- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zhiend
csendes újonc
válasz
cog777 #38644 üzenetére
Ezt mikor először próbáltam, nem működött, de gondoltam újra ránézek és most perfektűl megy a gépezet
Végül annyit csináltam, hogy teljesen le töröltem mindent az SSD-ről, majd az útmutatót követve megkerestem az idVendort és az idProductot, amit a rendszer adott neki a csatlakozást követően, majd hozzáadtam a cmdline.txt-hez az usb-storage.quirk sort és az egész OP-t át másoltam reboot után SD Copierrel az SSD-re. Mostmár egyből be bootol a rendszer.Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget
-
Zhiend
csendes újonc
Hát nem igazán van másik házam, meg ez egy készen vett külső SSD (external) és nem tudom hogy ezek bonthatóak egyáltalán? (Soha nem voltak ilyen ketyeréim.) Esetleg még azt tudom megpróbálni, hogy kerítek egy 3.0-ás vagy nagyobb Pendriveot, aztán megpróbálom azzal, jelenleg nem igen jut más az eszembe.
-
Zhiend
csendes újonc
Sziasztok!
Még új vagyok a Raspberry Pi felhasználóinak világábán és épp ezért a segítségeteket kérem.
Van egy Raspberry Pi 4 Model B gépem, amelyről szeretném ha az operációs rendszer SSD-n futna. (NAS lesz belőle elsősorban)
Van egy ADATA S600Q külső SSD-m melyre rá is tettem a rendszert, valamint megoldottam a bootolást is. Egyetlen egy problémám van: USB 3.0-ról szinte be se bootol a raspberry, viszont USB 2.0-ról azonnal betölt a rendszer és hibamentesen fut minden.Esetleg van-e valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Gitáros topic
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest