- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Amazon Kindle
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
OgKush
senior tag
webes feluletrol probalom hozza adni, egy kulsovinyora csinaltam 2 mappat, downloading es finished, json fileban atortam az utvonalakat, viszont a jogosultsagokkal lesz ugye baj,
Elvileg pi nevu user a tulaja a 2 mappanak, marpedig a pi a root. Tehat kellene, hogy joga legyen.Hogyan tudok adott mappan jogosultsagokat allitani?
Alapbol szeretnek 3 mappat 3 kulon felhasznalonak kiajanlani samban, ott is gondolom hasonlo modszerral kell beallitani, hogy melyik mappat melyik user erje el. -
OgKush
senior tag
Sziasztok!
Tudtok valami jo leirast linkelni, hogyan kellene transmissiont felrakni, es beallitani ugy, hogy external hddra toltson? Neztem leirasokat videokat, de mindegyik annyira mast ir.
Mit tudtok ajanlani? -
OgKush
senior tag
Sziasztok!
/etc/apt/apt.conf file-t hogyan tudom szerkeszteni? Kollegam beallitott proxyt igy viszont itthon nem megy az apt-get parancs -
OgKush
senior tag
Szep estet mindnekinek!
Ma tisztalappal kezdtem es majdnem teljes a siker.
-szuz rendszer ( raspbian wheezy)
-ntfs 3g felrakva
-automatikusan mountolja a kulso hdd-t bootolaskor
-samba megosztas megy, macrol es androidrol is kiprobaltam, a kulso hddt shareltem ki, popec.
-plex szerver fut. elvileg a 1080at is lejatsza transcodingnak koszonhetoen.VISZONT!!!!!
a plex szerver az istenert nem latja a hddn levo fileokat.. Valami otlet?
-
OgKush
senior tag
Megint rakhatom ujra a pi-t...
Ujrainditas utan nem bootol be..
Plex nem hiszem, hogy hazavagja,
ntfs-3g
sambaEz a 3 dolog volt fent... Mivel cseszhettem el?
-
OgKush
senior tag
na ma majdnem sikeres volt az ismerkedesem a PI-vel.
Plexet felraktam, mar csak valahogy rakellene eroszakolni a meghajtomat.
Samba megosztast probaltam ki elsonek, frankon latom a mappakat a masik gepeken is, csak eppen letrehozni es torolni nem tudok.permissionokkal kel majd meg jatszani..
A plex es a torrent ugy nem fer meg egymas mellett, ha csak az egyik fut? Mert este meg napkozben torrenteznek, amikor nem vagyok itthon. Ha meg filmet nezek, nem kell a torrent.
-
OgKush
senior tag
válasz
FireKeeper #16649 üzenetére
Ez alapjan.
-
OgKush
senior tag
válasz
FireKeeper #16647 üzenetére
Hat nem tudom mi lehet a gond, hozzaferesi problemakra is gondoltam, mert csak "owner only" van a tablaban, es gondolom a plex ezert nem latja. Megprobalom kinyitni "mindenkinek" aztan meglatjuk. Hulyeseg?
-
OgKush
senior tag
válasz
Pulsar #16645 üzenetére
Az a terv, hogy mindenki oda mentse a cuccait a csaladban, es van mac, win, ios, android, azert gondoltam smbre, de igazabol mind a 2-t kiprobalhatom, hiszen errol szol a PI
Mas: feltettem ugy a plex szervert, majd hozza adtam a pendriveomat, mint forras mappa, de nem talal benne tartalmat, ugy, hogy televan filmekkel.
Ilyenkor mi van?
-
OgKush
senior tag
Na Plex felkuszott, megy is. Viszont probaltam ntfs kulso vinyot rakotni, nyilvan nem tamogatja, majd telepitettem a kovetkezot:
apt-get install ntfs-3gRestartoltam a pi-t, es most nonblocking pool is initialized
Azota nem nagyon akar bebootolni a dolog. Meglehet ezt valahogy oldani? -
OgKush
senior tag
Sziasztok!
Megkaparintottam a PI-met vegre3 dologra szeretnem hasznalni a pi-t, a kerdes, hogy ezekre egyszerre tudome hasznalni.
-torrent szerver
-plex szerver
-file megosztas itthoni halozaton.Raspbiant tettem fel, samba file megosztas mar megvan.
plexet szervert lehet ugyanugy telepiteni mint OSX-en peldaul? Vagy csak dedikalva lehet hasznalni plez szervernek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest