- Milyen RAM-ot vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- ASUS ROG Ally
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen széket vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Androidos fejegységek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Úgy képzelem el mint mondjuk a TCP/IP adatátvitelt. Van két NIC gyártó, de mindkettő terméke ugyanazt a protokollt használja és ugyanazokat az egyeseket és nullákat küldi ki ugyanolyan jelszinten az átviteli közegbe. Ha a jel/zaj viszony extrém kicsi az interferencia miatt, akkor teljesen mindegy mi van a termékre gravírozva szerintem. -
Teasüti
nagyúr
Szia!
Áhhá! Azt hittem az a fogaskerék fogszámára utal. Elektromos motor ismereteim hiányosak, szóval a nagyobb menetszám lassúbb forgást eredményez?Lehet állítani a max sebességet, viszont nekem a minimum sebesség lenne fontos. 25%-ra le van véve a gáz, de ezzel csak a holt zóna lett bazi nagy, viszont a minimum kerék fordulat nem csökkent vele. Szeretnék ilyen 1 cm/s sebességet elérni, amitől azért elég messze van felülről. Illetve a motor is elég darabosan mozog minimum sebességgel, szóval jót tenne a nagyobb áttétel. A végsebesség nem érdekes. Olyan 16 km/h-ra képes kb egyesben. Ebből szívesen engednék akár 75%-ot is, ha cserébe kiváló gáz reakciót kapnék mászás közben.
Illetve ha már elektromos kolléga is van itt, akkor lenne egy kérdésem hozzád is.
A jeladó csatorna választása hogy működik ezeknél? Még gyerekkoromban hallottam - 20 éve -, hogy cserélhető kristályokat használtak régen. Ez most is így szokás? Számítsak interferenciára más autók mellett, vagy van erre vmi okosság újabban? -
Emunem
őstag
Google 1. találat. Tamiya füstös szín
-
JoinR
őstag
Közel jártál, mert van olyan Tamiya Beetle, de ez az "eredeti" 1979-es változat újrakiadása.
-
tvamos
nagyúr
Eddig ket szint talaltam, ez a ZEROPAINTS (sosem hallottam meg errol a brand-rol, nem is tudom, hol lehet kapni az EU-ban) ZP-1172 Hemi Orange, ami logikusnak hangzik, de mashol azt olvasom, hogy nekem inkabb a TNT orange ZP-1607 kell, mert a filmben valojaban ilyenre volt festve a kocsi.
Es akkor meg a lampara is ki kene talalni valamit.
-
ADAM1337
nagyúr
Pedig nem nehéz, ha jó festékkel fújsz, megfelelő hőmérséklet kell hozzá 20-25 fok de én inkább 25-30 fokba szoktam festeni az a ziher, Illetve távolról 30-40cm-ről fújok előtte a spray-el a levegőbe szoktam egyet ha hosszabban akarom fújni, de 99%-ba konzisztensen lehet festeni így, meg persze nem akarok 2-3 fújásból takarást elérni inkább 3-4 réteg kell hozzá, és a végleges zárás ezüst/szürke/fehér/fekete színekkel érem el.
De ha mondjuk egy színt fehérrel akarok zárni hogy világosabb legyen, még utána lefújom ezüsttel és feketével, bentről mindig feketével zárom le.Az alábbi színek marha érzékenyek (ps50 és Ps52 tamiya) a háttérfújásra és a leghamarabb folynak meg, mégis mind a 2 hibátlan lett, pedig csak a fentebb leírtakra figyeltem.
Pink mustang
Pezsgő arany Corolla -
ADAM1337
nagyúr
Én főleg 2s lipo hv-t használok.
Ezekből amiket simán:
-Gens Ace redline
-Yokomo/reved
-sunpadow
-Intellect
-LRP Graphene
-Mibo aksijai
-MuchmoreIgazából sok van EFRA és IFMAR approved aksik.
De Triálba, pl OVONIC 3s-t használok oda nem kell 100/200c burst függ azért a felhasználástól is.Amivel szívtam már: corally aksijai, és a wellpower aksik.
#7451tvamos: Igényesebb lenne a kilógó kaszni tartó nélkül. -
ADAM1337
nagyúr
Igen pár dolláros cucc az usb fejlesztés stb-vel együtt gondoltam, de filléres tétel lenne bele integrálni.
[link]
De az biztos, hogy ez is túlárazott.
A sanwa megoldása sanwa ssr/code10-es cuccot vegyél mindenből, hogy távról mindent is paraméterezel meg overpriced egyenként brutálisan. -
q13579
senior tag
Szia,
Jó lenne, ha beleférne 50.000 Ft-ba az első szett, aztán ha ezt kimaxolta, jöhet a következő.
A terep alapvetően a tipikus játszótér, kis homok, kis gaz, kis térkő stb. Nem a sebesség a lényeg, hanem, hogy jól bírja a gazos, dimbes dombos területet, illetve ne zabálja le pár perc alatt az akksit. (Ebből kezdésnek min. 2-t szeretnék, hogy ne legyen az első menet után azonnal ajvékolás, hogy nincs következő kör
.
Első körben ezt néztem volna:
[link] -
ADAM1337
nagyúr
Méret alapján összeválogattam aliról [link]
Alap 1:10 rc drift modellekbe nem nagyon szokott acél csavar lenni, csak az ilyen 500-1000 euros alvázakba kb.Ez egy müanyag mst rmx 2.0 alváz volt hajdanán 4-5 éve.
Azóta kapott:
MST TR60 gátló szettet (tamiya trf x-ring-el újra építve, silicone olajjal használva)
MST Rugo szettből van vagy 10db különböző keménységű.
MST teljesen alu kormány szettett.
MST hajtás helyett (spur gearbox), az mst rmx 2.5 egyenes fogaskereű hajtásából az alu házasat.
MST olajos differenciál müvet. (gyári 1000 olaj helyett perpillanat 200k silicone olajjal), de van alu kihajtásos golyós difim is hozzá.
Yeah racing első futóművet. (alsó felső lengőkar, kerékagy fém stopperrel)
MST hátsó aktív futóművet. (lengőkar, lenyomásra beforgó kerékagy stb.)
MST első felső gömbfej befogót ami teflonbetétes.
Team jordan beast mode carbon szettet (alváz, oldalsó felváz, aksi tartó, hátsó esc tartóval, első torony)
Acél overdose rc kihajtásokat.
Titán összekötő szett mindenhol kormány lengőkarok stb.De biztos van ami nem jutott eszembe ezeken kivül.
Perpillanat meg a rhino racing c-lsd aktív difijéhez várom az adaptert, hogy a gearbox-al kompatibilis legyen.
-
ADAM1337
nagyúr
Igen mindegyik body-t úgy szoktam. belülről kap a géptető meg a hátsó rögzítési pont egy réteg Gorilla tape-t szépen beleragasztva, és arra ragasztom további gorillával a mágnest, meg egy tépőzárat, és mágnes plusz tépőzár tartja a helyén.
Így driftnél a kocolgatások se lökik le, vagy kisebb ütközések. -
ADAM1337
nagyúr
-
ADAM1337
nagyúr
-
Gubu0101
veterán
-
Joshi
titán
Ez a konkrét táv soha nem volt használva, de ezt írtam is. Cimborám rc repülős sokkot kapott ~10 éve (nem tudom pontosan)
, akkor ez volt egy elérhető olcsó, de jó táv. Ha jól emlékszem az volt az érve, hogy ezt PC-re lehet kötni és szimulátoron lehetett gyakorolni. Persze soha nem vett rc repülőt.
Ingyen lenne, de ha ez nem egy jövőálló dolog, akkor inkább elengedem. Köszi.
-
Joshi
titán
"majd a esc kivalasztasanal kell figyelni, hogy a kocsis esc-ek tudnak hatra menni, a repulosek meg nem."
Nem tudom mi az az esc, a kocsi gondolom az rc autó akar lenni. Nem én csinálom a projektet, van erre egy ember.Távvezérlésre az FM az még jónak mondható? Pl egy DJI drón milyen vezeték nélküli technikával van megoldva? Lehet hogy most hülyeségeket kérdezek, ezért előre is sorry.
-
chris-v
senior tag
Nem mindig rossz minőség ami alin van. Igaz sok a szemét, de azért lehet szűrni.
Bár el kell mondjam, hiába vagyok nagy ali rendelő, nemrég bele szaladtam én is 4 gátlóba, ami nem az amit szerettem volna.
De hozzá teszem a hibás én voltam, mert rárepültem, mert olcsó volt, na meg nem vettem figyelembe, hogy 0 értékelés.
De az érdekesség, hogy maga a fém rész jó minőség, merem állítani, hogy talán jobb is mint a gyári 144001-en ami van, viszont az O gyűrű és a gátlón belül a száron a kis fekete lapocska már nem az. Feltöltöttem olajjal és folyt alul. Persze O gyűrűvel javítható a dolog, viszont belül a kis fekete lapocska 3 egyforma, 1 másmilyen. Így nem lesz 4 ugyan olyan keménységű gátlóm, még ha nem is folyik az olaj az aljából.De erre van a Returns/refunds, amit használni fogok, mert nem jutok dűlőre privát a kis kínaival
Ja na de végül azt akartam kihozni belőle, hogy ha az ember figyeli az értékeléseket és olyan helyről rendel, ahol sok az 5 csillag, akkor nagy baj nem lehet.
-
chris-v
senior tag
Arra gondoltam inkább, hogy akitől veszed itthon vagy bárhol, ha nem is közvetlen aliról, de szinte biztos valami kínai gyárból származik, amit alin is megtalálsz.
Szóval lényegében ugyan azt kapod a boltba, mint alin egy boltba.Valóban előny, ha van olyan itthoni bolt aki ért hozzá és tudja mit adjon, de kis angol tudással, vagy egy deepl fordítóval egy csak rc alkatrészekkel foglalkozó alis bolt is tud választ adni a kérdésekre.
Én sokszor szoktam írni az eladónak, ha van kérdésem vásárlás elött. -
tvamos
nagyúr
Megneztem egy csomo videot. Szetkaptam. A hajtasban akad valami, de en nem latok olyan problemakat, mint amirol itt a videos beszel. Az viszont tuti, hogy ha meghuzom az attetel haz csavarjait, akkor akad. Probaltam fektisztitoval, meg fogkefevel megtisztitani, kicsit nagyobb jatekot adtam a meghajto fogaskereknek, a vegen kinomban egy kis feher zsirt is adtam neki. De akkor is akad. Most a hulye hangot nem adja, mert szerintem a zsir valahogy csillapitja, de igy is akad. Nincs otletem mar.
-
chris-v
senior tag
Sajnos az összetételt nem tudom. Valószínűleg nem szénacél.
Vörös izzásig lett hevítve.
Tudom, van több módszer, több fajta acél össze tételre, de mivel nem tudom mi az összetétel, ezért egész egyszerűen csak egy olaj merítést kapott hevítés után.
Az sem feltétlen igaz, hogy edzés után törik a fém. Ha úgy törik edzés után mint az üveg, az a rossz edzés eredménye. -
peet137
tag
-
Pontosan tudom mit jelent, de próbáltam úgy magyarázni, hogy a lényeg és a működés közérthető legyen. Akit érdekel az majd utánanéz mélyebben magának.
Bármilyen részletességig el lehet menni, csak kérdés szükséges-e ahhoz, hogy egy jót játszunk. Szerintem egy szint fölött túlzás és szakirányú alaptudás nélkül inkább félrevezető.
-
JoinR
őstag
A jól használható FPV ritkán szép.
Én meg akartam tartani a scale kinézetet, úgyhogy a plexin keresztül annyira nem szép a kép (meg hát a Pi Zero W ennyit tud, jobb felbontásnál nagy a válaszidő), de cserébe alig látszik (főleg ha még a platótető is rajta van). A becsomagolt 18650 helyett meg lehetne hajtani a vevőről is, csak így egyszerűbb volt próbálgatni, aztán úgy maradt.
A videó, hát az olyan, amilyen. -
Haart
addikt
Nézz teszteket a youtubon trx-4m vs scx24.
A dobozból kivéve az scx gyengébb konfig mint a traxxas. Nem mondatam hogy rossz gép, csak az igazi benne rejlő potenciált upgradelve kapod meg.
Alapból gyenbébb az akksija, a gumija, a motorja. Eleve nem olajos a felfüggesztése, csak rugók vannak benne.
Ilyesmikre gondolok, és ezt a legtöbb tesztben elmondják.
Szóval nem arra van itt kihegyezve a dolog hogy szar az SCX csak a starter kit gyenbébb, ennyi ez tény.
És most nyilván nem arra gondolok hogy a gyerek megy 2 karikát vele otthon a lakásban, mert arra egy 5000 forintos távirányitos auto is megteszi.
Ezek sziklamászók, jóval több potenciállal mint egy sima távirányítós autó. -
Haart
addikt
Ahogy nézem az alkatrészek javarészt ugyanazok, mármint pl a kerékméret ugyanaz megy minkettőre nagyságrendileg. A test meg a karosszéria ami kicsit nagyobb az tény. De igazából nem nagy különbség. Az SCX dobozból kiszedve jóval gyengébb konfig mint a traxxas, ezért inkább upgradelve jó. Még vacillálok én is melyik legyen.
-
JoinR
őstag
Nekem van egy ilyen, de ez ugye csak rögzíteni tud. Szerintem akkor már izgalmasabb az FPV. Erre nálam van egy RPi Zero W a hozzá való kamerával, és Wifi hotspoton csatlakozom rá telóval. Lehet már ez is túl nagy az 1/24-re, nekem a WPL tetőcsomagtartójára pont jól elfér.
-
-
DEV_NULL
őstag
Köszönöm, hogy válaszoltál.
Nem vásaroltam még ugyan is a TRAXXAS SLASH VXL 4WD TQI RTR-rel is szemezek. Nyilván a JUMPSHOT-ra gondoltamm mivel az jó 40k-val olcsóbb.
A SLASH-ről esetleg mit gondolsz? Vagy menjek még feljebb és LOSI TENACITY DB PRO? Nem tudom van-e értelme első autónak ennyire drága klt.-et venni. -
Gubu0101
veterán
Tuti a geped
Valami hasonlot nezegetek en is.Talan ez meg jobb,mivel fem meg osszeepitos.Amugy airbrushal (is) szoktak festeni 17-20 ezertol lehet kapni kompresszorral.Revellnek vannak jo festekei ugye maketthoz,ehez is jo szerintem.
Atol meg,hogy van traxxas tetszenek ezek a teherautok is,meg ugye a szerelesben is van elevezet,eddig tobbet szerelgettem,alkatreszeket csereltem a defenderen,mint jatszottam veleTegnap mar megjott a kemeny kasztni is.Lesz egy het szabim,estenkent meg indul a szereles ismet
-
JoinR
őstag
Hát a bármi azért túlzás.
Van alkatrész van hozzá általában, régen én 10$ körül vettem a 2in1 ESC-t is, bindolódott a régi távirányítóval. Most már biztos drágább. 5 szálas szervó is van alin, bár tényleg kevés a kínálat (nem lehet pl. teljes fémre cserélni, ha már elromlott, stb.)
BL upgrade amúgy van ezekhez, igaz önmagában valóban nem éri meg sajna.
Ha valaki komolyan gondolja, ott gyári BL változat, az már 3 szálas szervóval és külön ESC-vel és vevővel érkezik, pl. ez vagy ez. -
peet137
tag
Az E46 élőben nekem is nagyon bejön, de rc-ben annyira nem fogott meg... E30at már régóta akartam, de a festetlen Tamiya aranyaron megy, meg azon is csak elől van foncsor... Pedig azoknak rohadt jó anyaga van, az én skyline-om is kapott már a lányomtól keményen jardaszegelyt is falat is, de semmi baja...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Adok-veszek tilos a fórum területén.
Használd Hardveraprót erre!
- Elalmásodik a Xiaomi: 100 wattos töltéssel érkezik a 16 Pro Max
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Honda topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Windows 11
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Új akksi! Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 100%sRGB 1 év garancia + billentyűzet opciók!
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest