Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
nem azzal van a baj, hogy neked drága, nem csak ezt írtad, hanem ezt alátámasztottad azzal, hogy nem gyorsabb, int egy húde raid. az tény hogy drága, ha nem munkaeszköz lenne nekem a gép, én is inkább erkélyről hóbahányásra költeném azt a pénzt.
"Szerintem 2 megbízható HDD RAID MIRROR adatbiztonság szempontjából jobb,mint 1 SSD, és nekem ez a fontosabb."
Ezt alá is tudod valamivel támasztani?
-
user137
őstag
"Én inkább snowboard-ozom külföldön 100e Ft-ból, minthogy pár másodperccel gyorsabban boot-oljon a gép, vagy fél másodperccel hamarabb induljon el egy program, úgyis az emberi tényező a szűk keresztmetszet... De akinek fontosabbak a fenti dolgok, azok vegyék az SSD-t!"
ez hogy jön ide??
-
user137
őstag
te használsz egy önmagában 130 wattot fogyasztó procit és 8G RAM-ot azért, h először töltsön be a COD4 pálya multiban? Főleg amikor a többieket úgyis meg kell várni? gratulálok! :Đ
azt ne felejtsétek, h az SSD szinte nem fogyaszt, nem melegszik, nincs zaja vagy vibrációja, és kikapcsolva is megtartja a tartalmát.
Nem erre kell torrentezni a 1080p filmeket, de amire kitalálták, azt nem fogja meg egyetlen forgó adattároló sem.
a bika prociból és ramgigákból visszavéve bőven vehetsz egy 60G-s Kingston V+ SSD-t pl, amire felrakhatod a rendszert. a letöltéseket meg egy terás külső vinyóra. Így nem jössz ki duplájára sem árban a RAID1-nek, gyorsabb is, csendesebb is lesz.
-
orbano
félisten
volt gyors kétmagos procim igazán gyors raid0-val (mit ad Isten pont ritkagyors samsungokkal), és ugyan nekem is elsőként töltött be minden pályát a CS, a zközelébe nem ér egy SSDnek.
egyáltalán próbáltál már (normális) SSD-t? Láttál már közelről SLC-s SSD-t, egyetleg egy X25-M-et? szerintem fogalmad sincs arról a sebességnövekedéről, amit sima desktop használat esetén hoz. csak örülsz, hogy van egy "gyors", szerinted biztonságos (beszélhetnék neked arról, hogy hány milliót hagytunk már ott a kürt-nél elszállt raidek újraélesztéséért) rendszered, és unalmadban fikázol valamit, amiről gőzöd nincs.
persze, azzal nincs baj, hogy neked nem kéne, mert drága pl., de arról ne papolj itt nekünk, hogy nem jó az SSD.
mindenféle személyes támadás nélkül persze -
Chaser
legenda
Sztem alap, hogy pótolhatatlan infot nem bízunk egy hdd-re. Tényleg fontos adat nálam legalább 3 helyen van meg, nem ritkán több helyen is. Az ilyen családi kép szitukat min. dvd-re menteni kell, lehetőleg 2-re is, ha nincs pénz külön vinyóra a tárolásukhoz.
"Nekem és ismerőseimnek még egyetlen WD-m sem ment tönkre" örülj neki, ami késik nem múlik.
-
dabadab
titán
"3.5 Ghz fölötti C2D-val 2 jobb HDD alaplapi Intel Raiddel hidd el, igen fürge és gyors géped lesz, gyorsabb boot, program indítás, minden."
Aha. Nem.
Az a baj, hogy hiába minden, ha az egész rendszer malmozik és arra vár, hogy a következő olvasandó szektor végre méltóztasson az olvasófej alá érni. Ezen igazán nem segít se a RAID, se az, ha a fordulatszámot 7200-ról 10k-ra emelik, az egész cucc a nyomába se ér az SSD-nek.
Egyébként az meg csak egy vicces mítosz, hogy a RAID különösebben biztonságos lenne, nem az. Vannak dolgok, ami ellen véd, egy csomó más ellen meg nem. Az SSD-nek is megvannak a maga baja, de az valószínűleg sokkal barátságosabban hal meg, ha mégis, másrészt meg nem is nagyon szokott meghalni. Egyébként elég vicces az, ahogy a HDD-k megbízhatóságáról áradozol az után, hogy nem sokkal ezelőtt miket írtál az F1-ekről
-
pisti
őstag
Ez most ilyen reklám jellegű hozzászólás volt?
A fontos adatokat menteni kell, akármiért is mehet tönkre vinyó, és annak ellenére hogy azt sugallod a WD vinyók sem 0%-os hibaaránnyal üzemelnek, ott is bele lehet nyúlni 1 rossz darabba, vagy egy rossz szériába. De rossz táp vagy elektromos hálózati hiba is kinyírhatja a vinyót. Úgyhogy menteni kell az adatokat pl. optikai lemezre.
-
orbano
félisten
nem kell/lehet semmiben sem megbízni. backupolni kell.
egyébként meg a raidbe kötött hdd is p*c$afüst egy SSDvel szemben. lineáris olvasástól meg nem lesz jobb élmény használni a gépet, max gyorsan tudsz másolni húdejó... ha nekiáll valami tekerni a HDDket, az is behal mint a sz*r.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Corsair, az OCZ és a Silicon Power termékeit vizsgáltuk meg közelebbről.
- Milyen videókártyát?
- Raspberry Pi
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen NAS-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- iPhone topik
- Apple MacBook
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- WD Black SN850X 2TB - garancia 2028-ig
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest