Új hozzászólás Aktív témák
-
Suker10
aktív tag
válasz
Auratech #197 üzenetére
A legtöbb állat - azon felül, hogy tájékozódásra is használja - így kommunikál: pl. delfinek, cetek, denevérek, tengerimalacok, békák, egerek.
Az infrahangokat az ember sem nagyon hallja, inkább csak érzékeli, mert hatással van a szervezetre. Az elefánt viszont képes kiadni 15-20 Hz-es infrahangot (sőt, akár 1 Hz alatti hívóhangot is) és képes érzékeli ezeket 10 km-ről, akárcsak az esőt. Az eső előtti hangokat a szarvasmarha is hallja. Hallás alatt a fül által érzékelhető tartományt értettem. A többi állat szerintem a földmágnesesség alapján érzi a földrengéseket. Az ember ezt sem érzékeli, de ettől még hatással lehet rá, ahogy az állatokra is. A tengerimalacok alsó határát nem tudom, az csak következtetés, a még éppen érzékelhetőt inkább 40-50 Hz-re tenném.
Ha a visszaállíthatóságot és kezelhetőséget nézzük, akkor a digitális hang a jobb választás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos fejegységek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mazda topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Synology NAS
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Jetblack Titán dizájn, 120 Hz AMOLED, AI Pro kamera
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal,2028. 01. 24
- KFA2 RTX 3060 12GB GDDR6 1-CLICK OC Eladó!
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 83% akku
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Plus 256GB,Újszerű,Kábel, 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest