Hirdetés
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DR01DMAN
aktív tag
Sziasztok! Ismét én. Kis segítséget szeretnék kérni. Vettem egy NVMe HAT-et Aliról. SD Card Copier-rel átmásoltam az SD kártyáról a rendszert az SSD-re, megnyitottam terminálba ezt: sudo nano /boot/firmware/config.txt [all] alá betettem ezt a sort: dtparam=pciex1, majd a bootolást átállítottam SSD-re. SD kártyát kivettem. Elindul SSD-ről a rendszer, de egy kis idő mulva megfagy a rendszer alsó tálca eltünik, ikonok eltűnnek, programok nem indulnak és csak áramtalanítással tudom újból elindítani, de ismét megfagy minden. Hibás lehet ez a HAT vagy az SSD? Vagy valamit kihagytam? Most probálok egy másik SSD-t intézni próbára. Ja még annyit, hogy külön tápja is van a HAT-nek amit rádugtam, de előtte is csinálta mikor még nem volt rádugva.
ui: Még annyit, hogy ha a HAT rá van kötve a PI-re a PCIEx csatival és nincs benne az SSD és az SD kártyáról müködik, akkor nincs fagyás.
-
DR01DMAN
aktív tag
Igazából elég láma vagyok ehhez a dologhoz, csak próbálkoztam szervert csinálni, de rájöttem nem olyan egyszerű mint windowson. Nem nagyon emlékszem már rá valamit találtam a neten róla, de ezek szerint nincs jól eltávolítva ha ilyen üzenetek jönnek rendszer induláskor.
-
DR01DMAN
aktív tag
Sziasztok! Egyszer megpróbáltam telepíteni a Teamspeak 3 szervert, azt hozzá kell tenni, hogy nem sok sikerrel.
A Teamspeak 3 jelenleg nincs telepítve, de azóta mindig ezt a FAILED üzenetet kapom a rendszerindításkor. Csak képet tudok ide bemásolni, ezért bocs. Gondolom rosszul lett eltávolítva TS3 szerver és ezért van ez. A kérdésem az lenne, hogy létezik-e valami egyszerű módja annak, hogy ezt eltüntessem? Ha valaki hozzáértő tudna nekem ebben segíteni azt megköszönném. Üdv!
-
DR01DMAN
aktív tag
Szervusztok! Szeretnék beruházni egy Raspberry PI 3-ra és Windows 10 IoT Core rendszet működtetni rajta. A kérdésem az lenne, hogy tudok-e telepíteni és futtatni gond nélkül Team Speak 3 szervert Windows 10 IoT alatt? Sok videot megnéztem már yutubon, de sehol sem láttam, hogy alkalmazásokat telepítettek vagy futtattak volna rajta. Azért gondoltam a Windows 10 IoT-ra, mert Windows rendszeren már van egy kis tapasztalatom Team Speak 3 szerver terén és ott könnyebben mennem a konfig YaTQA-val, Linux alatt sajnos nekem nem megy a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3340
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest