Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
Látom a Kingston X-25-M-em még mindig jól nyomja
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
NKing
tag
A Win még sose rinyált, hogy kevés lenne. Csak a progik írták ki induláskor, hogy nem hajlandóak futni, ha nincs bekapcsolva a virtuális memó. Hát adtam 512-t, de elég kevesebb is, és elvannak. Amúgy nem hiszem, hogy szüksége is van rá, egyszerűen csak védelemből tették bele a game-ekbe ezt a figyelmeztetést.
-
orbano
félisten
nem akkor teszi ki ha elfogyott, hanem ha nincs elég sok tartalék hely, és sokáig nincs valami használva. kb. nekem fut 3 sql szerver, 1-2 visual studio, email, ügyviteli program 1-2, szóval kell a ram. SSDn meg nem igazán feltűnő a swappelés. ha meg néha rinyál a windoz hogy kéne virtuális memória, akkor adj neki. fixen valamennyit. enni nem kér, sok helyet nem foglal, és nagyon nem venni észre. max ha egész éjjel megy a gép, akkor egy-két program nehezen ébred... na und. cserébe nem őszülnek meg az erforrásigényesebb programok induláskor...
A vér nem válik VAZZE!™
-
NKing
tag
Ejha, akkor lehet, hogy Te elhasználod mind a 4 gigát (esetleg nem te, hanem egy-két kártevő ). Nekem is 4 giga van, és csak azért szoktam engedélyezni a lapozót, ha egy progi nagyon könyörög érte (bár nem értem, minek) - pl game-ek (SW: Force Unleashed, Titan Quest már sírtak, többet nem tudok). A virtuális memó arra az esetre kell, ha az oprencer kifogy a RAM-ból... tudtommal. De ha nem így van...
De hogy témába is vágjak, nemsokára szerintem veszek egy OCZ Agility-t, csak rendszervinyónak egy 60-ast. Már nagyon kíváncsi vagyok az SSD mámorra, amiről annyit olvasni
[ Szerkesztve ]
-
wid22
aktív tag
Nem beszélve arrol hogy a RAID ba kötött winyokról minden adat elvesazik ha nem mindjárt még üresen rakja RAID be a 2 winyot . SSD vel ilyen gond nincs berakja a gépbe és mér telepithet is Mégha drágább is /25 eter ft körül van már uj 32 GB s / Pl Sikicon Power vagy PQI/
-
orbano
félisten
nem azzal van a baj, hogy neked drága, nem csak ezt írtad, hanem ezt alátámasztottad azzal, hogy nem gyorsabb, int egy húde raid. az tény hogy drága, ha nem munkaeszköz lenne nekem a gép, én is inkább erkélyről hóbahányásra költeném azt a pénzt.
"Szerintem 2 megbízható HDD RAID MIRROR adatbiztonság szempontjából jobb,mint 1 SSD, és nekem ez a fontosabb."
Ezt alá is tudod valamivel támasztani?
A vér nem válik VAZZE!™
-
user137
őstag
"Én inkább snowboard-ozom külföldön 100e Ft-ból, minthogy pár másodperccel gyorsabban boot-oljon a gép, vagy fél másodperccel hamarabb induljon el egy program, úgyis az emberi tényező a szűk keresztmetszet... De akinek fontosabbak a fenti dolgok, azok vegyék az SSD-t!"
ez hogy jön ide??
-
fgordon
senior tag
Igen, használtam már SSD-s gépet és egyből éreztem a "WOW de gyors" érzést, de számomra nem éri ez meg feltétlen a mostani áron. SSD-k halálozásáról még nincs elég tapasztalat, hogy milyen lépésekben hal meg, ha hibás... Értelemszerűen másképpen, mint a HDD-k, mert itt nincsenek mozgó fejek...
Szerintem 2 megbízható HDD RAID MIRROR adatbiztonság szempontjából jobb,mint 1 SSD, és nekem ez a fontosabb.
Nekem mirror-ban megy a raid, így ha 1 HDD meghal, akkor csere és ennyi, nem kell Kürthöz menni. De még egyik sem halt meg
Nem unalmamban fikázok itt, csak elmondtam a véleményemet, hogy nem mindenkinek éri meg az SSD azt a sebességet, mert nem minden esetben van rá szükség.
Én kérek elnézést, hogy nem esek hasra, hogy hú, de gyors...
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
fgordon
senior tag
Nem a játék miatt van RAID0 a gépben, ez csak "mellékhatás", hogy gyorsan tölt be, a többiekhez képest.
Számomra megfelelő a jelenlegi megoldás, nincs szükségem ennél gyorsabb HDD-re, mert számomra nem éri meg az ár/teljesítményt.
Én inkább snowboard-ozom külföldön 100e Ft-ból, minthogy pár másodperccel gyorsabban boot-oljon a gép, vagy fél másodperccel hamarabb induljon el egy program, úgyis az emberi tényező a szűk keresztmetszet... De akinek fontosabbak a fenti dolgok, azok vegyék az SSD-t!
-
Raymond
félisten
Egy aprosag meg az SSD temahoz azoknak akik meg mindig nem fogjak fel hogy nem a linearis olvasasrol es irasrol van szo amikor a sebessegnovekedest istenitik az SSD-t hasznalok. Itt van ket eredmemy osszehasonlitasnak a HDTune Random Access Write tesztbol:
Az elso a cikkbol van es a meglehetosen olcso Agility eredmenye:
A masodik egy PERC5/i RAID controller 5 darab 300GB 15K RPM Fujitsu HDD RAID5 koteg eredmenye:
Egyebkent a linearis olvasas a RAID5 tombnel kb. az 500MB/s tartomanyban van, az iras pedig 270MB/s korul.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
user137
őstag
te használsz egy önmagában 130 wattot fogyasztó procit és 8G RAM-ot azért, h először töltsön be a COD4 pálya multiban? Főleg amikor a többieket úgyis meg kell várni? gratulálok! :Đ
azt ne felejtsétek, h az SSD szinte nem fogyaszt, nem melegszik, nincs zaja vagy vibrációja, és kikapcsolva is megtartja a tartalmát. Nem erre kell torrentezni a 1080p filmeket, de amire kitalálták, azt nem fogja meg egyetlen forgó adattároló sem.
a bika prociból és ramgigákból visszavéve bőven vehetsz egy 60G-s Kingston V+ SSD-t pl, amire felrakhatod a rendszert. a letöltéseket meg egy terás külső vinyóra. Így nem jössz ki duplájára sem árban a RAID1-nek, gyorsabb is, csendesebb is lesz.
-
orbano
félisten
volt gyors kétmagos procim igazán gyors raid0-val (mit ad Isten pont ritkagyors samsungokkal), és ugyan nekem is elsőként töltött be minden pályát a CS, a zközelébe nem ér egy SSDnek.
egyáltalán próbáltál már (normális) SSD-t? Láttál már közelről SLC-s SSD-t, egyetleg egy X25-M-et? szerintem fogalmad sincs arról a sebességnövekedéről, amit sima desktop használat esetén hoz. csak örülsz, hogy van egy "gyors", szerinted biztonságos (beszélhetnék neked arról, hogy hány milliót hagytunk már ott a kürt-nél elszállt raidek újraélesztéséért) rendszered, és unalmadban fikázol valamit, amiről gőzöd nincs.
persze, azzal nincs baj, hogy neked nem kéne, mert drága pl., de arról ne papolj itt nekünk, hogy nem jó az SSD.
mindenféle személyes támadás nélkül persze[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
user137
őstag
Basszus, egy jelenlegi csúcstechnikát egy NYOLC ÉVES oprendszerre bízunk (az SP2 is 5 éves már!)?? Ezeknek a meghajtóknak a Windows 7-ben már elérhető TRIM szolgáltatás a lelke, anélkül az eredmények semmit sem érnek, de legalábbis megkérdőjelezhetőek.
Gratulálok PH! :Đ
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Sztem alap, hogy pótolhatatlan infot nem bízunk egy hdd-re. Tényleg fontos adat nálam legalább 3 helyen van meg, nem ritkán több helyen is. Az ilyen családi kép szitukat min. dvd-re menteni kell, lehetőleg 2-re is, ha nincs pénz külön vinyóra a tárolásukhoz.
"Nekem és ismerőseimnek még egyetlen WD-m sem ment tönkre" örülj neki, ami késik nem múlik.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
fgordon
senior tag
"Egyébként elég vicces az, ahogy a HDD-k megbízhatóságáról áradozol az után, hogy nem sokkal ezelőtt miket írtál az F1-ekről"
Szerintem az a vicces, ha valaki ... márkájú HDD-t vesz...
Persze, például atomháború ellen az SSD sem sokkal jobban véd, viszont klasszikus meghibásodás ellen tökéletes a Raid-es, Mirror-ozott HDD.
De azt azért elhiszed, hogy valamiért a RAID mirror üzemmódban 2 HDD olvas egyszerre, és míg az egyik keresi a szektort, addig a másik hdd másikat keres, és így a normálishoz képest kb 2x olyan gyors ÉRZÉST kapsz, és mérhető is valamennyire, mint a normál? ( Az írás az nem gyorsabb mirror-ban, értelemszerűen, Intel mb raid-del, komolyabb cuccal még lehet, az is, ha trükkös a vezérlő, de ez csak tipp... )
Mondom, multiplayer-ben az én gépem tölti be legelsőnek pályaváltáskor, például HL2 módokban, ahol jó sok olvasandó file van, meg Quake3Arena-ban, stb... Bár az utóbbi alig tölt valamit... Ha meg szimpla, nem Raid-es HDD-ről futtatom, ahogy előtte volt, akkor meg soha nem az én gépem tölti be elsőnek, és már elindul a játék...
Tehát mérhető, érezhető a Mirror sebessége, de soha nem is mondtam, hogy SSD feeling-et ad!
-
dabadab
titán
"3.5 Ghz fölötti C2D-val 2 jobb HDD alaplapi Intel Raiddel hidd el, igen fürge és gyors géped lesz, gyorsabb boot, program indítás, minden."
Aha. Nem.
Az a baj, hogy hiába minden, ha az egész rendszer malmozik és arra vár, hogy a következő olvasandó szektor végre méltóztasson az olvasófej alá érni. Ezen igazán nem segít se a RAID, se az, ha a fordulatszámot 7200-ról 10k-ra emelik, az egész cucc a nyomába se ér az SSD-nek.
Egyébként az meg csak egy vicces mítosz, hogy a RAID különösebben biztonságos lenne, nem az. Vannak dolgok, ami ellen véd, egy csomó más ellen meg nem. Az SSD-nek is megvannak a maga baja, de az valószínűleg sokkal barátságosabban hal meg, ha mégis, másrészt meg nem is nagyon szokott meghalni. Egyébként elég vicces az, ahogy a HDD-k megbízhatóságáról áradozol az után, hogy nem sokkal ezelőtt miket írtál az F1-ekről
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
fgordon
senior tag
Egy normálisabb alaplappal, 3.5 Ghz fölötti C2D-val 2 jobb HDD alaplapi Intel Raiddel hidd el, igen fürge és gyors géped lesz, gyorsabb boot, program indítás, minden.
Nem SSD, tény, de miért kell SSD sebesség, hova indokolt?
Van 8 GB Ram a gépemben, ha élvezkedni akarok valami játékkal, ramdisk-re telepítem, ráadásul el is tudja menteni a ramdisk-em a tartalmát, és ram > ssd!!!
Komolyan, így raid-es géppel multiplayer játékoknál nekem tölti be szinte mindig elsőnek az összes dolgot, 20-30 játékos közül, külföldi szerveren is. Raid nélkül meg kb 5-10-nek.
Raid = gyors, biztonságos, olcsó, flexibilis,de lassabb mint az SSD, ami drága és nem biztonságosabb, ennyi.
Indokold meg, az extra kényelmen kívül, hogy mi értelme az SSD-nek, a fenti konfiggal szemben? Mi az SSD-n a garancia az adatbiztonságra?
-
fgordon
senior tag
Így van, mivel mindent ember csinál, és mindenben lehetnek rossz szériák... Én csak azt mondom, hogy eddig nagy "szerencse" volt a RE/RE2/RE3-as WD-kkel, semmi többet.Ha leejtik, vagy amit írtál, táp, sajnos biztos nem kegyelmez ezeknek sem értelemszerűen.
Én csak leírtam a tapasztalatomat, de azért írtam márkát, mert márka nélkül a levegőbe beszélés lett volna.
-
pisti
őstag
Ez most ilyen reklám jellegű hozzászólás volt?
A fontos adatokat menteni kell, akármiért is mehet tönkre vinyó, és annak ellenére hogy azt sugallod a WD vinyók sem 0%-os hibaaránnyal üzemelnek, ott is bele lehet nyúlni 1 rossz darabba, vagy egy rossz szériába. De rossz táp vagy elektromos hálózati hiba is kinyírhatja a vinyót. Úgyhogy menteni kell az adatokat pl. optikai lemezre.
-
orbano
félisten
nem kell/lehet semmiben sem megbízni. backupolni kell.
egyébként meg a raidbe kötött hdd is p*c$afüst egy SSDvel szemben. lineáris olvasástól meg nem lesz jobb élmény használni a gépet, max gyorsan tudsz másolni húdejó... ha nekiáll valami tekerni a HDDket, az is behal mint a sz*r.
A vér nem válik VAZZE!™
-
danger
csendes tag
amugy erdemes huteni a vinyokat, szerintem a legtobb embermnek ezer szall el, ventit nekik!
google adatparkok tapasztalatai alapjan 35 es 45 fok kozotti uzemi homersekletu vinyok eltek a legtovabb.
[ Szerkesztve ]
-
fgordon
senior tag
A héten is egy ismerősnek Samsung F1-es HDD-je halt meg, még garis, de adatoknak annyi. Kürt meg drága lenne, magánszemélynek...
Múlt héten egy régebbi Samsung másvalakinek, gari után 2 hónappal, ősszel meg ugyanennek az ismerősnek még pont gari előtt 1 hónappal egy másik Samsung állt meg, és inkább ráfizetett nagyobb és megbízhatóbb WD-re... Az adatait már semmi nem hozza vissza, család fényképek, nagy házi videók kampec...
Hiába gari, ha elvesztek pótolhatatlan infók...
F3-at még senki nem mert venni, mert az halott F1-ek után nem volt bizalom...
Nekem és ismerőseimnek még egyetlen WD-m sem ment tönkre, van ami már 3/5 év gariban is lejárt, mégis megy. A 2005-ös RE2-k is mennek, van ami több, file szerverben van 24/7 megy, most lesz 5 éves.
Mondjuk minden értelmes ismerősöm belátta, hogy megér 1-2e Ft-ot a RE/RE2 változat, mert 5 év gari és megbízhatóság. ( Mindenkinek nem a legolcsóbb WD, hanem a picit drágább RE változatok vannak, mert 1 közös ismerősön keresztül vették, és ő a RE/RE2-ket ajánlotta, és beváltak. Nincs adatvesztés!)
(Nem értem azokat az embereket, akik NEM 5 év garanciával vesznek HDD-t, és pár ezer Ft-ot spórolnak, vagy annyi sem.)
-
fgordon
senior tag
Engem főként az adatbiztonság nem győzött meg. Mi a garancia, hogy x évig jól fog működni az SSD?
A HDD-k már bizonyítottak, főleg RAID MIRROR-ban 2x gyorsabb az olvasás és biztonságos az adattárolás, ráadásul például 2 jobb WD HDD még mindig olcsóbb ( Intel, alaplapi RAID-del), mint egy SSD, és biztonságosabb IMHO.
Majd 2011-12 körül lehet hogy veszek SSD-t, addig próbálja az, aki megbízik teljesen az SSD-ben és van felesleges pénze...
Én addig RAID-be kötött HDD-ket használok ( alaplapi, de inkább 3ware, raid6 )
-
Chaser
legenda
Nem kevered véletlen a 32-es verzióval? Elég szépen esett az SSD ára tavalyhoz képest. Persze ez átlagfizetéshez még mindig drága.
pisti : Nem az SSD teszttel van gondom, csak mellé egy olyan HDD-t illett volna betenni, ami nagy kapacitású, mert 500GB azért nem kicsi, gyors, halk és hűvös, na meg a lényeg, HDD viszonylatban nem drága, jóval olcsóbb még egy 32 gigás kommersz SSD-nél is, erre az F3 pont ideális választás.
szerk: Ha az F3 érdekel, a vinyó topikban biztos vannak vele mérések.
[ Szerkesztve ]
-
pisti
őstag
Azt nem értem hdd-ből mért nem egy samsung 500 gigás F3-as vinyó van a tesztben, az egyik leggyorsabb 3.5-es vinyó, ami átlagembernek elérhető a maga 13-14k-s bolti árával.
No igen, előbb-utóbb mostmár csak lesz valami ezekről is. Bár inkább mostmár utóbb, pedig ez aztán tényleg olyan áru ami a nagy többségnek is elérhető árazású, ergó sokakat érdekelhetne az írás, de legalábbis többeket mint a 100k-s SSD-k tesztje. Amiért persze köszönet, de attól még kicsit értetlenül állok ezen jelenség előtt.
[ Szerkesztve ]
-
Metalfan
senior tag
Asszem 32 gigás lesz, 9000 forinttal drágább csak. Az a blogbejegyzés elég meglepő volt, főleg ez a része:
"Pagefile.sys reads outnumber pagefile.sys writes by about 40 to 1,
Pagefile.sys read sizes are typically quite small, with 67% less than or equal to 4 KB, and 88% less than 16 KB.
Pagefile.sys writes are relatively large, with 62% greater than or equal to 128 KB and 45% being exactly 1 MB in size." -
orbano
félisten
hagyd az SSDn a virtuális memóriát, sokkal jobb lesz! annyira meg nem drága (szerintem) egy 32 gigás verzió, addigra talán pedig még esik is az ára.
az XP valóban szerencsésebb választás, abból még lehet is rendesen fogyasztani nLite-tal, ha nagyon ki akarod optimalizálni. bár nekem most már a win7 a kedvencem. a 32 gigás SSDn kényelmsen el is fértem másodvinyó nélkül, kb 8-13 giga körüli szabad helyeim voltak, és volt fent visual studio, 3 SQL szerver, offisz, óriási céges levelezési állomány, torrentezés, miegymás.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
marhaságot terjeszteni sem jó ötlet: a virtuális memória nagyon keveset van írva (az is lényegében szekvenciális, tömbösített írás) és nagyságrendekkel nagyobb olvasási igénybvételnek van kitéve: tehát ideális arra, hogy az SSDn tároljuk. Ezt a M$ írta, van egy cikkük az SSD-re való optimalizálásról a Win7-tel kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]
A vér nem válik VAZZE!™
-
]Phobos[
senior tag
Jó lenne már, ha emberi árban is kapni lehetne őket.
Semmi sem lehetetlen, csak nem túl valószínű!
-
Metalfan
senior tag
-
Metalfan
senior tag
Win7-hez elég egy 16-os pendrive (csak a rendszer + driverek, esetleg Office és Firefox)? Ha tele van az ssd, akkor belassul olvasás közben (is)?
-
AMD ehog
aktív tag
Lehetnének már ezek egy picit olcsóbbak is....
-
Vasinger!
nagyúr
Én most is azt szajkózom, mint mindig, hogy drága, még ha nem is adattárolásra kéne. :\
-
freeapro
senior tag
Jók ezek az SSD-k csak nem szabad teleírni őket, mert akkor drasztikusan csökken a teljesítményük. A sima 150/90-esek is teljesen jók még, multi gamékban mindíg elsőnek töltöm be a pályát.
Jól látom, hogy az elmúlt 1 évben nem csökkent, hanem nőtt az áruk, egy CSX 64GB tavaly még 3x.000-be került (ipon vagy aqua nem emlékszem) -
Chaser
legenda
Biztos bennem van a hiba, ha én SSD-t vennék, azt szeretném, hogy a kapható hdd-k sebességéhez képest mit kapok, az F3 az egyik leggyorsabb 7200-es sata hdd, ami bárki számára hozzáférhető. Nagyon sokat mutat hogy oda raknak egy sok éve született 160-ast meg egy terás valamit...
-
Ribi
nagyúr
válasz csatahajós #33 üzenetére
Na megvan, [SuperTalent].
Erre 1.2GB/sec-et írnak.
Ilyennel se sokat lehetett találkozni.
Fusion-io lehet hogy elsőként csinálta meg, de bőven nem biztos, hogy a legjobban.
Valamint az hogy ráfirkálják hogy Gémer edisün attól még nem lesz se olcsóbb, se jobb.
Elég sok ilyet látni vga, egér, bill stb. esetén.[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
-
csatahajós
senior tag
Ugyanerre emlékszel és ugyanettől a gyártótól, de az a szerverekbe szánt verzió volt, ez pedig a játékosoknak való lesz.
Minden további nélkül lehet bootra használni és ahogy a cikk is írja RAID-elehtő is lesz.
Az ára nyílván magas lesz, de nem hiszem hogy mondjuk az Intel X25-ösönél annyival drágábban adnák.
Notebookba valóban nem tudod belerakni, de oda szerintem nem is ez a lényeg.
orbano: hát ez igaz, de most hogy 100k vagy 150k szerintem az már majdnem mindegy, a nagy többség úgye ad 20k-nál többet ki vinyóra/SSD-re
-
Badman 4ever
őstag
A hiba az ön készülékében van.
Ebből a tesztből is látszik, hogy a külső nem minden. Amikor a Corsair dobozát, meg a meghajtót megláttam, azt hittem, hogy jó ég ez ám a Tesco-Drive, de tévedtem.Android: elavult, mókolt Linux kernelre rágányolt virtuális gép. Macrohard SpyDOS 11 - Something went wrong. :( Vigyázat, a pingvin harap! Házi szerver Tualatin Pentium III-S 1.4 GHz alapon, Ryzen nagyvas, Bulldozeres AMD laptop és Pine64 PinePhone - Arch Linux mindegyiken. Ender 3 Pro rules!
-
luw2win
őstag
Csak nekem jeleníti meg a táblázat utolsó oszlopának a felét? - mintha nagy lenne a kép szélessége. [link]
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
Findzs
addikt
élettartam gar ?
és ha 2 év mulva megadja magát akkor azt mondják ennyi volt az élettartalma ?
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
lewisfm
aktív tag
Az SSD-kből nincs olyan ami a not PCI Express foglalatába is berakható, s arról boot-olna a rendszer?
Vagy még jobb lenne, ha a noti belsi mini PCI-E foglalatába lehetne rakni. Az én notimnak belül pl. két ilyen foglalata van ,s az egyik szabad. Ha onnan tudna bootolni, s lehetne iylet berakni, milyen jó lenne. De elég lenne 1 64 GB-os is. Ami meg erre nem fér rá, maradthat a gépben bentmaradó HDD-n.
-
BigBear
senior tag
válasz csatahajós #18 üzenetére
Minden bizonnyal rendkívüli mértékben meg fogja ingatni a mostani 80G körüli 60-80e forintos SSD-k piacát a maga ~900 dodós árával.
-
orbano
félisten
és akkor fog nevetségessé válni a havi fizetésünk is...
A vér nem válik VAZZE!™
-
Zenty
őstag
jesszus az áruk atom durva, de mondjuk HDD-vel is ez volt régen
Előbb utóbb csak lemegy az áruk...Guild Wars - Zenty a survivor
-
Ribi
nagyúr
Valami hasonló cuccra emlékszem én is más gyártótól, de kb 1 milla volt.
Szép és jó, de ezt nem rakod bele 1 notebookba. Valamint van 1 olyan érzésem, hogy rendszert sem telepíthetsz rá, csak ha már megy a win akkor indul.Amúgy mindenki tud venni 4 SSD-t raidbe és akkor is lesz ilyen sebesség érték, kb ugyanezét az árért.
[ Szerkesztve ]
-
csatahajós
senior tag
Nemsokára jön a Fusion-IO-nak a kereskedelmi forgalomba szánt Fusion IO drive-ja (garantál 800Mb/s olvasás és 300Mb írás), na akkor fognak nevetségessé válni ezek az SSD-k...
-
Metalfan
senior tag
En is ezen egyesek koze tartozom
Pont rád gondoltam, valahol egy másik topicban írtál a tapasztalataidról.
Nekem nem férne el a PCI-E kártya a videokártya hűtése miatt Vagy alaplap csere lesz, vagy pedig kell keressek egy olyan hátsó eSata kivezetést, amihez egy Sata kábel meg egy molex vagy Sata tápkábel kellSzerk: ...vagy feláldozom az egyik Sata portot, és kicsit átfaragom, hogy belemenjen az eSata csatlakozóba, de az meg nem esztétikus megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Az Intel egész jól tartja magát még mindig.
Igaz az ugyanezen az áron csak 80gigás.
De elég drágák ezek még mindig.[ Szerkesztve ]
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
orbano
félisten
a 2 legfontosabb IPEAK tesztből miért maradt ki az X25m?
A vér nem válik VAZZE!™
-
dabadab
titán
"eSata-s pendrive-hoz kell valami átalakító, ha sima Sata portra akarom dugni?"
Igen, es ez a resz tiszta szopas Komolyan nem ertem, hogy miert van kulon eSata csatlakozo, nalam az lett a megoldas, hogy vettem egy PCI-E eSATA (+belso SATA) kartyat (ami vegul is nem jott rosszul, mert amugy is kezdtem kifogyni a SATA portokbol, de akkor is...
"egyesek szerint egy eSata-s pendrive-ra rakott rendszer is gyorsabb a sima vinyónál"
En is ezen egyesek koze tartozom
DRM is theft
-
Metalfan
senior tag
Nekem kicsit off kérdésem lesz. eSata-s pendrive-hoz kell valami átalakító, ha sima Sata portra akarom dugni? Vagy érdemesebb inkább egy olcsó ssd-t venni? Egyre inkább foglalkoztat ez a téma, egyesek szerint egy eSata-s pendrive-ra rakott rendszer is gyorsabb a sima vinyónál.
-
törölt tag
Ha egy SSD többet tud mint 100Mb/sec a SATA II -nél, akkor
SATA I - nél tudja a 100Mb/sec -et ?van valakinek tapasztalata?
[ notebook - emiatt nem lehet bővíteni ] -
whiz
aktív tag
válasz Napfénysüti #8 üzenetére
Rendszernek fele ekkora is elég (XP esetén akár negyede is).
Egy jó hacker nem kéri le a napot!
-
aram01
nagyúr
ez még nagyon sok nekem
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Oliverda
félisten
1/3 áron talán már meggondolnám de ennyit biztosan nem érnek. Legalábbis nekem.
A HDD-ket nem lehetett volna más színnel (mondjuk pirossal vagy zölddel) jelölni a grafikonokon?
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Chaser
legenda
A nagy gyártók még mindig elég viccesek a 2 év garijukkal, már a kingston is 3-at ad.
Azt nem értem hdd-ből mért nem egy samsung 500 gigás F3-as vinyó van a tesztben, az egyik leggyorsabb 3.5-es vinyó, ami átlagembernek elérhető a maga 13-14k-s bolti árával.
-
GIJoe
addikt
Köszönjük a tesztet! :
-
atike
nagyúr
De jó is lenne egy ilyet beépíteni a 900-asomba... Többe lenne a meghajtó, mint a gép maga. Egészen pontosan megháromszorozná az értékét. Na jó, a tárolóhely meg meghatszorozódna. Ki se tudnám használni....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest