagyon úgy nézett ki, hogy a ddr1hez képest rövid életű lesz a ddr2, de most úgy tűnik, hogy talán mégsem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Elite: Dangerous
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nintendo Switch 2
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OTP Bank topic
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest