Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz b. #57 üzenetére

Azt ugye tudod, hogy több millióan vannak akik az aranyozott HDMI kábelen is érzik/látják a szebb színeket,jobb kontrasztot, kisebb lagot. Engem az zavar, ha "érzésről" beszélünk. Kimérhető eredmény vagy egzakt magyarázat kell és nincs vita.

Segítek, mert nem sikerült értelmezni az írásom: Nem azt mondtam, hogy nem érezhető a 60Hz feletti tartomány. Annyit írtam, hogy nem LÁTNI lehet, hanem inkább "kézzel érezni", az egéren, billen keresztül.
    Vagy ha nagyon ragaszkodsz a látáshoz, akkor látod: de inkább a reakcióidőt, nem a nagy rakás képi infót amit 144Hz-el tol az arcodba.

Tldr:
    1. A késleltetést érezni inkább, nem a képfolyamatosságot.
    2. Abunak annyiban igaza van, hogy ez sw oldalról is javítható, sőt inkább ott kéne többet javítani.
    3. Ettől még érezhető, tehát a jelenség létezik. Nem hülye aki érzi.
    4. De még ettől is megkérdőjelezhető, hogy mennyit jelent.
    a, Goto 2. pont: lehet, hogy ott többet tudnánk hozni.
    b, Ill. ha már multi: én már öreg vagyok hozzá, de rémlik, hogy anno elég sok minden fejben dőlt el, nem a kézben. Valahogy a rutinos gamer 40-es pinggel is 3x annyit hentelt mint a félrutinos 10-el.

Az SSD-s példát is innen hoztam: én is elég érzékeny vagyok a késleltetésre meg akadásokra is, pl. film végén is megmondom, hogy 4 vagy 6db egyetlen frame-es dropot láttam-e alatta vagy pontos 23.976-tal ment végig. Egy idő után viszont mégsem biztos, hogy ez számít. Most pl. széthekkelt 2 éves win10-el nem pörög annyira az SSD sem, néha 0.5 mp-t is várok egy progi elindulására. Anno meg azonnal indult. Érzem... de nem igazán van effektív hatása. (mondjuk a frame drop meg idegesít ugyanúgy:) ) De ez már egyéni hozzáállás kérdése. Mindenki azzal foglalkozik amivel akar, csak az fura ha jön az "alattanincsélet" szemlélet.
    Itt a fórumon sokan csak 240Hz-en gamelnek, gondolatátvitellel, de szigorúan vezetéken, mert wifin nagy az input lag. 350LE autóval járnak, csak minőségi 400k-s hifin hallgatják a vízállásjelentést is és 120" projektoron nézik a híradót a feketére festett falú moziszobában. :D

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák