- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- ASUS notebook topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Raspberry Pi
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos46
tag
válasz
wassermann #48279 üzenetére
Találtam 2 oldalt is, amiben sok ikon látható rövidke leírással együtt. Jó lennének még ilyen oldalak.
https://wiki.freecad.org/Part_Workbench
https://wiki.freecad.org/Sketcher_Workbench -
Janos46
tag
Ismét sziasztok, de más.
Mivel a fejem nem káptalan, ezért leírom saját magamnak a ritkábban használt feldolgozási meneteket. Azonban a jobb érthetőség miatt a parancsokat nem csak kivastagítva írnám le, hanem a megfelelő ikont is oda tenném, így nem kellene keresni a képernyőn. Ahhoz kérnék segítséget, hogy hol lehet megalálni a programban használt összes ikont. Az alábbiban megmutatom hogyan használom.
Valamint érdeklődnék mi a különbség az 1-es és a 0.21.1-es programok között. Érdemes-e az előbbit használni.
Köszi a választ.
-
Janos46
tag
válasz
wassermann #48275 üzenetére
Köszi.
-
Janos46
tag
Sziasztok.
Készülök leváltani a Win10-et, mert a 11 miatt nem veszek új HW-t. Ha azonban olyan progit használok ami csak a winen megy, akkor azt net nélkük fogom bekapcsolni. E miatt Pi5-öt fogok használni, és arra minden általam minden használt lehetséges programot felrakok. ( A fogyasztás is kissebb.) Ilyen többek között az Ubuntu, ami alatt futtathato a Feecad is. A Pi5-re egy 128 Gb-os kártyán felraktam az Ubuntut és a Raspberryt. Most az a problémám, hogy az Ubntu alatt nem fut a Crome és Firefox. Különben minden klassz lenne. Érdekes módon csak a 16 Gb Pi5-ön van ez a jelenség. De ha a kártyát átteszem egy 8Gb-os Pi5-be vagy egy Pi4-be, akkor azokon már fut mind a két említett progi. Ha valaki már kisérletezett ezzel és elért valami eredményt, megosztahatná velem.
Köszönettel. -
Janos46
tag
válasz
phrenetiX #48056 üzenetére
Szia.
Tanácsodra elkezdtem az állítgatást és a Beállítások/Speciális beállítások/Hálózati csatoló-t Io-ra és az Alkalmazás által használt IP cím-et pedig az IP címemre állítva elkezdett letölteni, majd sédelni. Legalább is azt az egyet amit kijelöltem, megcsinálta. Neked az IP beállítás mi?
Azt továbbra sem értem, hogy az Rpi alatt hol lehetne kikapcsolnia blokkolót. -
Janos46
tag
Szia.
A qBittorrent-el problémáim voltak, de mostanra remélhetően megoldódtak. Nem akart letölteni. #48056phrenetiX levelét olvasva a Beállítások/Speciális beállítások/Hálózati csatoló-t Io-ra és az Alkalmazás által használt IP cím-et pedig az IP címemre állítva elkezdett letölteni, majd sédelni. Legalább is azt az egyet amit kijelöltem, megcsinálta. Neked ezek a beállítások mik?
A qbittorrent+vuetorrent-et együtt használod? Legalább is így értelmezem. A vuetorrentről nem sok jót olvastam, ezért ki sem próbáltam. -
Janos46
tag
#48054phrenetiX
Sziasztok.
Több sebből vérző problémám is van.
Nem tudom, hogy SPi-nek van-e beépített blokkolója. Van egy Mozimix.com oldal ahonnan regisztráció nélkül lehet filmeket nézni. Eddig nem volt vele semmi bajom, de pár napja ha keresek filmeket egy idő után bepirosodik a felület és azt írja ki: Kérjük, kapcsolja ki a hirdetésblokkolót! Filmnézés közben nincs gond. Megpróbálnátok hogyan megy ez nálatok? Egyébként mindegy hogy Firefox vagy a Google-al indítom.
A másik pedig a torrent. Qbittorrent 4.5.2-t használok és USB pendrive. Ha kijelölöm a letöldendő fájt és a torrent fájlt hozzáadom, akkor nem tölti le, hanem azt irja ki szünetelteti és a kényszerítésre pedig hogy nem működik. -
Janos46
tag
Hali.
Valaki esetleg használ RPi-t torrentezésre?
Köszi a választ. -
Janos46
tag
Sziasztok.
Pár év után megint elővettem a Pi-t és felraktam synapticból a Wine-t. Régebben volt egy ikonja, de most nem találom sehol. Hogy lehetne megtalálni?
Köszi a választ. -
Janos46
tag
Hogyan lehet ellenőrizni, hogy a Raspberry Pi 4 B modell Rev1.2-e?
https://tutorial.cytron.io/2020/02/22/how-to-check-if-your-raspberry-pi-4-model-b-is-rev1-2/ -
Janos46
tag
Sziasztok.
Bekapcsolásnál a rendszer indulása után azonnal betölt egy DHT11-es programot, és ha bármi más betöltök, az akkor sem tűnik el, fut továbbra is. A crontab-ba semmilyen bejegyzés nincs. Hol lehetne ezt lelőni? -
Janos46
tag
válasz
wassermann #36688 üzenetére
Ha van bárkinek lehetősége a fejlesztőkkel kommunikálni, az tegye azt meg, hogy érdeklődik ebben a témában, vagy csak jelezze a problémát hátha még nem tudnak róla.
-
Janos46
tag
Raspberry Pi3 wifi hálózatán átfolyó adatforgalom lehallgatható.
Cikk: https://24.hu/tech/2020/02/28/wifi-router-chip-broadcom-cypress-semiconductor-sebezhetoseg-serulekenyseg-adatvedelem/?utm_source=24_hu&utm_medium=pad&utm_campaign=20200213 -
Janos46
tag
Bütykölőknek!!!
Arduino-ra több száz project: https://create.arduino.cc/projecthub -
Janos46
tag
Sziasztok!
Nagyon a gép mellé tudok ragadni és jó lenne ,ha figyelmeztetne valami az idő múlására. Van is két program, amit fel lehet tenni synaptic-ból, Nekem a kteatime a szimpatikusabb, mert az hangot is le tud játszani, azonban nem tudom rávenni erre. Használja ezt valaki, illetve tudna segíteni benne? Egyébként hang van. -
Janos46
tag
Köszi a választ. De az a fránya tudatlanságom és figyelmetlenségem. Az előbbi az, hogy már másodszor fordul elő, hogy hiába jelölöm ki, hogy programnak küldje el, mégsem sikerül. Másodjára pedig nem néztem meg az eredményt. Ezért lett olyan. Utólag pedig - úgy tudom - nem lehet törülni, vagy mégis?
-
Janos46
tag
Sziasztok!
Megköszönném, ha valaki megmondaná, hogy hogyan kell az alábbi programból indítani egy másikat az idő letelte után? Esetleg hogyan lehet az időt visszaszámoltatni.from time import sleep
x=int(input("Meddig várjak: "))
for i in range(x):
print(i, "sec", end="")
sleep(1)
print("\r", end="")
print("Letelt az idő")
#input("A befejezéshez nyomj egy ENTER-t") -
Janos46
tag
válasz
MaCS_70 #35394 üzenetére
A deszktoppon lévő ikonok közül szeretnék párat feltenni a felső panelre, mert ha több ablak is nyitva van és szeretnék indítani valamit, akkor előbb el kell mozdítani az ablakokat, hogy hozzáférjek az ikonokhoz. Ha viszont fel lehetne tenni az ikonokat, úgy egyszerűbb lenne.
-
Janos46
tag
Sziasztok.
Az asztalról a panelra hogyan lehet felrakni az ikonokat?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Gamer Gép- Gigabyte Z790, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RTX 4070 Ti Super, 1 TB M.2 SSD, 1300W
- Apple iMAC 24" M3 8/256 Green
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest