- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Hobby elektronika
- Canon EOS DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
c64fanhun
tag
Hát sajnos ebből nem lesz semmi, úgy szereztem, de nem ad képet.
Pedig ramom votl hozzá 2gb, hdd-t elég olcsón szerezte volna bele és vagy kis "linuxozós" gépnek, vagy kisebb nasnak használtam volna, mert nem fogyaszt semmit, de így kuka... -
c64fanhun
tag
Nem tudom, lehet kicsit off topic, de szert tettem egy Asus eee box b202-re.
Atom n270 processzor, 2gb ddr2 ra, 4 usb 2, sata, wifi, ethernet, szóval ilyen 10 éves mini pc.
Mit gondoltok neki értelmes használatra? Mennyire lehetne htpc-nek használni, vagy esetleg retrozni kéne vele, torrent szervernek?
Egyenlőre még tesztelni nem tudom, kéne hozzá ágy átalakító (csak dvi van rajt), meg egy normális táp.
Köszi a válaszokat! -
c64fanhun
tag
Valószínűleg az original raspberry még sem lesz. Esetleg egy model b+-on gondolkodtam, bár abban is csak fél giga a ram, mennyire jó az?
Illetve milyen alternatívákat tudnátok mondani jó áron, és honnan? Nézegettem az orange meg a banana pi-t.
Azért egy giga ram gondolom nem árt. -
c64fanhun
tag
válasz
Kicsirics77 #34378 üzenetére
Lenne 2 kérdésem.
Raspberry 1 model b-re milyen op. Rendszerek elérhetőek?:)
Illetve azt tudom, hogy egy sima usb hubot nem igen hajt meg, forrasztok neki tápot, 1 vagy 2 A kéne neki? 4 portos hub. -
c64fanhun
tag
Igazából ez egy ötlet, mert találtam egyet ilyesmi áron. Újabbat szeretnék, de ennél nagyobb összeget sajnos nem tudok rászánni. Még nem volt dolgom ilyennel, csak arduinoval, viszont ez a mini pc dolog jobban vonz
Meg retrot szeretem, valóban lehet rákerül egy c64 emulátor. Van nekem is eredeti gépen, de működik, nincs szívem szét szedni, pedig néztem, hogy egészjó kis retro masina rakható bele. -
c64fanhun
tag
Sziasztok, új vagyok itt!
A legelső raspberryt 3-4 ezerért, max 5-ért megérné megvenni? Illetve ha nem, akkor a model b+-t 5 ezerért?
Alapvetően egy gyengusz kis retro gépet raknék össze.Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemlámpa, zseblámpa
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Hobby elektronika
- Canon EOS DSLR topic
- Napelem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- ASZTALI GAMER PC MSI RTX 3090!
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- B550M Steel Legend, Ryzen 5 5600X, 32Gb DDR4 3200MHz CL16, Radeon RX 6750 XT 12Gb, 1TB M.2 PCIe 4.0
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest