- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED monitor topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ceree
senior tag
Jott 1-2 tipp, este ranezek majd ezekre is. Addig is koszonom mindenkinek!
-
Ceree
senior tag
válasz
Savageboy #36220 üzenetére
IP, mint eddig is. (http://192.168.0.103:9091/transmission/web/) a vicc, hogy nem változott elvben semmi (csak egy HBO Go addon jött a málnára).
settings.xml:
<settings version="2">
<setting id="tx_allowed">192.168.0.*</setting>
<setting id="tx_download">/var/media/Media/</setting>
<setting id="tx_incomplete">/var/media/Media/</setting>
<setting id="tx_nice">8</setting>
<setting id="tx_password" default="true"></setting>
<setting id="tx_port">9091</setting>
<setting id="tx_separate_incomplete">true</setting>
<setting id="tx_username" default="true"></setting>
<setting id="tx_watch">/var/media/Media/_Egyéb/NewTorrent/</setting>
</settings>Ez szerintem ok.
ill van egy settings.json, ebből a szerintem ide tartozó rész:
"rpc-authentication-required": false,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-host-whitelist": "",
"rpc-host-whitelist-enabled": true,
"rpc-password": "{hash",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "",
"rpc-whitelist": "192.168.0.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,de szerintem ez is ok, főleg ez a leírás alapján: [How to set up transmission-daemon on a Raspberry Pi and control it via web interface]
cigam, kettőt, és könnyebbet. Nem értek a linuxhoz semennyire, minden configot tutorialok alapján toltam.
-
Ceree
senior tag
1: leszedte a vinyóra a "betöltő mappába" bemásolt torrenteket.
2: tracker-en látszik, hogy seed-ben aktív vagyok pl most is
3: kodi system logban látom, hogy elindult a deamon, de nem tudom, hogy itt lenne-e hibaüzi, vagy bármi, ha mégse menne, de irreleváns 1 és 2 miatt.De a parancsodra amúgy ezt dobja:
"Unit transmission-daemon.service could not be found." -
Ceree
senior tag
Sziasztok,
decemberben váltottam RPi2-n OpenElec-ről LibreElecre a frissebb Kodi miatt. A frissítés normal update volt, hogy az adataim megmaradjanak. Bár végül a Transmission-t újra kellett telepíteni, de 100%-ban sikerült a művelet, megy a HifiBerry is tökéletesen.
Viszont néhány napja történt valami: nem érem el böngészőből többé a transmissiont.
A kliens fut, ezt látom a tracker-en nél is.
Kezdetben fel sem tűnt, mert háttérmappából etettem a torrent klienst, viszont ez így nem állapot. :S
Sokat gugliztam már a témában, de nem igazán jutottam előre, azt sem tudom merre menjek tovább. (Transmission alatti beállítások sem változtam, elérhetőnek kéne lennie a 192.168.0.* tartományból, ellenőriztem.) Viszont sem böngésző, sem natív transmission androidos kliens nem látja.
Kérlek segítsetek! Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Lian Li ITX Gamer PC - AMD R5 5600, RX 6700 XT, 16GB, 1TB, Win11 Pro - ELADÓ!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest