-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pemex
csendes újonc
Sziasztok, van valakinek ötlete 7 colos touchscreen kalibrációra Jessie Lite-hez, ahol nincs X server ?
Kalibráció nélkül nem használható a touchscreen sajnos. Valamilyen konstansokat kell megadni, de ennek kiszámolására vannak programok... amiket találtam azok egyike sem működik X nélkül :-( -
Pemex
csendes újonc
válasz
artiny #25035 üzenetére
A GPIO-hoz a nyomógombot be lehet kötni pull-down és pull-up módon, azaz bután leírva: vagy a +3 Volt-ot vagy a testet kapcsolgatod a bemenetre az ellenállásokon keresztül. Ami ábrákat belinkelgettél azokban keverve volt-e két módszer, emiatt nem érthetted hova kössed a kondit. Feltöltöm az egyik fajta megoldást ahol bekötöttem a kondit.
-
Pemex
csendes újonc
Sziasztok, mi lehet az oka, hogy boot után 5-10 perc múlva a RASPI 3 a bluetooth-on rácsatlakozott billentyűzetet eldobja ?
-
Pemex
csendes újonc
válasz
DonThomasino #24621 üzenetére
nincs semmilyen gomb rajta.
a piros azt jelenti, hogy kap tápot.
ha a zöld nem villog akkor nem bootol be... feltéve hogy tettél egyáltalán bele sd kártyát -
Pemex
csendes újonc
Sziasztok, saját boot képernyőt akartam, végigcsináltam, ahogy sok helyen van a neten, megvan az asplashscreen szkript, az fbi meg is jeleníti a képet commandline-ból, megetettem a szkriptet az insserv-vel és mégse mutatja a boot-nál a saját képet. RPI3 és Jesse Lite alatt. Mi lehet a baj ?
-
Pemex
csendes újonc
Sziasztok ! Jesse Lite nem enged belépni a PC-ről (routeren át) PUTTY-tyal. "Connection refused..." RPI képernyőjén látom, hogy felállt pedig. IP címet jól írtam be. Mit tudok még tenni a sikerért ?
-
Pemex
csendes újonc
válasz
Celtis #24416 üzenetére
több hónapja beleástam magam ebbe a témába és olyan gyerekbetegségeik vannak a kész cuccoknak, ami nekem nem tetszik. Atoknál a kocsi gyári cucca is jobb, amiket ott fejlesztgetnek sajnos.
Emiatt akarok sajátot, ami a konkrét autóhoz illeszkedik.. ezzel a témával nem akarom terhelni a topicot, csak egy környezetet akartam tanácsként. -
Pemex
csendes újonc
Sziasztok, tudnátok jó ötletet mondani milyen oprendszert tegyek PI-re és milyen könyezetben, milyen nyelven fejlesszek, ha egy autóba való médiacentert szertnék kihozni belőle..
FM és net rádió kellene bele, mp3 lejátszó, navigáció, meg a can buszról olvasni... a hardveres illesztéseket USB-s kütyük tudják, "csak" a felhasználói felületet és a mögöttes kommunikációt kellene valamilyen egyedi szoftverrel kezelni. Valami nagyon vékony oprendszer kellene hozzá, mert ez kb célhardver lenne. -
Pemex
csendes újonc
-
Pemex
csendes újonc
Sziasztok, teljesen kezdő vagyok az RPI világban... ha a raspbiant feltolom egy SD kártyára akkor arról bootol, ez ok. És ha akarok írni egy python programot, akkor azt hova másoljam, hogy kerül a RPI-re? és a boot után hogy tudnám automatikusan elindítani ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Gyúrósok ide!
- iPhone topik
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- További aktív témák...
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Apple iMac 24 Blue! 16GB / M3 CPU / 512GB SSD!
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest