- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
- ASUS ROG Ally
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
siriq
őstag
Hmm, engem erdekelne, meg valszeg be is ruhazok egy ilyen cuccba. A problema az, hogy en el alvas elott nezem a filmeket. Az a szemuveg darabokra fog torni alattam. Igaz ez egyeni problema, de en alltalaban agybol nezem a filmeket es fekve. Hat par honap mulva kiderul..
-
.mf
veterán
Motorvizsga előtti utolsó forgalomban vezetés, lekanyarodunk egy lámpás kereszteződésnél, a járdán mellettünk ment egy csaj. Kereszteződés után az oktató szólt, hogy álljunk félre, majd megkérdezte a másik sráctól ("srác", 10-15 évvel lehetett idősebb nálam), aki mögöttem jött:
- Milyen színű volt?
- Vörös
- Igen, a csaj ruhája. Na de a lámpa is!---
Ez a bal-jobb váltogatós technológia nem túl szimpatikus. Még várok a holo-tv-kre
-
Vico87
tag
Végre lehet majd otthon is 3D-ben megnézni azt, amit a moziban is 3D-ben lehet látni. Remélem elterjed a dolog, csak ki kell várni amíg lemennek az árak.
Egyébként azt az ATI-s bekezdést nem értem, az ATI pont hogy nagyon le van maradva ezen a téren az NVIDIÁval szemben, mert nekik nincs ehhez driverük, míg az NV-nek 10+ év tapasztalata van.
-
Dyingsoul
veterán
Lassan már feltalálják a holoszobákat!
-
DopeBob
addikt
Jó a képaláírás
IT café -- informatika komolyan <<-- ezzel a reklámmal együtt meg halálos
-
ShadowX
őstag
Most őszintén vallja be aki először a tv-t nézte meg és nem a csajt.
-
Móci
addikt
Azt elfelejtetted, hogy a Videoton burkolata igazi fából készült (nem ám szar kínai műanyagból!), akármit rá lehet pakolni, akár egy ember súlyát is elbírja székként alkalmazva, s remek betekintési szögei vannak a hordóképernyőnek köszönhetően!
És ha esetleg elmegy a hang, rá lehet b***ni egy nagyot az oldalára, hogy visszajöjjön, s elmenjen utána a szín!
Ezt csinálja utána, kedves Sony! -
Kriza
őstag
Az egésznek a legfőbb lényege, hogy az arra fogékonyaknak ismét új házimozit kelljen venni az új technológiáért.
-
Tidus
addikt
Jövö ilyenkor karácsony előtt, lehet csorgatni a nyálunkat a média üzletekben, az egy millió forint feletti 3D-s tv árcéduláján.
A napokban láttam 200MHz-s ledes Philips TV-t egymillióegyért. -
Surfym@n
senior tag
Tisztelt Sony üf.szolg.! Érdekelne, hogy a régi képcsöves 30éves videoton TV-m vajon támogatja a 3D-t?
Ugyanis a színei még mindig szebbek, mint a mai Bravia TV-ké, s a szememet sem fárasztja, csak az a magas sípoló hang ne jönne onnan hátulról, biztos a BD-lejátszójuk okozza...
Ja, és minek az az 5.1-es hangkimenet, ha monóban is legalább olyan jó a térhatás, igaz olyankor közel kell ülni hozzá... -
wolfman
veterán
válasz
Mr.Csizmás #15 üzenetére
Igen! Többekkel is. Jelenleg Etelkának hívják!
Amúgy nem is rosz ötlet! -
Márton
nagyúr
válasz
Rickenstein #25 üzenetére
-
Rickenstein
senior tag
A 3M már csinált szemüveg nélküli 3D megjelenítőket: Link
-
"Nagyon szép, de a tévé se gyenge"
Valahogy leragadtam ennél a poénnál.
-
Móci
addikt
Kell a túrónak még egy szemüveg....
-
lorenzen
aktív tag
"sokan vagyunk ezzel így, ezért számunkra minden szemüveges 3d megoldás nem ok."
A dioptriás szemüveg viselése nem akadály.
IMAX filmet is tudtam "dupla" szemüveggel nézni. Jól alakították ki a néző szemüveget.
Gondolom a gyorsan megjelennek majd a szemüvegre csíptethető kiegészítők is. -
xT4ken
tag
-
Halvaszületett az egész. A fejfájós megoldások senkinek nem fognak kelleni hosszabb távon.
-
gamerkiller
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #11 üzenetére
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mert még nem nagyon van konkrét, használható, mozgóképpel is működő technológia.
Nem lenne gond a szemüveg használatával, ha lennének 120Hz fölötti lcdTV-k, akkor nem 60Hz esne szemenként. Persze h. cseszi így az ember szemét, pont mint a régi 60Hz-es monitorok...
Belegondolva, egy mélységgel rendelkező képernyő lenne igazán klassz, de hozzáadva még 1 dimenziót a képhez, igen jelentős módon megnövekszik az adatmennyiség, ami különösen mozgóképek megjelenítésekor probléma...
-
wolfman
veterán
Majd feltalálják a 3D Glass Pro-t ami ha fárad a szemed, megnyomsz rajta egy gombot és csepegtet a szemhéjadra szemcseppet. Lesz majd 3D Glass Ultra ami ugyan ezt tudja, csak magától érzékeli a fáradt szemet és majd autómatikusan csepegtet bele!
Na mert ez is ekkora hülyeség!
Moziban megnéztem a Fel!-t 3D-ben és fantasztikus volt. Bár tényleg néha fáradt a szemem, azért kibírtam. Hazajöttem majd itthon leszedtem egy 3D-s film sample-ját, hozzá kaptam kölcsön egy szemüveget. Igaz, hogy nem hozzá való volt, de nem is az volt a lényeg, hanem hogy az én 102cm-es TVmen sem volt élvezhető a 3D! Nagyon közel kellett menjek hogy már elfogadható legyen, messzebbről meg alig látszódik. Szerintem ez csak projektorral lenne élvezhető, de azok még most is marha drágák, nem beszélve a vászonról.
Arra mondjuk kíváncsi leszek hogy hogy oldják meg szoftveresen(vagy TVbe integrálva) ezt a 3D-t. Eddig elég volt a filmet így levetíteni, a TVbe vajon miért kell majd ez a funkció?????
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
gamerkiller #9 üzenetére
nem tévé értés
120 Hz azaz 120 fps-es megjelenítés kell neki, mert a kukker felváltva takar a bal és jobb szemre. így jön ki az, hogy te 60 fps-t látsz a szemeddel (ami valójában 120)
-
gamerkiller
senior tag
Látszik hogy nem értek a tévékhez, de miért kell 120Hz-es képfrissítés ahhoz hogy működjön a 3D efektus?
"Nagyon szép, de a tévé se gyenge" ezen pedig hangosan felröhögtem..
-
Úgy értette, hogy abban az esetben, ha a család fele 3D-ben akarja nézni, a másik meg 2D-ben, mert nem bírja a szeme.
Egyébként sztem nem gáz. Ha együtt akarják nézni, nézik 2D-ben, és aki 3D-ben akarja nézni, megnézi külön.
Nálunk a nyelvvel is ugyanez a szitu.
Én mindent eredeti nyelven szeretek nézni, de a többiek meg csak magyarul hajlandók filmezni. Így én külön nézek filmet. -
HyP3b0y
senior tag
Miért kell a szemüvegesdit erőltetni? Jó pofa a mozi is, de annyira húzza a szemem, hogy le kell vennem és pihentetni+pislogni, mert érzem ahogy görcsölnek a szememet mozgató izmok...
Miért nem lehet a hologrammokat támogatni, ahoz nem kell szemüveg(lehet nem fájna semmink) és a szemüveg nélkül kényelmesebb is.
-
szab.tam
nagyúr
sokan vagyunk ezzel így, ezért számunkra minden szemüveges 3d megoldás nem ok.
kíváncsi leszek, hogy amikor az ilyen típusú 3d elterjed, és sok ember rájön, hogy a szeme alklamatlan erre, mit lépnek a fejlesztők. mert szerintem ezzel nem számolnak...
és sok család nem fog tudni megnézni egy filmet együtt, mert az ok, hogy egy bd-t valszeg lehet 2d és 3d és módban is indítani, de egyszerre nem fog menni a 2....
de hogy is van ez?
-
aram01
nagyúr
meg egy vagyon lesz a cucc...
-
Thom!
veterán
nekem fáj tőle a fejem
sajnos nagyon sok a gond emberi oldalról, így kevésbé életképes a technika -
törölt tag
Nagyon tuti cucc lesz otthonra...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD és az NVIDIA már a CES alkalmával bemutatja a technológiát.
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest