A Super Talent is sebességet vált

Az elsőként a Fusion-io által elkészített, PCI Express 2.0 foglalatba csatlakoztatható Solid State megoldások már több gyártót is megihlettek. A Super Talent Technology elképzelései szerint még bőven akad hely a nemrégiben kialakult piaci szegmensben, ezért úgy döntöttek, hogy elkészítik saját termékeiket is. Az elsősorban vállalati célú felhasználásra szánt adattárolókat RAIDDrive néven vezetik be a piacra, és – a várható igényeknek megfelelően – három csoportba osztották őket.

Super Talent RAIDDrive
Super Talent RAIDDrive

A nyolcszoros PCI Express 2.0 foglalatba illeszthető meghajtóknak SLC és MLC NAND flashchipekre épülő változatai egyaránt lesznek, sőt kiegészítő DRAM memóriával is rendelkeznek, a csúcsmodelleket pedig fedélzeti akkumulátorral is felszerelik az adatvesztések elkerülése végett. Az előzetes tesztek szerint a meghajtók szekvenciális olvasáskor 1,2 GB/s-os adatátviteli sebességre képesek, míg íráskor elérhetik az 1,3 GB/s-os tempót is.

A három termékcsalád közös jellemzője, hogy a fedélzetükön található flashchipeket RAID 5 rendszerbe szervezték, ami a nagy adatátviteli sebesség mellett a maximális kiépítés esetén 2TB-nyi adat biztonságáért is felel. A kategória csúcsát a RAIDDrive ES (Enterprise Servers) család tagjai képviselik majd, amelyeket elsősorban számításigényes vagy virtualizált szerverkörnyezetbe terveztek. Egyedül ezek lesznek felszerelve fedélzeti akkumulátorokkal, amelyek kisebb áramkimaradások áthidalására alkalmasak. A középkategóriás RAIDDrive WS (Workstation) modelleket animátoroknak, videóvágással foglalkozóknak vagy tudományos számításokat végző felhasználók számára készítik, a RAIDDrive GS (Gamers) sorozatból pedig a játékosok csemegézhetnek.

A Super Talent júniusban szolgál bővebb információval a RAIDDrive szériával kapcsolatban, és az árakat is akkortájt hozzák majd nyilvánosságra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés